Om oss

Inredningsinspiration.com är grundad av några inredningstokiga entusiaster som tyckte att det saknades en samlingsplats för nätets bästa inredning. Många av sakerna vi fastnade för var utspridda på olika sidor och det krävdes timmar av letande för att hitta det vi gillade bäst.
Så en dag bestämde vi oss för att samla alla våra inredningsfavoriter på ett och samma ställe och på så vis startade Inredningsinspiration.com.

Vi försöker att uppdatera så ofta som möjligt för att ge nya fina inredningstips, hänga med i trender och ge inspiration på den finaste inredning just nu.

 

Vill du komma i kontakt med oss? Fyll i formuläret här så hörs vi alldeles strax!

Historien bakom och vår egen inredningsinspiration

Inredningsinspiration startade vi framförallt för att vi älskar inredning! Men förutom det tyckte vi att det saknades en sida som samlade den finaste inredningen från nätets olika inredningssidor. Det finns ju otroligt mycket inredning där ute och det kan vara svårt och tidsödande att leta runt bland alla produkter och hemsidor för att hitta guldkornen. Därför vill vi försöka hjälpa till med just det och tipsa och inspirera om de trender, stilar och produkter i inredningsvärlden vi tycker sticker ut och förtjänar lite extra rampljus just nu.

Vår egen inredningsinspiration hittar vi lite överallt. När vi är hemma hos vänner och bekanta, ute i butikerna eller i skyltfönstren. Även så klart på andra hemsidor, inredningsbloggar, webbshopar, i tidningar och på sociala medier som Instagram och Facebook. Vi försöker sen samla ihop all inredningsinspiration vi får och visa upp våra favoriter här.

Det blir en mix av olika inredningsstilar och produkter, men lite av en röd tråd kommer du nog allt märka eftersom vi endast visar inredning vi själva tycker väldigt mycket om och hoppas att du gör desamma. Våra favoritprodukter som vi samlar under rubriken ”Produkter” är allt i från små designprylar som ljusstakar, dekorationer och skålar till vaser och belysning. Vi har även en del textilier i form av prydnadskuddar och möbler. Att vi har en sån bredd är just av den enkla anledningen att allt du har i hemmet bidrar till din inredningen som helhet tycker vi. Nästan varenda liten pryl tillför något åt inredningen på sitt lilla vis oavsett om det är vägglampan i hallen, vasen på köksbordet eller prydnadskuddarna i soffan.

I Inredningsinspirationsbloggen har vi utrymme att skriva av oss mer och där dyker det upp allt från stort till smått som vi tycker att ni inte får missa i inredningsvärlden. Där har vi också en chans att vara mer personliga. Vi tar med öppna armar mer än gärna emot tips och idéer till oss på Inredningsinspiration.com. Kanske har du ett önskemål om en designer eller produktserie vi ska beröra i bloggen. Eller vill du ha inredningstips kring ett visst rum? Kanske saknar du en specifik produktsida? Kontakta oss isåfall! Inget är för smått eller för stort. Här har vi högt i tak, hjälps åt och delar med oss av våra bästa tips och idéer och ger varandra massor av inredningsinspiration. För visst är det otroligt viktigt att trivas och må bra i hemmet, där ska vi kunna njuta och slappna av. Och där har inredningen en enormt stor del i att skapa den känsla som just du vill ha i hemmet.

Inredningsinspiration till hemmet – din trygghet

Varför inredning är ett ämne som fångar så många människors intresse har förmodligen att göra med att hemmet är en fristad som många bryr sig om. Åtminstone ska det vara så. Det är viktigt att kunna känna lugn, trygghet och harmoni i sitt eget hem.

Vissa människor kan känna ett lugn oavsett hur ett hem ser ut och känner lika mycket trygghet av att t.ex. resa runt, men många av oss upplever en rotlöshet i det. Vi behöver en trygg plats att återvända till där vi kan vara oss själva till hundra procent. Varje dag. En förutsättning för att kunna känna så är att hemmet är rofyllt och personligt. Ett hem som man skapat själv och som inte är någon annans hem likt. Det är där inredningen kommer in. Med hjälp av inredning kan man skapa det där hemmet som bara är ens eget. En fristad med härlig inredning som främjar inspiration och välmående. Inredningen i hemmet blir helt enkelt avgörande för känslan i hela hemmet.

Det som vidare är avgörande för vilken inredning just du vill ha i hemmet är var du hittar din inredningsinspiration. En stor del av inredningen är självfallet tycke och smak, vilket är den viktigaste delen av inredningen tycker vi. Det är denna del av inredningen som gör hemmet personligt.

Den resterande delen av stilen i hemmet får de allra flesta av oss genom att bli inspirerade till inredning istället. Denna inredningsinspiration finner vi framför allt genom sociala medier, tidningar, butiksinredning, vänners- och släktingars hem och genom inredningen vi finner online. Denna inspiration får vi faktiskt både medvetet och omedvetet. Går vi runt i butiker och är hemma hos nära och kära får vi inspiration omedvetet. Vi är inte i första hand där för att få inspiration till inredning. Men vi får det i alla fall. Sitter vi istället och bläddrar i ett inredningsmagasin eller surfar runt bland inredningen online och läser inredningsbloggar så är det en medveten exponering. Här på Inredningsinspiration.com är vi förstås ute efter att ge er inredningsinspiration medvetet.