Fåtöljer

En mix av fåtöljer i olika färger, material och former

Fåtöljen är en möbel i hemmet som får alldeles för lite uppmärksamhet och kärlek. En unik sak med just fåtöljen är att det är en av få möbler som är fristående i ett rum och som sällan står placerad längst med en vägg. Det är snarare en möbel som gärna placeras ensam och mitt i ett rum. Därför förtjänar fåtöljer att väljas med omsorg för den kan helt klart lyfta hela rummet och sätta prägeln för stilen i rummet. Nedan är en mix av olika stilar och storlekar på fåtöjer som vi gillar extra mycket.

Vit fluffig fåtölj

Svart stilren fåtölj

Brun skinnfåtölj

Grågrön tygfåtölj

Loungefåtölj i ljust trä

Rundad fåtölj i rotting

Loungestol i teakträ

Ox Denmarq fåtölj i läder

Robust brun fåtölj

Grå sammetsfåtölj

Skandinavisk fåtölj

Acapulco fåtölj

Fladdermusfåtölj svart

Fåtölj i grön sammet

Modern loungefåtölj

Fåtölj Laila Bagge

Vit stor tygfåtölj

Fåtölj i koläder från Artwood

Stilren grå fåtölj

Minimalistisk fåtölj

Vit teddyfåtölj

Fåtölj Doria från Eichholtz

Svart fyrkantig fåtölj

Fåtölj i buffaloläder

Skapa rätt känsla i rummet med rätt fåtöljer

Fåtöljer är lätt att glömma bort och lägga ner kärlek på. Det blir också lätt en möbel där det enda fokuset är komfort och inte design. Det ska dock inte glömmas bort att en fåtölj ofta är den enda möbel som står centrerad i rummet och inte omges av en vägg eller i många fall en annan möbel. Dessutom är fåtöljen ofta relativt stor och verkligen tar plats i rummet. Därför finns all anledning att lägga ner extra tid på att välja en snygg fåtölj för ditt rum och att välja den fåtölj som skapar den känsla du önskar att rummet ska ha.

En fåtölj är också något som ofta bara väljs i syfte att passa ihop med soffan i vardagsrummet. Där tycker vi att fokuset har hamnat fel. Det finns absolut inget måste gällande att para ihop fåtöljen och soffan, se istället till att fåtöljen på egen hand lyfter rummet. Med en snygg fåtölj har du all möjlighet att ge rummet en färgklick, bryta av tidigare färgskalor, mixa materialval och tänka utanför boxen. Fåtöljer finns i alla möjliga utföranden, material och färger. Välj mellan trä, rotting, eller plast. Eller också vanligt tyg, sammet, manchester, skinn eller kanske jeanstyg. Med fyra ben eller ett, med armstöd eller utan, snurrfåtölj eller vanlig. Framförallt kan du hitta fåtöljer i alla möjliga färger. Just därför är fåtöljen perfekt att använda som accentfärg för att bryta av om du har ett rum som i övrigt går i en och samma färgskala. I till exempel ett vardagsrum med mycket grått blir en senapsgul, mahogny röd eller blå fåtölj supersnyggt. I ett vardagsrum med mycket beige skulle en härlig smaragdgrön fåtölj göra succé.

Följ trender med fåtöljen

En fåtölj i fårskinn är inte bara snyggt utan också ett väldigt trendigt val. Kanske kom den stora trenden från fårskinnsfåtöljernas storsäljare – den prisbelönta fåtöljen Viggo Boesen. Vi har förutom denna dyra pärla samlat ett par andra fåtöljer i fårskinn ovan. Vidare har även sammetstrenden slagit bland fåtöljerna på marknaden. En fåtölj i sammet blir inte fel och det finns i alla möjliga färger och varianter. En fåtölj i sammet är dessutom väldigt mjuk och härlig att sitta i. Se några fåtöljer i sammet ovan och hitta din egna favorit! En ytterligare trend är rotting. Rotting finns på såväl möbler som sidobord och stolar till korgar, krukor och såklart fåtöljer. Du kommer garanterat vara trendsäker med en fåtölj i rotting. Den är dessutom lätt att anpassa och passar såväl i det moderna hemmet som i den lantliga sommarstugan.

För att låta din fåtölj bli en hel grupp ska du inte glömma fotpallen. En fåtölj med fotpall i samma stil är inte bara snyggt utan även bekvämt. Även fotpallen går att hitta i alla möjliga mönster och utformningar och vill du ha hjälp med köptips att hitta en fåtölj med fotpall så är det bara du hör av dig till oss så hjälper vi mer än gärna till med det!