Bästa Hammock Med Tak – Snygga Hammockar! (Bäst i Test)

En hammock med tak är perfekt när man vill ta det lite lugnt i skuggan även om solen står i zenit. Taket är en praktiskt lösning av flera anledningar och utökar användningsomårdet för hammocken ganska mycket. Här visar vi 8 snygga hammockar med tak som garanterat kommer förgylla sommaren lite extra.

Inlägget innehåller annonslänkar.

Vad är en hammock med tak?

En hammock med tak är en typ av hammock som är utrustad med ett tak som skyddar mot sol och regn. Taket kan antingen vara fast eller avtagbart och det kan vara tillverkat av olika material som till exempel tyg, trä eller metall. En hammock med tak är perfekt för avkoppling och vila utomhus eftersom den ger både skugga och skydd mot regn. Den är perfekt att använda på en altan, uteplats eller i trädgården.

Bästa Hammock med tak – Sammanfattning

 

8 bästa hammockar med tak

Snygga hammockar med tak bäst i test –
Våra 4 favoriter!

1. Bäst i test: Hammock med tak från Hillerstorp

hammock-med-tak-1

Hillerstorps Dalom hammock är en klassisk favorit i många svenska hem och trädgårdar. Denna vita hammock med tak har funnits i Hillerstorps sortiment i flera decennier.

Tillverkad av FSC-märkt norrländsk kärnfuru är Dalom en miljövänlig och hållbar möbel. Hammocken laseras med vattenbaserad vit, grå eller brunfärgad lasyr för att ge det en extra touch av elegans.

Dalom hammock med tak mäter 207 cm i bredd, 125 cm i djup och 160 cm i höjd vilket gör den till en perfekt plats att koppla av på i trädgården. Den rymliga innerdelen av hammocken är 165 cm bred och ger gott om plats för en eller flera personer att sitta och slappna av.

Det här blir lika mycket en snygg inredningsdetalj i trädgården som en skön sittplats vid fikastunden.

 

2. Modern hammock med tak från Hillerstorp

hammock-med-tak-2

Stilren hammock med tak som förmodligen kommer vara en av sommarens mest eftertraktade utemöbler! Hammocken utmärker sig genom sin läckra design och sköna komfort. 

Tillverkad av kärnfuru som är FSC®-märkt vilket betyder att trädet kommer från en hållbart skött skog. Repen är tillverkade av slitstark polyester som tål utomhusmiljön väl. Hammocken kommer med tak och dynor för att ge extra skydd och komfort.

 

3. Snygg hammock 2-sits 

hammock-med-tak-3

Denna hammock med tak är ett snyggt tillskott till trädgården för en avkopplande stund i sommarvärmen. Den är tillverkad av 100% FURU-stomme och tyget är gjort av 100% ETISILK vilket gör den både lättviktig och vattentålig. Tyget är dessutom beständigt mot UV-ljus och färgbeständigt så att det håller sig fräscht under lång tid. 

Med en kapacitet på 300 kg kan hammocken rymma flera personer samtidigt. Kudden är 120 cm bred och 58 cm djup och stolens mått är 190 cm i bredd, 180 cm i höjd och 148 cm i djup. 

Markisen har måtten 160 cm i bredd, 195 cm i höjd och 120 cm i djup och ger skydd mot solens starka strålar. 

Ta fikapausen till en ny nivå i sommar och njut av denna fantastiska hammock!

4. Hammock 1-sits Galata

hammock-med-tak-4

Nu kan du ta en stund för dig själv i kvällssolen! Denna hammock är nämligen anpassad för en person.

Hammocken har en stomme som är helt tillverkad av FURU vilket ger den en naturlig och rustik look. Tyget som används är tillverkat av 100% polyester vilket gör det både vattentåligt och beständigt mot UV-ljus. Detta innebär att hammocken inte kommer att blekna eller skadas av vatten så lätt.

Kudden är 75 cm bred och 58 cm djup vilket ger extra bekvämlighet med tanke på dess stora djup. 

Rengöring och montering är enkel så du behöver inte lägga ner speciellt mycket jobb för att kunna använda den. 

En perfekt hammock för dig som vill ha lite egen tid i sommar och bara kunna koppla av!

Varför tak till hammocken?

Ett tak till en hammock ger flera fördelar. För det första ger det ett skydd mot solen och därmed en skön skugga under varma sommardagar. Dessutom ger taket ett visst skydd mot regn så att du kan fortsätta att njuta av utomhuslivet även under lättare regnskurar. Taket ger också en känsla av avskildhet och skapar en mysig plats för avkoppling när man vill ha lite lugn och ro.

Vissa tak till hammockar har även integrerade myggnät för att skydda mot insekter. Dessutom tar taket hammocken till ytterligare en nivå och blir en snygg dekorativ detalj till trädgården eller uteplatsen.

 

LÄS OCKSÅ: BÄSTA BADEN BADEN-STOLEN

Bra att tänka på när du väljer hammock med tak

Att köpa en snygg hammock med tak kan vara en ganska dyr investering och något man verkligen vill är att hitta en hammock man trivs med direkt.

Här är några tips att ha i åtanke: 

Material

Om hammocken ska användas utomhus så se till att den är tillverkad av ett tåligt material som tål regn, sol och vind. Läs alltid instruktionen för att se om hammocken är anpassad för utomhusbruk.

Storlek

Hammocken ska vara tillräckligt stor för att rymma den eller de personer som kommer att använda den mest. Måtten varierar mellan olika modeller och det är viktigt att välja en som passar dina behov och utrymme.

Design

Hammocken med tak finns i olika designer och färger, så välj en som passar din smak och stil. Ett tips är att lägga stor vikt på att hitta en snygg hammock (och inte bara skön) som smälter in bra med den övriga inredningen i trädgården eller på uteplatsen. 

Komfort

En hammock ska vara bekväm att ligga eller sitta i under en längre tid så se till att den har mjuka och bekväma kuddar och dynor. Det ingår inte alltid dynor så det kan vara något du behöver köpa till.

Stabilitet

Se till att hammocken med tak är robust och stabil, med en stark stomme och starka upphängningspunkter för att undvika att den tippar eller känns ostabil.

baden-baden-stol

Glöm inte hammockdynorna

Hammockdynor är ett viktigt tillbehör till din hammock och kan bidra till extra bekvämlighet och stöd för kroppen när du ligger eller sitter i den. När du väljer hammockdynor bör du tänka på storleken, formen och materialet. Se till att välja dynor som passar din hammock och att de är tillverkade av ett slitstarkt och väderbeständigt material om de kommer användas utomhus. 

Det är också bra att välja dynor med avtagbara och tvättbara klädsel för enkel rengöring och underhåll. 

 

LÄS ÄVEN: BÄSTA ELDSTAD UTOMHUS

Några värdefulla skötselråd

En förutsättning för att hammocken ska hålla sig snygg och fräsch år efter år är rätt rengöring och underhåll.

Här är några av våra bästa tips för att hålla hammocken fin säsong efter säsong.

1. Förvara din hammock på en torr plats när den inte används för att undvika fukt och mögelbildning.

2. Rengör din hammock regelbundet med en mjuk borste och vatten. Undvik användning av starka rengöringsmedel som kan skada tyget eller materialet.

3. Om din hammock har avtagbara dynor eller tyger, tvätta dem enligt tillverkarens anvisningar.

Se till att hammockens tak eller solskydd är ordentligt fastsatt och spänt för att undvika att det blåser av i vinden.

4. Om din hammock är gjord av trä, behandla den med träolja för att skydda den mot väder och vind.

5. Förvara dynor och andra tillbehör till hammocken på en torr plats när de inte används för att undvika fukt och mögelbildning.

Svårare än så behöver det inte vara! Det sämsta man kan göra är att ställa fram hammocken i trädgården när säsongen börjar och sedan låta den stå där fram till hösten utan att ta hand om den på ett eller annat sätt. En enkel rengöring och underhåll lite då och då kommer göra susen.

Snygg inredningsdetalj till altan och trädgård

En hammock är inte bara en bekväm plats att koppla av i trädgården eller på altanen, den är också en snygg inredningsdetalj som bidrar till att skapa en avslappnad och härlig atmosfär. 

Genom att välja en hammock som matchar din övriga trädgårdsinredning kan du skapa en helhet och en röd tråd i din utomhusmiljö. Du kan också välja en hammock med en annorlunda färg eller stil för att skapa en spännande kontrast och blickfång i trädgården.

En annan fördel med hammockar är att de tar relativt lite med plats och flera modeller kan enkelt flyttas runt vilket gör det enkelt att ändra och variera din trädgårdsinredning lite då och då. En hammock kan också användas som en extra sittplats vid fester eller som en mysig plats för avkoppling och läsning.

Så oavsett om du söker en praktisk och bekväm plats att koppla av i trädgården eller en snygg inredningsdetalj som ger din utomhusmiljö det där lilla extra så är en hammock med tak definitivt ett bra val!

Vi hoppas att du fått några värdefulla tips angående hammockar med tak och att du hittar en som kommer förgylla din sommar i år. 

Hammock med tak bäst i test – Så bestämde vi vilka

Våra bäst i test-hammockar med tak har vi sammanställt genom att utgå från tre olika kriterier:

1. Funktion.

2. Design.

3. Betyg och recensioner.

Till skillnad mot många andra sidor har vårt bäst i test inte enbart utgått från funktion, utan vi tycker även att design och recensioner från tidigare användare är minst lika viktigt. Det är hammocken som helhet som ska bedömas och inte enbart vilka funktioner som finns. 

Vi har analyserat massor av hammockar vid flera olika återförsäljare och genom egna erfarenheter samt en mängd betyg, recensioner och kommentarer från användare bildat oss en uppfattning om vilka som är de bästa hammockarna med tak på marknaden just nu utifrån våra tre grundkriterier. 

Resultat sammanställer vi här vilket resulterar i en lista med de hammockar vi tycker är bäst i test.

Vanliga frågor och svar

Vilken är den bästa hammocken med tak?

Hammocken Dalon från Hillerstorps tycker vi är den bästa hammocken med tak just nu. Det är en klassisk hammock som blir lika mycket en fin inredningsdetalj i trädgården som en skön avslappnande plats att ta en tupplur på. Hammocken är dessutom tillverkad av slitstark furu som tål hårda väderlekar.

Vad kostar en hammock med tak?

Priset på hammockar med tak kan skilja sig väldigt mycket beroende på storlek, kvalité, tillverkare och design. De billigare hammockarna som har tak kan kosta runt 2.500 kronor medan de dyrare modellerna kostar 8.000+ kronor. 

Varför heter det hammock?

Ordet ”hammock” härstammar från det spanska ordet ”hamaca”, som i sin tur härstammar från det inhemska ordet ”taíno” på Haiti och Dominikanska Republiken där hammocken ursprungligen utvecklades.

Namnet ”hamaca” eller ”hammock” användes för att beskriva det specifika tyget som användes för att skapa sängen och användes sedan för att beskriva hela sovplatsen. Namnet har sedan spridits över hela världen och är nu en vanlig term för en hängande säng som vanligtvis används för avkoppling eller sömn.