Bästa Hammock Med Tak – Snygga Hammockar 2024 (Bäst i Test)

En hammock med tak är perfekt när man vill ta det lite lugnt i skuggan även om solen står i zenit. Taket är en praktiskt lösning av flera anledningar och utökar användningsomårdet för hammocken ganska mycket. Här visar vi 8 snygga hammockar med tak som garanterat kommer förgylla sommaren lite extra.

Inlägget innehåller annonslänkar.

8 bästa hammockar med tak

Hammockar med tak –
Våra 4 favoriter!

1. Bäst i test: Hammock med tak från Hillerstorp

hammock-med-tak-1

Hillerstorps Dalom hammock är en klassisk favorit i många svenska hem och trädgårdar. Denna vita hammock med tak har funnits i Hillerstorps sortiment i flera decennier.

Tillverkad av FSC-märkt norrländsk kärnfuru är Dalom en miljövänlig och hållbar möbel. Hammocken laseras med vattenbaserad vit, grå eller brunfärgad lasyr för att ge det en extra touch av elegans.

Dalom hammock med tak mäter 207 cm i bredd, 125 cm i djup och 160 cm i höjd vilket gör den till en perfekt plats att koppla av på i trädgården. Den rymliga innerdelen av hammocken är 165 cm bred och ger gott om plats för en eller flera personer att sitta och slappna av.

Det här blir lika mycket en snygg inredningsdetalj i trädgården som en skön sittplats vid fikastunden.

 

2. Modern hammock med tak från Hillerstorp

hammock-med-tak-2

Stilren hammock med tak som förmodligen kommer vara en av sommarens mest eftertraktade utemöbler! Hammocken utmärker sig genom sin läckra design och sköna komfort. 

Tillverkad av kärnfuru som är FSC®-märkt vilket betyder att trädet kommer från en hållbart skött skog. Repen är tillverkade av slitstark polyester som tål utomhusmiljön väl. Hammocken kommer med tak och dynor för att ge extra skydd och komfort.

 

3. Snygg hammock 2-sits 

hammock-med-tak-3

Denna hammock med tak är ett snyggt tillskott till trädgården för en avkopplande stund i sommarvärmen. Den är tillverkad av 100% FURU-stomme och tyget är gjort av 100% ETISILK vilket gör den både lättviktig och vattentålig. Tyget är dessutom beständigt mot UV-ljus och färgbeständigt så att det håller sig fräscht under lång tid. 

Med en kapacitet på 300 kg kan hammocken rymma flera personer samtidigt. Kudden är 120 cm bred och 58 cm djup och stolens mått är 190 cm i bredd, 180 cm i höjd och 148 cm i djup. 

Markisen har måtten 160 cm i bredd, 195 cm i höjd och 120 cm i djup och ger skydd mot solens starka strålar. 

Ta fikapausen till en ny nivå i sommar och njut av denna fantastiska hammock!

4. Hammock 1-sits Galata

hammock-med-tak-4

Nu kan du ta en stund för dig själv i kvällssolen! Denna hammock är nämligen anpassad för en person.

Hammocken har en stomme som är helt tillverkad av FURU vilket ger den en naturlig och rustik look. Tyget som används är tillverkat av 100% polyester vilket gör det både vattentåligt och beständigt mot UV-ljus. Detta innebär att hammocken inte kommer att blekna eller skadas av vatten så lätt.

Kudden är 75 cm bred och 58 cm djup vilket ger extra bekvämlighet med tanke på dess stora djup. 

Rengöring och montering är enkel så du behöver inte lägga ner speciellt mycket jobb för att kunna använda den. 

En perfekt hammock för dig som vill ha lite egen tid i sommar och bara kunna koppla av!

Bra att tänka på innan köp

Att köpa en snygg hammock med tak kan vara en ganska dyr investering och något man verkligen vill är att hitta en hammock man trivs med direkt.

Här är några tips att ha i åtanke: 

Material

Om hammocken ska användas utomhus så se till att den är tillverkad av ett tåligt material som tål regn, sol och vind. Läs alltid instruktionen för att se om hammocken är anpassad för utomhusbruk.

Storlek

Hammocken ska vara tillräckligt stor för att rymma den eller de personer som kommer att använda den mest. Måtten varierar mellan olika modeller och det är viktigt att välja en som passar dina behov och utrymme.

Design

Hammocken med tak finns i olika designer och färger, så välj en som passar din smak och stil. Ett tips är att lägga stor vikt på att hitta en snygg hammock (och inte bara skön) som smälter in bra med den övriga inredningen i trädgården eller på uteplatsen. 

Komfort

En hammock ska vara bekväm att ligga eller sitta i under en längre tid så se till att den har mjuka och bekväma kuddar och dynor. Det ingår inte alltid dynor så det kan vara något du behöver köpa till.

Stabilitet

Se till att hammocken med tak är robust och stabil, med en stark stomme och starka upphängningspunkter för att undvika att den tippar eller känns ostabil.

LÄS OCKSÅ: BÄSTA BADEN BADEN-STOLEN

baden-baden-stol

Hammock med tak bäst i test – Så bestämde vi vilka

Våra bäst i test-hammockar med tak har vi sammanställt genom att utgå från tre olika kriterier:

1. Funktion.

2. Design.

3. Betyg och recensioner.

Till skillnad mot många andra sidor har vårt bäst i test inte enbart utgått från funktion, utan vi tycker även att design och recensioner från tidigare användare är minst lika viktigt. Det är hammocken som helhet som ska bedömas och inte enbart vilka funktioner som finns. 

Vi har analyserat massor av hammockar vid flera olika återförsäljare och genom egna erfarenheter samt en mängd betyg, recensioner och kommentarer från användare bildat oss en uppfattning om vilka som är de bästa hammockarna med tak på marknaden just nu utifrån våra tre grundkriterier. 

Resultat sammanställer vi här vilket resulterar i en lista med de hammockar vi tycker är bäst i test.

Vanliga frågor och svar

Vilken är den bästa hammocken med tak?

Hammocken Dalon från Hillerstorps tycker vi är den bästa hammocken med tak just nu. Det är en klassisk hammock som blir lika mycket en fin inredningsdetalj i trädgården som en skön avslappnande plats att ta en tupplur på. Hammocken är dessutom tillverkad av slitstark furu som tål hårda väderlekar.

Vad kostar en hammock med tak?

Priset på hammockar med tak kan skilja sig väldigt mycket beroende på storlek, kvalité, tillverkare och design. De billigare hammockarna som har tak kan kosta runt 2.500 kronor medan de dyrare modellerna kostar 8.000+ kronor. 

Varför heter det hammock?

Ordet ”hammock” härstammar från det spanska ordet ”hamaca”, som i sin tur härstammar från det inhemska ordet ”taíno” på Haiti och Dominikanska Republiken där hammocken ursprungligen utvecklades.

Namnet ”hamaca” eller ”hammock” användes för att beskriva det specifika tyget som användes för att skapa sängen och användes sedan för att beskriva hela sovplatsen. Namnet har sedan spridits över hela världen och är nu en vanlig term för en hängande säng som vanligtvis används för avkoppling eller sömn.