Glasvägg inomhus: 5 industriväggar i glas som förvandlar hemmet

Att ha en glasvägg inomhus i snygg industridesign som skärmvägg, rumsavdelare eller duschvägg har blivit väldigt trendigt de senaste åren och vi förstår varför. Det är en urläcker vägg som även blir en fantastiskt fin inredningsdetalj! Här visar vi 5 trendiga industriväggar i olika utföranden som förvandlar alla hem. 

industrivaggar-glas

Inlägget innehåller annonslänkar.

Vad är en industrivägg i glas?

En industrivägg i glas är en form av skärmvägg med ramar som oftast består av svart stål och tillsammans med stora glaspartier är det en industriinspirerad vägg som både är funktionell och väldigt snygg. Att inreda med en glasvägg inomhus tillåter dig avgränsa ett rum men samtidigt inte få det att kännas mindre. Tvärtom så kan glasväggen göra att rummet känns större istället.

Den praktiska och läckra industriväggen i glas är framför allt vanligt förekommande som en rumsavdelare i lägenheter och används främst för att avgränsa vardagsrum eller sovrum. Det har också blivit populärt att använda en industrivägg som duschvägg vilket ger hela badrummet ett rejält trendlyft. 

För den som inte bara vill avgränsa en viss del av rummet utan med hjälp av en glasvägg inomhus skapa ett helt nytt rum finns det stora industriväggar med dörr. Precis som övriga delar av industriväggen är dörrarna tillverkade i glas med stålramar vilket ger ett luftigt och rymligt intryck.

1. Industrivägg – perfekt som rumsavdelare

En snygg rumsavdelare i industriellstil som passar perfekt i den lilla lägenheten. Att inreda med en glasvägg inomhus i små lägenheter kan verkligen förvandla hela hemmet och få det kännas betydligt större. Med en skärmvägg som sträcker sig från golv till tak får du ett maffigt intryck som blir en central del av inredningen. 

Välj på klart eller frostat glas och anpassa måtten efter dina egna behov. 

2. Dubbeldörr i industriell stil

En stilig dubbeldörr i industriell design som är perfekt att dela av rummen med för att skapa en ny känsla i hemmet. Dörrarna består av härdat glas och svartlackerat stål. Skulle du vilja ha mindre insyn går det välja till frostat glas istället. 

Det finns möjlighet för specialmått på dörrarna.

3. Stor glasvägg med dörr

En stor glasvägg med dörr som har en härlig industridesign och ger ett maffigt intryck i alla hem. En industrivägg som har fasta partier och en dörr mitt i glasväggen. En perfekt rumsavdelare som förvandlar din etta till en tvåa utan att du behöver göra några större ingrepp. 

Det går att specialbeställa mått.

4. Stilren industriduschvägg

Vill du skapa lyxig hotellkänsla i badrummet är den här industriduschväggen en bra början! Med en industrivägg i svartlackerad stål och härdat glas kommer badrummet få en helt ny känsla. För bästa upplevelse och stabilitet rekommendera sen duschvägg som går från golv till tak. Passar utmärkt i alla badrum och smälter fint in oavsett inredningsstil. 

Det går att specialbeställa mått. 

5. Skärmvägg i industridesign

En smidig och liten skärmvägg med industrikänsla som du enkelt kan flytta på vid behov. Skärmväggen är tillverkad i metall och härdat klarglas. Glasväggen är vikbar i tre delar och passar utmärkt där du vill skärma av någon specifikt del i rummet.

Glasvägg som skärmvägg eller rumsavdelare

Att skärma av rum i hemmet med olika skärmväggar och rumsavdelare har länge varit ett sätt för att kunna skapa “nya rum” utan att behöva göra några ingrepp i själva strukturen. De är enkla att flytta på och går att anpassa så som man vill ha det. 

De klassiska skärmväggarna och rumsavdelarna är främst tillverkade i olika trämaterial men på senare år har glasväggen blivit allt mer populär. 

En glasvägg inomhus är ett snyggt sätt att dela av rummen utan att förlora den där luftiga och rymliga känslan. Sen blir hela hemmet att kännas mycket lyxigare också! 

Industriväggarna i glas som vi visar här passar alla rum i hemmet – allt från sovrum och vardagsrum till hall och badrum. Den stilrena och enkla industridesignen gör att det blir en naturlig del av inredningen oavsett vart du placerar den. Bor du i en lägenhet med sovalkov är det ett utmärkt hjälpmedel för att göra alkoven mer till ett rum. Som duschvägg i badrummet eller som rumsavdelare i vardagsrum eller hall gör sig industriväggen alldeles utmärkt. 

För dig som mer är på jakt efter en glasvägg att skärma av läshörnan eller kanske hemmakontoret är finns det smidiga varianter för det också. Ett exempel på en sådan finns här i inlägget.

 

LÄS OCKSÅ: 5 magiska sovrum att inspireras av!

Många fördelar med en glasvägg inomhus

Du har säkert redan både sett och förstått att en glasvägg inomhus kan förvandla ett helt hem och ge den där lyxiga och häftiga känslan som annars är svårt att få till med annan inredning. Men fördelarna med att ha en glasvägg med industrikänsla stannar inte bara vid känslan. Det finns betydligt mer än så. 

Behåller den luftiga och rymliga känslan 

Till skillnad mot flera av sina konkurrenter i trä behåller glasväggen den luftiga och rymliga känslan i hemmet även om du delar av ett rum eller en specifik del av ett rum. Det går att avgränsa tydliga delar utan att det blir och kännas instängt. En industrivägg har genom sina stålramar en liten skymd insyn även om man så klart ser vad som händer på andra sidan. 

Anpassa insyn 

En annan fördel med glasväggen är att det på flera av modellerna går välja glas beroende på hur mycket insyn du vill ha. Ett helt frostat glas kommer inte ge speciellt mycket insyn, klarglas är raka motsatsen och halvfrostat glas är ett mellanting av de två tidigare nämnda. Det helfrostade glaset kan ju vara trevligt på duschväggen medan ett klarglas gör sig bäst utanför badrummet. Smaken är som baken, men det går i alla fall att anpassa insyn efter tycke och smak. 

Tidlös design 

Oavsett vilka trender det går inom inredning, färg och material så törs vi nästan lova att glasväggen alltid kommer kännas modern och aktuell. Det är en tidlös design som passar alla olika typer av inredningsstilar år efter år.

industrirum

Trendiga industriväggar – här för att stanna?

Den trendigaste skärmväggen och rumsavdelare just nu är som du redan förstått industriväggen. Men är det verkligen värt att investera i en sådan? Har den inte snart gjort sitt?

På frågan om det är värt att investera i en industrivägg är svaret ja. Och om den snart gjort sitt är svaret nej. Vi tror helt klart att den trendiga industriväggen är här för att stanna av framför allt två anledningar – den omåttligt populära öppna planlösningen och industriell inredning över lag. 

Finns det någon nyproducerad lägenhet nu för tiden som inte har en öppen planlösning? Kanske. Men det känns som att alla nya lägenheter byggs med öppna planlösningar just nu och därav har industriväggen långt ifrån nått sin peak ännu. Snart kommer fler och fler med öppna planlösningar inse fördelen med att skärma av lite mellan kök och vardagsrum eller kanske mellan vardagsrum och sovrum så trenden med en skärmvägg eller rumsavdelare i glas kommer hålla i sig. Var så säker!

Den öppna planlösning och det snart (enligt oss) ökade behovet av skärmväggar i kombination med att industriell inredning över lag går väldigt starkt just nu talar även det för industriväggen. Den ligger helt rätt i tiden och dess stilrena design kommer vara aktuell i många år framöver.  

LÄS OCKSÅ: 20 SNYGGA INDUSTRILAMPOR

Måttbeställ efter egna behov

Har du läst hela inlägget ända ner hit har du redan koll på möjligheten att måttbeställa industriväggar, men vi tycker det är värt att poängtera igen utifall du snubblat på scrollen och råkade hamna här nere av misstag. 

Oavsett hur du bor, vart du har tänkt ha din industrivägg eller om det är någon annan specialare du tänkt dig så går det nästan alltid att måttbeställa väggar efter dina egna behov. 

Utbudet av färdiga mått är dock relativt stort så är det en standardvägg du letar efter finns det förmodligen att få tag på utan att det behövs specialbeställas.

Glas- och industriväggar inomhus – frågor och svar

Vad kostar en industrivägg för inomhus?

Priset på en industrivägg varierar beroende på storlek och andra detaljer som exempelvis dörrar och glas. En liten duschvägg i industristil kostar mellan ca 3.500 kr – 7.000 kr medan de större industriväggarna kostar allt från ca 10.000 kr upp till 50.000 kr. 

I vissa fall kan man byta ut ett klarglas mot frostat glas och få en annan färg på stålramen istället för svart som brukar vara standard. Då kan det tillkomma ytterligare extra kostnader.

Hur sätter man upp en industrivägg?

Monteringen av en industrivägg inomhus beror lite på bostadens förutsättningar. Vissa glasväggar fästs i skenor och monteras på samma sätt som aluminiumramdörrar. Men det gäller nödvändigtvis inte alla industriväggar. Följ alltid monteringsanvisningarna för bästa resultat.

Vad är en industrivägg tillverkad av?

Industriväggarna för inomhusbruk är oftast tillverkade med ramar i svart smidestål och stora glaspartier i så kallat klarglas. De flesta glasväggar erbjuder även frostat glas men det är ett tillval och ingenting som är standard.