Inredning höst 2021

Inredning för höst 2021 är mer högaktuellt än någonsin. Det finns enligt oss få årstider som skapar så mycket behov av att ha fint omkring sig i hemmet som just hösten. Därför är det extra roligt att grotta ner sig i alla höstens inredningstrender. Vi har gjort en trendspaning och samlat de viktigaste tipsen för inredning till hösten 2021. Säsongen för rödvin och tända ljus kan börja!

(Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Confident Living, Ellos, Åhléns, Jotex & Nordic Nest.)

Inredning på hösten är ju något alldeles speciellt. Det är efter en lång tid av värme snart dags att krypa upp i sofforna framför alla bra program och serier som startar. Det är återigen dags att tända ljusen, dricka rödvin ur stora kupor och laga värmande grytor. Vi är dock sommarälskare också och ska inte ta ut något i förskott – än är det sommar! Men det gäller att vara ute i god tid när det gäller inredning. På hösten kommer det också mängder av inredningsnyheter i butikerna och i år är inget undantag. Butikerna börjar fyllas på med höstens inredningsfärger och de stora inredningstrenderna för hösten 2021. Är ni redo? För det är vi!

Idag ska vi dels gå igenom inredningstrender för hösten 2021. Vi ger våra bästa produkttips kopplade till höstens inredningstrender men också generella tips för höstinredning. För att sammanfatta de stora inredningstrenderna för hösten 2021 så handlar det om hållbarhet, jordnära toner och mysiga samlingsplatser. 2021 har som känt präglats av social distansering och till hösten vill vi umgås. Hitta sätt att på hemmaplan skapa mysiga oaser att samlas kring. Umgås, samtala, äta gott och bara ta ifatt förlorad tid.

Med det sagt så är förstås hemmets rum för att umgås i fokus i höst. Vi pratar då förstås om vardagsrummet och köket eller matplatsen. Därför har vi fokuserat på matlagning och matplatsen men också härliga trendiga möbler att sitta bekvämt och umgås i. Både vardagsrummet, matplatsen och köket är platser som får extra betydelse i höstmyset. Avkoppling och harmoni är två ord som får sätta prägel på inredning till hösten 2021. Hur når man en sådan inredning i höst då? Jo du letar efter naturmaterial i form av sten, trä och betong. Förstås även färger därefter, jordnära toner men gärna med inslag av färg. Grönt och senapsgult är två riktiga guldklimpar när det kommer färger som är trendiga för inredning till hösten 2021. Den vita och sterila inredningen som länge präglat framförallt de skandinaviska hemmen är inte längre det vi ska eftersträva. Nu söker vi mer mysiga och ombonade miljöer även om inredningen gärna får vara avskalad.

Inredning höst 2021 – Detaljer till köket

Klicka på bilden för att göra den större!

Inredning höst 2021 – Dekorationerna du inte vill missa!

Klicka på bilden för att göra den större!

Inredning höst 2021 – Möbler som ger rätt känsla

Klicka på bilden för att göra den större!

Inredning höst 2021 – Textilier som sätter tochen

Klicka på bilden för att göra den större!

Inredning höst 2021 – avskalat men ombonat

Som sagt är den vita och sterila tiden förbi i våra hem. Istället släpper vi fram den mer personliga inredningen som präglas av värme och en inbjudande känsla. Det är dock förstås inte så att ni som bor i ett hem som är helt vitt och sterilt behöver byta ut allt. Tvärtom! Det är en superbra grund att utgå från och sen börja skapa en varmare känsla med allt från textilier och ljusstakar till belysning och inredningsdetaljer. Textilier är ett otroligt bra sätt att förnya och byta ut känslan i ett hem. Byter du ut de skira vita gardinerna till tyngre gardiner i sammet eller bomull i en mörkgrön färg så har du redan där en helt ny känsla. Vidare är kuddfodral också ett superenkelt tips för att förnya rummet. Det är inte heller speciellt kostsamt. Så för att haka på inredning till hösten 2021 så byt ut dina gardiner, kuddar och plädar. In med naturnära toner i beige, grått, brunt och svart. För att haka på en stor trend i inredning för hösten 2021 så väljer du accentfärger i mörkgrönt och senapsgult. Det är också väldigt tacksamma färger eftersom de passar med de mesta och kan användas till vilken bas som helst. 

Sen vill vi också slå ett slag för att även om den vita opersonliga inredningsstilen är förbi så är det fortfarande avskalat som gäller. En trend för inredning till höst 2021 är att behålla denna avskalade känsla med inte allt för mycket prylar och plotter i hemmet. För att skapa den här ombonade känslan vi pratar om handlar det istället om att fokusera på färgval och materialval för att åstadkomma denna känsla. Material som gäller för inredning hösten 2021 är även det naturliga material. Det är inredning i betong, sten och trä. Allt som kan föra tankarna till naturen både när det kommer till färg och material helt enkelt!

 

LÄS OCKSÅ: HÖSTINREDNING – FIN DEKORATION TILL HEMMET

Trenderna som gäller

  • Bort med det vita och opersonliga..
  • .. in med en mer personlig touche i hemmet
  • Tänk ombonat och värme
  • Naturnära färger i beige, grått, brunt, svart
  • Naturliga material i sten, trä och betong
  • Andra trendfärger för hösten 2021 är senapsgult och mörkgrönt
  • Glöm inte bort vikten av mysiga ljuskällor
  • Textilier i tjocka mysiga material 
Missa nu inte heller inläggen om..
Nu när hösten alldeles snart är på ingång är vi som sagt fulla av inredningsinspo till hösten. Kom gärna med förslag och önskemål på ämnen vi ska skriva om här i Inredningsinspirationsbloggen. Det gör ni antingen här nere i kommentarsfältet eller genom att slänga iväg ett mail till oss.