Bästa Julgirlang Med Belysning 2023

Här hittar du 8 snygga julgirlanger med belysning som kommer göra ditt hem magiskt i år!

När vintermörkret sänker sig över städerna och landskapet blir ljuset en central del av vår juldekoration. Det hjälper inte bara till att bryta mörkret utan skapar också en varm och inbjudande atmosfär i hemmet. Det är svårt att tänka sig en jul utan den skimrande glansen från tända ljus, stjärnor i fönstret eller glittrande ljusgirlanger.

Julgirlanger med belysning har snabbt blivit en favorit bland många när det kommer till juldekoration. Till skillnad från traditionella girlanger erbjuder de en kombination av färg, form och framförallt ljus. De kan slingras runt julgranen, draperas över dörrposten, lindas runt balkongräcken eller hängas längs fönsterkarmen. Möjligheterna är oändliga, och resultatet är alltid förtrollande!

Inlägget innehåller annonslänkar.

8 fina julgirlanger med belysning

Bästa Girlang Med Belysning 2023 –
Våra 4 favoriter!

1. Julgirlang För Inomhus- Och Utomhusbruk

julgirlang-belysning1

Ge liv åt den ultimata julkänslan med denna underbara julgirlang som strålar i all sin prakt! Oavsett var du väljer att låta den hänga kommer den görea succé med sin magnifika närvaro.

Denna skönhet av en krans, klädd i en skrud av vit snö, är formad av hållbart PVC-material som gör den lika passande för både inre och yttre miljö. Tack vare de strömsnåla LED-lamporna sprider den sitt milda sken och skapar en ombonad julkänsla som får atmosfären att gnistra av värme och frid.

 

2. Jirlanger Med Belysning – 6 Färgval!

julgirlang-belysning2

Denna girlang kommer att stjäla allas blickar oavsett var den hänger. Denna slingrande skönhet är lika fin runt en trappstång eller på ett fönster som den är på väggen, dörren eller i taket. Med förtjusande LED-ljus som tänds sprider den en inbjudande atmosfär av mys och värme.

Finns i sex olika färgval och tre olika storlekar.

3. Julgirlang Med LED-Belysning

julgirlang-belysning5

Denna upplysta julgirlang kommer att kasta sitt mjuka sken utomhus under årets mörka dagar. Med en längd på 180 cm pryds denna slinga av 20 batteridrivna lampor som kastar ett varmvitt sken och ger en förtrollande dekoration att lysa upp när julfirandet närmar sig.

Upp till cirka 200 timmars batteritid.

4. Dekorativ Ljusslinga av Granris-imitation

julgirlang-belysning7

Här har vi en förtjusande ljusslinga smyckad med granris-liknande mönster. Den glimmar med 100 små LED-lampor som skapar ett mjukt ljus. Här kan du ansluta flera slingor vid behov, upp till en maximal längd av 100 meter eller imponerande 2500 ljuspunkter.

Från traditionella ljusgirlanger till dagens LED-varianter

Att klä hemmet med ljus under vintermånaderna har djupa rötter i vår historia. Innan elektricitetens tid användes stearinljus för att skapa en atmosfär av värme och ljus under de mörka vinterkvällarna. Dessa ljus fästes på julgranen med specialtillverkade ljushållare vilket var både vackert och en smula riskabelt med tanke på brandrisken.

Med introduktionen av elektriciteten i hemmet kom de första elektriska julgirlangerna. De var stora, klumpiga och inte särskilt energieffektiva men de var en säker och vacker lösning jämfört med stearinljusen. Med åren blev dessa ljusgirlanger allt mindre och mer varierade i design, med små glödlampor som kunde blinka i olika mönster.

Vändpunkten i julbelysningen kom med introduktionen av LED-teknologin. LED-lampor är energieffektiva ljuskällor som inte producerar mycket värme, vilket gör dem idealiska för dekoration. LED-lamporna revolutionerade julbelysningen. De var inte bara mer energieffektiva än sina föregångare utan de kom också i en mängd olika färger och mönster vilket tillät en ännu större kreativitet i juldekorationen.

 

LÄS OCKSÅ: JULKRANS MED BELYSNING

Hur du väljer rätt storlek och positionerar din julgirlang

Att välja den perfektajulgirlangen med belysning för ditt hem kan kännas klurigt  med tanke på de många alternativ som finns. Längden och placeringen är dock avgörande för att skapa den rätta atmosfären och se till att din girlang lyser upp rätt delar av ditt hem.

Här är några råd för att göra valet enklare.

Välj rätt längd

Innan du går ut för att köpa en ljusgirlang, mät den plats där du tänker hänga den. Om du till exempel vill ha girlangen runt ett fönster, mät fönstrets omkrets för att säkerställa att du köper en tillräckligt lång girlang. Kom ihåg att det är bättre att ha en för lång girlang än en för kort. Överskott kan alltid lindas runt en pelare, hängas ner eller gömmas, men en för kort girlang kan lämna dig besviken.

Placeringens betydelse

Placeringen av din ljusgirlang är lika viktig som längden. Vill du att den ska vara en blickfångare när någon går in i rummet? Eller vill du ha en mer diskret belysning? Tänk på att högt placerade girlanger skapar en känsla av rymd medan de som är placerade längre ner kan skapa en mysigare stämning.

Flexibilitet med flera små girlanger

Istället för att köpa en lång ljusgirlang kan det vara en god idé att investera i flera kortare. Detta ger dig större flexibilitet när det gäller placering. Du kan till exempel använda dem för att rama in ett fönster, linda runt en trappa eller drapera dem över en dörr.

Kreativa idéer

Om du vill tänka utanför boxen, varför inte hänga girlangen vertikalt längs en vägg eller skapa en stjärnhimmelseffekt på taket? Med rätt längd och placering kan du förvandla ditt hem till en magisk julidyll.

julgardin-bild

Kreativa idéer för att hänga och arrangera din ljusgirlang

Ljusgirlanger är inte bara för julen. De kan förvandla vilket utrymme som helst, när som helst på året, till en drömlik miljö. Från skimmer av varma vita ljus till en regnbågspaljett av färger, möjligheterna är oändliga. Men hur hänger och arrangerar man dem på ett unikt och inspirerande sätt?

Här kommer några kreativa idéer.

  • Takets stjärnhimmel: Istället för att bara hänga dem i ett rakt linje längs takets kant, prova att sprida dem över hela taket i olika riktningar vilket skapar en illusion av en gnistrande stjärnhimmel inomhus.
  • Längs trappan: Låt din ljusgirlang slingra sig längs trappräcket. Det skapar en mysig stämning och fungerar som en vacker guide genom ditt hem.
  • Bordets centrum: Lägg girlangen som en centerpiece på ditt matbord, gärna tillsammans med några stenar, kristaller eller blommor för att skapa ett fantasifullt stilleben.
  • I en glasburk: Fyll glasburkar eller vaser med ljusgirlanger för att skapa enkla, bärbara ljuskällor som du kan placera var som helst i ditt hem.
  • Runt fönstret: Ram in ditt fönster med ljus för att skapa en stämningsfull vy både inifrån och utifrån.
  • På väggen: Skapa konstverk direkt på väggen med hjälp av girlangen. Det kan vara allt från ett enkelt hjärta till mer komplexa mönster eller ord.
  • Runt spegeln: Lägg till en extra touch av magi till ditt badrum eller sovrum genom att dekorera kanterna av din spegel med en ljusgirlang.
  • Under sängen: För en drömlik atmosfär, placera ljusgirlangen under din säng. Ljuset som sipprar ut kan vara särskilt lugnande för barn som är rädda för mörkret.
  • Bland växterna: Tråda in din girlang bland dina inomhusväxter. Det skapar en magisk skogskänsla rakt i ditt vardagsrum.

Att hänga och arrangera din ljusgirlang kan vara lika roligt som att välja den. Genom att tänka utanför boxen och använda lite kreativitet kan du skapa stämningsfulla och inspirerande utrymmen som glimmar av skönhet året runt.

 

LÄS ÄVEN: FINT JULPYNT ATT HA UTOMHUS

julgardin-bild2

Lys upp din jul med den perfekta girlangen

Julen är en tid då våra hem förvandlas till varma och inbjudande utrymmen, fulla av glittrande ljus och skimrande dekorationer. En välplacerad och vackert arrangerad ljusgirlang kan vara pricken över i:et som tar din juldekoration till nästa nivå.

Oavsett om du väljer att hänga din girlang traditionellt längs fönstret, drapera den över trappan, skapa konst på väggen eller någon av de andra inspirerande idéerna som nämndes tidigare kommer den garanterat att lägga till en extra touch av magi i ditt hem. Denna enkla men effektfulla dekoration kan förvandla varje hörn till en plats av mys och värme och påminna oss om den rena glädjen och undret av säsongen.

När du väljer din ljusgirlang, tänk på ljuskällans effekt, girlangens längd och hur du vill att den ska framstå i ditt hem. Det finns inget rätt eller fel sätt att dekorera med en ljusgirlang, det viktigaste är att det speglar dig och den stämning du vill skapa.