Bästa Julklapp Till Farmor 2023 – 30 Roliga Julklappstips!

Julen närmar sig med stormsteg och det är dags att börja tänka på julklapparna till våra nära och kära. Att hitta den bästa julklappen till farmor kan vara en utmaning, men med några tips och kreativitet kan vi hjälpa till att hitta något alldeles speciellt för henne.

Här är våra bästa julklapptips till farmor 2023.

Inlägget innehåller annonslänkar.

Julklapp till farmor 2023 – Våra 10 bästa julklappstips!

 • Bunkset 9 delar – Perfekt julklapp till farmor som älskar att baka.
 • Gnocchiset – Fint gåvoset för att göra farmor till en mästare på Gnocchi.
 • Vinglas – Blommiga vinglas som passar både till rött- och rosévin.
 • Nyckelhittare – Har du en glömsk farmor är det här ett julklappstips som garanterat kommer bli en succé.
 • Gåvoset Rituals – Fint gåvoset från Rituals som innehåller både duschskum, kroppskräm, doftspray och doftpinnar.
 • Elektrisk värmefilt – En bra julklapp till farmor som är frusen av sig.
 • Hopfällbart fotbad – Ett hopfällbart fotbad som gör det enkelt att ta ett fotbad när som helst.
 • Spabehandling – Ge din farmor en skön spabehandling att njuta av.
 • Afternoon Tea – Ta med farmor på en mysig Afternoon Tea och ge henne lite kvalitetstid i julklapp.
 • Personlig fotobok – Skapa en egen fotobok med massor av minnesvärda bilder. En julklapp som alla farmödrar kommer uppskatta!
julklapp-farmor-bild2

Roliga julklappar till farmor 2023

Ett bunkset, gnocchikit, vinglas, doftljus eller kanske en smart nyckelhittaret kan vara roliga julklappar att ge din farmor i år. Här finns det massor av fler bra julklappstips inom lagom prisklass som garanterat kommer uppskattas av farmor.

julklapp-farmor-14

Bunkset 9 delar

julklapp-farmor-1

Gåvoset doftljus

julklapp-farmor-2

Gnocchi-kit 

julklapp-farmor-3

Färgglada äggkoppar

julklapp-farmor-4

Stor gjutjärnsgryta

julklapp-farmor-5

Stiliga vinglas

julklapp-farmor-6

Automatisk tvålpump

julklapp-farmor-7

Nyckelhittare

julklapp-farmor-8

Gåvoset Rituals

julklapp-farmor-9

Lines gåvoset

julklapp-farmor-10

Rivjärn, zestjärn & handske

julklapp-farmor-11

Tacoset 9 delar

julklapp-farmor-12

Vackert halsband

julklapp-farmor-13

Vinkaraff med ekkork

julklapp-farmor-15

Elektrisk värmefilt

julklapp-farmor-16

Hopfällbart fotbad

Billiga julklappstips till farmor under 200 kronor

Här hittar du några billiga julklappstips till farmor under 200 kronor. Det finns massor av fina och prisvärda julklappar som inte behöver kosta skjortan.

julklapp-farmor-2003

Pannkakspanna

julklapp-farmor-2002

Äppelsvarv

julklapp-farmor-2001

Äggkopp med sked

julklapp-pappa-28

Gåvoset handtvål

julklapp-pappa-25

Solstickan tändsticksrör

julklapp-pappa-26

Ljuslykta Ernst

julklapp-pappa-27

Kopp Marimekko

julklapp-pappa-28

Cocktailglas

Upplevelser att ge farmor i julklapp

Ta med famror på ett riktigt äventyr eller skäm bort henne med en heldag för sig själv. Här är några julklappstips på upplevelser som vi tror farmor skulle uppskatta.

julklappstips-föräldra15

Spabehandling

afternoon-tea-bild

Afternon Tea

kurs-matlagning

Kurs inom matlagning

julklapp-pappa-32

Måla & Skåla

julklapp-farmor-bild1

Vad är roligt att ge farmor i julklapp?

När det gäller julklappar till farmor finns det många roliga och uppskattade alternativ att välja på. Här är några idéer som vi hoppas kan inspirera dig:

Personliga smycken

En fin halskedja, armband eller ring med farmors initialer, namn eller födelsedatum kan vara en personlig rolig julklapp att ge sin farmor.

Spa- eller skönhetsbehandling

Ge farmor en avkopplande dag på spa eller en skönhetsbehandling som en manikyr, pedikyr eller ansiktsbehandling. Det ger henne möjlighet att unna sig lite välförtjänt egentid och avkoppling.

Böcker

Om farmor älskar att läsa kan du överväga att köpa en bok av hennes favoritförfattare eller ge henne en prenumeration på en tidning som hon gillar. Det ger henne något att njuta av och underhålla sig med under de lugna stunderna.

En hobbyrelaterad present

Om din farmor har en specifik hobby eller intresse, kan du ge henne något som passar in i det. Till exempel, om hon älskar att måla kan du ge henne nya konstnärsmaterial eller en målarkurs.

Bakningstillbehör eller matlagningsredskap

Vilken farmor gillar inte att baka? Du kan   ge henne något som kan förbättra hennes bakning. Det kan vara en fin bakform, en spiralvisp eller en kokbok med nya recept.

Familjealbum

Skapa ett familjealbum eller ett minneskollage med bilder från familjens gemensamma minnen. Det är en fin och sentimentalt present som farmor kan bläddra igenom och minnas alla speciella stunder.

En upplevelse tillsammans

Istället för en materiell present kan du ge farmor en upplevelse att njuta av tillsammans. Det kan vara en teaterföreställning, en konsert, en resa eller en middag på en trevlig restaurang. 

LÄS OCKSÅ: ROLIGA JULKLAPPSTIPS 2023

Tips på upplevelsepresenter till farmor

Att ge farmor en upplevelsepresent är en underbar idé eftersom det ger henne möjligheten att skapa minnen och njuta av speciella stunder, antingen själv eller tillsammans me dig.

Här är några julklappstips på upplevelser som kan vara lämpliga för farmor:

 • Spa- eller wellnessbehandling: Ge farmor en avkopplande dag på spa där hon kan njuta av massage, ansiktsbehandlingar och andra skönhetsbehandlingar. Det ger henne chansen att slappna av och bli bortskämd.
 • Afternoon tea: Ta med farmor på en trevlig afternoon tea-upplevelse. Det är en elegant och avslappnad aktivitet där ni kan njuta av olika sorters te, smörgåsar och sötsaker tillsammans.
 • Konserter eller teaterföreställningar: Kolla upp vilka musikkonserter, teaterföreställningar eller andra kulturella evenemang som kommer att äga rum i närheten. Köp biljetter till en föreställning som passar farmors smak och gör det till en trevlig kväll ute.
 • Matlagningskurs: Om din farmor älskar matlagning kan en matlagningskurs vara en fantastisk present. Hon kan lära sig nya recept och tekniker, och samtidigt njuta av en social och kul upplevelse.
 • Vinprovning: Om farmor uppskattar vin kan du överraska henne med en vinprovning. Det kan vara en privat vinprovning där ni får lära er mer om olika vinsorter och deras smaker.
 • Foto- eller konstutställning: Ta med farmor till en fotoutställning eller konstgalleri där ni kan beundra olika konstverk och ha intressanta diskussioner. Det kan vara en trevlig och kulturell upplevelse för er båda.
 • Gör en utflykt till en plats som farmor tycker om: Om farmor har en speciell plats som hon älskar, kan du överraska henne genom att ordna en utflykt dit. Det kan vara en vacker trädgård, en sjö eller en historisk plats där ni kan tillbringa tid tillsammans.

Kom ihåg att anpassa upplevelsepresenter till farmors intressen och att delta gärna själv i aktiviteten. Att ta med sitt barnbarn på något roligt äventyr är helt klart något som alla farmödrar uppskattar. 

julklapp-farmor-bild

Hitta bästa julklappen till farmor

För att hitta den bästa julklappen till farmor finns det några knep vi tycker är bra att ta till.

1. Fundera över hennes intressen

Tänk på vilka aktiviteter, hobbies eller intressen din farmor har. Är hon intresserad av trädgårdsskötsel, läsning, matlagning, hantverk eller något annat? Genom att välja en julklapp som relaterar till hennes intressen visar du att du har tänkt på henne och att du vill främja hennes passioner.

2. Personlig touch

Försök att hitta en present som har en personlig touch. Det kan vara något som är skräddarsytt efter farmors smak eller något som visar att du har tänkt på henne på ett speciellt sätt.

3. Praktiska gåvor

Tänk på saker som kan underlätta eller förbättra farmors vardag. Det kan vara en bekväm och mysig pläd, en praktisk köksredskap eller en teknisk pryl som gör vardagen enklare för henne. Praktiska gåvor visar att du bryr dig om hennes välbefinnande och bekvämlighet.

4. Upplevelser

Ge farmor en minnesvärd upplevelse och tid istället för en materiell gåva. Det kan vara en middag på en trevlig restaurang, en spa-dag, en resa eller biljetter till en konsert eller teaterföreställning. Upplevelser skapar minnen och ger farmor något att se fram emot och njuta av.

5. Familjefokuserade gåvor

Farmor uppskattar ofta gåvor som involverar hela familjen. Det kan vara en familjefotografi, ett familjespel eller en aktivitet som alla kan göra tillsammans. Sådana gåvor främjar samhörighet och familjeband.

6. Kvalitet över kvantitet

Fokusera på att välja en gåva av hög kvalitet istället för att leta efter något dyrt eller extravagant. Det handlar om att hitta något som är meningsfullt och som kommer att vara till glädje för farmor under lång tid framöver.

Vi hoppas du hittat några på julklappstips och fått lite inspiration på vad du kan ge din farmor i julklapp.