Bästa Julklapp till Föräldrar 2023

Är du på jakt efter en julklapp till dina föräldrar ska vi hjälpa dig att hitta rätt! Oavsett om du har föräldrar som  är matälskare, trädgårdsfantaster, bokläsare, teknikentusiaster eller något helt annat har vi samlat några av de bästa idéerna för att göra denna jul extra minnesvärd för dem.

Här hittar du massor av julklappstips till föräldrar.

Inlägget innehåller annonslänkar.

Julklapp till föräldrar 2023 – Våra 10 bästa julklappstips!

  • Vinkaraff – Fin julklapp till föräldrar som älskar att njuta av ett glas vin.
  • Cocktail gåvoset – Perfekt för föräldrar som älskar göra sina egna drinkar.
  • Pläd Solstickan – För alla mammor och pappor som tycker om att chilla i soffan är det här årets julklapp!
  • Traktörpanna – Underskatta inte en lyxig traktörpanna i gjutjärn.
  • Pizzakit – Är dina föräldrar pizzafantaster är det ett pizzakit du ska satsa på!
  • Självvattnande blomlåda – Till föräldrarna som inte riktigt har de där gröna fingrarna.
  • Måla och Skåla – Perfekt upplevelsepresent att göra tillsammans med hela familjen!
  • Relax på Steam Hotel – Låt dina föräldrar njuta en helg på Steam Hotell.
  • Klassisk behandling – Ge bort en skön behandling för dem båda.
  • Matlagningskurs – Kul julklapp till alla föräldrar – en matlagningskurs!
julklapp-föräldrar-bild1

Roliga julklappar till föräldrar 2023

En vinkaraff med ekkork, presentlåda för finsmakare, doftljus, en pläd eller nya vinglas är några exempel på roliga julklappar att ge dina föräldrar i år. Här finns det massor av fler bra julklappstips i lagom prisklass som garanterat kommer uppskattas av mor och far.

julklapp-mamma-1

Stumpastake

julklapp-mamma-2

Lykke Ljushållare

julklapp-mamma-3

Vinkaraff Med Ekkork

julklapp-mamma-4

Kanna Ananas

julklapp-pappa-1

Ölglas Eva Solo

julklapp-pappa-2

Cocktail Gåvoask

julklapp-mamma-7

Presentkit Rituals

julklapp-pappa-14

Presentlåda f. Finsmakare

julklapp-mamma-9

Presentkit Doftljus

julklapp-pappa-10

Pläd Solstickan

julklapp-mamma-11

Påslakan Marimekko

julklapp-pappa-4

Lemon Skål

julklapp-mamma-13

Vitvinsglas Iittala

julklapp-pappa-14

Rödvinsglas Eva Solo

julklapp-pappa-3

Traktörpanna Skeppshult

julklapp-pappa-4

Pizzakit 3 Delar

Gemensamma upplevelser – Uppskattat av alla föräldrarna

Finns det något bättre än att skapa minnen tillsammans? Oavsett om själv deltar i aktiviteten eller låter dina föräldrar göra det på egen hand så kommer en upplevelse garanterat bli en supersuccé!

julklapp-pappa-17

Middag & Mord

julklapp-pappa-14

Måla & Skåla

julklapp-pappa-3

Relax Steam Hotel

julklappstips-föräldrar4

Matlagningskurs

Julklappstips på smarta saker till föräldrar som underlättar vardagen

Har du kanske föräldrar som uppskattar extra bekvämlighet? Isåfall kommer här några passande julklappstips.

julklappstips-föräldrar5

Självvattnande blomlåda

julklapp-pappa-26

Elektrisk värmefilt

julklapp-pappa-27

Grönsakssvarv

julklapp-pappa-28

Nyckelgömma med kodlås

julklapp-pappa-25

Köttfärshackare

julklapp-pappa-26

Ostkupa

julklapp-pappa-27

Visplock

julklapp-pappa-28

Blomsnittare

Julklappar till nyblivna föräldrar

Här är några tips på vad som kan vara passande julklappar till nyblivna föräldrar:

Praktiska gåvor: Att ha en nyfödd i huset innebär ofta att man har mindre tid för sig själv och sina vanliga rutiner. Gåvor som underlättar deras liv är alltid en hit. Det kan handla om allt från bärbara blöjväskor, baby monitorer, eller ergonomiska bärsjalar till babyns första kläder.

Minnesskapande gåvor: Nyblivna föräldrar kommer att uppskatta något som hjälper dem att fånga och bevara dessa första, snabbt föränderliga dagar. Fotografiska presentkort för att ta professionella bilder av det lilla underverket, hand- och fotavtrycksset eller vackert designade babyböcker där man kan anteckna milstolpar och minnen kan vara mycket uppskattade.

Välbefinnande: Nyblivna föräldrar kan ha svårt att hitta tid för att ta hand om sig själva. Så varför inte skämma bort dem med något som främjar välbefinnande? Det kan vara ett presentkort på en massage, ansiktsbehandling eller spa-dag, kanske till och med en skön hemmakväll med en lyxig badrock och hudvårdsprodukter.

Tid för varandra: Glöm inte bort att nyblivna föräldrar också är ett par som kan uppskatta lite tid för sig själva..

julklappstips-föräldrar9

Blöjhink

julklappstips-föräldra10

Skötväska

julklappstips-föräldra11

Mammakläder

julklappstips-föräldra12

Gravidkudde

julklapp-pappa-29

Babysitter

julklappstips-föräldra14

Fotobok

julklappstips-föräldra15

Klassisk behandling

julklapp-pappa-32

Ost- och vinprovning

julklapp-föräldrar-bild3

Vad är roligt att ge föräldrar i julklapp?

Vad är egentligen roligt att ge sina föräldrar i julklapp? Det finns så himla mycket att välja på där ute så ibland kan det vara svårt att veta vart man ska börja leta.

Här kommer iallafall några bra julklappstips som passar föräldrar.

Fotobok med minnen

En fotobok fylld med familjebilder och minnen kan bli en av de mest värdefulla julklappen. Det är inte bara en bok, det är en tidskapsel som tar med dem på en resa genom åren. Det bästa av allt? Du kan lägga till din egen personliga touch genom att välja bilder, lägga till bildtexter och designa layouten.

Upplevelser 

Varför inte ge dina föräldrar en upplevelse de aldrig kommer att glömma? Det kan vara allt från en matlagningskurs till en ballongflygning beroende på vad de tycker om. Tanken på att du har lagt tid och omtanke på att välja något som passar just dem kommer att göra det extra speciellt.

Personlig konst 

Om dina föräldrar har ett hem de älskar att inreda kan du överväga att ge dem en bit konst som verkligen betyder något. Det kan vara ett porträtt av familjen, en målning av deras favoritplats eller kanske en vacker illustration av deras hem. Varje gång de ser på det kommer de att tänka på dig.

Hemmagjorda läckerheter

Om du är en person som älskar att baka, varför inte göra en samling av dina föräldrars favoritbakelser? Det kan vara allt från hembakta kakor till hemgjorda chokladpraliner. Inget slår smaken av kärlek och omsorg du lägger ner i dessa läckerheter!

Vackert hantverk

Ett vackert handgjort föremål kan vara en fantastisk present. Det kan vara en skulptur, en keramisk skål eller kanske en handvävd filt. Den tid och hantverksskicklighet som lagts ner i varje bit kommer att vara uppenbar och mycket uppskattad.

Släktforskning

Är dina föräldrar  intresserade av familjens historia kan en släktforskning bli en intressant och oväntad present. Det finns olika online-tjänster som kan hjälpa dig att utforska ditt familjeträd och upptäcka era rötter.

Det finns så klart massor av fler roliga julklappar till föräldrar, det är egentligen bara fantasin som sätter gränser!

Vad kan man ge i julklapp till föräldrar som har allt?

Föräldrar som verkar ha allt kan ibland vara de mest utmanande att hitta julklappar till, men det är också ett utmärkt tillfälle att bli kreativ och personlig med dina julklappsval. Tänk mindre på materiella objekt och mer på meningsfulla upplevelser eller personliga presenter, det är där nyckeln brukar ligga.

Ett sätt att överraska dina föräldrar som redan har allt kan vara att ge dem en upplevelse som de kan njuta av tillsammans. Detta kan vara något som en vinprovning, matlagningskurs eller biljetter till en teaterföreställning eller konsert. Detta är inte bara en present, utan också ett tillfälle för dem att skapa nya minnen tillsammans vilket i sig självt är en oskattbar gåva.

En annan idé är att ge dem något personligt och känslosamt. En fotobok som visar viktiga familjehändelser eller kanske en släktforskning som visar deras familjehistoria kan bli väldigt uppskattade gåvor.

Om dina föräldrar har specifika intressen eller hobbyer kan du överväga att hitta en present som kompletterar dessa. Till exempel, om de älskar trädgårdsarbete ‘r kanske en bok om sällsynta växter eller en särskild trädgårdstur skulle vara uppskattad. 

Slutligen, om du verkligen har svårt att komma på något, kom ihåg att det bästa du kan ge dina föräldrar är din tid. En inbjudan till en speciell middag hemma hos dig, ett löfte om att tillbringa en dag tillsammans eller till och med att erbjuda att hjälpa till med ett projekt hemma kan bli de mest uppskattade gåvorna av alla!

 

julklapp-föräldrar-bild4

Hur ska man tänka för att hitta den bästa julklappen till föräldrar?

För att hitta den där bästa julklappen till föräldrar kan det krävas lite omtanke och planering.

Här är några tips som är bra att utgå från: 

Behov och önskemål

Försök att sätta dig i dina föräldrars skor och fundera över vad de kan önska sig. Det kan vara något de nämnt under året, något de behöver för att underlätta vardagen, eller kanske något som tillgodoser deras personliga intressen och hobbies.

Gå för meningsfulla gåvor

Materiella saker kan glädja för stunden, men de mest uppskattade gåvorna brukar ofta vara de med sentimentalt eller personligt värde. Till exempel kan en fotobok fylld med familjebilder eller ett personligt brev skriven av dig vara en otroligt meningsfull gåva.

Skapa upplevelser

 I många fall är upplevelser mer minnesvärda än fysiska gåvor. Kanske en gemensam resa, biljetter till en föreställning eller en matlagningskurs kan bli en oväntad och uppskattad present.

Ge tid

 Att erbjuda din tid och hjälp kan vara en otroligt uppskattad gåva, särskilt om dina föräldrar är äldre. Kanske kan du hjälpa till med något projekt hemma, ta hand om trädgården, eller bara lova att tillbringa mer kvalitetstid tillsammans.

Var kreativ

Om dina föräldrar redan verkar ha allt de behöver, varför inte försöka hitta något unikt och oväntat? Ett ovanligt hantverk, ett konstverk från en lokal konstnär eller en specialgjord skulptur kan bli en oväntad överraskning som de kommer att uppskatta och minnas.

Kom ihåg att det viktigaste med en julklapp till dina föräldrar är tanken och kärleken bakom den. Oavsett vad du ger, kommer det säkerligen att uppskattas om det ges med genuin omtanke och kärlek.

LÄS OCKSÅ: BÄSTA JULKLAPPARNA TILL BARN