Bästa Julklapp Till Morfar 2023 – 30 Roliga Julklappstips!

Är du på jakt efter en julklapp till morfar har du hittat rätt. Här har vi samlat massor av passande julklappstips som vi tror kommer passa varenda morfar där ute. Du hittar allt från smarta prylar till hemmet, kreativa pussel, personliga julklappar och upplevelser att göra tillsammans.

Inlägget innehåller annonslänkar.

Julklapp till morfar 2023 – Våra 10 bästa julklappstips!

 • Elektrisk värmefilt – Bra julklapp till morfar som är frusen av sig.
 • Täljkit Dalahäst – Låt morfar upptäcka sin kreativa sida och tälja en riktigt fin dalahäst.
 • Nyckelhittare – För den glömske morfarn är det här årets julklappstips!
 • Automatisk P-skiva – Inga fler parkeringsböter. Med en automatisk P-skiva kan din morfar använda pengarna till något roligare.
 • Whiskykaraff med glas – En passande julklapp till morfar som gillar att ta en wirre ibland.
 • Svampväska – Är din morfar en svampplockare kommer den här svampväskan vara en bra julklapp.
 • Cornflakesdispenser – Julklappstips till morfar som gillar praktiska prylar till hemmet.
 • Silversmide – Ta med din morfar på en magisk upplevelse och skapa lite vacker silversmide.
 • Ölprovning – Gå på en mysig ölprovning tillsammans.
 • Personlig fotobok – Skapa en personlig fotobok till morfar och samla massor av minnesvärda bilder.
julklapp-morfar-bil1

Roliga julklappar till morfar 2023

En skön värmefilt, klurigt 3D-pussel, nyckelhittare, automatisk p-skiva eller kanske ett brygg eftet öl-kit kan vara roliga julklappar att ge din morfar i år. Här finns det massor av fler bra julklappstips inom lagom prisklass som garanterat kommer uppskattas av morfar.

julklapp-morfar-1

Elektrisk värmefilt

julklapp-morfar-2

3D-pussel

julklapp-morfar-13

Täljkit Dalahäst

julklapp-morfar-3

Vevradio

julklapp-morfar-4

Nyckelhittare

julklapp-morfar-5

Automatisk P-skiva

julklapp-morfar-6

Skodubbar

julklapp-morfar-7

Inte-koka-över-lock

julklapp-morfar-8

Karaff + Tumblerglas

julklapp-morfar-9

Svampväska

julklapp-morfar-10

Brygg eget öl-kit

julklapp-morfar-11

Champagnesabel

julklapp-morfar-12

Vinkylare

julklapp-morfar-14

Rakapparat med tillbehör

julklapp-morfar-15

Skrattar förlorar-spel

julklapp-morfar-16

Cornflakesdispenser

Tips på personliga julklappar till morfar

Ge din morfar en personlig julklapp som bara är köpt just för honom. Gravera hans namn eller någon annan fin text som gör att julklappen blir hlet unik. Här är några tips!

julklappstips-morfar-1

Whiskyglas med namn

julklapp-pappa-14

Snusdosa med gravyr

julklapp-pappa-3

Svampplockarset

julklappstips-morfar-4

Kaffemugg med tryck

Julklappstips på upplevelser att göra med morfar

Att ta med din morfar på en upplevelse och skapa lite kvalitetstid tillsammans är något som verkligen kommer uppskattas. Lär er silversmide tillsammans eller varför inte gå på en ölprovning och lär er mer om denna älskvärda dryck.

julklappstips-morfar-5

Köra snabb bil

julklappstips-morfar-6

Rib sightseeing

julklapp-pappa-bild

Provningar (öl,vin,ost etc.)

julklappstips-morfar-7

Stand Up + Middag

julklapp-morfar-bild2

Vad är roligt att ge morfar i julklapp?

Vad ger man egentligen för roligt i julklapp till sin morfar som man vet att han verkligen kommer uppskatta? Det är förstås en utmaning att hitta rätt julklapp oavsett vem man letar till, men här är några julklappstips vi hoppas ska passa din morfar: 

Böcker

Om din morfar är en bokälskare kan du överväga att ge honom en rolig, spännande eller givande bok. Det kan vara något som får honom att skratta högt, sitta spänd i lässtolen eller något han han är intresserad av som han kan lära sig mer om.

Spel och pussel

Har du en morfar som gillar spel och utmaningar kan du ge honom ett roligt brädspel eller ett klurigt pussel. Det kan vara ett sätt för honom att aktivera sig och ha kul tillsammans med familj och vänner.

Humoristiska klädesplagg

Ge morfar en rolig t-shirt, en mössa med en rolig slogan eller kanske till och med ett par roliga strumpor. Det kan vara ett sätt för honom att visa upp sin humor och sätta lite extra färg på vardagen.

Biljetter till en föreställning

Om morfar uppskattar humor och skratt kan du ge honom biljetter till en komediföreställning. Det kan vara en stand-up-show, en komedi på teatern eller en humoristisk filmvisning. Han kan få njuta av en kväll fylld med skratt och underhållning.

Muggar eller glas

Ge morfar en mugg eller ett glas med roliga och humoristiska citat eller fina bilder. 

Kom ihåg att välja en julklapp som du tror passar morfars personlighet och intressen. Det viktigaste är att ge honom något som får honom att le och visar att du tänkt på just honom. 

Tips på minnesvärda julklappar till morfar

Att ge morfar minnesvärda julklappar är en fantastisk idé tycker vi för att skapa speciella och betydelsefulla ögonblick tillsammans.

Här är några förslag på presenter som kan bidra till att skapa minnen och glädje för din morfar:

 • Fotobok: Samla bilder från olika tillfällen och skapa en personlig fotobok som hyllar era gemensamma minnen. Lägg till beskrivningar och anekdoter för att göra boken ännu mer personlig och meningsfull.
 • Upplevelse: Bjud morfar på en minnesvärd upplevelse, som en helikoptertur över hans favoritstad, en vinprovning på en vingård eller en konsert med hans favoritartist. Välj något som du vet att han skulle uppskatta och som skapar speciella ögonblick att dela.
 • Personligt smycke: Ge morfar ett smycke som är personligt och symboliskt. Det kan vara en ingraverad ring, ett halsband med hans initialer eller ett armband med en speciell symbol som representerar er relation.
 • En resa: Ta med morfar på en resa till platser som är viktiga för honom, som platser där han växte upp eller hade speciella minnen. Det kan vara en nostalgisk resa som ger er möjlighet att dela historier och återuppleva gamla minnen tillsammans.

Minnesvärda presenter är något som flera äldre uppskattar och det blir oftast en trevlig och lite udda julklapp att ge. 

julklapp-mamma-bild1

Tips för att hitta den bästa julklappen till morfar

För att hitta den bästa julklappen till morfar är det viktigt att tänka på hans intressen, personlighet och vad du tror han verkligen kommer uppskatta.

Här är några tips på hur du kan tänka för att välja en julklapp som han kommer gilla:

Intressen och hobbyn

Fundera över vad din morfars intressen och hobbyn är. Vad tycker han om att göra? Om han till exempel gillar att fiska kan du kanske ge honom ny fiskeutrustning eller en bok om fiske. Genom att välja en julklapp som relaterar till hans intressen visar du att du har lagt ner tid och tanke på presenten.

Behov och önskemål

Tänk på om det finns något specifikt som morfar behöver eller önskar sig. Det kan vara något praktiskt som kan underlätta hans vardag, som en ny trädgårdsredskap eller en bekväm fåtölj. 

Personliga gåvor

En personlig julklapp kan vara mycket meningsfull och speciell. Du kan överväga att ge morfar något som är personligt för honom, som en fotobok med bilder från familjens minnen eller en handgjord present som visar din omsorg och kreativitet.

Nostalgiska gåvor

Många morfäder uppskattar gåvor som påminner dem om deras ungdom eller tidigare livserfarenheter. Du kan överväga att ge morfar en nostalgisk present, som en samling av gamla filmer eller musik från hans ungdom, eller kanske en bok om hans favoritartist eller sportlag från förr.

Upplevelser

Istället för en fysisk present kan du överväga att ge morfar en upplevelse. Det kan vara en utflykt till en plats han alltid velat besöka, en middag på en restaurang han tycker om, eller kanske en biljett till en konsert eller en teaterföreställning som han skulle njuta av. Upplevelser kan skapa minnen och glädje som varar längre än en materiell present.

Anpassa efter personlighet

Tänk på morfars personlighet och stil. Om han till exempel är en skämtsam person kan du överväga att ge honom en humoristisk present eller skämtartiklar. Om han är mer traditionell och klassisk kan du fokusera på eleganta och tidlösa presenter. Att anpassa presenten efter hans personlighet visar att du känner honom väl och bryr dig om att välja något som passar honom.

Kom ihåg att det viktigaste med en julklapp till morfar är att den kommer från hjärtat och visar din uppskattning och kärlek. Att lägga ner tid och tanke på att välja den bästa julklappen till honom kommer säkert att göra honom glad och visa hur mycket han betyder för dig.

Vi hoppas att du fått några bra julklappstips till morfar och att du hittar något riktigt passande!