Bästa Picknickgrill 2024 – 8 Bärbara Grillar (Bäst i Test) 

Picknicksäsongen är här och vad passar då bättre än en ny picknickgrill att förgylla sommarkvällarna med. Den bärbara grillen är en praktisk grill som passar lika bra till picknicken i parken som vid badstranden eller på klipporna. Här hittar du 8 portabla grillar som drivs av kol, gasol eller el. 

Inlägget innehåller annonslänkar.

Vad är en picknickgrill?

En picknickgrill är en portabel grill som är speciellt utformad för att användas vid picknicker eller andra utomhusaktiviteter. Den är oftast mindre och mer portabel än en vanlig grill, vilket gör den perfekt för att ta med på picknick eller campingutflykter.

En picknickgrill kan vara gasdriven, eldriven eller använda kol som bränsle. De finns i olika storlekar och former, men de är vanligtvis lätta och enkla att transportera. De kan också ha olika tillbehör som galler, lock, grillverktyg och förvaringsfack.

En picknickgrill kan vara ett utmärkt val om du vill laga mat utomhus och njuta av en picknick eller en annan utomhusaktivitet. De är lätta att använda och tar inte mycket plats, vilket gör dem till en praktisk lösning för många utomhusaktiviteter.

8 bra bärbara grillar

Bärbara Picknickgrillar –
Våra 4 favoriter!

1. Bäst i test: Bärbar bordsgrill BergHoff LEO

picknickfilt-6

BergHoff LEO är en bärbar bordgrill som imponerar inte bara med sin snygga design, utan även med sin funktionalitet. Denna picknickgrill är perfekt att ta med sig på alla typer av utflykter så passa på att njuta av en härlig grillstund med familjen under långa skogspromenader eller andra äventyr. Det innovativa locket, tillverkat av korkmaterial, kan dessutom användas som ett praktiskt underlägg för grillen.

Mått: 35x35x22 cm

Skötselanvisningar: Rengör enkelt grillen med en fuktig trasa eller använd standard rengöringsmedel för grillar. På så sätt håller du din BergHoff LEO-grill ren och välunderhållen, redo för nästa trevliga grilltillfälle utomhus.

 

2. Portabel grill Mustang

picknickgrill-2

Denna bärbara picknick-gasolgrill med en modern och skandinavisk design är verkligen ett bra tillskott till sommarens äventyr. Den kompakta grillen är utrustad med en rostfri stålbrännare och en effekt på 2,5 kW vilket säkerställer att det blir enkelt att grilla smakliga rätter var du än befinner dig. Grillgallret är tillverkat av förkromat stål medan grillplattan är belagd med non-stick-aluminium för enkel rengöring och matlagning.

Grillytan mäter 29 cm i diameter vilket ger gott om utrymme för att tillreda dina favoriträtter. Dessutom ingår en skärbräda av bambu som även kan användas som en serveringsbricka för att lägga till ytterligare funktionalitet och stil.

Med denna innovativa och portabla gasolgrill kan du njuta av grillning på språng utan att behöva kompromissa med kvalitet och design!

3. Kolgrill för picknick

picknickgrill-5

Detta värmeställ i kromat stål är perfekt för att hålla maten varm innan den serveras. Locket är utrustat med ett bärhandtag och de gummerade klämmorna håller locket och eldskålen säkert sammanfogade vilket gör det smidigt att transportera grillen.

Med en diameter på 34 cm erbjuder värmestället och grillen gott om utrymme för att hålla dina rätter varma och redo att avnjutas. Detta funktionella och eleganta värmeställ i kromat stål är ett utmärkt tillskott för alla grillälskare som vill förenkla sina grillupplevelser och säkerställa att maten serveras i perfekt temperatur.

4. Picknickgrill i metall

picknickkorg-4

Denna gröna och bärbara klotgrill från Excellent Electrics är ett fantastiskt val för picknicken oavsett om det är i trädgården eller på balkongen.

Tack vare den kompakta storleken är denna utomhusgrill enkel att förflytta mellan olika platser. Grillen är tillverkad av slitstark metall och har en emaljfinish på både locket och eldskålen. Den är utrustad med tre låsklämmor för att säkerställa att värmen behålls under grillningen. Den bärbara grillen har även två luftventiler och står stadigt på sina tre ben.

Njut av att laga dina favoriträtter på denna kolgrill samtidigt som du tillbringar tid med familj och vänner i det fria!

Fördelar med bärbar grill 

En bärbar grill ger dig frihet att laga utsökta måltider under öppen himmel samtidigt som den erbjuder bekvämlighet och enkel hantering. Fördelarna med att använda en bärbar grill är många.

Här är några exempel: 

Portabilitet

En bärbar grill är lätt att ta med sig och transportera vilket gör den perfekt för campingutflykter, picknickar och andra utomhusaktiviteter. Enkel att bara slänga in i bilen eller ta under armen och ge sig iväg. 

Enkel att använda

Bärbara grillar är ofta enkla att använda och kräver inte mycket tid eller förberedelse för att komma igång. De kan vara elektriska, gasdrivna eller använda kol som bränsle. Oavsett vad så är det enkel och smidig hantering.

Snabb uppvärmning

Bärbara grillar är vanligtvis utformade för att värmas upp snabbt och effektivt vilket gör dem idealiska för att laga mat på kort varsel.

Mångsidighet

Beroende på modell kan en bärbar grill användas för att laga en mängd olika rätter, allt från hamburgare och korvar till grönsaker och fisk.

Enkel rengöring

Många portabla grillar är utformade för att vara enkla att rengöra efter användning. De kan ha avtagbara delar som kan diskas i diskmaskinen eller torkas av med en trasa.

Självklart är det främst flexibiliteten och enkelheten i att ta med sig grillen som vi tycker är den bärbara grillens främsta egenskap. Men som du märker finns det fler fördelar och en bärbar grill är en väl värd investering inför sommarens äventyr.

 

LÄS OCKSÅ: BÄSTA STORA PICKNICKFILT

Olika alternativ

Som du säkert redan vet finns det lite olika varianter på bärbara picknickgrillar.

Här är några av de vanligaste alternativen:

Kolgrill

Kolgrillen är den traditionella typen av grill som använder kol som bränsle för att generera värme och rök för att ge maten en fantastisk grillsmak. Kolgrillar är vanligtvis enkla att använda och är ett populärt val för utomhusmatlagning.

Gasolgrill

Gasolgrillar är en annan vanlig typ av picknickgrill som använder gasol som bränsle. De är lätta att tända och kontrollera värmen på vilket gör dem utmärkta för att laga mat på kort varsel. Dessutom är det väldigt smidigt.

Eldriven grill

Eldrivna grillar använder elektricitet som bränsle och är en av de enklare och säkrare alternativen när det gäller bärbara grillar. De är lätta att använda och kräver inte mycket förberedelser alls. De värms upp snabbt och har en bättre säkerhet än övriga alternativ.

Hybridgrill

En hybridgrill är en kombination av en gasol- och kolgrill och ger dig möjlighet att välja mellan båda bränsletyperna beroende på dina behov och önskemål.

LÄS OCKSÅ: BÄSTA KORVPINNE/KORVSPETT

picknickgrill-bild

Bra att tänka på inför köp

Olika typer grillar, tillbehör och funktioner. Det är inte lätt att hitta rätt i grilldjungeln.
Här är några saker att tänka på för att hitta den bästa picknickgrillen för dig. 

Storlek

Välj en picknickgrill som passar dina behov och krav när det gäller storlek. En mindre grill är lättare att transportera och kan fungera bra för mindre grupper medan en större grill är lämplig för större sällskap.

Bränsle

Välj en grill som använder det bränsle du föredrar, såsom kol, gasol eller el. Tänk på hur länge du kommer att använda grillen och hur mycket bränsle som krävs för att laga mat för den storlek på sällskapet du planerar att ha.

Värme- och temperaturkontroll

En bra picknickgrill bör ha en inbyggd värme- och temperaturkontroll för att ge dig möjlighet att justera värmen och undvika att maten bränns. Det gäller så klart inte kolgrillar.

Portabilitet

Välj en picknickgrill som är lätt att transportera och som enkelt kan bäras med dig till din picknickplats. En portabel grill bör vara lätt och ha handtag eller en bärväska för enkel transport.

Tillbehör

Tänk på vilka tillbehör som kan vara viktiga för dig, som galler, lock, grillverktyg och förvaringsfack. Många picknickgrillar levereras med tillbehör som kan göra din matlagning enklare och bekvämare.

 

LÄS ÄVEN: BÄSTA PICKNICKKORGEN

picknickgrill-bild1