Bästa Present Till 1-Åring – 1 Års Presenter Till Kille & Tjej!

Här hittar du massor av roliga presenter och julklappar till 1-åriga killar och tjejer. 

Om du någonsin har kämpat med att hitta den perfekta 1 års presenten vet du hur knepigt det kan vara. Även om barnet ännu inte kan uttrycka sina önskemål vill vi ge något som inte bara är roligt, utan också stöder deras utveckling. Vi har samlat massor av passande presenter till 1 åringar som förhoppningsvis kommer underlätta ditt presentletande en aning.

Inlägget innehåller annonslänkar.

Vad kan man ge 1-åring i present?

Att försöka hitta någon riktigt gullig och passande 1 års present kan vara både roligt och svårt på samma gång. Här är några generella tips på presenter som passar 1 åringen.

Leksaker som stimulerar sinnen: Färgglada leksaker med olika texturer, ljud och rörelser kan vara mycket underhållande och hjälpa till att utveckla barnets sinnen.

Stapelleksaker: Leksaker som kan staplas och sättas ihop är roliga och hjälper till att utveckla finmotoriken hos alla 1 åringar.

Leksaker för badet: Vattenvänliga leksaker som kan flyta i badet och spruta vatten kan vara roliga och spännande för ettåringar. 

Leksaker med ljud: Leksaker som spelar musik eller låter barnet utforska olika ljud kan vara mycket stimulerande.

Lekmattor: En mjuk lekmatta med olika texturer och mönster kan ge ettåringen en bekväm plats att leka och utforska på.

Aktivitetscenter: Ett aktivitetscenter med knappar, rattar och andra interaktiva funktioner kan vara mycket underhållande och lärorikt.

Gosedjur: Ett mjukt och gulligt gosedjur kan bli en trogen följeslagare för barnet.

Kläder och accessoarer: Praktiska och bekväma kläder i rätt storlek, tillsammans med mössor eller andra accessoarer kan vara användbara presenter.

Utomhusleksaker: Om det är säsong för utomhuslek kan en rolig gungstol eller en liten sandlåda vara roliga alternativ.

15 Bästa Presenttips till 1-åriga pojkar och flickor

present-1-åring1

1. Lära Gå-Vagn Babblarna

present-1-åring2

2. Babygym

present-1-åring3

3. Bäddset Greta Gris

present-1-åring4

4. Lekmatta + Tält

present-1-åring5

5. Klassisk Pop-Up Leksak

present-1-åring6

6. Aktivitetsvagn

present-1-åring7

7. Dragleksak

present-1-åring8

8. Mysig Pyjamas

present-1-åring9

9. Magisk Stjärnhimmel

present-1-åring10

10. Mätsticka

present-1-åring11

11. Ryggsäck Unicorn

present-1-åring12

12. Bultbräda BRIO

present-1-åring13

13. Bebbes Ordbok

present-1-åring14

14. Mössa med Pom-Pom

present-1-åring15

15. Lära Gå-Skor

Bra att tänka på när du väljer 1 års present till pojkar och flickor

När du väljer presenter till ettåriga pojkar och flickor finns det några saker vi tycker är bra att tänka på för att hitta något som passar deras utvecklingsnivå och intressen.

Här är några tips:

Säkerhet

Säkerhet är alltid det främsta när det gäller små barn. Se till att välja leksaker och presenter som inte har små delar som kan utgöra en kvävningsrisk. Undvik skarpa kanter eller delar som kan vara farliga för barnet.

Stimulering av sinnen

Ettåringar är nyfikna och utforskar världen med sina sinnen. Välj leksaker som erbjuder olika texturer, färger, ljud och rörelser för att stimulera deras sinnen och hjälpa till med deras utveckling.

Hållbarhet

Ettåringar kan vara ganska aktiva och nyfikna, så det är en bra idé att välja leksaker och presenter som är hållbara och tåliga nog att klara av en del slitage.

Utvecklingsmässiga behov

Tänk på ettåringens utvecklingssteg. Leksaker som hjälper till att utveckla finmotorik, grovmotorik, kognitiv förmåga och språkutveckling kan vara särskilt lämpliga.

Interaktivitet

Ettåringar älskar ofta interaktivitet. Välj leksaker som låter dem trycka på knappar, dra i spakar eller på andra sätt interagera med leksaken.

Enkelhet

Ettåringar kan bli överväldigade av för komplicerade leksaker. Välj leksaker med enkel design och funktioner för att undvika frustration.

Lättskött

Presenter som är lätta att rengöra och underhålla kan vara särskilt praktiska, med tanke på att ettåringar tenderar att smutsa ner sina leksaker.

Åldersrekommendationer

Se till att följa åldersrekommendationerna på leksakerna och presenterna för att säkerställa att de är lämpliga för ettåringens utvecklingsnivå.

Tips på praktiska presenter till 1 åring

Pedagogiska leksaker är också utmärkta presenter för att främja lärande och utveckling hos 1 åringar.

Här är några pedagogiska leksaker som passar både killar och tjejer i den åldern:

 • Byggleksaker: Stora, mjuka byggklossar eller stapelleksaker gör det möjligt för ettåringar att experimentera med att stapla och riva ned, samtidigt som de utvecklar finmotoriken.
 • Form: Leksaker med olika former och färger som barnet kan sortera och matcha kan hjälpa till att utveckla kognitiva färdigheter och hand-öga-koordination.
 • Pussel med stora bitar: Enkla pussel med stora bitar och färgglada bilder kan vara roliga och hjälpa till att förbättra finmotoriken och problemlösningsförmågan.
 • Leksaker som främjar rörelse: Gåvagnar, rutschkanor eller rullande leksaker kan hjälpa till att utveckla grovmotoriken och balansen.
 • Magnetiska leksaker: Magnetiska leksaker, som kylskåpsmagneter med färger och former kan vara både roliga och lärorika.
 • Musikleksaker: Leksaker som spelar musik eller låter barnet utforska olika ljud kan stimulera hörselsinnet och rytmkänslan.
 • Böcker: Färgglada pekböcker med starka kontraster och enkla bilder är utmärkta för att introducera barnet till böcker och stimulera deras visuella sinnen.
 • Mjuka djur med texturer: Mjuka gosedjur eller leksaker med olika texturer att känna på kan stimulera känselsinnet.
 • Aktivitetscenter: Interaktiva aktivitetscenter med knappar, rattar, speglar och andra sensoriska element kan vara roliga och lärorika.

När du väljer pedagogiska leksaker, leta efter leksaker som är säkra, hållbara och främjar barnets kreativitet, fantasi och kognitiva utveckling. Kom också ihåg att barn utvecklas i olika takt så det är viktigt att välja leksaker som passar barnets individuella intressen och behov.

present-1år

Tips på praktiska presenter till 1 åring

Att ge bort praktiska presenter kan vara en fördel både för barnet och föräldrarna. Här är några praktiska presenter som kan vara användbara och uppskattade av föräldrar till 1-åringar.

 • Kläder: Ettåringar växer snabbt och behöver ständigt nya kläder. Välj mjuka och bekväma plagg, som bodysuits, byxor, tröjor och pyjamasar.
 • Mat- och dryckesprodukter: Enkla, spillfria pipmuggar, tallrikar, bestick och haklappar kan vara användbara för föräldrar när de introducerar fast föda.
 • Babyvårdprodukter: Produkter som babyolja, babytvål, schampo, lotion och babyborstar kan vara användbara för den dagliga babyvården.
 • Sängkläder: Ett mjukt babyfilt eller lakan till spjälsängen kan vara en fin gåva.
 • Lekplats: En trygg och bekväm lekplats med mjuk underlag och aktiviteter kan vara en praktisk present där barnet kan leka och utforska på ett säkert sätt.
 • Hälsoprodukter: Termometer, nagelklippare och andra hälsovårdsprodukter kan vara användbara för föräldrar när de tar hand om sitt barns välbefinnande.
 • Barnvagnstillbehör: Tillbehör som en regnskydd, solskydd, förvaringsväskor eller koppshållare till barnvagnen kan vara praktiska när föräldrarna är ute och rör på sig med sitt barn.
 • Hörsel- eller öronskydd: Om familjen har planer på att gå på evenemang med höga ljudnivåer, som konserter eller sportevenemang, kan hörsel- eller öronskydd vara en bra idé.
 • Babybärare eller bärsjal: En bekväm babybärare eller bärsjal kan vara användbar för föräldrar när de är på språng.
 • Badartiklar: Badbalja, badhanddukar och badleksaker kan göra badningen mer rolig och praktisk.
 • Skötväska: En väska speciellt utformad för att bära babyartiklar, som blöjor, våtservetter, extra kläder och flaskor, kan vara mycket praktisk för föräldrar när de är ute och reser.

När du väljer praktiska presenter är det en bra idé att överväga de behov och rutiner som föräldrarna har och försöka välja något som kommer att underlätta deras vardag.

 

present-1år1

Fråga barnets föräldrarna om presenttips

Ett säkert kort för att hitta den bästa presenten till 1 åringen tycker vi ändå är att  bolla idéer med barnets föräldrar. De kan ge dig värdefulla tips om vilka typer av leksaker eller produkter som skulle vara passande eller saker som barnet saknar. Det visar också att du är engagerad och villig att göra ett omtänksam och meningsfull presentval. Genom att kommunicera med föräldrarna kan du hitta en mer användbar present för både barnet och föräldrarna.

Vi hoppas att du fått några bra presenttips till 1 åringar här och att du hittar något riktigt passande.

Lycka till med presentjakten!