Bästa Såsslev Med Pip: 8 Snygga Alternativ!

Här hittar du 12 såsslevar med pip som garanterat kommer underlätta serveringen framöver. Vi har samlar massor av snygga såsslevar som har pip i olika storlekar, former och designer. Såssleven är ett underskattat köksredskap som helt behöver få lite extra uppmärksamhet.

Inlägget innehåller annonslänkar.

Vad är en såsslev med pip?

En såsslev med pip är ett köksredskap som används för att servera såser eller soppor med. Den består av en slev med en liten pip som är placerad på ena änden av skaftet. Pipen är utformad för att hjälpa till att kontrollera mängden sås som hälls ut genom att begränsa flödet.

Såsslevar med pipar finns i olika storlekar och material men de flesta är tillverkade av rostfritt stål eller plast. De är också vanligtvis utformade för att vara lätta att rengöra och tål att diskas i diskmaskin.

Såsslevar med pipar är användbara köksredskap som kan hjälpa till att förhindra spill och ge ett snyggt utseende på tallriken när man serverar sås eller soppa.

12 bästa såsslevar med pip

Varför använda en såsslev med pip?

En såsslev med pip är ett praktiskt köksredskap av flera anledningar. Här några anledningar till varför vi tycker såssleven med pip är så användbar:

Minskad spillrisk

Pipen på såssleven hjälper till att kontrollera flödet av sås eller soppa och minskar därmed risken för att det ska skvätta eller spillas på tallriken eller bordet.

Jämn fördelning

Med en såsslev med pip kan man enkelt fördela sås eller soppa jämnt över maten vilket ger en bättre presentation och säkerställer att du verkligen får såsen där du vill ha den.

Mätning

Pipen på såssleven kan också fungera som en mätare för att säkerställa att man serverar rätt mängd sås eller soppa på tallriken.

Enkel servering

Såsslevar med pipar kan användas för att servera en mängd olika såser och soppor från tunna dressingar till tjocka såser och grytor. Serveringen av såsen underlättar avservärt med hjälp av en pip. 

LÄS ÄVEN: SNYGGA PASTASLEVAR

Såsslevar i olika material

En såsslev med pip kan vara tillverkad av olika material. Vilket material som är bäst låter vi vara osagt men här är i alla fall några olika materialval du kan göra: 

Rostfritt stål: Detta är det vanligaste materialet för såsslevar med pip på grund av dess hållbarhet och långa livslängd. Rostfritt stål är också lätt att rengöra och kan hantera höga temperaturer.

Silikon: Såsslevar med pip av silikon är flexibla och tål höga temperaturer. De är också mjuka och skadar inte non-stickbeläggning vilket gör att du inte behöver vara lika försiktig som med andra slevar.

Plast: Plast är ett annat populärt material för såsslevar med pip eftersom det är ett billigt och tåligt material. De är också lätta att rengöra och tål diskmaskin.

Trä: Såsslevar med pip av trä används främst för servering och dekoration. De tål inte lika höga temperaturer som andra material och lämpar sig därför inte alltid bra till matlagning. Trä är också mer känsligt för fukt och måste noga rengöras för hand.

Bra att tänka på när du köper såsslev med pip

När man köper en såsslev med pip finns det några saker som kan vara bra att tänka på för att hitta det bästa alternativet för sig och sina behov i köket. Här är några värdefulla tips: 

Storlek

Tänk på vilken storlek som passar din användning. Om du ofta lagar stora måltider eller använder mycket sås kan en större såsslev vara mer praktisk och vice versa.

Design

Det finns olika designs på såsslevar med pip. Vissa har en rund pip medan andra har en plattare pip. Fundera på vilken typ av sås du vanligtvis använder och välj en design som fungerar bäst för att servera och hälla denna typ av sås.

Handtag

Handtaget på såssleven är bra att kika på eftersom vissa handtag är mer egonomiska än andra. Vissa är enklare att greppa och skönare att hålla i helt enkelt. 

Rengöring

Tänk på hur lätt eller svårt det är att rengöra såssleven. Vissa material och design kan vara svårare att rengöra än andra så tänk på hur mycket tid och energi du vill lägga på rengöringen av din såsslev med pip. Maskindisk eller ej? 

sås-pip

Mindre spill med rätt såsslev

Kanske den största fördelen med en såsslev med pip kan vara att den hjälper till att minska spill på matbordet eftersom pipen på slevens kant gör det lättare att hälla såsen direkt på tallriken eller maten utan att den rinner över kanten på slevens kopp. Dessutom är de oftast utformade för att ha en precisionstipp som kan hjälpa dig att placera såsen exakt där du vill ha den vilket också minskar risken för spill.

Såsslevar med pip är därför en praktisk köksredskap för att servera sås med enkelhet och undvika spill på matbordet!

Stora och höga krukor med fötter för ett maffigt intryck

Såssleven har flera användningsområden och behöver inte enbart användas när det är dags att servera sås.

Här är några exempel på såsslevens användningsområde:

Servera sås – En såsslev med pip är självklart idealisk för att servera sås direkt på tallriken eller maten utan att den rinner över kanten på slevens kopp.

Tillredning av mat – När du tillreder mat kan en såsslev med pip vara användbar för att hälla sås eller buljong över kött, grönsaker eller andra ingredienser.

Bakning – Om du gör en tårta eller bakverk som kräver en fyllning kan pipen på såssleven hjälpa dig att hälla fyllningen jämnt över kakan.

Fördelning av marinad – En såsslev kan vara användbar för att fördela marinad över kött eller grönsaker och säkerställa att allt täcks jämnt.

Minska spill – Som tidigare nämnt kan en såsslev med pip minska risken för spill på matbordet och därmed göra serveringen av sås enklare och mer smidig.

Vi hoppas du fått lite tips och inspiration på snygga såsslevar med pip här och att du hittar något som passar din typ av köksredskap. Utbudet är stort så hittar du inget bra här kommer du garanterat göra det någon annanstans.