Bästa Slow Juicer 2024 – 8 Juicepressar! (Bäst i Test)

Att investera i en slow juicer-maskin är ett bra val för dig som strävar efter att förbättra din hälsa och välmående. Denna innovativa teknologi har tagit juicetillverkningen på hemmaplan till en ny nivå genom att bevara näringsämnen och smaker på ett sätt som traditionella juicers inte kan matcha. 

Här hittar du 8 bra Slow Juice-maskiner som garanterat kommer göra frukostjuicen godare!

Inlägget innehåller annonslänkar.

8 bästa slow juicer-maskiner

Slow Juicer –
Våra 4 favoriter!

1. Bäst i test: Slowjuicer med brett påfyllningsrör

slowjuicer-1

Njut av god nypressad juice från Witt by Kuvings B6200S slowjuicer när du skapar din helt egna, unika juicekomposition!

Med den innovativa Dropp-fri Smart Cap-teknologin undviker du spill och kan enkelt kontrollera flödet av din färskpressade juice.

Den 7,65 cm breda påfyllningsröret gör det möjligt att smidigt tillsätta hela frukter och grönsaker utan att behöva skära dem i förväg vilket sparar tid och bevarar näringsämnena optimalt.

För att underlätta rengöringen kommer denna slowjuicer med smarta rengöringsverktyg som gör det enkelt att ta hand om maskinen och säkerställa att den alltid är i toppskick.

Med sina kompakta mått på 21x45x22,9 cm passar den smidigt in i ditt kök utan att ta upp för mycket utrymme. Trots sin kompakta storlek levererar den imponerande 240 watt effekt vilket ger kraftfull extrahering av juice från olika ingredienser.

2. Slow juice-maskin från Bosch

slowjuicer-3

Den ultimata slowjuicern med enastående hälsosamma juicer som skapas genom en låg rotationshastighet på endast 55 varv per minut. Med sin högeffektiva motor på 150 watt garanterar denna slowjuicer att du får de absolut bästa resultaten varje gång.

För att maximera din kreativitet och njutning kommer denna slowjuicer komplett med en inspirerande receptbok. Här hittar du mängder av spännande recept och idéer för att skapa läckra juicer och läckra kombinationer av smaker.

När det gäller underhåll och rengöring behöver du inte oroa dig. Alla löstagbara delar kan enkelt diskas i maskin vilket sparar dig tid och möjliggör enkel rengöring efter varje användning.

3. Wilfa Slow Juicer

slowjuicer-5

Här kan du uppleva den ultimata slowjuicing-upplevelsen med denna imponerande slowjuicer som låter dig dra maximal nytta av näringsämnena i frukter och grönsaker, tack vare den banbrytande teknologin från Wilfa. Genom att långsamt pressa ingredienserna under högt tryck säkerställer denna slowjuicer att du får ut det absolut bästa ur varje droppe juice.

Med denna innovativa slowjuicer kan du skapa juice som är rik på essentiella vitaminer och näringsämnen. Den skonsamma slowjuicing-processen vid 80 RPM (rotationer per minut) är speciellt utformad för att bevara och frigöra näringsämnen och vitaminer från dina valda ingredienser på ett maximalt sätt.

För att ytterligare förbättra användarupplevelsen kommer denna slowjuicer med en praktisk droppstopp-funktion. Detta förhindrar spill och gör det enkelt att kontrollera juiceflödet vilket ger dig full kontroll över din juicetillverkning.

 

4. Snygg Slow Juicer från Smeg

slowjuicer-2

Skaffa lite tidlös elegans i ditt kök med denna förtrollande slowjuicer i en fantastisk 50-talsstil, skapad av det prestigefyllda italienska varumärket Smeg. Med sin unika design blir denna slowjuicer en imponerande tillsats till ditt köksinredning.

Trots sin vackra utstrålning kompromissar inte denna slowjuicer när det gäller prestanda. Med en kraftfull effekt på 150 watt kan den enkelt extrahera juice från olika frukter och grönsaker och ge dig enastående resultat varje gång.

Dess kompakta storlek gör att den smidigt kan passa in i ditt kök utan att ta upp för mycket utrymme. Med måtten 26,9 cm i längd, 17 cm i bredd och 41,2 cm i höjd är den perfekt för både små och stora kök.

Fördel med slow juicer

Slow juicers erbjuder flera fördelar jämfört med andra typer av juicepressar eller mixers.

Här är några av de främsta fördelarna vi tykcer slow juicern har:

Bevarar näringsämnen 

En av de största fördelarna med slow juicers är deras förmåga att bevara näringsämnen. Den långsamma och skonsamma pressningsprocessen minimerar värmeutveckling och oxidation vilket hjälper till att behålla en högre koncentration av vitaminer, mineraler och antioxidanter i juicen. Detta gör att du kan dra nytta av maximala hälsofördelar när du konsumerar juicen.

Bättre smak

Slow juicers tenderar att producera juice med en mer intensiv och fyllig smak. Genom att arbeta i långsam hastighet kan de extrahera mer smak från frukt, grönsaker och örter. Resultatet är en juice med en renare och mer naturlig smakprofil som uppskattas av alla.

Brett utbud av råvaror

En annan fördel med slow juicers är deras förmåga att hantera en mängd olika råvaror. De är effektiva på att pressa juice från hårda grönsaker som morötter och rödbetor samt från gröna bladgrönsaker som spenat och grönkål. Dessutom kan de användas för att göra nötmjölk och extrahera juice från örter och vete- eller korngräs.

Högre juiceutbyte

Slow juice-maskiner är effektiva på att extrahera juice från råvarorna. Genom deras långsamma och kraftfulla process kan de pressa ut mer juice från frukt och grönsaker än traditionella juicers eller mixers. Detta innebär att du får mer juice per mängd råvara som används, vilket kan vara mer kostnadseffektivt.

Mindre skum och separation

Eftersom slow juicers arbetar i en långsam hastighet genererar de mindre skum och separation i juicen. Detta resulterar i en mer homogen juice med mindre skiktar eller skum på toppen. Det gör också att juicen kan lagras längre utan att skilja sig eller förlora sin kvalitet.

vinglas-bild3

Slow juicer vs råsaftscentrifug – vad är skillnaden?

Skillnaden mellan en slow juicer och en råsaftscentrifug ligger i deras funktionsprincip och hur de extraherar juice från frukt och grönsaker.

Här är några viktiga skillnader att ta hänsyn till:

Hastighet: En av de tydligaste skillnaderna är hastigheten på juicetillverkningen. En råsaftscentrifug använder snabba roterande knivar för att hacka och krossa råvarorna och centrifugalkraft för att separera saften från pulpen. Detta resulterar i en snabb process. En slow juicer i en långsam hastighet, vanligtvis runt 40 till 80 varv per minut. Den pressar och krossar försiktigt råvarorna för att extrahera saften utan att generera värme eller skum.

Värme och oxidation: Råsaftscentrifuger producerar oftast mer värme under extraktionsprocessen på grund av deras snabba rotation och friktion. Värme kan påverka näringsämnen och enzymer i juicen negativt genom att bryta ner dem. Å andra sidan genererar slow juicers minimal värme, vilket hjälper till att bevara näringsämnen, enzymer och antioxidanter i juicen på ett bättre sätt. De minskar också oxidationen genom att arbeta i en långsam hastighet, vilket resulterar i en mer hållbar juice med längre hållbarhet.

Konsistens: En råsaftscentrifug producerar oftast juice med en tunnare konsistens och mer skum, samtidigt som den lämnar en större mängd pulp och fibrer kvar i juicen. Slow juicer-maskinen får en mer fyllig juice med mindre skum.

Hantering av olika råvaror: En råsaftscentrifug kan hantera större bitar av råvaror utan att behöva förbereda dem genom att skära dem i mindre bitar. En slow juicer vanligtvis att råvarorna skärs i mindre bitar för att kunna mata in dem i den smala matningskanalen. Dessutom är slow juicers bättre på att hantera bladgrönsaker och fibriga råvaror som ingefära eller vete- eller korngräs, medan råsaftscentrifuger ibland kan ha svårigheter att extrahera juice från dessa typer av råvaror effektivt.

vinglas-bild1

Bra att tänka på när du väljer slow juice

När du väljer en slow juice-maskin finns det flera faktorer att tänka på för att hitta en modell som passar just dig.

Här är några tips vi tycker du ska ta med dig i jakten på juciemaskin.

Motorstyrka och ljudnivå

Kontrollera motorstyrkan på slow juice-maskinen för att se till att den har tillräcklig kraft för att effektivt bearbeta olika råvaror. Samtidigt kan du överväga ljudnivån på maskinen, särskilt om du vill ha en tystare variant.

Enkel rengöring

Välj en slow juice-maskin som är enkel att rengöra efter användning. Det är viktigt att komponenterna, som skruven, silarna och behållarna, kan tas isär och diskas eller rengöras på ett enkelt sätt. En maskin som är lätt att rengöra uppmuntrar till regelbunden användning och underlättar underhåll av hygieniska förhållanden.

Matningskanal

Kontrollera storleken på matningskanalen på slow juice-maskinen. En bredare kanal kan göra det möjligt att mata in större bitar av råvaror utan att behöva skära dem i för små bitar. Detta sparar tid och ansträngning under förberedelseprocessen.

Funktioner och tillbehör

Överväg vilka funktioner och tillbehör som är viktiga för dig. Vissa slow juice-maskiner kan ha extra funktioner som möjligheten att göra nötmjölk, sorbet eller salladsdressings. Andra kan inkludera olika filteralternativ för att justera juicekonsistensen. 

Kundrecensioner

Läs kundrecensioner och få en uppfattning om maskinens prestanda, pålitlighet och kundnöjdhet. Det är värdefullt att höra andras erfarenheter och åsikter för att få en bättre bild av vilka modeller som kan vara bra alternativ.

vinglas-bild2

Vad kan man göra med en slow juicer?

Med en slow juicer kan du göra mycket mer än bara pressa färsk frukt- och grönsaksjuice.

Här är några olika saker du kan göra med en slow juicer:

  • Färsk frukt- och grönsaksjuice
  • Gröna juicer
  • Nötmjölk
  • Sorbet och fruktglass
  • Såser och dressingar
  • Baby- och barnmat

Dessa är bara några exempel på vad du kan göra med en slow juicer. Det finns många kreativa möjligheter att experimentera och skapa olika recept och rätter med hjälp av denna mångsidiga apparat.

 

vinglas-bild4

Slow Juicer bäst i test – Så bestämde vi vilka

Våra bäst i test-slow juciers har vi sammanställt genom att utgå från tre olika kriterier:

1. Funktion.

2. Design.

3. Betyg och recensioner.

Till skillnad mot många andra sidor har vårt bäst i test inte enbart utgått från funktion, utan vi tycker även att design och recensioner från tidigare användare är minst lika viktigt. Det är slow jucier-maskinen som helhet som ska bedömas och inte enbart vilka funktioner som finns. 

Vi har analyserat massor av slowjuicer vid flera olika återförsäljare och genom egna erfarenheter samt en mängd betyg, recensioner och kommentarer från användare bildat oss en uppfattning om vilka som är de bästa slowjuciers på marknaden just nu utifrån våra tre grundkriterier. 

Resultat sammanställer vi här vilket resulterar i en lista med de slowjuicer vi tycker är bäst i test.

Vanliga frågor och svar

Vilken är den bästa slow juicer-maskinen?

Den bästa slow juicer-maskinen tycker vi är Witt by Kuvings B6200S Whole slowjuicer. Den har allt som en riktigt bra slow jucier behöver. Dropp-fri Smart Cap, rengöringsverktyg, stort inmatningshål och dessutom är den väldigt prisvärd. Den har fått högsta betyg av massor av tidigare köpare vilket ger en indikation på att den lever upp till förväntningarna.

Vilket kostar en slow juicer?

Priset på en slow juicer-maskin kan variera beroende på flera faktorer, inklusive tillverkare, modell, kvalitet och funktioner. Generellt sett kan priserna variera från cirka 1000 kronor till över 5000 kronor eller mer.