Snygg Sladdgömma 2023 – 4 Bästa Kabelgömmor För Ett Finare Hem!

Snygga sladdgömmor är ett smart sätt att använda i hemmet för att få bort alla fula sladdar som elektroniken drar med sig. Sladdgömmor, eller kabelgömmor som det också kallas, kan med fördel användas på skrivbordet i hemmakontoret, på byrån i sovrummet eller varför inte på hallbordet. Här hittar du 4 snygga kabelgömmor som kommer göra hemmet lite mer städat och organiserat.

Inlägget innehåller annonslänkar.

4 snygga sladdgömmor

Mer om några utvalda favoriter

1. Fin kabelgömma i XXL-storlek

sladdgömma-1

Riktigt snygg kabelgömma som inte bara är funktionell utan även blir en trevlig inredningsdetalj i hemmet. Kabelgömman är perfekt för att dölja sladdar till iphone, surfplatta, dator etc. Lådan har praktiska silikonfötter så den står stadigt och ventilationshål i botten.

2. Sladdgömma med marmor-look

sladdgömma-3

Sladdgömma i medium storlek som har en stilren vit färg och ett trendigt lock med marmor-look. Slaffgömman har flamsäker plast, silikonfötter på boxen undersida skyddar golvet och klick-funktion (locket).

3. Snygg sladdgömma i XL-storlek

sladdgömma-4

Med sin vita utsida och svarta lock är det här en sladdgömma som passar in i alla hem och inredningsstilar. Du kommer smidigt kunna gömma undan sladdar och kablar från diverse elektronik och få ett mer städat och organiserat hem. Lådan är i XL-storlek och har alla nödvändiga funktioner en sådan här typ av sladdgömma ska ha.

4. Cable Organiser M

sladdgömma-2

Den här kabelgömman blir lika mycket en fin inredningsdetalj på hallbordet som en smart kabelgömma! Med sitt läckra lock i trädesign får lådan en modern touch tillsammans med sitt vita yttre. Bort med fula sladdar och skapa en stilig laddningsstation i hemmet istället!

Vad är en kabelgömma?

En sladdgömma, eller kabelgömma som det också kallas, är en typ av förvaringslösning som används för att dölja och organisera kablar och sladdar. Den kan antingen vara ett flexibelt och öppningsbart rör eller en låda med utskurna öppningar för att dra sladdar igenom. Sladdgömmor finns i olika storlekar och material, vanligtvis plast eller metall, och kan användas både för hemmabruk och på arbetsplatser.

Sladdgömmor är en praktisk lösning för att undvika trassel och rörighet orsakad av lösa kablar och sladdar. Genom att dölja kablarna med en kabelgömma kan du hålla ditt utrymme snyggt och organiserat. 

Fördelarna med att använda en sladdgömma är flera. Förutom att de döljer och organiserar kablar och sladdar så minskar de också risken för att någon ska trampa eller snubbla på dem. Dessutom skyddar de kablarna från slitage och skador som kan uppstå genom att de hänger löst och utsatta på golvet.

LÄS OCKSÅ: PORTABLA OCH UPPLADNINGSBARA LAMPOR

Hur använder man kabelgömmor?

Det finns lite olika sätt att använda kabelgömmer på beroende på vilken modell man använder. Men här är en generell beskrivning på hur du använder kabelgömmorna vi visar här i inlägget: 

1. Identifiera vilka kablar eller sladdar du vill organisera och dölja. Tänk på vilken typ av kabelgömma som är lämplig för dina behov och vilken storlek som behövs för att passa antalet kablar och sladdar som ska förvaras.

2. Placera kabelgömman på den plats där du vill ha kablarna och sladdarna förvarade. Kabelgömman kan placeras på golvet, på skrivbordet, bakom möbler eller på väggen beroende på vilken plats du vill ha kablarna dolda.

3. För in kablar och sladdar i kabelgömman genom att öppna upp den. Många kabelgömmor är öppningsbara på ena sidan vilket gör det enkelt att dra in och ut kablar och sladdar.

4. Om du har flera kablar eller sladdar som behöver förvaras i samma kabelgömma kan du använda kabelbindare eller kardborrband för att säkra kablar och sladdar i ordning.

5. Stäng kabelgömman när alla kablar och sladdar är på plats. Detta kommer att dölja kablarna och göra det lättare att hålla utrymmet organiserat.

Genom att använda en kabelgömma kan du effektivt organisera och dölja kablar och sladdar i ditt hem eller på arbetsplatsen. Detta gör inte bara utrymmet snyggare utan minskar också risken för olyckor och skyddar kablarna från skador.

sladdar

När kan det vara användbart med sladdgömmor?

Sladdgömmor är användbara i de flesta situationer där mycket sladdar och kablar förekommer och de kan hjälpa till att skapa en ren och organiserad look i ditt hem eller arbetsplats. 

Här är några exempel på när det kan vara användbart att använda sladdgömmor:

 • På kontoret: Om du har ett skrivbord med flera enheter som behöver anslutas till en strömkälla, såsom dator, skrivare, laddare och andra elektroniska apparater kan en sladdgömma vara användbar för att organisera och dölja alla kablar och sladdar.
 • I hemmet: I ett hem med många elektroniska apparater kan det vara lätt att förlora kontrollen över alla kablar och sladdar. En sladdgömma kan hjälpa till att organisera och dölja alla kablar och göra utrymmet mer snyggt och organiserat.
 • På event: Vid tillfälliga event som konferenser, mässor eller evenemang kan sladdgömmor användas för att organisera och dölja alla kablar som används för ljud, belysning eller elektronisk utrustning.
 • I sovrummet: Förutom att organisera och dölja sladdar och kablar från elektroniska apparater kan en sladdgömma också användas för att organisera och dölja kablar från belysning eller laddare i sovrummet.

Bra att tänka på när du köper sladdgömma

När du köper en sladdgömma för hemmet  finns det några specifika saker att tänka på för att hitta en som passar dina behov. Här är några tips.

Antal sladdar

Tänk på hur många kablar och sladdar som behöver organiseras på skrivbordet. Välj en sladdgömma som har tillräckligt med utrymme för att hålla alla kablar och sladdar på plats.

Storlek

Se till att sladdgömman är tillräckligt stor för att rymma alla kablar och sladdar. Tänk på att det även behöver finnas utrymme för att lägga till fler kablar och sladdar i framtiden.

Placering

Tänk på var på skrivbordet eller byrån du vill placera sladdgömman. Se till att den är lättåtkomlig och inte stör annan yta som används.

Fästning

Om sladdgömman ska sättas fast och monteras på något vis, tänk på vilken typ av fästning som är lämpligast. En sladdgömma med klisterremsor kan vara praktisk om du inte vill borra hål i bordet.

Design

Sladdgömman bör passa in med resten av din design i rummet. Fundera på vilken färg och stil som passar bäst med resten av inredningen.

Flexibilitet

Välj en sladdgömma som är flexibel och kan böjas eller justeras efter behov. Detta gör det enklare att lägga till eller ta bort kablar och sladdar.

  Snygg sladdgömma för ett finare hem

  Sladdgömmor är praktiska och användbara för att organisera kablar och sladdar, och de behöver inte vara tråkiga eller oattraktiva. Det finns många snygga sladdgömmor som kan bidra till en finare inredning i ditt hem. Här är några exempel på snygga sladdgömmor för ett finare hem:

  Träsladdgömmor: Träsladdgömmor är en populär trend för att organisera kablar och sladdar på ett snyggt och naturligt sätt. De är tillverkade av trä och finns i olika former och storlekar.

  Lädersladdgömmor: Lädersladdgömmor är eleganta och stilrena alternativ. De är tillverkade av läder och finns i olika färger och storlekar.

  Metallsladdgömmor: Metallsladdgömmor kan ge en industriell look till ditt hem. De är tillverkade av metall och finns i olika färger och former.

  Textilsladdgömmor: Textilsladdgömmor är mjuka och flexibla alternativ. De är tillverkade av textilmaterial och finns i olika färger och mönster.

  Färgglada sladdgömmor: Färgglada sladdgömmor kan vara ett roligt sätt att organisera kablar och sladdar samtidigt som de bidrar till en poppig och färgglad inredning.

  Sammanfattningsvis finns det många snygga sladdgömmor att välja mellan för ett finare hem. Genom att välja en sladdgömma som matchar din inredning kan du organisera kablar och sladdar på ett snyggt och praktiskt sätt. Tänk på material, färg och stil när du väljer din sladdgömma för att hitta en som passar bäst med din inredning.

   

   Låt sladdgömman bli en del av inredning

   Sladdgömmor är vanligtvis inte det första man tänker på när det gäller inredning, men de kan faktiskt vara en del av en finare och mer organiserad heminredning. Genom att välja en sladdgömma som passar din inredningsstil och placerar den på rätt ställe, kan du få en mer enhetlig och stilren look i ditt hem. Här är några tips på hur du kan låta fina sladdgömmor bli en del av din inredning:

   Välj en sladdgömma i matchande färg

   Om du vill att sladdgömman ska smälta in i din inredning, välj en som matchar färgen på väggen eller möblerna i rummet.  Detta ger en mer enhetlig och strömlinjeformad look.

   Välj en sladdgömma med unik design

   Om du vill att sladdgömman ska sticka ut, välj en med en unik design eller färg. Detta kan vara en rolig och annorlunda detalj som bidrar till en mer personlig inredning.

   Placera sladdgömmor på synliga platser

   Om du vill att sladdgömman ska vara en del av din inredning, placera den på synliga platser. Till exempel kan du placera en träsladdgömma på väggen bredvid skrivbordet eller en lädersladdgömma på en hylla i vardagsrummet.

   Sladdgömmor behöver inte vara tråkiga eller osynliga. Genom att välja en sladdgömma som matchar din inredningsstil och placera den på rätt ställe, kan du få en mer enhetlig och stilren look i ditt hem.

   Frågor och svar

   Vilken är den snyggaste sladdgömman?

   Vi tycker att den stora sladdgömman i XXL storlek är den snyggaste sladdgömman just nu. Med sin stilrena vita utsida tillsammans med det mörka trälocket blir det en riktigt fin inredningsdetalj och inte bara en användbar sladdgömma.