8 Snygga Brandsläckare Från Solstickan!

Säkerhet bör alltid vara högsta prioritet, oavsett var vi befinner oss. Men det är speciellt viktigt i våra hem där vi och våra nära och kära tillbringar en stor del av vår tid. Därför bör alla hem vara utrustade med minst en brandsläckare. Brandsläckare är inte bara viktiga säkerhetsverktyg, utan de kan också vara stilfulla tillskott till din inredning.

Här hittar du 8 fina brandsläckare som du mer än gärna låter stå framme.

Inlägget innehåller annonslänkar.

8 snygga brandsläckare från solstickan

Vad är en brandsläckare?

En brandsläckare är ett bärbart verktyg som används för att bekämpa och släcka mindre bränder. Den består av en cylindrisk behållare som innehåller ett släckmedel – ofta ett skum, pulver eller koldioxid – som kan sprutas ut för att kväva elden. Utformningen av brandsläckare gör att de kan användas snabbt och effektivt vid de första tecknen på brand.

Det är viktigt att notera att olika typer av bränder kräver olika typer av släckmedel. Till exempel är vattenbaserade släckare oftast effektiva på bränder som involverar organiska material som trä eller papper, medan koldioxidbaserade släckare är bäst på att bekämpa bränder orsakade av elektriska apparater eller brännbara vätskor.

 

LÄS OCKSÅ: SOPBORSTE MED SKYFFEL

När kommer brandsläckare till användning?

Brandsläckare kan komma till användning i flera olika situationer. Om en liten brand uppstår i hemmet, till exempel från en glömd kastrull på spisen, ett felaktigt eluttag eller ett tappat stearinljus så kan en brandsläckare användas för att snabbt och effektivt släcka elden innan den sprider sig.

Även om brandsläckare är effektiva på att bekämpa mindre bränder är det viktigt att komma ihåg att större bränder ska överlåtas till professionella brandmän. Om en brand sprider sig snabbt eller är för stor för att säkert kunna bekämpas med en brandsläckare är det bästa att utrymma byggnaden och ringa räddningstjänsten.

brandsläckare-bilden

Hur kan snygga brandsläckare bli en del av inredningen?

De senaste åren har designerns blickar alltmer riktats mot brandsläckare. Okej, vi ska inte överdriva, men det är helt klart så att du numer finns mycket mer fina brandsläckare än det gjorde för några år sedan. Tack vare företag som exempelvis  Solstickan, kan brandsläckare nu hittas i en mängd olika färger, mönster och stilar som passar in i alla slags inredningsstilar.

Med snygga brandsläckare kan du både skydda ditt hem och förbättra dess look. En välutformad brandsläckare kan bli en samtalsstartare, en unik blickfångare och ett subtilt påminnelse om vikten av brandsäkerhet.

 

LÄS OCKSÅ: SNYGGA PARAPLYSTÄLL

Vad ska du tänka på när du köper en brandsläckare?

När du köper en brandsläckare finns det flera saker som vi tycker du bör tänka på. Först och främst behöver du försäkra dig om att brandsläckaren uppfyller alla relevanta säkerhetsstandarder. I Sverige betyder detta att brandsläckaren bör vara CE-märkt och följa SS-EN3-standarden.

Utöver detta bör du överväga vilken typ av brandsläckare som är mest lämplig för ditt hem. Pulversläckare är mycket effektiva och kan användas på flera olika typer av bränder, men de kan också orsaka mycket röra och skada. Koldioxidsläckare är bättre för platser med mycket elektronik eftersom de inte lämnar något släckmedelsrester bakom.

Storleken på brandsläckaren är också en faktor att tänka på. Mindre, bärbara brandsläckare kan vara lättare att hantera i en nödsituation men de har också mindre släckkapacitet än större modeller.

Slutligen bör du tänka på var du ska förvara brandsläckaren. Den bör vara lättillgänglig i händelse av brand men också förvaras på ett säkert sätt för att förhindra oavsiktlig aktivering. Fördelen med att välja en brandsläckare i läcker deisgn är att man kan låta den hänga framme och således alltid finns lättillgänglig.

mjölk-kaka

Solstickan och deras stilfulla brandsläckare

Solstickan är ett svenskt företag som är känt för sina produkter av hög kvalitet, däribland brandsläckare. De erbjuder en rad fina brandsläckare i olika färger och design, vilket innebär att du kan hitta en som passar perfekt till ditt hem.

Deras brandsläckare är inte bara snygga, de uppfyller också alla säkerhetsstandarder och är effektiva på att bekämpa bränder. Detta gör dem till ett utmärkt val för dem som vill kombinera säkerhet och stil. Med en brandsläckare från Solstickan kan du vara trygg i vetskapen om att ditt hem är skyddat samtidigt som det ser bra ut.

Vi tycker Solstickans brandsläckare är bland de finaste på marknaden. Här kan du läsa mer om deras fantastiska produkter