Spegelbricka: 4 Fina Brickor Med Spegelbotten!

Att inreda eller servera med spegelbrickor är ett smart sätt för att få lite mer djup och en unik känsla på bordet. Brickor med spegelbotten kan användas både som fina inredningsdetaljer eller som serveringsunderlägg. Här visar vi 4 snygga spegelbrickor i olika storlek.

Inlägget innehåller annonslänkar.

4 snygga spegelbrickor

Mer om några utvalda favoriter

1. Stor spegelbricka i metall

spegelbricka-2

Stor spegelbricka i i metall som kan användas både på bordet och på väggen. Brickan är perfekt för att servera drycker, mat eller som en dekorativ inredningsdetalj. Den är lätt att rengöra med en fuktig trasa och kan enkelt kombineras med andra inredningsdetaljer i hemmet.

Storlek: 42 cm i diameter.

2. Bricka med spegelbotten och antik finish

spegelbricka-3

Stilren spegelbricka med en ram av metall och en antik mässingsfinish. Designen ger en elegant och stilren look som passar in i de flesta inredningsstilar.

Spegelbrickan kan användas som en dekorativ inredningsdetalj eller som en praktisk bricka för att servera drycker eller mat. Den är också perfekt att använda som ett uppläggningsfat eller för att visa upp smycken eller andra små föremål.

Storlek: 40 cm i diameter.

3. Liten spegelbricka i stilren design

spegelbricka-1

En liten spegelbricka i stilren design som passar lika bra för servering som en inredningsdetalj på byrån. Ramen är tillverkad i design och en botten av spegelglas. Brickan görs enkelt ren genom att torka av den med en fuktig trasa. 

Storlek: 30 cm i diameter.

4. Rund spegelbricka i mässing

spegelbricka-4

Snygg spegelbricka i mässingfärg som passar alldeles utmärkt till att placera vaser, ljusstakar och ljuslyktor i för fin effekt i spegeln. Den enkla men ändå eleganta designen gör att spegelbrickan passar alla inredningsstilar.

Spegelbrickor som en fin detalj till dukningen

Spegelbrickor kan verkligen bidra till en elegant och stilig dukning. De reflekterande ytor på brickorna kan ge en känsla av djup och rymd på bordet och de kan också användas för att reflektera ljus och skapa en ljusare och mer inbjudande atmosfär vid bordet.

Spegelbrickor finns i många olika storlekar och former så det är lätt att hitta en som passar just ditt hem. Du kan även använda dem som bas för vaser, ljusstakar eller andra dekorationer på eller helt enkelt använda dem som underlägg för tallrikar och bestick.

För att verkligen lyfta fram spegelbrickorna kan du också dekorera dem med blommor, ljus eller andra dekorativa detaljer. Det kan skapa en vacker och iögonfallande effekt på bordet och lägga till en extra touch av elegans till din dukning.

LÄS OCKSÅ: SPEGLAR MED LJUSHÅLLARE

Bra att tänka på när du är på jakt efter spegelbrickor

När du köper spegelbrickor finns det några viktiga saker att tänka på för att få det bästa möjliga resultatet. Här är några tips:

Storlek och form

Innan du köper en spegelbricka är det viktigt att mäta bordet eller ytan där den kommer att placeras för att se till att den passar. Tänk också på formen på brickan – rektangulära, runda eller ovala brickor kan passa olika typer av bord.

Tjocklek

Tjockleken på spegelbrickan kan också påverka dess hållbarhet. Tjockare spegelglas kan vara mer robust och tåla mer vardagligt bruk.

Design

Slutligen tycker vi att du ska välja en spegelbricka som verkligen passar din stil.  Det finns en mängd olika designer och stilar att välja mellan, från enkla och eleganta brickor till mer utsmyckade och dekorativa modeller. 

spegelbricka-bild

Brickor med spegelbotten – dekoration för alla rum

Brickor med spegelbotten är en mångsidig dekoration som nästan kan användas i hemmets alla rum.

Här är några exempel på hur du kan använda spegelbrickor för att försköna olika rum:

Vardagsrum – Placera spegelbrickor på soffbordet eller på hyllor för att skapa en dekorativ och elegan känsla.

Sovrum – Har du ett sidobord tycker vi det är snyggt att ha en spegelbricka där för att lägga till en touch av glamour och elegans till sovrummet. Du kan också använda spegelbrickor för att förvara dina favoritsmycken eller parfymer.

Badrum – Spegelbrickor fungerar utmärkt som underlägg för tvålar, schampo och andra badrumsartiklar. Du kan också använda spegelbrickor för att skapa en dekorativ och funktionell makeupstation.

Matrum – Använd spegelbrickor som underlägg för tallrikar och bestick för att skapa en elegant och sofistikerad dukning. Du kan också placera spegelbrickor på en sideboard eller serveringsvagn för att skapa en dekorativ yta för servering av drycker och tilltugg.

LÄS OCKSÅ: 8 SNYGGA GLASBURKAR MED TRÄLOCK

Runda och avlånga spegelbrickor – vad ska man välja?

Valet mellan runda eller avlånga spegelbrickor beror på flera faktorer, såsom din personliga smak och stilen på ditt hem.

Här är några saker att tänka på som kan hjälpa dig att välja mellan runda eller avlånga spegelbrickor:

Rummet: Tänk på vilket rum spegelbrickan ska placeras i. Om det är ett rum med raka linjer och geometriska former kan en avlång spegelbricka passa bra medan en rund spegelbricka kan lägga till en mjukare touch i ett rum med mer runda former.

Stil: Tänk på den övergripande stilen i rummet. Om du har en modern och minimalistisk stil kan en avlång spegelbricka passa bättre medan en rund spegelbricka kan lägga till en mer bohemisk eller romantisk känsla.

Känsla: Tänk på vilken känsla du vill skapa i rummet. En rund spegelbricka kan lägga till en mjukare och mer avslappnad känsla medan en avlång spegelbricka kan skapa en mer strukturerad och formell känsla.

Vad är fint att dekorera spegelbrickor med?

Det finns många sätt att dekorera spegelbrickor med för att göra de extra fina.

Här är några av våra bästa tips:

  • Blommor: Placera en liten vas med färska blommor på spegelbrickan för att lägga till en touch av färg och livlighet. Du kan välja blommor som matchar rummets färgsättning och stil.
  • Ljus: Placera några ljuslyktor eller värmeljus på spegelbrickan för att skapa en mysig och romantisk stil. Du kan välja ljus i olika storlekar och färger för att passa rummets stil och färgsättning.
  • Dekorativa föremål: Placera några dekorativa föremål på spegelbrickan, som en liten skulptur, en vacker bok eller en samling av dina favoritprylar.
  • Säsongsbetonad dekoration: För att skapa en festlig känsla kan du dekorera spegelbrickan med säsongsbetonade föremål, exempelvis  juldekorationer, påskdekorationer eller sommarprylar. Detta kan hjälpa till att skapa en rolig och festlig stämning i hemmet.


Spegelbrickor är en fantastisk inredningsdetalj med så mycket goda egenskaper. Vi älskar att inreda med spegelbrickor och hoppas att du fått lite tips och inspiration på brickor med spegelbotten som kommer förgylla ditt hem framöver.