12 snygga tvättkorgar med lock

Här hittar du 12 snygga tvättkorgar med lock i olika storlekar, form och design. Tvättkorgen är ett nödvändigt ont som alla är i behov av i hemmet vare sig man vill eller inte. Därför är det så klart smart att göra det bästa av situationen – skaffa en snygg tvättkorg som matchar inredningen! 

Det finns massor av fina tvättkorgar med lock i gräs, tyg eller trä för att nämna några exempel. Den flätade tvättkorgen i naturmaterial är en riktig klassiker som passar bra i alla hem – dessutom har flätade tvättkorgar nästan alltid ett medföljande lock. Här nedan är några snygga alternativ!

Inlägget innehåller annonslänkar.

12 tvättkorgar med lock

Mer om några utvalda favoriter

1. Flätad tvättkorg med lock och handtag

äggkopp-djurmotiv

Stor handflätad tvättkorg av sjögräs med riktigt härlig naturkänsla. Tvättkorgen har ett medföljande lock och praktiskta handtag på sidorna som gör att den är enkel att flytta på. Korgen fungerar lika bra till tvätt som att förvara filtar eller plädar i i vardagsrummet. 

2. Snygg tvättkorg i vackert naturmaterial

äggkopp-djurmotiv

Fin tvättkorg från danska Lene Bjerre som har ett naturnära och rustikt uttryck. Tvättkorgen är handvävd och är tillverkad i rotting. Lika vacker inredningsdetalj som användbar tvättkorg!

3. Vit tvättkorg tillverkad i delvis återvunnet material

äggkopp-djurmotiv

Vit tvättkorg med plastlock som är tillverkad i delvis återvunnet och återvinningsbart material. Tvättkorgen rymmer 2×45 liter och innerpåsen går bra att tvätta i maskin.

4. Tvättkorg med korklock

äggkopp-djurmotiv

Läcker tvättkorg i modern design med ett praktiskt lock i kork som gör det enkelt att dölja all smutstvätt. Tvättkorgen rymmer 60 liter och har ett matt-svart yttre.

5. Korgset med lock i trä

äggkopp-djurmotiv

Ett handgjort korgset i trä från danska House Doctor. Korgarna har ett stort användningsområde och går lika bra att använda till tvätt och textil som till leksaker eller annan förvaring. 

4. Tvättkorg i naturmaterial

äggkopp-djurmotiv

Snygg tvättkorg tillverkad i 100% vattenhyacint. Korgen blir en fin inredningsdetalj i sovrummet eller tvättstugan och kan användas till både tvätt och annan förvaring. 

Bra att tänka på när du köper tvättkorg

Att köpa en tvättkorg kommer inte vara din livs viktigaste investering. Däremot är det dumt att ta vad som helst när det finns så många bra och fina tvättkorgar att välja på. Här är några tips som är bra att tänka på. 

Storlek 

Storleken på tvättkorgen är så klart viktig av flera anledningar. Dels avgör det hur mycket tvätt den kan försvara, dels hur mycket plats den kommer att ta. Är ni många i hushållet är en stor tvättkorg att rekommendera då den annars blir full väldigt snabbt. Vad gäller platsen så har du en bestämd plats där tvättkorgen ska stå så ha koll på måtten så den får plats exakt där.  

Handtag

Är det något som skiljer en praktiskt tvättkorg mot en tvättkorg som inte är speciellt praktisk så är det handtaget. En tvättkorg med handtag är enkel att flytta på och underlättar massor när du ska tvätta. Med andra ord; se till så det finns handtag på tvättkorgen. 

Material 

Tyg, bambu eller trä är tre populära materialval på tvättkorgar och visst har dem lite olika för- och nackdelar även om det framförallt är utsidan och designen på tvättkorgen som blir mest avgörande vad gäller material. Vilket material som är bäst är en smaksak.

Design

Tvättkorgen kan även fungera som en fin inredningsdetalj med rätt design. Ett tips är att inte bara ta den första bästa tvättkorgen du hittar utan lägg ner några minuter extra för att hitta en tvättkorg som verkligen faller dig i smaken. Tro det eller ej, men det blir mycket roligare att tvätta med fin tvättkorg!

LÄS OCKSÅ: MAGISKA KAFFEBURKAR FÖR ALLA HEM

Tvättkorgar med lock döljer smutstvätt

Tvättkorgar med lock är inte bara den snyggaste varianten på tvättkorgar enligt oss, den är också väldigt praktisk eftersom den samtidigt döljer all smutstvätt som den är fylld med. Det blir en win win helt enkelt! 

Det är återigen i den lilla lägenheten där det finns begränsat med utrymme och tvättkorgen möjligtvis behöver placeras i sovrummet eller i badrummet där en tvättkorg med lock ger ett extra värde. 

Locket som döljer smutstvätten kan istället få tvättkorgen att bli till en fin inredningsdetalj om det är snygg tvättkorg som faller hemmet väl i smaken. Det skulle lika gärna kunna vara en förvaringskorg för sladdar eller kuddar och plädar.

Snygga tvättkorgar som matchar inredningen

Tvättkorgen är kanske inte det roligaste vi har i hemmet som det är värt att lägga pengar på eller för den delen fundera speciellt mycket över rent inredningsmässigt heller. Men faktum kvarstår ju faktiskt att tvättkorgen finns i alla hem och den tar dessutom relativt stor plats. 

Så det är dags att tänka om. 

Lägg lite kärlek på att hitta en fin tvättkorg med lock så ska du se att den inte sabbar inredningen utan snarare faktiskt kan bidra på sitt egna lilla vis. 

Har du en tvättstuga i hemmet så hör så klart tvättkorgen till själva rummet, det luriga är att hitta en tvättkorg som matchar snyggt med övrig inredning i exempelvis badrum eller sovrum. Vart man har sin tvättkorg placerad beror så klart mycket på tycke och smak, men också på vilken plats man har. 

Bor du i en mindre lägenhet där tvättkorgen behöver stå framme mer synligt så är vårt tips att verkligen försöka hitta en fin tvättkorg som matchar övrigt inredning.

Det kommer vara värt det!