Vinglas med motiv – 12 Fina Alternativ!

Här hittar du 12 fina vinglas med motiv som garanterat kommer ta vinkvällen till nästa nivå! Vinglas med vackra, roliga eller exklusiva motiv kan ge glaset ett spännande uttryck och göra att vinet smakar godare. Kosta Boda och Gynning Design några exempel på populära varumärken som har massor av vackra vinglas med motiv.

Inlägget innehåller annonslänkar.

Vinglas med motiv för finare dukning

När du vill ha en finare dukning kan vinglas med motiv eller små detaljer vara ett trevligt tillskott. Motivet eller detaljerna på vinglasen kan bidra till att höja stämningen vid middagsbordet och blir ett kul inslag till dukningen. Här är några tips för att skapa rätt känsla med hjälp av vinglasen.

Guld- eller silverfärgade detaljer: Vinglas med guld- eller silverfärgade detaljer ger en lyxig känsla till dukningen. Det kan vara allt från små detaljer i foten eller stjälken till ett helt mönster som täcker hela glaset.

Kristallklara glas med gravyr: Kristallklara vinglas med vackra gravyrer ger en klassisk och tidlös känsla till din dukning. Det kan vara allt från enkla- till mer komplexa mönster.

Färgglada motiv: Färgglada motiv på vinglas kan också passa bra för finare dukningar. Det kan vara allt från blommor och växter till geometriska mönster och ombre-effekter.

Kom ihåg att tänka på dina övriga dukningsdetaljer när du väljer motiv på dina vinglas. Du vill att allt ska passa ihop och skapa en magisk helhetlig känsla vid middagsbordet.

12 vinglas med motiv

Populära motiv på vinglas

Det finns många populära motiv på vinglas och vilka motiv som är mest populära kan variera beroende på trend och säsong. De flesta motiv är inte anpassade efter någon speciell säsong just för att kunna användas över hela året. Däremot finns det vinglas med fina julmotiv, påskmotiv osv. som helst används undet specifika tider på året. 

Här är några populära motiv på vinglas:

Blommor och växter

Blommor och växter är ett populärt motiv på vinglas och kan vara både elegant och färgglatt. Det är dessutom ett motiv som passar året om även om sommaren naturligtvis är lite extra passande.

Djur

Motiv med djur, till exempel fjärilar och fåglar är också populära på vinglas. Det kan ge en rolig touch till dukningen och passa både till fest och till vardags.

Geometriska mönster

Geometriska mönster är ett annat populärt motiv på vinglas. Mönstren kan variera från enkla och minimalistiska till mer komplexa och färgglada.

Text

Vinglas med text är ett populärt val för personliga gåvor eller för att ge en extra touch av stil till din dukning. Texten kan vara allt från en kort fras till en längre citat eller vers.

Ansikten

Ansikten på kvinnor och/eller män är populära motiv på vinglas. Det ger en häftig designmässig effekt och kan användas under alla årstider.

LÄS ÄVEN: BÄSTA ROSÉVINSGLASEN

Motiv från Kosta Boda, Gynning och Spiegelau

Kosta Boda, Gynning Design och Spiegelau är tre varumärken som är kända för sina vackra och högkvalitativa vinglas med motiv. Här är några exempel på populära motiv från dessa varumärken:

Kosta Boda – Kosta Boda är ett svenskt varumärke som är känt för sina handgjorda glasprodukter av hög kvalitet. Några av deras mest populära motiv på vinglas är ”Tattoo”, ”Mine” och ”Bruk”. ”Tattoo” har en tuffare design med tatueringar på glaset, medan ”Mine” och ”Bruk” har en mer enkel och minimalistisk design.

Gynning Design – Carolina Gynning är en svensk konstnär och formgivare som har samarbetat med flera varumärken för att skapa vackra vinglas med motiv. Några av hennes mest populära motiv är ”Avalanche”, ”Paradise” och ”Shine”. ”Avalanche” har ett snöigt bergsmotiv, medan ”Paradise” har en färgglad och tropisk design.

Spiegelau – Spiegelau är ett tyskt varumärke som är känt för sina högkvalitativa glasprodukter, inklusive vinglas. Spiegelau jobbar sällan med stora motiv utan mer detaljer som ger glaset en extra elegans. 

vin-tunnor

Vanliga samlarobjekt

Vinglas med motiv kan även fungera som samlingsobjekt för vinkännare och samlare. Vissa motiv kan vara mer eftertraktade än andra och det finns också begränsade upplagor av vissa vinglas vilket kan öka deras värde som samlingsobjekt.

Här är några exempel på motiv och vinglas som kan vara populära samlingsobjekt:

  • Tematiska motiv: Vinglas med tematiska motiv, såsom specifika viner, druvsorter eller vingårdar, kan vara särskilt populära bland samlare. Det kan vara allt från vinglas med motiv från en viss vingård eller med en specifik årgång.
  • Artistiska motiv: Vinglas med konstnärliga eller designorienterade motiv kan också vara särskilt eftertraktade bland samlare. Vinglas med signaturer från kända konstnärer eller formgivare kan också ha ett högre värde som samlingsobjekt.
  • Historiska motiv: Vinglas med historiska motiv, såsom antika design eller reproduktioner av gamla vinglas, kan också vara populära bland samlare. Dessa vinglas kan ha ett högre värde på grund av deras ålder och sällsynthet.
  • Märkesglas: Vinglas med populära märken, såsom Riedel eller Waterford, kan också vara samlarobjekt. Dessa glas kan ha en hög kvalitet och sällsynthet, vilket ökar deras värde som samlarobjekt.

När du samlar på vinglas är det viktigt att se till att de är i bra skick och att de förvaras på rätt sätt för att behålla deras värde. Det är också viktigt att vara medveten om äktheten och ursprunget hos vinglasen, särskilt om du köper dem från en andrahandsmarknad.

Att samla vinglas med motiv från exempelvis Kosta Boda kan också vara en kul idé för att samla ihop en hel serie. Det kan ge en mäktig effekt till middagsdukningen. 

Vi hoppas att du fått några bra tips på vinglas med olika motiv här och att du hittar något som passar bra! Utbudet är stort så hittar du inget som passar här är vi säkra på att du kommer göra det någon annanstans.