8 vita ljushus för ett mysigare hem

Är du på jakt efter vita ljushus? Då har du hittat rätt! Vi har letat reda på 8 snygga ljushus som kommer göra hemmet betydligt mysigare under den mörka vintertiden. Här hittar du ljushus i form av herrgård, funkis, höghus och mycket mer!

Ett vitt ljushus tillsammans med ett tänt värmeljus sprider ett otroligt lugn och harmoni kring sig. Skuggan från huset tillsammans med det skimrande skenet från ljuset är en supermysig kombo. Ljushus passar i hemmets alla rum och är extra passande i juletid.

Inlägget innehåller annonslänkar.

8 vita ljushus

Vad är ett ljushus?

Ett ljushus är en mysig inredningsdetalj som man placerar ett eller flera värmeljus i. Ljuset och skuggorna från huset skapar en lugn, harmonisk och vacker stämning i rummet samtidigt som det ger en häftig effekt. 

Ljushus finns i flera olika former och kan efterlikna allt från vanliga hus till kyrkor och höghus. De vita ljushusen är helt klart vanligast men det finns ljushus även i andra färger. 

Under hösten och vintern när mörkret börjar krypa sig på har ljushusen sin högtid. Det är då man ska tända upp ljushuset och svepas med i det lugn som de skimrande ljuset för med sig.

LÄS OCKSÅ: 12 SNYGGA VÄRMELJUSHÅLLARE

Vita ljushus – mysig inredningsdetalj i vintermörkret

De vita ljushusen är en snygg inredningsdetalj både när dom har ett tänt värmeljus i sig men också när ljuset inte är upptänt. Den vita färgen tillsammans med de snygga detaljerna får huset att kännas modernt och stilrent. 

Ljushus är en typ av inredning som passar i hemmets alla rum och som gör sig lika bra i vardagsrummet som i hallen eller köket. De är även enkla att flytta på så det är lätta att variera position på om du skulle tröttna på att ha det placerat på ett och samma ställe. 

Tillsammans med andra juldekorationer är ljushusen utmärkta att använda under juletid för att skapa lite extra julstämning i hemmet. Gör en liten hörna på byrån eller tv-bänken med tomtar, mossa och ljushuset så kommer det blir en väldigt mysig och tilltalande helhet som sprider en härlig julkänsla.

ljushus-bild

Olika typer av ljushus

Som vi tidigare varit inne på så finns det olika typer av ljushus som ska föreställa olika typer av byggnader. Det kan vara allt från höghus, funkishus, kyrkor och herrgårdar. 

De olika ljushusen har olika storlekar, utformningar och design så det finns något för alla. En idé kan vara att kombinera två olika hus med varandra för ökad effekt, eller att ha olika ljushus i olika rum. 

Vi har här fokuserat mycket på de vita ljushusen men det finns även ljushus i exempelvis brun färg som ska likna ett pepparkakshus. 

Hoppas att du fått lite tips och inspiration på olika ljushus och att du hittar något fint hus som passar just ditt hem.