Bästa Adventsljus & Kalenderljus 2023 – Ljus med siffror och i julens färger!

Här hittar du massor av snygga kalenderljus och adventsljus med siffror så du kan räkna ner dagarna till jul med en härlig och mysig stämning.

Snart närmar det sig jul och hur mysigt är inte det? Adventstiden är en speciell tid som för många symboliserar förväntan och förberedelse inför julen, precis som det ska va! Det är en tid då hemmet fylls av ljus, värme och gemenskap. 

En av de mest ikoniska symbolerna för denna tid är adventsljusen och kalenderljusen. De fungerar inte bara som en dekorativ detalj i våra hem, utan de räknar också ner dagarna till jul. Med varje dag som går, och med varje centimeter ljus som brinner ner, kommer vi ett steg närmare den stora dagen.

Inlägget innehåller annonslänkar.

12 fina adventsljus & kalenderljus

Adventsljus & Kalenderljus 2023 –
Våra 4 favoriter!

1. Kalenderljus 2023 Från Georg Jensen

adventsljus-1

Det glödande 2023-årskalenderljuset från Georg Jensen har skapats av konstnären Sanne Lund Tranberg. Att räkna ner till juldagen är en tradition som slår an en gnista av förväntan, oavsett om man är ung eller vuxen. Detta eleganta kalenderljus i vinters vitt frambringar julefröjd genom den konstnärligt abstrakta granen som smyckar dess yta. 

2. Grönt Kalenderljus Med Siffror 2023

adventsljus-5

Det gröna kalenderljuset från Ferm Living är som ett konstverk av tiden, en numrerad följetong från 1 till 24, fin ingraverad med ett typsnitt som väver en tråd av elegans. Vid den första decembers morgon kan du väcka det till liv och låta det dansa ned i en takt av siffror, en om dagen. Det är som om det bär med sig en poetisk räkning av dagarna fram till julen.

3. Röda Adventsljus 4-Pack

stor-adventsljusstake6

Djupt mörkröda ljus från Ester & Erik, danska mästare i ljusets konst. Dessa ljus är som pricken över i:et på din dukning, en färgglad inbjudan till ögat i en värld av nyanser. Denna färgexplosion kan också lysa upp adventsstaken och följa med i julens alla högtidliga stunder.

4. Fina Adventsljus från Broste Copenhagen

adventsljus-3

Lucia adventsljus från Broste Copenhagen är som en skapelse av vintermagi. En rund ring, enkel och ändå så betydelsefull, bär fyra raka ljus som strålar värme och ljus i ditt hem. Med en diameter på 20 centimeter och en höjd på 18 centimeter blir detta ljus en symbol för adventsstämningens enkelhet och skönhet.

 Från traditionella till moderna varianter av adventsljus

  Adventsljus och kalenderljus har funnits i våra hem under många decennier, men deras design och stil har utvecklats och förändrats genom åren. Från de traditionella röda och vita färgschemat till dagens mer varierade och kreativa uttryck finns det en design för varje hem och smak.

  Traditionella adventsljus präglas ofta av klassiska julmotiv som stjärnor, hjärtan, änglar och julgranar. De kan vara enkla i sin design, men bär med sig en känsla av nostalgi och jultradition. Ofta används rött och vitt som huvudfärger vilket påminner om vinterns snö och julens värme.

  Men i takt med att inredningstrender har förändrats och utvecklats, har också designen av adventsljus blivit mer mångfacetterad. Moderna varianter kan vara minimalistiska med rena linjer och neutrala färger som grå, svart eller beige. Vissa väljer att experimentera med material och införliva glas, metall eller till och med trä i deras ljusdesign.

  För den som föredrar något mer iögonfallande finns det nu också adventsljus med glittrande dekorationer, metalliska finishar eller ovanliga former. Dessa kan bli ett riktigt blickfång i hemmet och addera en extra dos festlighet till adventstiden.

  LÄS OCKSÅ: BÄSTA JULPYNT UTOMHUS

   Paraffin, stearin eller bivax – vad är skillnaden?

   När det gäller att välja ljus, speciellt under en så speciell tid som advent, är det viktigt att känna till vilket material ljuset är tillverkat av. Varje material har sina egna unika egenskaper som kan påverka ljusets brinntid, utseende och miljöpåverkan.

   Paraffin:

   • Ursprung: Paraffin är en biprodukt från råolja och är det mest använda materialet för ljusproduktion.
   • Egenskaper: Dessa ljus tenderar att brinna med en klar, stadig låga och kan vara billigare än andra typer av ljus. Dock kan paraffinljus producera sot och vissa kemiska biprodukter när de brinner.
   • Miljöpåverkan: Eftersom paraffin är en petroleumprodukt kan den ha en negativ miljöpåverkan både vad gäller utvinning och förbränning.

   Stearin:

   • Ursprung: Stearin är oftast tillverkat av animaliska fetter men kan också framställas från palmolja eller andra växtoljor.
   • Egenskaper: Stearinljus brinner långsammare och renare än paraffinljus, producerar mindre sot och har en fastare konsistens.
   • Miljöpåverkan: Om stearinet kommer från hållbart skördade källor kan dess miljöpåverkan vara lägre än paraffins. Dock finns det bekymmer kring palmoljeproduktion och avskogning, så det är viktigt att välja ljus från ansvarsfulla källor.

   Bivax:

   • Ursprung: Bivax är en naturlig produkt som produceras av bin.
   • Egenskaper: Bivaxljus brinner längre än både paraffin och stearin, ger ifrån sig mycket lite sot och har en söt, naturlig doft.
   • Miljöpåverkan: Bivaxljus är ofta sett som det mest miljövänliga alternativet eftersom de inte producerar skadliga avgaser och stödjer biodling, vilket är viktigt för pollinering.

   LÄS OCKSÅ: BÄSTA PLASTGRANEN 2023

   adventsljus-kalenderljus-bild

   Förbered dig för julens magi med det perfekta advents- eller kalenderljuset 2023

    Avslutningsvis, adventstiden tycker vi verkligen är en särskild period som bär med sig en förväntansfull känsla och tradition. Genom att välja det rätta advents- eller kalenderljuset kan du förstärka denna magiska känsla i ditt hem. Det handlar inte bara om design, utan även om att påminna oss om tiden som leder fram till jul och de minnen och traditioner vi skapar tillsammans med våra nära och kära.

    Oavsett om du väljer att gå med en modern design, en traditionell stil eller skapa ditt eget DIY-ljus, blir valet av ljus en reflektion av din personliga smak och hur du vill uppleva julens magi. Med rätt ljus blir din nedräkning till jul en varm och inbjudande ritual som lyser upp de mörka vinterdagarna. Så ta dig tid att välja, tänd ljuset och låt julens magi börja!