Plastgran bäst i test 2022 – 12 fina julgranar i plast

Här hittar du 12 fina plastgranar för inom- och utomhusbruk. Vi har letat reda på de bästa plastgranarna som kommer skapa en magisk julstämning i många år framöver!

Julgranar i plast är nuförtiden ett väldigt bra komplement till de riktiga granarna eftersom de blir att se mer och mer äkta ut. Det går även att välja på flera olika färger som grön, svart och vit. Plastgranar finns även i olika modeller som exempelvis rödgran och kungsgran. 

Inlägget innehåller annonslänkar.

12 snygga plastgranar

Mer om några utvalda favoriter

1. Plastgran med LED-belysning

äggkopp-djurmotiv

Fin grön plastgran med täta grenar och snygg LED-belysning. Granen fungera såväl inomhus som utomus. Grenarna är permanent fastsatta i grenarna men går att vika ner när granen ska monteras ned.

2. Ottawa julgran med beysning

äggkopp-djurmotiv

Främst anpassad för utomhusbruk kommer denna snygga plastgran med belysning bli trädgårdens nya favorit under vintern. Granen har 260 stycken små LED-belysningar som sprider ett stämningsfullt sken runt sig.

3. Läcker julgran i svart färg

äggkopp-djurmotiv

En tuff julgran i svart färg för dig som vill sticka ut lite extra i jul. Granen har medföljande belysning och fasta grenar. 

4. Vit plastgran med belysning

äggkopp-djurmotiv

Piffa till trädgården lite extra i vinter med denna snygga vita julgran med belysning. Den vita färgen ger granen ett modernt och stilrent intryck samtidigt som lamporna sprider ett stämningsfullt sken.

5. Dekorativ julgran med snödetaljer

äggkopp-djurmotiv

En dekorativ snöig plastgran som verkligen kan få rummet att lyfta! Granen blir en snygg inredningsdetalj samtidigt som den skapar en magisk jul- och vinterstämning.

6. Snygg kungsgran i plast

äggkopp-djurmotiv

Konstgran i plast som ska efterlikna en äkta kungsgran. Granen är väldigt tät och har många likheter med den äkta kungsgranen. Fot i metall ingår.

De bästa plastgranarna ser äkta ut

För några år sedan såg plastgranen verkligen ut som en plastgran i ordets verkliga betydelse. Det var tjocka plastiga granbarr som inte alls liknande de naturliga granbarren som de riktiga granarna har. 

Färgen på plastgranarna var ofta alldeles för ljusgrön och ska vi vara helt ärliga så såg de inte äkta ut för fem öre. Granarna i plast var halvdant gjorda och konstigt nog har det tagit en herrans massor av år för att få till de där fina plastgranarna som vi kan hitta i butikerna idag. 

En plastgran som ser äkta ut är den bästa och finaste plastgranen enligt oss. 

Att få en gran i plast att se helt äkta ut är naturligtvis inte lätt, men det finns idag massor av bra alternativ på plastgranar med naturtroget utseende. 

Framför allt är det granbarren, placeringarna av grenarna och färgen som blivit betydligt mer detaljerade de senaste åren. 

Idag är många av de plastgranar som ser äkta ut ett väldigt bra komplement till den riktiga julgranen och fortsätter utvecklingen samma takt så har alla som föredrar julgranar i plast en ljus framtid till mötes.

Bra att tänka på när du köper plastgran

Att köpa en julgran i plast är en investering för många år framöver och för att varje jul ska bli lika vacker och mysigt med hjälp av granen så gäller det att det blir ett lyckat köp. Här är några tips för att du ska hitta rätt i julgransdjungeln. 

 

Storlek

Storleken på plastgranen är självklart av betydelse och något av de allra viktigaste för att det ska bli att kännas rätt. En för liten och kort gran i ett stort rymligt vardagsrum med högt i tak kommer mest kännas larvigt. Samma sak gäller åt andra hållet. En alldeles för stor gran i ett litet rum kommer göra att rummet känns trångt och oplanerat. 

Försök hitta en gran som passar rummet både på höjden och bredden. Det är värt att lägga ner lite extra tid genom att mäta istället för att köpa något på känsla som sedan inte blir bra.

 

Typ av gran 

Det finns olika typer av plastgranar så här gäller det att fundera på vilken variant du tror kommer passa bäst. Rödgran är den vanligaste varianten när det gäller riktiga julgranar och det är också här vi hittar det största utbudet vad gäller julgranar i plast. Kungsgranen är en annan populär julgran som även den finns som plastgran. 

 

Plastgran med eller utan belysning 

Plastgran med- eller utan belysning? Det finns många plasgranar där belysning ingår och som passar väldigt bra tillsammans med just den granen. Men har du egna ljus sedan tidigare som du verkligen gillar kan det vara onödigt att köpa en plastgran med belysning.

solspegel-bild

Fördelar med julgran i plast

Här är några av de fördelarna vi tycker en plastgran för med sig. Det finns naturligtvis fler fördelar att använda en julgran i plast men är här tre saker som är bra att ha med sig. 

 

Barrar inte 

Plastgranen barrar inte vilket självklart är ett stort plus. Det ser alltid snyggt och städat ut runt julgransfoten så granen gör inte att man behöver städa extra mycket när man har den framme. 

 

Kan återanvändas 

Till skillnad mot en riktigt julgran så kan plastgranen återanvändas år efter år. Tar du hand om den på rätt sätt kan julgranen återanvändas i generationer! 

 

Enkel att förvara

Plastgranarna är tillverkade på ett smart vis så att förvaringen är lätt och smidigt. De går att packa ihop väldigt enkelt och förvara på vinden eller källaren när det inte är säsong.

Nackdelar med julgran i plast

Vi måste även flagga lite för några nackdelar när det gäller julgranar i plast som kan vara bra att tänka på.’

 

Mindre naturkänsla 

Det går inte att komma ifrån att plastgranen inte ger lika mycket naturkänsla som den riktiga granen oavsett om det är en plastgran som ser väldigt äkta ut. Form, lukt och material är framförallt de saker som plastgranen inte kan matcha. 

 

Kan kännas plastig 

Vissa julgranar i plast ser, tro det eller ej, väldigt plastiga ut. Det kan lätt bli att kännas för tillgjort om granen inte är påkostad vilket så klart inte ger den känsla man vill åt. 

 

Priset 

De riktigt fina plastgranarna med snygga detaljer och mycket äkthet är ganska dyra. Det kan absolut kosta 2000 kronor – 4000 kronor för en fin plastgran så priset är en nackdel gentemot de riktiga granarna. Och andra sidan år plastgranen att återanvända så på några års sikt är det förmodligen en plusaffär iallafall.

Stora och små plastgranar för alla hem

Oavsett om du bor i en stor villa eller i en mindre lägenhet så finns det fina plastgranar för alla hem. Flera av de populära modellerna finns i olika storlekar så du kan välja det alternativ som passar ditt hem bäst. 

De mindre modellerna är perfekta för lägenheten eller om du har ett litet vardagsrum. 

Små julgranar i plast finns även som dekoration till fönstret eller byrån. De små plastgranarna passar även utmärkt i barnrummet eller i hallen. Att välkomnas med härlig julstämning redan i entrén får alla på gott humör. 

Stora plastgranar behöver stora rymliga rum, gärna med högt i tak. De inger ett maffigt intryck och med en snygg julstjärna som sätter pricken över i:et kommer det definitivt bli julens favorit. 

Så oavsett boendeform så finns det garanterat en snygg plastgran som kommer passa ditt hem. Se bara till att inte köpa en för stor gran för ett för litet rum och vice versa.  Rätt storlek för rätt rum är det som behövs för att granen ska passa in så bra som möjligt.

LÄS OCKSÅ: FINA GLÖGGKANNOR MED VÄRMELJUS

En väl värd investering

Vi har tidigare varit inne på att en stor fördel med plastgranen är att den kan användas år efter år. Om man bara tar hand om den på rätt sätt så kan det vara en investering för live! 

De bästa plastgranarna som ser äkta ut kostar en hel del, men det är är väl värd investering. Tänker man långsiktigt så är ett par tusenlappar för en riktigt snygg plastgran inte supermycket. En riktigt julgran kostar mellan 350 kronor –  750 kronor att köpa inför jul så efter några år kommer du ha tjänat in dom slantarna som plastgranen kostar. 

Det finns naturligtvis plastgranar i olika prisklasser men det är bättre att lägga några hundralappar extra för att få något som du är riktigt nöjd med.

Julgranen inger rätt julstämmning

Utan julgran ingen julstämmning? Nej, så illa kanske det inte är eftersom det finns massor av vackra juldekorationer som förutom julgranen också kan skapa magisk julstämning men visst är det så att det är något extra med julgranen. 

Julgranen är så himla förknippad med julen! Att klä granen, lägga några paket där under och sedan njuta av skapelsen tillsammans med en kopp glögg är julstämning om något. 

Så vill du skapa en riktigt härlig julstämning utan att pynta hela hemmet så är det julgranen du ska satsa på tycker vi. Det räcker gott och väl för att få lite julstämning i hemmet även om det självklart är fint med några ljusstakar, julgardiner osv. 

Hoppas du fått lite inspiration på snygga plastgranar och glöm inte att läsa våra andra jul-inlägg som du hittar här.