20 Snygga Adventsstjärnor & Julstjärnor 2024

Är du på jakt efter en fin julstjärna eller adventsstjärna har du hittat rätt! Här har vi samlat 20 snygga julstjärnor som kommer förgylla hemmet under julen. Du hittar jul- och adventsstjärnor i massor av olika storlekar, färger och former. Adventsstjärnor och julstjärnor är några av våra mest vanliga juldekorationer så utbudet är väldigt stort på vackra alternativ. 

Inlägget innehåller annonslänkar.

20 fina julstjärnor och adventsstjärnor 2024

Julstjärna & Adventsstjärna 2023 – Mer om några utvalda favoriter

1. Modern julstjärna i röd färg 

äggkopp-djurmotiv

Den här röda julstjärnan Maja från Watt & Veke är en urläcker skapelse som är lika fin tänd som släckt. Julstjärnan är tillverkad i papp, har ett modernt uttryck och tillsammans med den juliga röda färgen blir det en succé ovasett i vilket rum den används. 

2. Fin julstjärna i kontrasterande färger 

äggkopp-djurmotiv

En väldigt vacker adventsstjärna som har en tydlig form av just en stjärna. Stjärnan har en tidlös design med ett modernt uttryck. Det här är en stjärna för alla olika typer av inredningsstilar och den kommer sprida mycket julstämning bara genom sin närvaro.

3. Adventsstjärna i vit och guld

äggkopp-djurmotiv

Adventsstjärnan Sputnik är en udda, men ack så tilltalande, julstjärna som på egen hand kan skapa en magisk julstämning i rummet. När stjärnan är tänd så sprids ett mysigt sken genom de tilltänkta små hålen. Stjärnan finns i flera färger.

4. Stilfull adventsstjärna i metall

äggkopp-djurmotiv

För dig som föredrar lite trendigare och moderna juldekorationer är adventsstjärnan Pix ett strålande alternativ. Med plats för nio ljuskällor kommer detta bli en härlig inredningsdetalj oavsett i vilket hem eller rum den befinner sig i.

5. Julstjärna formad som snöflinga

äggkopp-djurmotiv

En oerhört dekorativ och charmig julstjärna i form av en snöflinga som skapar ett mysigt sken runt sig. Julstjärnan är tillverkad i papper och har en praktiskt lamphållare som ser till att hålla belysningen på plats.

6. Handgjord julstjärna i rotting

äggkopp-djurmotiv

Julstjärna i trendig rotting som passar lika bra i köksfönstret som i vardagsrum och sovrum. Julstjärnan är handgjord och finns i tre olika storlekar. 

7. Adventsstjärna från Star Trading

äggkopp-djurmotiv

Med sitt prickiga hålmönster släpper adventsstjärnan Dot från Star Trading ut en mysig belysning som skapar en magisk julstämning i hemmet. Denna adventsstjärna har en storlek på 70 cm och finns i tre oliga färger – vit, röd och guld.

8. Snöblomma i tre lager

äggkopp-djurmotiv

Vacker och romantisk julstjärna i form av en snöblomma som kommer sprida en härlig julstämning i hemmet. Snöblomma är tillverkad i tre lager och finns i tre olika storlekar.

Vad är en adventsstjärna/julstjärna?

En adventsstjärna, eller julstjärna som man också kan säga, är ett julpynt som ska likna Betlehemstjärnan. Adventsstjärnan hängs oftast upp i fönstret lagom till första advent men det finns även adventsstjärnor på fot som kan placeras på andra ställen i hemmet. 

Advents- och julstjärnor har nästan alltid en elektrisk belysning ansluten till sig vilket gör att de sprider ett harmonsikt och fridfullt sken runt sig.

Adventsstjärnor och julstjärnor finns idag i massor av olika varianter, storlekar och design. Flera av de kända varumärken inom inredningsvärlden tillverkar idag julstjärnor och nya modeller dyker upp inför varje jul.

LÄS OCKSÅ: FINA GLÖGGMUGGAR TILL GLÖGGMYSET

solspegel-bild

Fina adventsstjärnor och julstjärnor – självklar inredningsdetalj under julen

När julen närmar sig och det börjar bli dags att leta på julpyntet är julstjärnan ofta det första som brukar åka fram. Advents- och julstjärnan är lika självklar i hemmet som julgranen under julen. 

Det är något speciellt med att ha den där lysande stjärnan i fönstret som sprider ett fridfullt sken under de mörka vintermånaderna. Det blir både mysigt och stämningsfullt på samma gång samtidigt som det behövs lite extra ljuskällor i vintermörkret. 

Fina adventsstjärnor eller julstjärnor för fönster eller på fot passar lika bra i hemmets alla rum så det är ett julpynt både för hallen, sovrummet, köket och vardagsrummet. Det går naturligtvis bra att ha flera adventsstjärnor i hemmet men mer än en stjärna i ett specifikt rum brukar bli lite för mycket av det goda. 

Vill du ha lite olika adventsstjärnor i hemmet under julen så variera gärna stjärnorna gärna vad gäller färg, form och storlek. Det blir en variation som gör att varje julstjärna blir att kännas som helt nytt julpynt och framförallt om du även skiftar på att använda adventsstjärnor i fönstret med adventsstjärnor på fot.

LÄS OCKSÅ: ADVENTSSTJÄRNOR & ADVENTSLJUSSTAKAR FRÅN STAR TRADING

Olika typer av adventsstjärnor

Det finns som vi tidigare varit inne på lite olika alternativ att välja på när du ska köpa en advents- eller julstjärna. Förutom färg och design är det storleken och utförandet som är bra att tänka på för att hitta en adventsstjärna som passar ditt hem extra bra. 

 

Stor adventsstjärna

En stor adventsstjärna är fint att ha i det stora fönstret. Att pynta med en för liten julstjärna i förhållande till fönstret kommer bli att se fjuttigt och felplacerat ut. Våga använd dig av en stor adventsstjärna som ger ett maffigt intryck och verkligen sätter lite prägel på hemmet under jul. 

 

Liten adventsstjärna 

En liten adventsstjärna är perfekt att använda i de mindre fönstren eller på hallbordet där man gärna vill ha lite julpynt men som inte tar för mycket plats eller uppmärksamhet. En liten adventsstjärna som sprider ett harmoniskt men ganska diskret sken i rummet är ett perfekt julpynt för alla olika typer av hem. 

 

Adventsstjärna på fot 

Adventsstjärnor på fot är tacksamma att använda sig av då de är väldigt enkla att placera och flytta runt på där man tycker att de passar bäst. Till skillnad på julstärnor för fönstret som ofta behöver lite mer installation så kan adventsstjärnan enkelt flyttas genom att bara dra ut strömsladden. Adventsstjärnor på fot är ett utmärkt julpynt för hallen eller sovrummet och finns i flera olika utföranden. 

 

Adventsstjärna fönster 

Adventsstjärnor till fönstret är den vanligaste varianten på julstjärnor och här finns det ett stort utbud och julstjärnor som passar alla hem. Adventsstjärnan som placeras i fönstret är en av våra mest vanliga juldekorationer och bör vara ett självklart alternativ i alla svenska hem under juletiden.