12 Fina Glöggmuggar För Glöggmyset 2023

Är du på jakt efter fina glöggmuggar har du hittat rätt! Vi har samlat dom 12 snyggaste glöggmuggarna på ett och samma ställe. Glöggmuggar med- och utan handtag, glöggmuggar i glas, keramik och andra härliga material. 

Glögg är verkligen något som symboliserar julen och finns det något mysigare än att värma på lite glögg och känna doften av alla härliga kryddor som hör julen till? Glögg ska drickas ur små fina glöggmuggar för bästa upplevelse tycker vi. Precis som att en öl smakar bättre när den dricks ur rätt sorts glas, på samma vis smakar glöggen bättre när den drick från rätt mugg.

Inlägget innehåller annonslänkar.

12 snygga glöggmuggar 2023

Glöggmuggar 2023 – Mer om några utvalda favoriter

1. Fin glöggmugg från DUST

äggkopp-djurmotiv

En liten brun/beige-mugg som passar lika bra till glögg som espresso. Muggen är tillverkad i keramik och diskret spräcklig glasyr på ytan. Modern design som passar år efter år!

2. Svart glöggmugg med öra

äggkopp-djurmotiv

ERNST glöggmugg är en superfin och rustik glöggmugg som passar vid alla tillfällen när det vankas glöggmys. Muggen är tillverkad i stengods och kan matchas med ERNST vackra glöggkanna.

3. Glas för varma drycker – 2 pack

äggkopp-djurmotiv

Med ett mysigt skydd av tovad ull behöver du inte riskera att bränna dig när den varma glöggen ska serveras. ERNST glas för varma drycker passar lika bra till glöggen som espresson.

4. Glöggmuggar med tomtar – 4 pack

äggkopp-djurmotiv

Hur juliga är inte dessa 4 glöggmuggar med tomtar? Hela tomtefamiljen är samlad och sprider massor av härlig julstämning vid glöggmyset. Muggarna rymmer 16 cl.

5. Mysiga glöggmuggar med tomtar

äggkopp-djurmotiv

I 2-pack levereras dessa härliga glöggmuggar med motiv från Elsa Beskows klassiska berättelser. Muggarna är tillverkade i porslin och rymmer 10 cl. 

6. Glöggmugg från Rörstrand

äggkopp-djurmotiv

Rörstrands glöggmugg har en julig känsla men kan även användas till andra varma drycker året om. Det är en liten gullig mugg som endast rymmer 10 cl. Muggen tillhör servisen Swedish Grace.

7. Små glasmuggar med dubbelvägg

äggkopp-djurmotiv

Glasmugg med dubbelvägg har blivit väldigt populärt de senaste åren och självklart kan man även avnjuta sin glögg i dessa! Glasen rymmer 8 cl och passar både glögg och espresso. 

Fina glöggmuggar med tomtar och andra julmotiv

Det finns mängder av olika design och motiv på glöggmuggar men ett av de populäraste motivet är ändå glöggmuggar med tomtar. Tomten är så klart starkt förknippad med julen, vilket också glöggen är, och tillsammans blir det en kombo som är svårslagen för att hitta rätt julstämning. 

Glöggmuggar med tomtar är tidlösa och går att använda år efter år utan att de blir att kännas omoderna. De ofta så lekfulla tomtarna på glöggmuggarna brukar ha lite olika uttryck så ingen annan mugg är den andra lik. Så är du på jakt efter en riktigt “julig” mugg så är glöggmuggen med tomtar ett bra alternativ. 

Andra julmotiv som också är vanliga på glöggmuggar är snöflingor, julgranar, paket eller snögubbar. Det finns massor av härliga vintermotiv som hör julen till så alternativen är många. Det svåra är inte att hitta glöggmuggar med julmotiv, utan vilket av alla alternativ man ska välja.

LÄS OCKSÅ: 24 FINA JULGRANSKULOR

Glöggmugg med- eller utan öra?

Förutom motiv eller icke motiv på glöggmuggen så ska rätt typ av mugg väljas, glöggmugg med- eller utan öra rättare sagt. Muggar utan öra har blivit väldigt trendigt senare åren och det gäller inte bara glöggmuggar. Även kaffemuggar och andra typer av muggar utan öra trendar hårt. 

De glöggmuggar som saknar öra brukar istället ha något typ av skyddrunt muggen för att den ska gå att hålla i utan att bränna sig. Dubbelglas är en variant, tovad ull är en annan. Oavsett vad som skyddar muggen från värmen så är det nödvändigt för att ens kunna använda muggen. 

Glöggmuggar med öra är annars den klassiska varianten och där utbudet är som störst. Här finns det mycket att välja på, både muggar med traditionella julmotiv men också mer moderna varianter som kan användas året om.

Det viktigaste är dock att hitta några glöggmuggar man trivs med, oavsett om det är med- eller utan öra. Eller varför inte skaffa en uppsättning av varje så slipper man välja på det en eller andra?

solspegel-bild

Traditionella glöggmuggar: Ett nostalgiskt val för klassiska julfirare

Traditionella glöggmuggar tar oss ofta tillbaka till barndomens jular. Dessa muggar, ofta prydda med klassiska julmotiv som tomtar, stjärnor och hjärtan, sprider en genuin julstämning i hemmet. Materialen är oftast keramik eller porslin vilket ger en rustik känsla som påminner om gamla tiders julfirande.

Dessa muggar har en tendens att föras vidare från generation till generation vilket gör dem till små tidskapslar av minnen. Kanske minns du mormors eller morfars gamla glöggmuggar som alltid togs fram till jul? Eller hur du som barn fick dricka din första glögg ur en särskild mugg?

Att välja traditionella glöggmuggar till julen är mer än bara ett praktiskt val. Det är ett val som bjuder in till nostalgi, gemenskap och minnen. 

 

LÄS OCKSÅ: INSPIRATION PÅ JULDUKNINGAR 2023

Moderna glöggmuggar: Snygg design för det samtida julbordet

Julen handlar om traditioner, men det betyder inte att man inte kan blanda in en dos modern stil i firandet. För dem som söker en fräsch touch på julbordet eller vill kombinera gammalt med nytt kommer moderna glöggmuggar som en spännande uppdatering.

Moderna glöggmuggar kännetecknas ofta av minimalistisk design, rena linjer och diskreta julmotiv. Istället för den typiska röda eller gröna färgpaletten kan dessa muggar komma i neutrala färger som vitt, svart, grått eller metalliska nyanser för en extra lyxig känsla.

Materialvalen är också breda. Förutom traditionellt porslin eller keramik kan man hitta muggar tillverkade av glas, metall eller till och med hållbar bambu. Dessa val erbjuder inte bara estetiska skillnader utan kan också påverka smakupplevelsen av glöggen.

En annan fördel med moderna glöggmuggar är deras mångsidighet. Deras subtila design gör att de lätt kan användas året runt, inte bara under julen. En snygg mugg kan lika gärna vara till för morgonkaffet som för glögg under december månad.

Så om du letar efter ett sätt att modernisera ditt julbord eller vill ge bort en stilfull julgåva kan moderna glöggmuggar vara det perfekta valet. 

Läs också: Glöggkannor med värmeljus 

Materialval i glöggmuggar: Från keramik till glas

När man väljer glöggmuggar är det inte bara designen som spelar roll. Materialet  på muggen kan påverka både smakupplevelsen av glöggen och muggens hållbarhet. 

Här är en genomgång av de mest populära materialen i glöggmuggar och vad du kan förvänta dig av varje typ:

Keramik: En av de mest traditionella materialen för glöggmuggar. Keramikmuggar är robusta, behåller värmen bra och erbjuder en bred variation av färger och mönster. Dessutom ger de en hemtrevlig känsla, perfekt för en mysig julkväll.

Glas: Glas ger en elegant touch till glöggupplevelsen. Transparenta glasmuggar låter färgen på glöggen lysa igenom, vilket skapar en festlig atmosfär. Glasmuggar finns i allt från enkla, minimalistiska former till utsmyckade versioner med gravyrer och mönster.

Metall: För en riktigt lyxig känsla kan man välja glöggmuggar i metall, ofta rostfritt stål eller koppar. De är inte bara snygga att titta på utan de isolerar också bra och håller glöggen varm längre.

Porslin: Liknande keramik men ofta finare och med en slätare yta. Porslinsmuggar är klassiska och finns i en mängd olika designs.

Trä: Trämuggar är mindre vanliga men erbjuder en unik och rustik känsla. De är dock inte lika hållbara som andra material när det kommer till vätskor och kräver lite extra vård.

Medan vissa material som keramik och porslin är tidlösa och alltid populära kan andra som glas och metall erbjuda en modern twist på det traditionella glöggdrickandet. Oavsett vilket material du föredrar kommer en snygg glöggmugg att förhöja stämningen och göra det där lilla extra!

Välj rätt glöggmugg för en stämningsfull jul

Att välja rätt glöggmugg handlar inte bara om dess utseende utan också om hur den kompletterar ditt julbord och skapar den rätta atmosfären. Oavsett om du föredrar den klassiska charmen hos keramikmuggar eller den moderna elegansen i glas är det viktigt att muggen reflekterar din personliga stil och jultraditioner. 

Med rätt val kan en fin glöggmugg förvandla en vanlig julmiddag till en minnesvärd stund fylld med värme, skratt och gemenskap. Så när julen närmar sig, tänk på den stämning du vill skapa och låt din glöggmugg bli kronan på verket för dina julfiranden.