12 fina glöggmuggar för glöggmyset 2022

Är du på jakt efter fina glöggmuggar har du hittat rätt! Vi har samlat dom 12 snyggaste glöggmuggarna på ett och samma ställe. Glöggmuggar med- och utan handtag, glöggmuggar i glas, keramik och andra härliga material. 

Glögg är verkligen något som symboliserar julen och finns det något mysigare än att värma på lite glögg och känna doften av alla härliga kryddor som hör julen till? Glögg ska drickas ur små fina glöggmuggar för bästa upplevelse tycker vi. Precis som att en öl smakar bättre när den dricks ur rätt sorts glas, på samma vis smakar glöggen bättre när den drick från rätt mugg.

Inlägget innehåller annonslänkar.

12 snygga glöggmuggar

Mer om några utvalda favoriter

1. Fin glöggmugg från DUST

äggkopp-djurmotiv

En liten brun/beige-mugg som passar lika bra till glögg som espresso. Muggen är tillverkad i keramik och diskret spräcklig glasyr på ytan. Modern design som passar år efter år!

2. Svart glöggmugg med öra

äggkopp-djurmotiv

ERNST glöggmugg är en superfin och rustik glöggmugg som passar vid alla tillfällen när det vankas glöggmys. Muggen är tillverkad i stengods och kan matchas med ERNST vackra glöggkanna.

3. Glas för varma drycker – 2 pack

äggkopp-djurmotiv

Med ett mysigt skydd av tovad ull behöver du inte riskera att bränna dig när den varma glöggen ska serveras. ERNST glas för varma drycker passar lika bra till glöggen som espresson.

4. Glöggmuggar med tomtar – 4 pack

äggkopp-djurmotiv

Hur juliga är inte dessa 4 glöggmuggar med tomtar? Hela tomtefamiljen är samlad och sprider massor av härlig julstämning vid glöggmyset. Muggarna rymmer 16 cl.

5. Mysiga glöggmuggar med tomtar

äggkopp-djurmotiv

I 2-pack levereras dessa härliga glöggmuggar med motiv från Elsa Beskows klassiska berättelser. Muggarna är tillverkade i porslin och rymmer 10 cl. 

6. Glöggmugg från Rörstrand

äggkopp-djurmotiv

Rörstrands glöggmugg har en julig känsla men kan även användas till andra varma drycker året om. Det är en liten gullig mugg som endast rymmer 10 cl. Muggen tillhör servisen Swedish Grace.

7. Små glasmuggar med dubbelvägg

äggkopp-djurmotiv

Glasmugg med dubbelvägg har blivit väldigt populärt de senaste åren och självklart kan man även avnjuta sin glögg i dessa! Glasen rymmer 8 cl och passar både glögg och espresso. 

Fina glöggmuggar med tomtar och andra julmotiv

Det finns mängder av olika design och motiv på glöggmuggar men ett av de populäraste motivet är ändå glöggmuggar med tomtar. Tomten är så klart starkt förknippad med julen, vilket också glöggen är, och tillsammans blir det en kombo som är svårslagen för att hitta rätt julstämning. 

Glöggmuggar med tomtar är tidlösa och går att använda år efter år utan att de blir att kännas omoderna. De ofta så lekfulla tomtarna på glöggmuggarna brukar ha lite olika uttryck så ingen annan mugg är den andra lik. Så är du på jakt efter en riktigt “julig” mugg så är glöggmuggen med tomtar ett bra alternativ. 

Andra julmotiv som också är vanliga på glöggmuggar är snöflingor, julgranar, paket eller snögubbar. Det finns massor av härliga vintermotiv som hör julen till så alternativen är många. Det svåra är inte att hitta glöggmuggar med julmotiv, utan vilket av alla alternativ man ska välja.

LÄS OCKSÅ: 24 FINA JULGRANSKULOR

Glöggmugg med- eller utan öra?

Förutom motiv eller icke motiv på glöggmuggen så ska rätt typ av mugg väljas, glöggmugg med- eller utan öra rättare sagt. Muggar utan öra har blivit väldigt trendigt senare åren och det gäller inte bara glöggmuggar. Även kaffemuggar och andra typer av muggar utan öra trendar hårt. 

De glöggmuggar som saknar öra brukar istället ha något typ av skyddrunt muggen för att den ska gå att hålla i utan att bränna sig. Dubbelglas är en variant, tovad ull är en annan. Oavsett vad som skyddar muggen från värmen så är det nödvändigt för att ens kunna använda muggen. 

Glöggmuggar med öra är annars den klassiska varianten och där utbudet är som störst. Här finns det mycket att välja på, både muggar med traditionella julmotiv men också mer moderna varianter som kan användas året om.

Det viktigaste är dock att hitta några glöggmuggar man trivs med, oavsett om det är med- eller utan öra. Eller varför inte skaffa en uppsättning av varje så slipper man välja på det en eller andra?

solspegel-bild

Keramik och glas – två populära materialval

Vad gäller material så finns det glöggmuggar i lite olika alternativ, däremot är det två material som sticker ut lite extra – keramik och glas. Keramik och glas är inte bara två material som är väldigt fina, det är också praktiska material som är lätta att hålla rent och som är väldigt hållbara. 

Glöggmuggar i keramik var väldigt populära förr i tiden men numer är det faktiskt ganska svåra att få tag på. Det finns främst glöggmuggar i keramik på diverse auktionssajter men utbudet i butik är relativt låg. Många inredningsbutiker  säljer inte ens glöggmuggar i keramik utan har istället helt och hållet satsat på glas och porslin. 

När det kommer till glöggmuggar i glas är utbudet däremot betydligt större. Här finns det massor av fina varianter att välja på, både med- och utan handtag. Det genomskinliga glaset bidrar till en mysig julstämning när man ser den heta glöggen genom muggen. 

Porslin är ett annat vanligt material vad gäller glöggmuggar och porslinet har sin fördelar det också. Det är ett tacksamt material och ofta lite billigare än både keramik och glas vilket självklart är tacksamma för plånboken.

Matcha muggarna med en snygg glöggkanna

För att skapa den där magiska julstämningen och få till det där härliga glöggmyset man väntat på hela hösten så måste självklart de snygga glöggmuggarna matchas med en minst lika fin glöggkanna.

Läs också: Glöggkannor med värmeljus 

Precis som glöggmuggarna finns glöggkannor i flera olika designer så här gäller det att hitta något som passar muggarna bra. Glöggkannor med- eller utan värmeljus och glöggkannor med- eller utan handtag är egentligen de stora valen du behöver göra. 

Det finns både fördelar och nackdelar med de olika varianterna och smaken är som baken. Vilket utformning som är bäst låter vi vara osagt utan här handlar allt om tycke och smak. De fyller i princip samma funktion så välj det alternativet som du själv tycker är snyggast och mest praktiskt.