Bästa äggkokaren 2023: 4 Snygga Äggkokare (Bäst i Test)

Den bästa äggkokaren tycker vi ska vara både funktionell och ha en tilltalande design. Med snygg kökselektronik blir frukosten, lunchen eller middagen så mycket roligare att tillaga. Här hittar du 4 äggkokare som vi ger bäst i test när det kommer till just dessa kriterier. Vi går även igenom vad som är bra att tänka på berättar mer om den talande äggkokaren Emerio.

Inlägget innehåller annonslänkar.

Fördelar med äggkokare

Hur bekvämt är det inte att ha en äggkokare och koka sina ägg med? Man behöver varken passa tiden eller vara rädd att bränna sig på det kokande vattnet. Med en äggkokare bli äggen också perfekta varje gång! Det finns många fördelar med att använda en äggkokare framför att koka sina ägg på platta. 

  • Energisnål
  • Bra resultat varje gång
  • Säker att använda
  • Timer så du slipper passa tiden
  • Sköter sig själv så äggen kan vara klara när du vaknar

En av de absolut största fördelarna med äggkokare är att den klarar sig mycket själv till skillnad mot att koka ägg i kastrull. Kokar du ägg på kastrull måste du hålla koll på när vattnet kokar, hur länge äggen har kokat etc. 

Med äggkokare behöver du endast trycka på “Start” och bestämma om du vill ha löskokta ägg, medium eller hårdkokta ägg. 

Med hjälp av en timer kan du även förbereda dina ägg och få nykokta ägg lagom till du vaknar!

Bästa äggkokare – Sammanfattning

 

4 Snygga äggkokare

Snygga äggkokare bäst i test – Våra 4 favoriter!

1. Äggkokare från Caso ger vi bäst i test!

äggkokare-1

Äggkokaren är Caso är en stor äggkokare som passar den stora familjen! Här får du plats med 8 ägg samtidigt så du behöver knappast koka ägg i omgångar. Det genomskinliga glaset gör att du hela tiden har koll på äggen och när äggen är klara ger kokaren ifrån sig en signal så du vet när det är dags att plocka ur dem. 

Det här är en stilren och fin äggkokare som även har ett uttagbart kokinsats och en praktiskt non stick-beläggning så ingenting ska koka fast. Äggkokaren har en vikt på 1 kg och är tillverkad av rostfritt stål.

På både Cervera och Bagaren och Kocken har denna äggkokare fått toppbetyg av nästan alla som givit en recension vilket är en bra indikation på att det här är en bra äggkokare som verkligen lever upp till förväntningarna. 

2. Praktisk och liten äggkokare för 1-3 ägg

äggkokare-2

En liten fin äggkokare från Severin som passar utmärkt till ensamhushållet, sommarstugna eller resan. Det är en smidig äggkokare med plats för 1, 2 eller 3 ägg. Severin har lång erfarenhet av att leverera kökselektronik i världsklass och äggkokaren är inget undantag. 

Kokaren är enkel att använda och levererar perfekta ägg varje gång! Mät upp vatten i det medföljande måttglaset, tryck på play, vänta några minuter och få nykokta ägg precis som du vill ha dom.

Äggkokaren är tillverkad i plast och väger endast 0.59 kg. 

3. Äggkokare med 13 olika inställningar!

äggkokare-3

Tycker du om att exprimentera med olika inställningar för att få till det där perfekta ägget har du kommit rätt! Caso har här en äggkokare med plats för 7 ägg och hela 13(!) olika inställningar. Hårdkokt, löskokt och allt däremellan. Det är bara att välja och vraka! 

Äggkokaren är tillverkad i rundform för att ge den en extra touch. Materialet är av rostfritt stål. Måttbägare och äggpickare ingår. 

 

4. Dekorativ och talande äggkokare från Emerio

äggkokare-4

Är det någon i familjen som gillar hårdkokta ägg medan andra vill ha det löskokt? Då är det här äggkokaren för er! Här kan du nämligen tillaga både hårdkokta och löskokta ägg – samtidigt. Dessutom är äggkokaren talande så den berättar när respektive ägg är klara. Smart va?

Förutom att äggkokaren har flera smarta funktioner så är den även dekorativ med sitt muminmotiv och kommer garanterat bli en ny favorit vid frukostbordet!

Trevligare frukost med snygg äggkokare

Tycker du också om att ha fin kökselektronik i hemmet? Du är inte ensam. Vi tycker att fina köksmaskiner och köksredskap är nyckeln till att verkligen uppskatta sin matlagning. Köksmaskiner är ett nödvändigt ont i köket och då gäller det att göra det bästa av situationen. 

Snygga äggkokare gör frukosten mycket trevligare! Att ställa fram en fin äggkokare där designen är noga genomtänkt är mycket mer inbjudande än att ha en enkel tråkig variant som man helst vill gömma undan. Äggkokare i sig är inte någon superspännande köksprodukt, men som sagt. Det gäller att göra det bästa av situationen. 

Fördelen med att ha en äggkokare i snygg design är att man inte alltid behöver ställa undan den så fort den inte används. Fin kökselektronik kan man låta stå framme utan att hela köket blir att kännas stökigt. Det blir istället en del av inredningen och kan faktiskt göra att köket känns mer ombonat. 

Vi förespråkar helt klart snygga äggkokare men som naturligtvis också är bra rent funktionellt. Det blir en win win och äggkokaren kan då fylla fler syften än att bara koka ägg.

Stor eller liten äggkokare – 2 ägg, 4 ägg eller 6 ägg

Hur stor äggkokare man behöver beror till stor del på hur många som bor tillsammans i hushållet. Är det en stor barnfamilj så behöver en stor äggkokare för minst 6 ägg samtidigt som ensamhushållet klarar sig med äggkokare för 2 ägg. Fördelen med den lilla äggkokaren för 2 ägg är att den tar liten plats och är lätt att förvara. En äggkokare för 4 ägg är perfekt för paret som bor två stycken under samma tak.

Det finns också äggkokare för 3 ägg, 8 ägg och så vidare. Storleken på äggkokaren kan man man bestämma själv. Däremot är utbudet av de lite mer udda storlekarna begränsat så det finns inte mycket av välja på vad det gäller design, funktioner etc. Men visst kan det vara så storleken är det absolut viktigaste för dig och då kan det vara bra att veta om vilka alternativ som finns. 

ägg-bild1

Hitta bästa äggkokaren för dig

För att hitta den äggkokaren för dig som både har rätt funktioner, design och storlek så är det några saker som är bra att tänka på innan du bestämmer dig. Vi går här igenom några viktiga delar att ha i åtanke när du letar äggkokare. 

Funktioner 

Förutom att koka ägg så finns det några praktiska funktioner på en del äggkokare som kan vara bra att veta om. Indikatorlampa och ljudsignal när äggen är färdiga något som alltid ingår. Men möjlighet att kunna koka både löskokta ägg och hårdkokta ägg under samma kokning är en funktion som inte alla äggkokare har. Inbyggd förvaringslåda och inbyggd ägg-pickare hör heller inte till självklara funktioner. 

Design 

En snygg äggkokare är roligare att använda än en tråkig och enkel äggkokare. Det kanske låter konstigt men så är det faktiskt. I alla fall enligt oss. Vi använder oss hellre av fin kökselektronik som ger en liten mer inbjudande och proffsig känsla. Designen på äggkokaren är med andra ord viktig för rätt känsla och för att äggkokaren ska bli en fin detalj på frukostbordet. 

Storlek 

Storleken på äggkokare är bra att tänka på av flera anledningar. Dels avgör det naturligtvis hur många ägg som går att koka samtidigt, men det är också en fråga om förvaringsutrymme. En liten äggkokare för 2-3 ägg tar betydligt mindre plats än en äggkokare för 6-8 ägg. Har du ett litet kök och inte är i behov av en stor äggkokare så är den lilla äggkokaren ett bra alternativ. Däremot skulle vi rekommendera en äggkokare för minst 4 ägg om du har möjlighet till det. Det är alltid bra att kunna göra lite fler ägg om man får gäster osv. 

Betyg och recensioner 

Sist men inte minst vill vi alltid uppmuntra till att ta del av de betyg och recensioner som finns tillgängliga på nätet. Att läsa recensioner och kommentarer från tidigare köper ger en bra indikation på vad som är bra och inte med just den äggkokaren. Betyg och recensioner finns det mycket av och är du och tittar på en produkt vid en specifik återförsäljare så kan du även kolla på fler ställen. Många produkter finns vid flera olika återförsäljare därför kan kommentarer och recensioner vara utspridda lite över allt.

 

LÄS OCKSÅ: 4 SNYGGA BRÖDLÅDOR

Snygg äggkokare från Emiro med smarta funktioner

Den bästa äggkokaren just nu enligt många är äggkokaren från Emiro. Den kallas “den talande äggkokaren” då det finns en inbyggd röst som berättar när äggen är klara. Det bästa av allt? Det går både att få löskokta och hårdkokta ägg under samma kokning. Emiro berättar när de löskokta äggen är klara samt när de hårdkokta äggen är klara. 

Vad mer gör äggkokaren från Emiro så populär då? 

Inbyggd måttbägare, ägg-pickare och förvaringslåda gör att det här är både en smart, praktiskt och snygg äggkokare med flera fina egenskaper. Det är så klart bra med fler användningsområden som gör att man kan spara både tid och plats och det är en av anledningarna tror vi att Emiro äggkokare blivit så populär. Andra äggkokare är just bara en äggkokare men här finns det fler funktioner som är bra att använda sig av. Alla funktioner behöver inte vara nödvändiga, men de gör vardagen lite lättare och det räcker så. 

Så är du på jakt efter en populär och bra äggkokare som samtidigt har en helt okej design så är Emiro ett bra kort att gå på. Med tanke på dess popularitet behöver du inte tvivla på äggkokaren är bra eller inte. 

Förgyll morgonen med kokade ägg

Finns det något bättre än kokade ägg till frukost? Det är inte bara gott och nyttigt utan mättande också. Det är få matprodukter som har så mycket goda egenskaper som ägg har. Sen är det ju väldigt smidigt att tillaga också. 

Ägg är något som både barn och vuxna uppskattar mycket. Det är lika bra att äta ägg till frukost som till mellanmål och snabbt och smidigt är det att tillaga. Ännu enklare blir det med hjälp av en äggkokare också. 

Kopplar du in äggkokaren till en timer så kan du bestämma precis när äggen ska vara klara. Kanske är det lagom till frukost, mellanmål eller när nu kommer hem från träningen? Äggkokare är en säker köksprodukt som kan vara igång utan konstant uppsikt. 

Det är en lyxig känsla att kliva upp på morgonen och ha nykokta ägg färdiga. Vill man skämma bort sig extra mycket är ett tips att förbereda kaffekokaren också kvällen innan och ha en timer på den så kaffet också är klart lagom till man stiger upp. 

Det är något man kunna sig på helgerna och göra lördagsmorgonen och söndagsmorgonen så skön och bekväm som möjligt. 

Snygga äggkokare bäst i test – Så bestämde vi vilka

Våra bäst i test-äggkokare har vi sammanställt genom att utgå från tre olika kriterier. 

1. Funktion.

2. Design.

3. Betyg och recensioner.

Till skillnad mot många andra sidor har vårt bäst i test inte enbart utgått från funktion, utan vi tycker även att design och recensioner från tidigare användare är minst lika viktigt. Det är äggkokaren som helhet som ska bedömas och inte enbart vilka funktioner som finns. 

Vi har analyserat massor av äggkokare vid flera olika återförsäljare och genom egna erfarenheter samt en mängd betyg, recensioner och kommentarer från användare bildat oss en uppfattning om vilka som är de bästa äggkokarna på marknaden just nu utifrån våra tre grundkriterier. 

Resultat sammanställer vi här vilket resulterar i en lista med de äggkokare vi tycker är bäst i test.

Vanliga frågor och svar

Vilken är den bästa äggkokaren?

Efter att vi vägt in flera olika delar som vi tycker är viktiga för att utse den bästa äggkokaren, bland annat funktion, design och pris så landar vi i att den stora äggkokaren från Caso är bäst just nu.

VIlken äggkokare är snyggast?

Emerio:s talande äggkokare med motiv av Mumin tycker vi har en bra blanding mellan modern och lekfull design vilket gör att vi tycker det är den snyggaste äggkokaren på marknaden just nu.

Hur lång tid tar det att koka ägg i äggkokare?

Tiden det tar att koka ägg i en äggkokare kan variera beroende på modellen av äggkokare och hur du vill ha dina ägg tillagade. Men vanligtvis tar det cirka 7-10 minuter att koka ägg i en äggkokare, beroende på om du vill ha äggen hårdkokta, medelhårda eller löskokta. De flesta äggkokare har indikatorer eller en timer som hjälper dig att få de perfekta äggen genom att justera tiden automatiskt.

Hur gör man rent en äggkokare?

Att rengöra en äggkokare är vanligtvis en ganska enkel process. Här är några steg du kan följa för att rengöra din äggkokare:

1. Koppla ur äggkokaren och låt den svalna helt innan du börjar rengöra den.

2. Ta bort äggbehållaren och locket från äggkokaren och tvätta dem i varmt vatten med en mild tvål och en mjuk borste eller svamp. Var noga med att ta bort eventuella äggrester eller annan mat som kan ha fastnat på ytan.

3. Torka av äggbehållaren och locket med en ren handduk eller pappershandduk.

4. Rengör själva äggkokaren genom att torka av den med en fuktig trasa. Var försiktig så att du inte råkar tappa vatten inuti äggkokaren eller på basen.

5. Om äggkokaren har ett avtagbart värmeplattor, ta bort den och rengör den separat med varmt vatten och tvål.

6. Torka av alla delar med en ren handduk eller pappershandduk och sätt sedan ihop äggkokaren igen.

7. När du är klar, sätt tillbaka äggkokaren på sin plats och koppla in den.

Notera att det alltid är bäst att följa instruktionerna som medföljer din äggkokare när det gäller rengöring. Det kan finnas specifika instruktioner eller tips för att hålla din äggkokare i toppskick.

Vad kostar en äggkokare?

Priset på en äggkokare kan variera beroende på faktorer som varumärke, modell och var du köper den. Generellt kan en enkel äggkokare kosta från cirka 100 kronor till 300 kronor eller mer, medan mer avancerade modeller med fler funktioner kan kosta upp till 500 kronor eller mer.