Bästa Brödskrin 2023: 4 Snygga Brödlådor (Bäst i Test)

En kombination av elegant design och funktion är vad vi tycker utmärker de bästa brödlådorna! En brödlåda ska inte bara vara bra på att förvara bröd under lång tid. Den blir även en del av inredningen i köket och därför tycker vi att en snygg brödlåda är lika viktig som en funktionell. Så klart är det bästa att kombinera dessa två världar. Vi har hittat 4 bra alternativ på brödskrin som vi visar här.

Inlägget innehåller annonslänkar.

Därför bör alla ha en brödlåda!

Att ha en brödlåda hemma är både praktiskt och miljövänligt. Brödlådan gör det möjligt att förvara brödet på ett sätt som håller det färskt längre och minskar risken för att det ska torka ut eller bli dåligt. Istället för att förvara brödet i plastpåsar eller papperspåsar som oftast slängs efter en användning kan en brödlåda användas om och om igen vilket är en mer hållbar lösning än plastpåsar.

Brödlådor finns i olika storlekar och material och kan vara en dekorativ detalj i köket eller på matbordet. Genom att välja en brödlåda som passar din personliga stil och kökets inredning kan du förvara brödet på ett snyggt sätt samtidigt som du blir mer miljövänlig.

Förutom att förvara brödet kan en brödlåda också användas för att förvara andra bakverk, frukter eller grönsaker som behöver en lufttät förvaring. Det gör att en brödlåda är en mångsidig och användbar produkt som kan göra vardagen enklare och mer hållbar helt enkelt.

Bästa Brödskrin – Sammanfattning

 

brödbild

4 Snygga brödlådor

Snygga brödskrin bäst i test – Våra 4 favoriter!

1. Bäst i test: Fall Front från Brabantia

Stor och rymlig brödlåda från Brabantia som knappast behöver skämmas för sig. Brödskrinet blir en fin inredningsdetalj i köket samtidigt som den kan förvara mycket bröd på samma gång. Med den plana ovansidan går det utmärkt att placera saker ovanpå brödskrinet vilket gör att man inte går miste om någon plats.

Brödlådan är tillverkad i stål och har en kapacitet på 18 liter. Måtten på lådan är 46.5 cm bredd, 25 cm djup och 18.7 cm höjd. Den fyrkantiga designen på lådan gör att den är lätt att placera och använda i alla kök.

 Flera tidigare köpare på Nordic Nest beskriver lådan som rejäl, enkelt att använda och superbra att förvara bröd i för att det ska hålla sig fräscht längre. Slutbetyg? 5/5 av möjliga.

2. Slitstark Brödlåda i Kolstål

Här har vi ett rejält svensktillverkat brödskrin som håller för alla tuffa tag i köket och runt frukostbordet. Brödskrinet har en tidlös design och känns modern år efter år. Med sitt stilrena yttre och lagom stora size så blir det här en ny favorit i alla kök.

 Brödlådan är tillverkad i kolstål och har en längd på 42 cm, bredd 22.5 cm och höjden är på 16.5 cm. Den går med andra ord att smidigt förvara på köksbänken, köksskåpet eller i skafferiet. Rengörs enkelt med hjälp av en fuktig trasa.

Betyget på Cervera är 4.8/5 vilket indikerar på nöjda användare! Rymlig, snygg och användbar är ord som nämns av tidigare köpare.

3. Eva Solo Levererar Finaste Brödlådan

Med inspiration från den skandinaviska naturen har Eva Solo här tagit fram en läcker brödlåda tillsammans med ett snyggt lock i oljad bambu. Här hittar vi modern design i kombination med stilrenhet och enkelhet. Man måste inte alltid krångla till designen för att det ska bli full pott!

Det detaljrika locket i oljad bambu går även att använda som skärbräda när det inte används som lock, smart va? Det här är en liten mindre brödlåda med en kapacitet på 9 liter. Övriga mått är 42 cm (l), 19 cm (b) och 15.5 cm (h). 

4. Modernt Brödskrin i Vit

Rymlig brödlåda i modern design från den japanska tillverkaren Yamazakis Tosca-serie. Med sitt minimalistiska uttryck tillsammans med den vita färgen är det här en brödlåda som aldrig går ur tiden. Det fina trähandtaget blir en snygg detalj och ger brödlådan ett extra lyft rent deisgnmässigt. 

Brödlådan är stor nog för att förvara både bröd, bakverk och köksredskap i. Lådan är tillverkad i rostfritt stål och trä och har en storlek på 43 cm (l), 36.5 (b) och 24 cm (h). Brödlådan görs med fördel rent för hand. 

Fördelar med brödskrin istället för påse

Att förvara brödet i ett brödskrin istället för i en plast- eller papperspåse har flera fördelar. Brödlådan är underskattad förvaring tycker vi och användingsomårdet är stort. Här är några tips på varför en brödlåda bör vara standard i alla kök:

Håller brödet färskt längre

Brödskrinets täta lock skyddar brödet från luft och ljus vilket hjälper till att hålla det färskt längre. Detta minskar också risken för att brödet blir torrt eller mögligt.

Miljövänligare

Att använda ett brödskrin är ett mer hållbart alternativ än att förvara brödet i engångsförpackningar som plast- eller papperspåsar. Brödskrinet kan användas om och om igen vilket minskar avfallet och är bättre för miljön.

Praktiskt

Brödskrinet tar många gånger upp mindre utrymme än en påse och kan enkelt staplas på varandra eller på en hylla om du skulle använda flera stycken. Det finns också brödskrin med extra funktioner, som avtagbar skärbräda eller integrerat knivfack, vilket gör det ännu mer praktiskt.

Stilig design

Brödskrin finns i olika storlekar, former, material och design vilket gör att det enkelt kan passa in i ditt köks stil och bli en snygg detalj på matbordet eller i skafferiet.

Finare köksinredning med snyggt brödskrin

Ett snyggt brödskrin kan verkligen höja utseendet på din köksinredning och ge en mer ombonad känsla. Oavsett om det är en modern, retrodesign eller en rustik trälåda kan ett brödskrin verkligen ge en extra touch till ditt kök.

Utöver att vara en fin detalj är brödskrin som vi varit inne på väldigt praktiska. Det blir med andra ord en win win. De hjälper till att hålla ditt bröd färskt längre genom att skydda det från luft och ljus som kan göra det torrt och smaklöst. De kan också skydda brödet från insekter eller andra oönskade besökare

Så om du vill ha en snygg och praktisk lösning för att förvara ditt bröd och samtidigt minska ditt avfall och göra en insats för miljön så är ett brödskrin ett utmärkt val!

LÄS OCKSÅ: BÄSTA PLÄTTLAGG

brödbild-2

Hitta bästa brödlådan för dig

För att hitta den bästa brödlådan för dig är det några saker som är bra att ha i åtanke för att pricka rätt.
Här är några tips som vi tycker är viktigt att tänka på:

Material

Brödlådor finns i olika material som exempelvis trä, metall, keramik och plast. Trä och keramik ger en rustik och hemtrevlig känsla, medan metall och plast kan vara mer moderna och minimalistiska i sin design. Tänk på vilket material som passar din köksinredning och vilken typ av bröd du brukar förvara.

Storlek

Det är viktigt att välja en brödlåda som är tillräckligt stor för att rymma det bröd du vanligtvis köper. Se till att mäta brödet innan du väljer en brödlåda för att undvika att köpa en för liten låda. Om du har ont om utrymme på köksbänken kan det också vara värt att överväga en brödlåda med stapelbar design.

Design

Brödlådor finns i olika designstilar, från moderna till klassiska och rustika eller i retrostil. Tänk på vilken stil som passar din köksinredning och personliga smak. Det är viktigt med en fin brödlåda så den inte förstör kökets övriga inredning.

Betyg och recensioner

Innan du köper en brödlåda så läs igenom recensioner från andra kunder för att se hur bra produkten fungerar i verkligheten. Titta också på betyg och omdömen för att få en uppfattning om kvaliteten på produkten och hur tidigare köpare beskriver fördelar och nackdelar med just den brödlådan.

LÄS OCKSÅ: BÄSTA BRÖDFORMEN

Olika typer av brödskrin

Som du säkert redan förstått finns det massor av olika brödskrin i en mängd olika material att välja på.  Här är några av de mest populära alternativen. 

Träbrödskrin – Dessa brödskrin är tillverkade av trä och ger en rustik känsla i köket. De är ofta lufttäta och kan hjälpa till att hålla brödet färskt längre.

Metallbrödskrin – Dessa brödskrin är tillverkade av metall och ger en modern och industriell känsla i köket. De är oftast lufttäta och håller brödet fräscht under lång tid.

Keramiska brödskrin – Dessa brödskrin är tillverkade av keramik och finns i en mängd olika färger och mönster. Det är inte allt för sällan som dessa brödskrin går i mer retor stil.

Plastbrödskrin – Dessa brödskrin är tillverkade av plast och är ofta de billigaste alternativen. Plast kan ha sina fördelar men överlag rekommenderar vi något av de ovanstående alternativen.

Vissa brödskrin är mer lämpade för vissa typer av bröd, till exempel surdegsbröd eller baguetter. Vi vill dock poängtera att det inte bara är materialt som är viktigt. Storleken är också viktigt att överväga. Särskilt om du har ett begränsat med utrymme i köket eller om du vill förvara flera olika typer av bröd i samma skrin.

Rengöring och underhållning

För att hålla ditt brödskrin rent och fräscht bör du rengöra det regelbundet och utföra lämpligt underhåll.
Här är några tips för rengöring och underhåll av brödskrin:

1. Torka av det regelbundet: Använd en ren trasa eller en mjuk svamp för att torka av brödskrinet regelbundet, särskilt om det används dagligen. Detta hjälper till att hålla det rent och fri från smuts och damm på utsidan.

2. Tvätta med mild tvål och vatten: Om brödskrinet blir smutsigt eller fläckigt kan du tvätta det med en mild tvål och varmt vatten. Se till att torka av det noggrant efteråt och undvik att sätta in det i en låda eller skåp tills det är helt torrt.

3. Undvik direkt solljus: Placera inte brödskrinet på en plats där det utsätts för direkt solljus eller hög värme. Detta kan göra att träet torkar ut och spricker om lådan är tillverkad av trä naturligtvis.

4. Använd naturliga rengöringsmedel: Om du vill använda rengöringsmedel för att ta bort fläckar eller lukt från brödskrinet så välj naturliga alternativ som ättika eller bikarbonat. Undvik starka kemikalier som kan skada brödskrinet.

5. Lufta emellanåt: Om brödskrinet inte används dagligen, se till att lufta ut det ibland genom att ta ut brödet och öppna locket en stund. Detta hjälper till att undvika fukt och mögel.

Kort om brödlådans historia

Brödskrinet, också känt som brödlåda,, är en gammal form av förvaringslåda som användes för att hålla bröd färskt och skyddat från insekter och andra skadedjur.

Under tidigt 1900-tal blev bröd en vanlig matvara i många hem och det blev viktigt att hitta ett sätt att hålla brödet fräscht i flera dagar. Brödskrinet gjordes vanligtvis av trä eller metall och hade en enkel design med en låsbar lock för att hålla brödet torrt och skyddat.

Brödskrinet blev också en symbol för hemmet och dess ”hemtrevliga” atmosfär. Det var vanligt att brödskrinet placerades på köksbordet eller hyllan och fylldes med nybakat bröd eller andra bakverk för att välkomna familj och gäster. Även om brödskrinet numera är mindre vanligt finns det fortfarande de som använder det som förvaring till bröd eller andra livsmedel eller bara som en nostalgisk prydnadsföremål i hemmet.

Snygga brödlådor bäst i test – Så bestämde vi vilka

Våra bäst i test-brödlådor har vi sammanställt genom att utgå från tre olika kriterier. 

1. Funktion.

2. Design.

3. Betyg och recensioner.

Till skillnad mot många andra sidor har vårt bäst i test inte enbart utgått från funktion, utan vi tycker även att design och recensioner från tidigare användare är minst lika viktigt. Det är brödlådan som helhet som ska bedömas och inte enbart vilka funktioner som finns. 

Vi har analyserat massor av brödskrin vid flera olika återförsäljare och genom egna erfarenheter samt en mängd betyg, recensioner och kommentarer från användare bildat oss en uppfattning om vilka som är de bästa brödlådorna på marknaden just nu utifrån våra tre grundkriterier. 

Resultat sammanställer vi här vilket resulterar i en lista med de brödlådor vi tycker är bäst i test.

Vanliga frågor och svar

Vilken är den bästa brödlådan?

Efter att ha jämfört en mängd olika brödlådor och vägt in delar som funktion, design, pris och recensioner från tidigare köpare så tycker vi att den bästa brödlådan just nu när Fall Front från Brabantia.

Vilken är det snyggatse brödskrinet?

Vi älskar den stilrena brödlådan Eva Solo! Med sitt lock i bambu (som även kan användas som skärbräda) och enkla design är det en brödlåda för alla kök och inredningsstilar. 

Vad kan man förvara i brödskrin? 

Även om brödskrinet ursprungligen designades för att hålla bröd färskt och skyddat kan man också förvara andra livsmedel och föremål i det. Här är några exempel på vad du kan förvara i ett brödskrin:

Bröd – Naturligtvis kan brödskrinet användas för att hålla bröd färskt och fräscht under flera dagar.

Kex – Kex kan också förvaras i brödskrinet för att hålla dem fräscha och krispiga.

Kakor – Om du har bakat kakor eller köpt några färdiga kan de också förvaras i brödskrinet.

Bagels – Brödskrinet kan också användas för att förvara bagels och hålla dem färska.

Bullar – Om du har bakat bullar eller köpt några färdiga kan de också förvaras i brödskrinet.

Te – Om du har löste eller tepåsar kan de också förvaras i brödskrinet för att hålla dem torra och skyddade.

Det är dock viktigt att tänka på att brödskrinet inte alltid är lufttätt och kan inte förhindra att maten torkar ut över tid. Så, även om brödskrinet är en användbar och snygg förvaringslösning är det fortfarande viktigt att förbruka maten inom en rimlig tidsram för att säkerställa dess färskhet.

Vad kostar en brödlåda?

Priset på ett brödskrin kan variera beroende på storlek, material och kvalitet. Generellt kan du förvänta dig att betala mellan 200 till 1000 kronor för ett brödskrin av god kvalitet. Om du letar efter en mer lyxig brödskrin av högsta kvalitet kan priset vara ännu högre.

Det är viktigt att välja ett brödskrin av hög kvalitet för att se till att ditt bröd och andra livsmedel förblir färska så om du planerar att använda ditt brödskrin ofta kan det vara värt att investera i en högkvalitativ modell.