Blomlåda på ben: 8 fina blomlådor på ben

Våren och sommaren innebär att vi söker oss till utomhusmiljöer. Oavsett om du har en balkong eller annan uteplats av något slag förtjänar dessa verkligen att utnyttjas som de fantastiska platser de är. Bara vara, umgås med nära och kära, äta en sommarmåltid eller ta en tupplur. Oavsett vill man kunna njuta på sin uteplats och få den till en härlig plats att vara på. En del i det handlar givetvis om inredningen på balkongen.

Vi har tidigare skrivit om balkonginredning och idag ska vi dyka ner mer specifikt bland blomlådorna. Blomlådor till balkongen och uteplatsen är nästan ett måste och det finns blomlådor i olika utformning, stilar och storlekar. Idag fokuserar vi på blomlådor på ben. Det finns en blomlåda på ben för alla olika uteplatser med andra ord och vi har här letat fram något som ska passa alla. Häng med när vi visar upp ett gäng fina och prisvärda blomlådor på ben till just din balkong eller uteplats.

Inlägget innehåller annonslänkar.

8 snygga blomlådor på ben

äggkopp-djurmotiv

Superfin blomlåda i skandinavisk design. Denna blomlåda i ljusbeige metall har en ställning som är 65cm hög och passar lika bra på balkongen som på uteplatsen. Blomlådan finns även i svart. Den stilrena och enkla designen gör att alla stilar på blommor och växter gör sig bra i denna blomlåda.

äggkopp-djurmotiv

Läcker blomlåda på ben i en stilren svart finish. Blomlådan är i järn och mäter 50,5cm över marken. Den perfekta blomlådan för dig som gillar en modern och lyxig inredning som inte gör för mycket väsen av sig. Blomlådan rymmer mycket och kommer göra succé var den än placeras.

äggkopp-djurmotiv

Alla som gillar den trendande bohemiska stilen se hit! En hemtrevlig blomkruka på ben i trendig terrakotta. Detta är garanterat en blomkruka att räkna med säsong efter säsong. Med en enkel grön växt komemr denna skapa en inbjudande oas på både balkongen och uteplatsen.

äggkopp-djurmotiv

Här har vi en stilig blomlåda på ben i kontrastfärgerna svart metall och ljus ask. Designad av Design House Stockholm och blir en läcker inredningsdetalj på uteplatsen. Blomlådan är 70cm hög så den kommer upp en ordentlig bit över marken, perfekt för en blomma som ska få synas!

äggkopp-djurmotiv

Nätt, modern, enkel blomlåda på ben med en praktisk hylla undertill. På hyllan kan du med fördel placera vattenkannan eller varför inte dina egenodlade örter. Denna blomlåda finns också i en mjuk ljusbeige färg och mäter 70cm ovanför marken. Den kan med fördel placeras på mindre yta eftersom den endast är 20cm djup.

äggkopp-djurmotiv

En blomlåda på ben behöver som sagt inte vara avlång. Här har vi istället en fyrkantig variant som passar lika bra att placera i ett hörn som på en mer central plats. Denna kruka finns i flera färger men vi älskar denna fina grå färg. Krukan är 60cm hög.

äggkopp-djurmotiv

En blomlåda med ben i en rund design är perfekt för den mindre balkongen. I denna får det plats en blomma eller växt och blir fin både som den är eller ihop med flera likadana i grupp. En rundad kruka är praktiskt med tanke på att det ofta är formen på blommorna som köps hos blomsterhandeln. Bara att stoppa ner med andra ord!

äggkopp-djurmotiv

Jättefin blomlåda/blomkruka med ställning i elegant mangoträ. Det mörka mangoträet skapar en vacker och levande kontrast mot den vita krukan. Denna passar lika bra på balkongen som på uteplatsen och gör sig bra med en färgglad blomma eller varför inte en stilren grön växt.

Mer om blomlåda på ben

En blomlåda på ben är helt enkelt en blomlåda med ett underrede som gör att blomlådan inte behöver ligga på marken. En blomlåda på ben är ett bra alternativ till en blomlåda med upphängning som kan fästas på ett balkong- eller altanräcke. Det är ju inte alltid man har ett räcke att fästa sin blomlåda på men oftast vill man ändå att blomlådan ska komma upp en bit ovanför marken. Då är en blomlåda på ben det bästa alternativet. 

Storlek på blomlådan

Det finns blomlådor på ben i mängder av olika storlekar och former. Vanligt är avlånga blomlådor på ben men det finns även runda och fyrkantiga varianter. Eftersom storlekarna på blomlådorna skiljer sig åt så mycket är det viktigt att läsa på och måtta innan du gör ett köp. Måtta där du tänkt ha din blomlåda på ben och dubbelkolla det med måtten på blomlådan i produktbeskrivningen. Då slipper du besvikelsen av att få hem en blomlåda i ett helt annat mått än du hade tänkt dig.

Vilken storlek som passar bäst avgörs av två saker. Dels hur mycket du vill ska rymmas i din blomlåda och dels hur stort utrymmet är där du ska placera blomlådan. Generellt sett är ett bra tips att köpa en så stor blomlåda som får plats och ser bra ut helt enkelt. Det är mycket större chans att få det att se snyggt och genomtänkt ut än om du tvärtom köper en för liten blomlåda. En liten blomlåda på ben på en stor terrass kan lätt se fjuttigt ut. En stor blomlåda på ben kan däremot bara se pampigt och maffigt ut. Dessutom får det givetvis plats betydligt fler blommor i en stor blomlåda vilket i sin tur också bidrar till en exklusiv och exotisk terrass.

LÄS OCKSÅ: 6 STORA UTOMHUSKRUKOR

Varför en blomlåda på ben?

Varför en blomlåda på ben är ett bra köp är för att det är lika snyggt som det är praktiskt. Det ger en luftigare känsla än vad en stor golvkruka gör. En blomlåda på ben kommer upp på höjden utan att för den sakens skull bli en otymplig möbel som tar en massa golvyta och plats.

En blomlåda på ben är nätt och luftig och blir en snygg inredningsdetalj till din balkong eller uteplats. 

 

Gör balkongen och uteplatsen mer levande med fina blomlådor

En balkong eller uteplats vore ingenting utan blommor och växter. Det behövs blommor och växter för att det ska kännas levande, personligt och inbjudande. En balkong eller uteplats utan blommor och växter vore ett platt fall. När man är utomhus vill och behöver man känna levande växter av olika slag för att få rätt känsla. 

Blommor och växter är dock beroende av att ha någon typ av kruka att stå i. Dels för att det är fint men också för att det underlättar bevattning. För att ta blommorna till nya nivåer och öka effekten ännu mer bör man satsa på en fin blomlåda. En blomlåda på ben lyfter upp blommorna, växterna eller örterna och skapar en vacker helhetskänsla.

Blomlådor på ben finns i olika stilar och är en perfekt inredningsdetalj att använda sig av för att skapa en stil på balkongen eller uteplatsen. Gillar du den naturnära och bohemiska känslan kan du köpa en balkonglåda i rotting. Gillar du en modern och avskalad stil kan du satsa på en blomlåda på ben med raka silhuetter och en matt svart eller vit färg. Är din i behov av en färgklick finns det fina blomlådor på ben som kan fungera som perfekt accentfärg för att skapa en lekfullare uteplats.