Bästa Bordsljusstake 2023 – 12 Snygga Bordsljusstakar!

I inredningsvärlden är små detaljer ofta de mest betydelsefulla – och bland dessa hittar vi bland annat bordsljusstaken. En snygg bordsljusstake kan förvandla ett helt rum, en dukning eller bara vara en dekorativ detalj som drar blickarna åt sig. Här ska vi kika lite närmare på bordsljusstakar och hur du kan inreda med dessa på bästa sätt. 

Vi har även samlat några av våra favoriter just nu när det kommer till bordsljusstakar. 

Inlägget innehåller annonslänkar.

Varför en bordsljusstake?

En bordsljusstake är ett fantastiskt verktyg för att förvandla atmosfären i vårt hem. De tillför varje rum en speciell känsla av värme och mysighet, skapar spännande skuggspel och ger en extra touch av stil till vår inredning. Vare sig det gäller en formell middag, en avslappnad samling med vänner eller en lugn kväll hemma, är bordsljusstakar det perfekta sättet att sätta stämningen.

Bordsljusstakar finns i en mängd olika former, storlekar, färger och stilar. Från traditionella silverkandelabrar till moderna träljusstakar. De kan vara enkla och diskreta eller verkligt konstnärliga och iögonfallande. 

Varje ljusstake har sin egen personlighet och genom att lägga till dem i vår inredning uttrycker vi oss själva och skapar ett personligt och inbjudande hem.

Bästa Bordsljusstake – Sammanfattning (Topp 4)

 

12 snygga bordsljusstakar

Bordsljusstakar – Våra 4 favoriter!

1. Bordsljusstake för 10 ljus

bordsljusstake-3

Låt dig förtrollas av Constella – den mångsidiga bordsljusstaken som erbjuder otaliga möjligheter. Denna ljusstake blir en inbjudande och fin ljuskälla för dina värmeljus, samtidigt som du har friheten att skapa din egen unika form – en rak linje, en glittrande stjärna, en harmonisk cirkel eller kanske någon annan form som passar perfekt in i ditt hem.

Med Constella kan du ge utlopp för din kreativitet och skapa ett personligt arrangemang som speglar din stil och smak. Varje dag kan du förvandla ljusstaken till en ny och inspirerande form vilket ger variation och en touch av magi till din inredning.

 

2. Dekorativ bordsljusstake i mässing

Ge ditt hem en känsla av evighet och tidlös elegans med Lykke Three ljusstake från det kreativa varumärket Cooee Design. Denna unika ljusstake har en spännande och symbolisk design som är inspirerad av det förtrollande begreppet ”evighetsknut” eller ”eternity knot” – en knut utan början eller slut.

Lykke Three ljusstake är ett konstverk i sig själv och fångar uppmärksamheten med sin fascinerande form. Snygg att dekorera både bord och tv-bänk med.

bordsljusstake-4

3. Bordsdekorationen och ljusstaken Tunes från Georg Jensen

Här har vi Tunes från det exklusiva varumärket Georg Jensen. Denna unika ”centerpiece” erbjuder en sofistikerad komposition av fyra eleganta ljusstakar och tre smakfulla brickor, vilket skapar ett fint och dynamisk arrangemang.

Med Tunes får du inte bara en enkel ljusstake – du får en konstnärlig och multifunktionell dekoration som ger en stilfull touch till ditt utrymme. Dess harmoniska design och noggrant genomtänkta layout ger dig möjlighet att skapa en unik och personlig bordsdekoration som passar alla tillfällen.

bordsljusstake-9

4. Borsljusstakar från Georg Jensen

Här finner du inte bara en, utan tre olika storlekar av dessa mästerliga ljusstakar. Varje ljusstake är ett konstverk i sig själv och bär på en högblank finish som lyser upp rummet med sin elegans.

Cobraljusstakarnas karaktäristiska kurviga former är inspirerade av den mystiska och gåtfulla kobran. Deras silhuetter dansar med ljuset och skapar en fängslande atmosfär i ditt hem. Denna design är ett uttryck för exklusivitet och stil och blir en iögonfallande detalj i din inredning.

bordsljusstake-7
värmeljuslykta-1

Hur kan man dekorera med bordsljusstakar?

Att dekorera med bordsljusstakar är en konst i sig tycker vi. Deras flexibilitet och mångsidighet gör dem till det perfekta verktyget för att förvandla ett rum och skapa en unik atmosfär.

Här är några idéer om hur du kan använda ljusstakar för att få ut det mesta av din inredning.

Vårt bästa tips att använda bordsljusstakar är att gruppera dem. En samling av ljusstakar i olika storlekar och stilar skapar ett dynamiskt och intressant visuellt fokus. Denna teknik fungerar särskilt bra på större bord, öppna hyllor eller breda fönsterbrädor.

Men låt oss inte glömma den viktiga roll som ljusstakar kan spela för att framhäva andra dekorativa element. En enstaka ljusstake bredvid en vas med färska blommor kan lyfta upp hela arrangemanget och förstärka dess skönhet. Eller varför inte placera en grupp av ljusstakar runt en spegel eller tavla för att rikta uppmärksamheten mot det?

 

LÄS OCKSÅ: SNYGGA VÄRMELJUSHÅLLARE

Olika typer av bordsljusstakar

Där finns en ljusstake för varje tillfälle och stil. Låt oss titta på några av de vanligaste typerna av bordsljusstakar och vad de kan bidra med till din inredning.

  • Kandelabrar: Dessa är de traditionella ljusstakarna med plats för flera ljus. De är det perfekta valet för att skapa en känsla av elegans och formell stil. En kandelaber på ett bord kan förvandla en enkel middag till en minnesvärd fest.
  • Tealight hållare: Dessa små ljusstakar är perfekta för att skapa en avslappnad och mysig atmosfär. De är också mycket praktiska  eftersom de skyddar ditt bord från vaxdroppar.
  • Pelarljusstakar: Dessa ljusstakar är designade för att hålla större, cylinderformade ljus. De är perfekta för att lägga till en dramatisk touch till din inredning.
  • Lanternor: Dessa ljusstakar har skyddande sidor, vanligtvis av glas, vilket gör dem idealiska för utomhusbruk. De kan också skapa en känsla av äventyr och romantik inomhus.
bordsljusstake-bild

Att tänka på när du väljer bordsljusstake

Att välja en bordsljusstake kan tyckas vara en enkel uppgift, men faktum är att det finns mycket att tänka på innan man hittar den där ljusstaken som man verkligen tycker om år efter år.

En ljusstake är inte bara ett praktiskt föremål, utan som sagt också ett betydelsefullt dekorativt element som kan påverka stämningen och känslan i ditt hem. 

Här är några tips på vad du bör tänka på när du väljer din bordsljusstake:

Stil och design

Tänk på stilen och designen av ljusstaken och hur den kommer att passa in i ditt hem. Vill du ha en traditionell, modern, rustik eller bohemisk känsla? Tänk på formerna, materialen och färgerna som du tycker om och som matchar ditt hem.

Funktion och storlek

Vad är ljusstakens syfte? Ska det vara ett iögonfallande centrum på ditt matbord, eller en diskret accent i ett hörn av rummet? Hur stor ska den vara? Ta hänsyn till ljusstakens storlek och hur den kommer att passa på platsen du planerar att placera den.

Kvalitet och hållbarhet

Se till att ljusstaken är tillverkad av hållbara material och att den är stabil och säker att använda. En ljusstake av hög kvalitet kommer inte bara att se bra ut utan också vara en långvarig investering.

Flexibilitet

En ljusstake som kan anpassas till olika tillfällen är alltid ett bra val. Kan ljusstaken användas med olika typer av ljus? Kan den användas både inomhus och utomhus? Är den lätt att flytta runt och rengöra?

LÄS ÄVEN: SNYGGA GOLVLJUSSTAKAR

bordsljusstake-bild1

Snygg bordsljusstake för finare dukning

Att skapa en dukning handlar om mycket mer än bara porslin och bestick. En vackert designad bordsljusstake kan vara kronan på verket och skapa en känsla av fest och elegans. När du väljer ljusstake för din dukning bör du tänka på att den inte bara ska passa din stil utan också komplettera din dukning och ditt rum.

För en lyxigare middag kan en storslagen kandelaber vara det perfekta valet. För en mer avslappnad middag är kanske en enkel ljusstake eller några tealight hållare mer lämpliga. Och kom ihåg att inte bara ljusstakens design, utan också ljusets färg och doft kan bidra till atmosfären. Med en väl vald bordsljusstake kommer din dukning att bli oförglömlig, var så säker! 

Vi hoppas du fått lite tips och inspiration på snygga bordssljusstakar som kommer lysa upp ditt hem i höst- och vintermörkret.