Bästa Däckstol 2024 – 8 Snygga Alternativ! (Bäst i Test)

Däckstolen är en riktigt skön stol för avkoppling och här kan man i lugn och ro slå sig ner för att läsa en bok eller ta ett kallt glas vin. Snygga däckstolar kan även bli ett fint tillskott till inredningen i trädgården eller på uteplatsen så stolen blandar nytta med nöje. Här hittar du de 8 bästa däckstolarna just i olika färger, former och design.

Inlägget innehåller annonslänkar.

8 bästa däckstolarna

Däckstolar –
Våra 4 favoriter!

1. Bäst i test: Däckstol i Teak från Artwood

däckstol-1

Artwoods Adirondack däckstol i teak är en vacker och stilfull utemöbel som är perfekt för avkoppling på altanen eller uteplatsen. Denna tidlösa design ger en klassisk och stilenlig känsla och kan enkelt kombineras med andra utemöbler, gärna i teak.

Däckstolen är tillverkad av teak vilket ger den en naturlig och vacker patina som gradvis utvecklas över tiden. Solstolen är behandlad med en gråbehandlad färg som appliceras med ett miljövänligt vattenbaserat lösningsmedel.

För att bibehålla däckstolens ursprungliga färg kan ett trävax eller teakolja användas. 

Däckstolen har en storlek på L: 95 x B: 78 x H: 103 cm medan sitthöjden på baksidan är 29 cm och sitthöjden på framsidan är 37 cm. Fotpallen är B: 54 x H: 37 x D: 49 cm.

Det här en riktigt snygg däckstol som blir lika mycket en inredningsdetalj till uteplatsen som en skön sittplats.

2. Vit Stol med Fotpall

däckstol-2

Däckstolen Tennessee från Hillerstorp är en smakfull däckstol inspirerad av The Adirondack Chair. Den vita furustolen är ett perfekt tillskott till din uteplats och ger en avkopplande känsla med sin bekväma design. Tillverkad av FSC®-certifierad furu med en vitlaserad yta ger Tennessee en stilren och modern touch till alla hem.

Stolens höga ryggstöd och bekväma armstöd ger maximal avkoppling för både kropp och själ. Fotpallen ger extra komfort och gör att du kan sträcka ut benen för en ännu mer avslappnande upplevelse.

3. Gungande Däckstol i Svart

däckstol-3

Denna Troy Adirondack-gungstol från Keter är en riktig favorit för alla som vill njuta maximalt! Med en kombination av klassisk stil och träutseende med hållbara och underhållsfria material kommer denna trädgårdsstol att passa perfekt var som helst i din trädgård.

Däckstolen med gung har en ergonomisk design som inkluderar ett djupt säte med lutning för extra komfort och en låg sittplats. Dessutom är de breda och platta armstöden perfekta för att ställa en dricka eller lägga boken på.

Stolen är tillverkad av polypropylen och har en grafitgrå färg. Det väderbeständiga hartsmaterialet gör att stolen inte bleks, rostar, flagnar eller blir bucklig. Maximal lastkapacitet är 158 kg.

Mått: 92 x 80,5 x 100,5 cm (B x D x H)

4. Snygg Stol i Massivt Granträ

däckstol-4

Denna däckstol är ett utmärkt val för att koppla av och njuta av trädgården eller uteplatsen i sommar. Tillverkad av massivt granträ är den robust och stabil vilket gör den både väderbeständig och lätt att underhålla.

Designen på denna trädgårdsstol är tidlös och elegant vilket gör att den passar i alla olika typer av trädgårdar och hem. 

Det finns massor av olika färger att välja på.

Däckstolen har en sittbredd på 50 cm och sittdjup på 49 cm. Armstöden sitter 52 cm över golvet och den maximala lastkapaciteten är 110 kg.

När kan man behöva en däckstol?

En däckstol kan vara användbar på många tillfällen. I första hand kan man använda den när man vill koppla av och ta en tupplur eller sola på balkongen, uteplatsen eller vid poolen. Däckstolen kan också vara praktisk att ta med sig till stranden eller campingplatsen. 

Andra användningsområden kan till exempel vara att använda den som extra sittplats vid trädgårdsfester eller utomhusmiddagar, eller som en plats att läsa eller ta ett glas vin.

 

LÄS OCKSÅ: BILLIGA UTEMÖBLER

Bra att tänka på

Att köpa en däckstol är en relativt dyr investering och inte gärna något man byter ut allt för ofta.

Här är några saker som är bra att tänka på för att hitta den bästa däckstolen för dig:

Material

Däckstolar finns i olika material som trä, metall, rotting och plast. De olika materialen kan inge lite olika känsla så försök anpassa materialet efter den plats där stolen ska stå eller helt enkelt efter det material du tycker bäst om.

Komfort

Tänk på komforten när du väljer en däckstol. Många däckstolar har en speciell form för att ge så mycket bekvämlighet som möjligt. Vissa har lutande ryggstöd medan andra inte har det. Tänk även på att många däckstolar säljs utan dyna så du hittar en dyna som passar stolen bra.

Hållbarhet

En däckstol ska vara hållbar och tålig mot väder och vind. Välj en däckstol som är tillverkad av material som tål utomhusmiljön och som är lätta att munderhålla.

Storlek

Sist men inte minst tycker vi att storleken är väldigt viktig att tänka på. Se till så du anpassar storleken på stolen i förhållande till platsen där  den ska stå. En stor stol på en liten yta kommer inte bli bra. 

LÄS ÄVEN: BÄSTA DYNBOXEN

däckstol-bild

Däckstolar bäst i test – Så bestämde vi vilka

Våra bäst i test-däckstolar har vi sammanställt genom att utgå från tre olika kriterier:

1. Funktion.

2. Design.

3. Betyg och recensioner.

Till skillnad mot många andra sidor har vårt bäst i test inte enbart utgått från funktion, utan vi tycker även att design och recensioner från tidigare användare är minst lika viktigt. Det är däckstolen som helhet som ska bedömas och inte enbart vilka funktioner som finns. 

Vi har analyserat massor av däckstolar vid flera olika återförsäljare och genom egna erfarenheter samt en mängd betyg, recensioner och kommentarer från användare bildat oss en uppfattning om vilka som är de bästa däckstolarna på marknaden just nu utifrån våra tre grundkriterier. 

Resultat sammanställer vi här vilket resulterar i en lista med de däckstolar vi tycker är bäst i test.