Lampor med djurmotiv: 20 snygga djurlampor!

Här hittar du 20 snygga lampor med djurmotiv för hemmets alla rum. Inred vardagsrummet, hallen eller barnrummet med mysiga djurlampor i olika motiv för att ge rummet lite djurliv.

Välj mellan allt från snygga aplampor till häftiga elefant- och lejonlampor. Det finns något som passar alla – både vuxna och barn. 

Lampor med djurmotiv finns både som taklampa, bordslampa, vägglampa, fönsterlampa och golvlampa så det går att rätt lamptyp för rätt rum.

Inlägget innehåller annonslänkar.

20 fina djurlampor

Mer om några utvalda favoriter

1. Monkey Taklampa Swing från Seletti

äggkopp-djurmotiv

Hur gullig och lekfull är inte denna aplampa från Italienska tillverkaren Seletti? Den svingande apan kommer bli en riktigt snygg inredningsdetalj samtidigt som den hjälper till att lysa upp hemmet. Lampan finns för både inomhus och utomhus bruk. Aplamporna från Seletti finns i flera olika modeller och färger.

2. Svart Fågellampa i Resin 

äggkopp-djurmotiv

Kaxig fågellampa i svart som sätter avtryck oavsett i vilket rum den placeras. Fågellampan finns även i vit och det finns även varianter för utomhusbruk. 

3. Fina Bordslampan Gust

äggkopp-djurmotiv

Gust är lika mycket en dekoration och inredningsdetalj som en mysig belysning. När lampan är tänd kommer ett försiktigt sken både genom hattens topp och ner över apan. 

4. Unik Golvlampa Giraff

äggkopp-djurmotiv

Vill du sätta ordentlig prägel på ett rum så är denna giraff något helt klart kommer leva upp till dom förväntingarna. Mäktig golvlampa som har en höjd på 110 cm. 

5. Elephant Vägglampa i Syntet

äggkopp-djurmotiv

Spännande djurlampa i form av en elefant som är lika mycket en dekoration som belysning. En lampa som smyckar fint både i hallen, sovrummet, vardagsrummet eller i barnrummet.

6. Takpendel Med Gullig Ekorre 

äggkopp-djurmotiv

Gullig takpendel som garanterat blir ett samtalsämne vid nästa middagsbjudning. Fungerar lika bra i köket, hallen eller vardagsrummet som i barnrummet. En djurlampa som inte går att inte tycka om!

7. Mus Bordslampa i Guldfärg

äggkopp-djurmotiv

Låt denna lilla kompis pryda ditt hem och samtidigt lysa upp i vintermörkret. Lampan finns i flera olika färger och ljuskälla ingår.

8. Gullig hundlampa i vit med gulddetalj

äggkopp-djurmotiv

Rio bordslampa är en otroligt fin hundlampa för alla hem. Den söta hunden är lika dekorativ som charmig. I munnen har hunden en trasig lampa där ljuskällan är placerad.

Djurlampa – Lika mycket en inredningsdetalj som belysning

Lampor med djurmotiv har blivit väldigt populärt de senare åren och vi förstår helt klart varför. Nuförtiden är tillverkarna otroligt skickliga på att få till detaljerade och trovärdiga motiv som ger lamporna det där extra lyftet och då kommer även köparna.  

Djurlampor har sina fördelar med att man kan slå två flugor i en smäll. Dels får man en häftiga lampa som drar blickarna åt sig, men också en snygg inredningsdetalj som verkligen ger rummet lite karaktär. 

Den dekorativa belysningen kan användas som mysbelysning eller som rummets primära belysningskälla beroende på vilken styrka du väljer att ha på lampan. Och när lampan inte används är istället det vackra djurmotivet en snygg inredningsdetalj som gör att lampan tar plats och blir en naturlig del av inredning i alla fall.

Vilket djur är din favorit?

Att välja vilken eller vilka djurlampor du ska ha i hemmet är inte det lättaste. Det finns en hel uppsjö av fina alternativ och det går mer eller mindre att hitta en lampa med vilket djurmotiv som helst. Därför gäller det att fundera på ordentligt på vilken din nya vän där hemma ska vara egentligen. Här är några av de vanligaste och populäraste djurlamporna. 

 

Apa

Aplampan har blivit en otroligt populär både som bords-, fönster-, vägg- och taklampa. De finns i en mängd olika designer från flera av de välkända varumärkena. Seletti är den Italienska tillverkaren av inredning och belysning som tagit fram massor av belysning med olika djurmotiv. Selettis aplampa är en de allra populäraste lamporna med motivet och flera av deras häftiga lampor hittar du här

 

Elefant

Elefanten är ett annat djur som fått mycket uppmärksamhet bland belysningen på senare år. De stora däggdjuret med snabel och betar inger både trygghet och ro i hemmet. Elefantmotivet passar bäst som bords- eller vägglampa där hela elefanten oftast syns som bordslampa medan det framförallt är elefanthuvudet som avtecknas vad gäller vägglampor. 

 

Fåglar

Fågellampor är ytterligare ett populärt alternativ vad gäller djurlampor och här finns det massor av fina alternativ på olika typer av fåglar. Välj mellan mer sällsynta och exotiska fåglar eller på de fågelarter som vi mer är vana med här i Sverige. Fågellampor finns i alla dess former men det är framför allt bordslampor och vägglampor som sticker ut i utbudet av lampor med fågelmotiv. Några snygga fågellampor hittar du här

 

Lejon 

Lejonet sägs vara djungelns konung (även om de lever på savannen..?) men det kan även vara hemmets konung om du så önskar. Lampor med lejon som motiv finns främst som bordslampa men det mäktiga lejonhuvudet gör sig även väldigt bra som vägglampa. De ofta guldfärgade lejonlamporna ger hemmet en lyxig känsla samtidigt som de sätter ordentlig karaktär på ett rum. 

 

Gnagare

Olika typer av gnagare som exempelvis mus och ekorre är ännu ett djur som är populärt bland lamporna numer. Även om möss kanske inte är välkomna i vanliga fall så kan vi garantera att du kommer älska lampor med musmotiv. De söta små gnagarna kommer garanterat dra blickarna åt sig och bli en ny favorit där hemma.

Lampor med djurmotiv passar alla hem

Oavsett om du gillar den moderna inredningsstilen med stilrena detaljer och raka linjer, en mer bohemisk inredning med mycket naturinslag eller någon annan inredningsstil så finns det lampor djur som passar i alla hem. 

De flesta lamporna går i färgerna svart, vit eller guld/mässing vilket går bra att kombinera med övriga färger i hemmet. Stucket på lamporna kan dock skilja sig lite åt och pendlar mycket mellan modern och retro stil. 

Det bästa med lampor med djurmotiv är att det är en tidlös design. Djur i alla dess slag kommer alltid vara ständigt aktuella så det är lampa som inte går ur tiden och som man sällan tröttnar på. Hittar man en riktig favorit så är det snarare så att man börjar anpassa den övriga inredningen i rummet efter lampan istället för tvärtom.

LÄS OCKSÅ: 16 FINA SKOMAKARLAMPOR

Djurlampor från välkända varumärken

Som vi tidigare varit inne på är djurlampan väldigt trendig nu och fler och fler lamptillverkare kommer med en eller några produkter som har just djur som tema. Två tillverkare som satsat mycket på just detta tema inom lampor är Seletti och Light & Living. 

 

Seletti 

Seletti är den Italienska tillverkaren av lekfull och dekorativ inredning, främst möbler och belysning. Seletti inspireras av vardagliga föremål och tillsammans med skickliga designers så tar de fram bland den mest dekorativa belysning som går att hitta på marknaden. 

En av Seletti:s mest välkända lampa är Monkey Lamp. Apan som håller glödlampan i handen har blivit en succé världen över och är designad av Marc Antonio. 

Här hittar du massor lekfull belysning från Seletti.

 

Light & Living 

Light & Living har i mer än 40 år tillverkat lampor och lampskärmar vilket idag resulterat i att man exporterar belysning till ca 70 olika länder världen över. Bolaget är grundat i Nederländerna men har idag sitt huvudkontor i Ventura, USA. 

Dekorativ belysning från Light & Living hittar du här.

Välj på bordslampor, vägglampor, taklampor och fönsterlampor

I och med att efterfrågan ökar så går även utbudet upp, det säger sig självt. Men detta har gjort att även utbudet på olika typer av lampor ökat markant. Tidigare så var det främst vägg- och bordslampan som gick att hitta med fina djurmotiv på men nu finns även gott om både taklampor och fönsterlampor också. 

Golvlampan ligger däremot lite efter vad gäller utbud och det kan vara svårt att hitta något passande i rimlig prisklass. Golvlampor är ju betydligt större än exempelvis bordslampan och då går så klart priset också upp. Men en stor maffig golvlampa kan å andra sidan förändra ett helt rum och är många gånger värda sitt pris i alla fall. 

Att kunna välja och vraka bland olika lamptyper är väldigt lyxigt eftersom det går att inreda rummet precis som man vill. För även om just den lampan du spanat in inte finns i den lamptyp som du gillar finns det ofta något liknande hitta.

Gulliga djurlampor även för barnrummet

Alla barn älskar djur och självklart finns det massor av fina djurlampor även för barnen. Att inreda barnrummet med gullig lampor som både ger barnen en mysig belysning men också något som de stolt kan visa upp för sina kompisar kommer garanterat göra succé. 

För barn är kaniner, katter, hundar, rådjur och andra söta djur de motiv som har störst utbud och ofta är de mer tillverkade som tecknade figurer snarare än verkliga motiv som de lamporna vi visat här ovan är. 

Till barnrummet kommer du hitta alla olika typer av lampor men det är främst bordslampan som har de största utbudet av djurmotiv. Nattlampor är även populärt för de mindre barnen och här finns det också massor av olika djurlampor som kan hålla barnen sällskap under natten. 

Låt barnet själv vara med och välja lampa så att han eller hon får något som verkligen kommer uppskattas. Det är alltid bra när barnen själva får vara med och välja sin inredning i barnrummet även om det som förälder så klart kan vara bara att vara med och styra lite så det inte blir hur galet som helst.