Färska blommor

Färska blommor för ett hem fyllt av liv

Färska blommor är så otroligt fint att komplettera övrig inredning med! Lyxa till det lite extra inför helgen eller ge bort en bukett färska blommor till någon du tycker om. Här nedan är några av våra favoriter. 

Nejlikor

Otroligt vackra blommor som just nu finns i många höstliga färger. Dessa är också vackra att blanda olika färger i samma bukett. Tänk en stor bukett på bordet och massa tända ljus. Känsla!

Eukalyptus

Eukalyptus är otroligt snyggt och stilrent och passar i alla hem. Bladen är matta och grön-gråa och ger en rustik känsla. Dessutom är den, till skillnad från många andra snittblommor, otroligt tålig och står sig länge. Eukalyptus har även en fräsch doft som alla älskar!

Hortensia

Den kanske maffigaste och höstigaste snittblomman av dom alla är Hortensia. Den är väldigt stilfull och ger en känsla av lyx. Hortensian ger värme till vilket hem som helst och är en perfekt ”gå-bort-blomma” också. Hortensian gör sig bra i stora, runda vaser så att blommorna får en bra spridning.

Liljor

Liljor är en av våra favoriter, och speciellt de vita. Liljor funkar jättebra både sommar, höst och vinter. Dessa lyfter verkligen ett rum! Passar som bäst i en långsmal vas. Glöm inte vikten av hur mycket vasen gör. Läs gärna mer om vaser här.

Monstera

Monstera blad har blivit en riktig ”inne-blomma” i inredningsvärlden. Har du en hög, avlång vas med ett stort monsterablad i har du direkt skapat en fin detalj till rummet. Dessutom gör sig ett monsterablad väldigt bra i en bukett ihop med andra blommor och ger hela buketten en häftig effekt.

Monsterablad står sig väldigt länge också vilket såklart är bra.

Snittblommor och årstider

Färska blommor som inredningsdetalj är verkligen någonting som kan höja ett helt rum. Färska blommor är många gånger förknippat med något du köper som ”gå-bort-present”, men de ska inte glömmas bort som en ren inredningsdetalj i ditt eget hem. Valmöjligheterna när det kommer till färska blommor är oändliga och därmed också vilken känsla de kommer att förmedla. Det finns en uppsjö av färska blommor och även om många finns året om så följer utbudet givetvis säsongerna genom året. Det kan vara roligt och ekonomiskt att följa säsongerna när det gäller färska blommor. På våren kryllar det av bland annat nejlikor, fresia, ranunkler och kvistar medan sommaren brukar innehålla mycket pioner, hortensia och solrosor. Framåt hösten brukar dahlia, krysantemum och hösthortensia vara populära medan vinterns snittblommor är amaryllis, snitthyacinter, ranunkler och eukalyptus. Oavsett årstid finns alltid passande och trendiga snittblommor med andra ord. En annan snittblomma som inte ska förglömmas är tulpanerna. Dessa brukar finnas i butikerna året om och i alla möjliga färger. Enligt Grönriket är det svenska tulpaner man helst ska välja då dessa har bra förutsättningar att klara sig längre eftersom de inte färdats så långt och förmodligen nyss plockats från sina lökar.

 

SE ÄVEN: SNYGGA BLOMLÅDOR PÅ BEN

 

Snittblommor som inredningsdetalj

Det spelar ingen roll om du har ett mer avskalat hem och föredrar jordnära toner eller om du bor i ett färgsprakande hem, du kommer alltid hitta något som passar hemma hos just dig. Kvistar och olika gräs är perfekt om du inte vill att blommorna ska innehålla för mycket färg. Förutom snittblommor finns ju till exempel pampasgräs, ett torkat beige gräs som blivit superpopulärt att fylla vasen med.

Färska blommor ska som sagt inte glömmas bort som viktig del av inredningen i ditt hem. Unna dig själv färska blommor som ofta du kan! Köp med dig ett par buketter hem inför helgen för extra helgkänsla. Snittblommorna kan helt klart platsa i alla hemmets rum. Ställ en maffig bukett på byrån i hallen för att direkt skapa en ombonad känsla. En bukett på köksbordet ger en inbjudande känsla och där passar en rund vas med spretiga blommor superbra. På en mindre yta, i köksfönstret eller på tv-bänken, passar det utmärkt med en cylinderformad vas med höga blommor, exempelvis liljor. Glöm inte heller bort att snittblommor även gör sig snyggt på golvet i en stor vas med stora maffiga snittblommor. Exempelvis stora liljor eller eukalyptus. Bara fantasin sätter gränser och dra dig inte för att fråga personalen i din blomsterbutik om tips och råd.