Bästa Hängmatta Med Stativ 2023 (Bäst i Test)

Är du på jakt efter hängmatta med stativ har du hittat rätt. Här visar vi 5 snygga hängmattor på ställning som är enkla att ställa upp och förvara. Det finns många fördelar med en hängmatta på ställning och den får ett utökat användningsområde jämfört med den traditionella hängmattan. 

Inlägget innehåller annonslänkar.

Vad är en hängmatta med stativ?

En hängmatta med stativ är en typ av hängmatta som inte behöver hängas upp mellan två träd eller andra stöd. Istället kommer hängmattan med ett eget frittstående stativ/ställning som bär upp hängmattan vilket gör den enkel att placera på en platt yta, exempelvis på en uteplats, balkong eller i trädgården.

Stativet är oftast tillverkat av metall eller trä och kan ha olika storlekar och former beroende på hängmattans storlek och användningsområde. Hängmattor med stativ finns i olika material och stilar, från enkla och prisvärda modeller till mer lyxiga och bekväma varianter för en eller flera personer.

5 bästa hängmattor på ställning

Mer om några utvalda favoriter

1. Bäst i test: Vivere Dubbel med Tallbågstativ

hangmatta-stativ-2

Denna hängmatta med stativ från Vivere är en bekväm och stilren lösning som vi ger bäst i test! Hängmattan har plats för två personer och är tillverkad av ett mjukt och slitstarkt material som är skönt att ligga i. Stativet är gjort av tallträ och är robust och stabilt nog för att hålla hängmattan upphängd.

Eftersom stativet är fristående kan hängmattan placeras var som helst i trädgården eller på terrassen utan att det behövs några träd eller väggar för att fästa den. Stativet är också enkelt att sätta upp och ta ner och det kan lätt förvaras under vintern eller när det inte används.

Denna hängmatta med stativ är en praktisk och stilren lösning för att skapa en avkopplande och bekväm plats utomhus. Den är lätt att rengöra och underhålla och passar perfekt för avkoppling, läsning, eller en tupplur på en varm sommardag.

2. Snygg hängmatta med läckert stativ i trä

hangmatta-stativ-4

Snyggaste hängmattan med stativ om du frågar oss. Hängmattan består av en stark och mjuk bomullsduk som är hängd mellan två höga trästolpar med hjälp av starka rep/kedjor. Hängmattan har en klassisk design i vitt och beige vilket gör den lätt att matcha med andra möbler och inredningsstilar. Den är enkel att montera och ta isär så du kan enkelt flytta den till olika platser efter behov. 

3. Silas hängmatta med stativ och tillhörande myggnät

hangmatta-stativ-1

Silas hängmatta med stativ i silver och svart från Brafab är en avkopplande och bekväm hängmatta att chilla i under de varma månaderna. Hängmattan är gjord av ett mjukt och slitstarkt material som är bekvämt att ligga i. Den har en stabil konstruktion som håller hängmattan upphängd.

Hängmattan är enkel att sätta upp och ta ner. Dra för det tillhörande myggnätet så får du vara i fred från irriterande insekter också. 

Silas hängmatta är också snygg och stilren i sin design vilket gör den till en snygg inredningsdetalj i trädgården eller på balkongen.

4. Hängmatta med stativ – för en eller fler personer

baddsoffa-6

Hängmattan består av en mjuk och hållbar bomullsduk som är hängd mellan två höga metallstolpar med hjälp av starka rep. Stativet är tillverkat av stål vilket gör det stabilt och tåligt mot väder och vind.

Hängmattan är stor nog för två personer och kan bära en vikt på upp till 204 kg, vilket gör den perfekt för en romantisk stund eller en avkopplande tid med bästa kompisen. Den är enkel att montera och ta isär, så du kan enkelt flytta den till olika platser efter behov. 

Varför en hängmatta med stativ?

En hängmatta med stativ kan vara ett bra alternativ för personer som inte har tillgång till träd eller andra fasta anordningar som en hängmatta kan fästas i. Det kan också vara ett bekvämt för dig som vill kunna flytta din hängmatta från ett ställe till ett annat utan att behöva demontera och montera upp den varje gång.

Ett hängmatta med stativ kan också vara användbart för personer som bor i lägenheter eller andra bostäder där det inte är lämpligt eller tillåtet att fästa en hammock i taket eller väggarna men att balkongen är stor nog för att få plats med stativet.

En annan fördel med en hängmatta på ställning är att det vanligtvis är justerbart vilket gör det möjligt att anpassa hängmattans höjd och lutning för optimal komfort. Detta är särskilt användbart för personer som har svårt att komma upp och ner från en lågt placerad hammock eller för personer med ryggproblem eller andra hälsoproblem som kräver en specifik position för att lindra smärta.

LÄS OCKSÅ: PORTABLA OCH UPPLADNINGSBARA LAMPOR

Fördelar och nackdelar med hängmatta på ställning

Att skaffa en hängmatta på ställning har både sina fördela och nackdelar jämfört med vanliga hängmattor som fästs mellan två träd.

Här är några fördelar och nackdelar som är bra att känna till:

Fördelar

Portabel – En av de främsta fördelarna med en hängmatta på stativ är att den är portabel. Det betyder att du kan enkelt flytta din hängmatta från en plats till en annan, både inomhus och utomhus. Det är särskilt användbart om du bor i en lägenhet eller inte har några lämpliga träd eller fästen för att hänga upp din hängmatta.

Justerbarhet – Ett annat stort fördel med en hängmatta på stativ är att den ofta är justerbar. Du kan enkelt justera höjden och lutningen på din hängmatta för att få den optimala komforten.

Komfort – En hängmatta på stativ ger en bekväm och avslappnad plats att vila och koppla av. När du ligger i en hängmatta kan du luta dig tillbaka och slappna av medan du njuter av naturen eller läser en bok. Det finns även hängmattor på ställning med nät som skyddar mot exempelvis mygg.

Hållbarhet – De flesta hängmattor på ställning är gjorda av robusta material som är utformade för att hålla länge. Om du tar hand om din hängmatta på rätt sätt kan du förvänta dig att den ska hålla i flera år. Hängmatta-stativet är också skyddat mot väder och vind, vilket gör att du kan lämna det utomhus utan att behöva oroa dig för att det ska skadas.

Nackdelar 

Trots att en hängmatta på ställning har många fördelar finns det också några nackdelar som man bör vara medveten om innan man köper en:

Storlek och vikt – En hängmatta på ställning är vanligtvis större och tyngre än en traditionell hängmatta som hänger mellan två träd eller fästen. Detta gör att det kan vara svårt att flytta eller lagra hängmattan när den inte används.

Begränsad rörelsefrihet – Eftersom hängmattan är fäst på en ställning är rörelsefriheten begränsad jämfört med en hängmatta som hänger fritt. Du kan exempelvis inte gunga lite mycket.

Kostnad – En hängmatta på ställning kan vara dyrare än en traditionell hängmatta, särskilt om den har en hög kvalitet och är tillverkad av tåliga material.

Inte lika naturligt – En hängmatta på ställning ger inte samma naturliga känsla som en hängmatta som hänger mellan två träd eller fästen. Det kan vara svårt att koppla av och känna sig en med naturen.

Mindre miljövänligt – Att använda en hängmatta på ställning kräver oftast att man tillverkar och transporterar en separat ställning vilket kan ha en större miljöpåverkan än att använda en traditionell hängmatta.

 

hängmatta-med-stativ

Så väljer du rätt hängmatta med stativ

Att välja rätt hängmatta på ställning kan vara en utmaning, men det finns några saker som vi tycker är bra att tänka på för att underlätta valet en aning.

Här är några tips:

Maxvikt

Kontrollera den maximala viktkapaciteten för hängmattan och ställningen. Detta är särskilt viktigt om du planerar att använda den med flera personer.

Material

Välj ett material som passar dina behov. Vanliga material för hängmattor inkluderar bomull, polyester och nylon. Bomull är mjuk och bekväm, medan polyester och nylon är mer hållbara och torkar snabbare.

Storlek

Kontrollera storleken på hängmattan och ställningen för att se till att den passar din kropp och det utrymme där du planerar att använda den. Du vill ha tillräckligt med utrymme för att kunna ligga bekvämt och koppla av.

Förvaring

Tänk på hur du ska förvara hängmattan och ställningen när de inte används. Om du planerar att använda den inomhus kan en hopfällbar eller avtagbar ställning vara en fördel.

Tillbehör

Överväg om du vill ha några tillbehör till din hängmatta, som en kudde eller ett myggnät.

Hopfällbar

Om du behöver flytta eller lagra din hängmatta och ställning ofta kan en hopfällbar ställning vara en fördel.

 

LÄS OCKSÅ: BÄSTA HAMMOCK MED TAK

Med eller utan tak – vad ska man välja?

Valet mellan en hängmatta med eller utan tak är egentligen endast en smaksak och vart du tänkt använda den. Nedan är några faktorer att överväga för att hjälpa dig att bestämma vad som passar dig bäst:

 

 • Skydd mot sol och regn: Om du vill använda din hängmatta utomhus under längre perioder och i alla väderförhållanden kan en hängmatta med tak vara en fördel för att skydda dig mot sol och regn.
 • Portabilitet: Om du vill kunna flytta hängmattan och ställningen från en plats till en annan eller förvara den på olika platser, så kan en hängmatta utan tak vara mer portabel och lättare att hantera.
 • Utsikt: Om du vill ha en fri utsikt och njuta av naturen medan du kopplar av i hängmattan, kan en hängmatta utan tak vara det bästa alternativet.
 • Stil och design: En hängmatta med tak kan ha en mer unik och stilfull design än en vanlig hängmatta utan tak.
 • Pris: En hängmatta med tak kan vara dyrare än en vanlig hängmatta utan tak på grund av takets material och tillverkningskostnader.

Olika tillbehör till hängmattan

Det finns flera tillbehör till hängmatta på ställning som kan förbättra din komfort och användning av hängmattan. Här är några exempel på tillbehör:

Kuddar: Kuddar kan läggas i hängmattan för extra stöd och komfort. Det finns speciella hängmattkuddar som är designade för att passa hängmattan perfekt.

Skyddstak: En skyddstak eller parasoll kan fästas ovanför hängmattan för att skydda dig från solen och regnet.

Myggnät: Ett myggnät kan fästas runt hängmattan för att skydda dig mot insekter och ge dig en ostörd sömn.

Dryckeshållare: Det finns speciella dryckeshållare som kan fästas på hängmattan eller ställningen för att hålla din dryck nära till hands.

Underhållsprodukter: För att hålla hängmattan och ställningen i gott skick kan du använda speciella underhållsprodukter, som rengöringsmedel och skyddsöverdrag.

  hängmatta-bild

  Hängmattor på ställning för två

  Som du säkert redan märkt finns det hängmattor på ställning som är tillräckligt stora för två personer. Det finns flera tillverkare som tillverkar hängmattor på ställning för två personer eller till och med för flera personer än så.

  När du letar efter en hängmatta på ställning för två personer är det viktigt att tänka på storleken och viktkapaciteten. Hängmattor på ställning för två personer kan variera i storlek från 2-3 meter i längd och 1,2-1,5 meter i bredd, beroende på tillverkaren och modellen. Det är också viktigt att kontrollera viktkapaciteten på hängmattan för att se till att den kan hantera vikten av två personer samtidigt.

  När du väljer en hängmatta på ställning för två personer kan du också överväga att välja en som har separata hängpunkter för varje person. Detta kan hjälpa till att balansera vikten och förhindra att hängmattan tippar.

  Det perfekta sommarhänget

  Avslutningsvis vill vi poängtera att hängmattor med ställning är ett utmärkt val för sommarhäng i trädgården! De är bekväma, avkopplande och ger en skön plats att koppla av och njuta av sommaren i. Du kan placera den var som helst i trädgården eller på uteplatsen där det finns tillräckligt med plats och en plan yta. Hur skönt är inte det?

  Vi hoppas att du fått lite värdefulla tips och inspiration på hängmattor med ställning och att du hittar någon som du verkligen gillar.