Inredning Vinter 2023: Inspiration På Mysig Vinterinredning!

Hej vänner! Vi är inne i det kallaste av alla årstider, men vem sa att kyla betyder trist, kallt och tråkigt?  Vinter 2023 kommer med en hel del spännande inredningstrender som jag verkligen ser fram emot. Låt mig ta er med på en resa genom några av mina favorittrender för året. Och ja, jag lovar att ni kommer att vilja prova några av dem hemma!

Inlägget innehåller annonslänkar.

Fin vinterinredning 2023

inredning-vinter3

Läcker bordslampa

inredning-vinter4

Mysig taklampa

inredning-vinter5

Pläd

inredning-vinter6

Doftljus Midvinter

inredning-vinter7

Vintriga glas

inredning-vinter8

Ljusslinga LED

inredning-vinter9

Vas Vinter

inredning-vinter10

Klassisk Adventsljusstake

inredning-vinter11

Eldig Julstjärna

inredning-vinter12

Pepparkakshus Dekoration

inredning-vinter13

Skål Mateus

inredning-vinter14

Krans med lingon

höstinredning-1

Whistler Pläd

inredning-vinter15

Askfodral Solstickan

höstinredning-3

Kudde Pom Pom

inredning-vinter2

Mysiga sängkläder

höstinredning-14

Jasmine Lykta

höstinredning-14

Torre Ljuslykta

Vinterfärger 2023: De hetaste nyanserna för vinterns inredning

När jag tänker på vinterfärger kommer bilden av en stilla snöig dag ofta till mig. Vit snö, en mörker och kanske en strimma av färg från en solnedgång. Men vinterinredning handlar inte bara om vita landskap och mörka nätter. Det finns en hel värld av färg att utforska, särskilt när det kommer till våra hem. Och 2023 verkar vara året då vi vågar oss på lite mer färg än vanligt.

Isblå toner

Jag har märkt en tydlig trend mot isblå toner. Det är som att ta det bästa av vintern – den friska känslan av kyla – och införliva det i våra hem. En isblå soffa eller kuddar kan verkligen göra ett rum pop!

Djupt grönt

Ett steg bort från traditionella julröda toner har jag sett en ökning av mörkgröna nyanser. Det ger en känsla av skog och natur, vilket känns både rogivande och jordnära.

Bäriga toner

Tänk hallonrött, björnbärslika nyanser eller nyanser av blåbär. Dessa djupa, mustiga färger är perfekta för att lägga till lite värme i ett rum.

Pasteller

Ja, du läste rätt. Vem sa att pasteller bara är för våren? Ljusa pasteller som lavendel eller pudrig rosa har börjat göra intryck även under vintermånaderna. Kombinerat med några starkare accentfärger, som till exempel mörkgrönt, kan det se riktigt fint ut.

För mig handlar inredning mycket om att experimentera. Om du är som mig och älskar att förändra ditt hem med årstiderna, varför inte prova någon av dessa färger den här vintern? Kanske en ny kudde, en väggdekal eller varför inte en hel vägg?

 

LÄS ÄVEN: FIN INREDNING TILL JULEN

Trendiga textilier: Från sammet till ull – vilka material dominerar detta år?

Åh, textilier! Jag måste säga att jag alltid har haft en svag punkt för fina tyger och material i mitt hem. Och nu när 2023 är i full gång, har jag verkligen lagt märke till några specifika textiltrender som verkar sticka ut mer än andra. 

Sammet

Helt ärligt, jag är inte förvånad. Sammet har varit på uppgång ett tag nu, men detta år verkar det som om alla, inklusive jag själv, är helt besatta av det! Är det inte fantastiskt hur det direkt kan lyfta ett rum? 

Linne

Jag älskar känslan av linne, även på vintern. Det andas och känns så skönt mot huden. Linneöverkast, linnekuddar, linneborddukar! Om du vill ha något som känns lyxigt men ändå avslappnat är linne vägen att gå – även på vintern!

Ull

Nu när vinter är här kommer självklart ull. Ullplädar, ullmattor och ullgardiner.. De är inte bara mysiga utan också praktiska eftersom de håller värmen så bra.

 Återvunna material

Här är en trend jag verkligen kan stå bakom. Jag ser allt fler textilier som görs av återvunna material vilket är bra både för plånboken och planeten. Plus, många av dessa designval är verkligen snygga!

Så där har ni det, mina toppval för textiltrender under vintern 2023. Om du, precis som jag, älskar att förnya ditt hem med nya textilier, kanske du hittar några idéer här ovan. Och kom ihåg, det bästa med textilier är att de är så enkla att byta ut – perfekt för oss som gillar att förändra saker ofta! 

inredning-vinter-bilder

Belysning: Skapa mysstämning med årets populäraste ljuskällor

Alltså, jag måste bara säga det: rätt belysning kan verkligen göra hela skillnaden i ett rum! Jag har lekt runt med olika ljuskällor hemma det senaste året och det är så kul att se hur bara ett litet byte kan förvandla hela känslan i ett utrymme.

Låt mig dela med mig av några av de belysningstrender jag verkligen har fallit för detta år.

1. Pendellampor
De är verkligen överallt just nu, eller hur? Jag älskar hur de kan hänga över ett matbord eller i ett hörn av vardagsrummet. De ger en direkt fokuspunkt och finns i så många stilar och former. Min senaste förälskelse är en pendellampa i mässing, som ger en sådan varm och inbjudande känsla till köket.

2. LED-ljusslingor
Så flexibla och roliga att jobba med! Jag har nyligen slingrat en ljusslinga runt min bokhylla och det skapar verkligen en mysig känsla när jag kryper upp med en bra bok. 

3. Bordslampor med karaktär
Inte din vanliga bordslampa här, nej nej. Jag snackar om lampor som verkligen har en personlighet. Kanske en med en färgglad lampskärm eller en i en quirky form. De kan bli som en liten konstpjäs i rummet, samtidigt som de ger det där extra ljuset du behöver.

Om det är något jag har lärt mig när det gäller belysning är det att det är lika mycket om funktion som om stil. Hitta vad som fungerar för dig och ditt hem, och våga experimentera lite. Det är enkelt att byta ut om du vill mixa saker och ting! 

inredning-vinter-bilder1

Hur du kombinerar säsongens trender för ett harmoniskt vinterhem

Okej, låt oss snacka lite om att mixa och matcha. Det är inte alltid lätt att veta hur man ska kombinera de senaste trenderna, särskilt när det känns som om det kommer nya varje minut. Men efter att ha provat lite av varje hemma, tror jag att jag har några bra knep i bakfickan som jag gärna delar med mig av.

1. Börja med en basfärg
En sak jag har märkt är att det verkligen hjälper att välja en basfärg som går igenom hemmet. För mig är det en lugnande grå eller beige. Med en stabil bas kan jag sedan lägga till färgstänk från säsongens trendpalett utan att det blir för mycket.

2. Inte för mycket av det goda
Visst, sammet är inne just nu, men det betyder inte att allt behöver vara i sammet. Ett par välplacerade kuddar eller en fotpall kan vara allt du behöver för att fånga trenden utan att det känns överväldigande.

3. Belysning kan binda samman rummet
Vi pratade ju om belysning tidigare och jag kan inte understryka nog hur viktigt det är. Det rätta ljuset kan verkligen binda samman ditt rum och skapa den där hemtrevliga känslan vi alla är ute efter.

4. Naturliga inslag
Med all teknik och modern design runt omkring oss tycker jag det är skönt att ha några naturliga inslag hemma. Kanske en träskål eller en stenkruka. Det balanserar de moderna trenderna och skapar en varm och välkomnande känsla.

5. Var inte rädd för att blanda gammalt med nytt
Jag älskar att blanda antika möbler med modern design. Ett gammalt skåp kan se helt fantastiskt ut bredvid en modern soffa. Det handlar om att hitta rätt balans och att låta varje del få sitt utrymme att skina.

Här är grejen: inredningstrender kommer och går, men ditt hem är ständigt närvarande. Så även om det är roligt att experimentera med nya stilar, se till att du skapar ett hem som känns rätt för dig helt enkelt. Krångla inte till det för mycket utan kör bara!

Hoppas att du fått lite inspiration och att din inredning i vinter kommer vli supermysig!

Vi hörs snart igen / Lisa.