Inredning jul 2022 – Mysiga inredningstips inför julen

Inredning jul 2022 är mer relevant än någonsin. Dags att krafsa tag i juldekorationerna på vinden och börja slå in klappar. Inför jul finns det ingen anledning att inte pynta i härlig inredning för julen. Idag har vi samlat inredning och dekoration för julen i stort som smått och i olika stilar. Allt från klassiska tomtar och mönster till mer modern och minimalistisk inredning för julen.

Inlägget innehåller annonslänkar.
Hej inredningsvänner hoppas ni alla mår bra och håller er friska. Hoppas också ni är laddade för ny inredning och inspiration för här kliar det i inredningsfingrarna som alltid. Det som är så roligt med inredning är att det är ett oändligt ämne som aldrig tar slut. Det går att gå in på djupet i ett riktigt smalt inredningsämne men det går också att prata mer brett om ett större ämne. Det sistnämnda är det vi ska göra idag. Idag ska vi för första gången här på Inredningsinspirationsbloggen hoppa ner i inredning för jul 2022. Tidigt kanske några av er tycker men om ni ser er omkring i butikerna, både online och i fysiska butiker så börjar det nu sakta men säkert fyllas med inredning till julen 2022. Det är ju också så med inredning till julen att det gäller att vara ute i god tid. Eftersom det i de allra flesta fall är begränsad upplaga av produkterna (just för att julen tyvärr tar slut) så försvinner de där guldkornen ganska snabbt. Därför vill vi vara ute i god tid och kicka igång med inredning till jul 2022. Hoppas ni vill hänga med. För en sak är säker, blogginläggen om inredning till julen 2022 kommer bli många. Vi kommer gå in på allt från julklappstips till inredning för julen i stort som smått. Häng på in i julkänslan!

Julen är givetvis den årstid där de allra flesta av oss lägger en hel del krut på att byta ut den ordinarie inredningen hemma till förmån för inredning som passar julen. Vissa går bananas och byter ut gardiner, kuddfodral, filtar, dukar, mattor, kökshanddukar, ljuslyktor och ställer fram fyrahundra tomtar eller enbart dukar med fina jultallrikar. Det älskar vi! På julen kan det inte riktigt bli för mycket. Det sker bara en gång om året och det är en underbart mysig högtid som är värd att firas. Alla gillar dock inte att gå på riktigt så hårt och det är precis lika rätt det också såklart. Du kanske är den typen som nöjer dig med inredning till jul som är mer sansad. Genom att slänga fram en röd pläd, ställa fram en och annan stilren tomte och hänga upp en härlig krans på dörren. Eller kanske är du någonstans mittemellan dessa två. Oavsett så är vi på Inredningsinspirationsbloggen ute efter att precis alla ska hitta något de tycker om. Vi blandar alltid stilar, prisklasser och känsla för att fånga in så många av er som möjligt. Det blir ju roligast så! Så idag när vi pratar om inredning jul 2022 är det självfallet inte ett undantag.

Inredning jul 2022 – Stilren julkänsla

 

Inredning jul 2022 – Fina ljusstakar och lyktor i juletid

 

Inredning jul 2022 – Fina julgranskulor

 

Inredning jul 2022 – Textilier i rätta känslan

 

Inredning jul 2022 – Tomtar och rött för en äkta jul

 

Inredning jul 2022 – Porslin och glas med julkänsla

Du kanske också gillar..

 

Som första inlägg som handlar om inredning för julen 2022 har vi valt att se till den stora julbilden. Inredning till julen som känns given i alla hem oavsett hur mycket just du vill ha ut svängarna. Vi har letat efter guldkornen bland den där jul-inredningen du bara måste ha hemma. Idag tipsar vi om allt från textilier som kuddfodral med julmotiv, julstrumpor, kökshanddukar och fällar. Vi tipsar också om inredning till julen 2022 som känns mer klassisk som röda tomtar, dekorationsgranar, ljuslyktor och julstjärnor. Utöver det ger vi också våra bästa produkttips till julen för dig som föredrar en mer avskalad stil men ändå älskar julen. Där har vi vita juldekorationer, stilrena dekorationsgranar och julgranskulor i en mer modern design. När vi pratar inredning för jul 2022 går vi slutligen in på något som precis alla måste ha och det är en ljusstake. Vi visar upp ett gäng olika varianter i olika stilar och håller tummarna för att ni ska tycka om dom lika mycket som vi gör.

När ni kollar igenom våra produkttips för inredning till julen 2022 kommer ni se att alla bildcollagen har lite olika stil och känsla. Vi försöker förutom att komma med tips och produktidéer inför julen även skapa en stämning här inne. Vi önskar att ni känner en julstämning när ni är här inne och kikar runt och att ni blir laddade för julen 2022 och inredningen som hör därtill. Det som är så roligt med att inreda till julen är ju att det är en högtid som håller i sig så pass länge. Det råder delade meningar i landet gällande när man har rätt att börja julpynta hemma. Vi tycker att man gör precis som man själv vill. Är du rädd att tröttna på jul-inredningen kanske du ska vänta till lucia men älskar du julen och kan inte få nog är första december ett bra förslag. Eller varför inte första advent. Inredning för jul 2022 kommer oavsett att hålla en bit in i januari nästa år och därför är det roligt att lägga extra krut på inredningen. De andra högtiderna vi har på året pågår ju under en så pass kort tid i jämförelse att det kan kännas lite olustigt att lägga mycket tid och pengar på den. Julen däremot!

Måsten bland juldekorationer

Inredning till julen 2022 finns det ingen anledning att inte lägga ner tid, engagemang och kärlek på. Det spelar ju ingen roll om du inte ska fira själva julafton hemma, du är ju förhoppningsvis hemma en hel del av den övriga tiden kring jul och december. Då får du njuta av den härliga inredningen för julen då istället. Om vi ska nämna några delar av inredningen till julen 2022 vi tycker känns helt given i alla hem så har vi några givna klassiker. Vi pratar förstås om julstjärnor, ljusstakar och textilier som andas julstämning. Det är en väldigt bra början i alla fall. Vet man inte i vilken ände man ska börja i och kanske inte har så mycket inredning för julen hemma så har vi en bra utgångspunkt. Försök få in julen i alla hemmets rum. Sen är valet ditt hur pass mycket du vill ta ut svängarna. Tycke och smak precis som alltid. Men om du vill hålla det enkelt inför inredning till julen 2022 så är de tre måstena vi nämnde innan bra att utgå från. Julstjärnor, ljusstakar och textilier. Om du då ser till att få in åtminstone en av dessa i alla rum så har du en bra start. Det är mysigt att ha någon slags julbelysning i alla rum. Om du har en julstjärna i fönstret i köket kanske du kan ha en ljusstake i fönstret i vardagsrummet och sen en LED ljusslinga i kransen i hallen. Det är verkligen bara fantasin som sätter gränser när vi pratar inredning till jul.

Byta ut små detaljer när du ska inreda inför julen

Det är lätt att känna att det blir så enormt dyrt att köpa mängder av inredning till julen. Speciellt om man inte har så många saker från tidigare år. Det första vi vill säga då är att juldekorationer är lite som samlingsobjekt. Du köper eller får något nytt inför varje jul och vips så står du där med hela förrådet fullt i mysig inredning för julen. Du behöver med andra ord inte maxa direkt. Mellandagsrean rear ofta ut inredning till julen så det är ett annat tips. Men åter till detaljerna. Om du satsar på att byta ut dina tidigare kuddfodral mot en variant med julmotiv på har du kommit en bit på vägen. Andra bra idéer inför inredning till jul 2022 är att byta ut gardinerna till en härlig grön eller röd ton. Kökshanddukar finns det massor av fina varianter av med julmotiv på. Vi har tagit med några förslag bland våra produkttips idag. En del i hemmet som kan vara lite utmanande att få in inredning till jul på ett smakfullt sätt är badrummet. Speciellt om du har ett litet badrum. Där är vårt tips att byta ut handdukarna till röda eller gröna. Badrumsmattan kan också vara fin att byta ut och behöver inte kosta så mycket. Inredning till jul 2022 är så bra också eftersom det finns så mycket små detaljer som inte sticker ut för mycket och hålls minimalistiska. Så har du väldigt litet kan du med fördel kanske köpa en julstjärna i plexiglas med en liten LED-lampa. Som DENNA!

 

LÄS OCKSÅ: 12 SNYGGA PLASTGRANAR

 

Inredning jul 2022 – Tips, idéer & värt att tänka på

  • Inredning till julen finns i alla stilar oavsett om du vill åt en klassisk eller mer modern jul
  • Det finns inga rätt eller fel, vill du hålla det enkelt gör du det och vill du gå bananas gör du det
  • Det behöver inte kosta så mycket, fokusera på att byta ut textilier till varianter som hör julen till
  • Försök få in någon juldekoration i hemmets alla rum
  • En typ av julbelysning i alla rum är fint, en ljusstake, julstjärna eller ljusslinga
  • Vill du inte ha en äkta julgran finns mängder av fina dekorationsgranar i alla storlekar och stilar
  • Är det någon högtid som är värd att satsa på så är det julen eftersom den är så lång och mysig!

För vissa kanske det känns överflödigt att skriva om inredning till jul 2022 men det kan faktiskt vara svårt att få in julen hemma på ett snyggt och smakfullt sätt. Det som är så bra är att julen har blivit så omfamnad av butikerna där ute att det verkligen finns något för alla. För några år sedan var det svårt att få tag i något annat än de klassiska julstjärnorna i rött men nu finns även mer modern jul-inredning. Det tycker vi är superroligt. Många blir ju stressade av för mycket saker hemma men det är verkligen inte ett problem tack vare det stora utbudet i butikerna. Vi hoppas att ni alla fått lite julfeeling och inspirerats till inredning inför jul 2022. Oavsett när du väljer att börja den. Berätta gärna för oss i kommentarsfältet vilken din viktigaste inredning för julen är! Det är alltid roligt att höra vad ni tycker och tänker. Som sagt kommer vi ha mycket julsnack här på inredningsbloggen framöver så det här var bara början. Något ni inte får missa är våra kommande julklappstips inför julen 2022. Så på återseende inom väldigt kort så får ni ha en fantastisk dag.

Vi hörs av strax igen,