Isform Med Lock – 4 Smarta Isformar!

Isform med lock – det mest praktiskt sättet att frysa is på! Inget spill eller kladd, med ett användbart lock till isformen kommer vätskan hålla sig i formen hela tiden. Här hittar du 4 bra isformar med lock. 

Inlägget innehåller annonslänkar.

Vad är en isform med lock?

En isform med lock är en köksredskap som används för att frysa olika typer av drycker eller livsmedel i små, separata fack. Isformar är oftast tillverkade av plast eller silikon och består av små fack som fylls med vätska eller annan form av mat, och sedan placeras formen i frysen. Isformen har ett lock som används för att täcka facken och förhindra spill eller att andra smaker tränger in i isen.

Isformar med lock är praktiska eftersom de underlättar förvaring och undviker spill vilket gör dem till ett praktiskt köksredskap att använda sig av.

Isformar med lock

Fördelar med att ha lock på isform

En isform med lock har flera fördelar jämfört med traditionella isformar utan lock.

Några av de främsta fördelarna tycker vi är:

  • Undviker spill: Ett lock på isformen hjälper till att förhindra spill av vätska när du flyttar isformen till frysen eller när du tar bort den från frysen. Samt att det lätt kan bli spill innan vätskan hunnit frysa om man drar fryslådan ut och in.
  • Bibehåller smak: Ett lock på isformen hindrar att smaker från andra livsmedel i frysen tränger in i isen.
  • Enklare att stapla: Isformar med lock kan staplas på varandra i frysen vilket gör det enklare att förvara dem.
  • Mindre risk för krossade isformar: Ett lock skyddar isformen från att krossas eller skadas av andra livsmedel i frysen.

LÄS ÄVEN: BÄSTA ESPRESSOMUGGAR MED FAT

Bra att tänka på när du köper isform med lock

Det kanske inte är din livs största investering, men det är ack så viktigt att det blir rätt iallafall. Här är några saker att tänka på när du köper en isform med lock:

Material

Det är viktigt att välja en isform med lock av hög kvalitet, helst tillverkad av material som är livsmedelssäkra och BPA-fria. Plast och silikon är vanliga material för isformar med lock.

Storlek

Tänk på hur många fack du vill ha i isformen och vilken storlek du behöver. Isformar med lock finns i olika storlekar och former så välj en som passar dina önskemål bäst.

Enkel att rengöra

Välj en isform med lock som är enkel att rengöra. Se till att den är diskmaskinssäker för enkel rengöring.

Betyg och recensioner

Det är alltid bra att försöka få en uppfattning om hur tidgare köpare upplever produkten. Betyg och recensioner är ett bra sätt för att ta reda på det.

isbitar-vattenglas

Vad kan man frysa i en isform?

Det är inte bara vatten för is som går bra att använda formarna till.

Här är några fler tips:

Istärningar: Istärningar är den vanligaste användningen för isformar med lock. De kan frysas med vanligt vatten eller andra drycker som juice eller läsk för att svalka drycker.

Juice och smoothies: Juice och smoothies kan frysas i isformar med lock för att göra färdiga portionsstorlekar till en senare tidpunkt. Detta är en praktisk lösning för en snabb och enkel frukost eller mellanmål.

Kaffe och te: Kaffe och te kan också frysas i isformar med lock för att göra iskaffe eller iste på ett enkelt och bekvämt sätt.

Såser och buljong: Såser och buljong kan frysas i isformar med lock för att skapa portionsstorlekar som kan användas i matlagning vid senare tillfällen.

Babymat: Babymat kan också frysas i isformar med lock för att skapa portionsstorlekar och enkel förvaring. Detta kan vara särskilt användbart för föräldrar som vill ha färdiga måltider redo för sitt barn när de behöver det.