Julpynt 2023 – Gammaldags och modernt julpynt online för magisk inredning

Julen 2023 närmar sig med stormsteg och ingen är gladare än vi! Julen är en magisk högtid och ännu bättre blir den tack vare att man får dekorera och piffa i hemmet. Hur mysigt är inte det? Vi kommer här visa massor av fint julpynt 2023, både gammaldags och modernt, samt ge några bra tips som är bra att tänka på inför julpyntningen.

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Julpynt 2023 – Gammaldags julpynt

Julpynt 2023 – Modernt julpynt

Julpynt 2023 – Vitt julpynt

Julpynt 2023 – Tomtar, granar, snögubbar osv

Julpynt och julbelysning utomhus

Alla möjliga sorters julpynt

Julpynt finns i alla möjliga varianter. Julpynt är allt från dekorationer i form av tomtar, snögubbar och mistlar till jultextilier i form av julkuddar, julgardiner, juldukar och andra textilier som påslakan, kökshanddukar och linneservetter med julmönster på. Vi får för all del inte heller glömma den klassiska julstjärnan och adventsljusstaken förstås. Inredningsbutikerna har verkligen ett enormt utbud av julprodukter och det är lätt hänt att man råkar klicka hem lite för mycket. Vad som är lagom mycket julpynt är ju dock helt individuellt, precis som det ska vara. Man gör som man vill och finast blir det när man själv trivs. Det finns med andra ord inga regler kring vad som är för mycket eller för lite julpynt. Julen ska vara fri från regler tycker vi!

Något man i alla fall ska komma ihåg är att det finns julpynt till hemmets alla rum. Det finns julpynt 2023 till badrummet i form av röda badrumsmattor och röda handdukar med tomtar, till köket i form av kaffeburkar med julmotiv, kökshanddukar och disktrasor med tomtar på och porslin med fina julmotiv i mängder. Till vardagsrummet finns allt från mysiga ljuslyktor formade som snöbollar till klassiska tomtar eller kuddfodral och plädar med julmotiv på. Glöm inte heller bort att själva julgranen, som ofta står i vardagsrummet, ger maximal julkänsla. Till sovrummet kan du hitta julpynt i form av påslakan och överkast antingen i rött eller grönt, eller också med julmotiv med tomtar eller varför inte snöflingor. Vad gäller matbordet får man inte glömma att det finns mängder av fina bordslöpare, tallriksunderlägg, ljusstakar, karaffer och kakfat med fina motiv i rätt julkänsla.

Vad som egentligen är ”julpynt” är upp till var och en. Det kan vara klassiskt julpynt med just julmotiv i form av tomtar, snögubbar, snöflingor och pepparkakor. Men det kan också vara julpynt utan mönster och tryck. Julpynt i form av att man helt enkelt byter ut saker i hemmet till nyanser som går i mer rött och grönt. Även guld, glitter och bling är förknippat med jul och en enkel batteridriven ljusslinga kan räcka gott för att skapa den mysiga julkänsla som julen är förknippad med.

Som vi tidigare varit inne på är det viktigaste att man hittar sin egen personliga stil. Därför tipsar vi idag om julpynt i form av både klassiskt gammaldags julpynt men också modernt julpynt för den som föredrar det.

 

LÄS ÄVEN: FINA JULGARDINER FÖR ALLA HEM

Vad är gammaldags julpynt?

Gammaldags julpynt är verkligen en typ av julpynt där man kan vara helt säker på att skapa den där riktiga, äkta julkänslan. Gammaldags julpynt förknippar vi med klassiskt julpynt. Det är med andra ord pynt med klassiska julmotiv, mycket rött och mycket grönt. Gammaldags julpynt är mer dekorativt och detaljrikt än det moderna julpyntet. Det är till exempel dekorationsfigurer i form av tomtar med det klassiska jultomte-looken. Det finns massor av vackert gammeldags julpynt i butikerna kring jul och vi har gjort vårat bästa för att plocka ut några favoriter här idag som ni inte får gå miste om.

Att gammaldags julpynt är så pass populärt och aldrig går ur tiden är inte konstigt. Julen är verkligen en frizon från allt det tillrättalagda och perfekt avskalade. Det är en tid många förknippar med värme, harmoni, ljus och hemtrevlighet. Få saker lyckas skapa den känslan som det klassiska gammaldags julpyntet. Vill man att hemmet ska andas jul i vartenda hörn är det gammaldags julpyntet verkligen att satsa på.

Gammaldags julpynt till vardagsrummet kan vara röda ljuslyktor, gammaldags nötskålar med nötknäckare, nötknäppare, julgardiner med tomtar på och kuddfodral i ett härligt klassiskt julmotiv. Byt också ut alla levande stearinljus till röda ljus. Det sitter i detaljerna! Gammaldags julpynt finns förstås till alla hemmets rum men tänk på att låta alla rum ha ungefär lika mycket julpynt. Det skapar enhetlighet och blir mest smakfullt. Så oavsett om du vill ha mycket eller lite julpynt så tycker vi att det finns stora fördelar med att ha en röd tråd åtminstone i mängden julpynt.

Gammaldags julpynt är verkligen för den som önskar den klassiska varma julkänslan man får från alla amerikanska julfilmer! Glitter, guld, rött, grönt, tomtar, snöflingor, julgran, adventsljusstakar, julstjärnor, julstrumpor, adventskalender och mistlar. Och återigen, glöm inte att byta ut textilier. Alla typer av textilier går att med gammaldags julkänsla. Kika i collagen så hoppas vi du får lite inspiration och tips!

 

SE ÄVEN: 12 SNYGGA JULGRANSFÖTTER

Vad är modernt julpynt?

Modernt julpynt är mer avskalat, inte så plottrigt, utan en massa färger och stilrent i sin design. Det är inte massa krusiduller och inte så mycket dekorativa detaljer som det gammaldags julpyntet. Modernt julpynt har verkligen blivit mer och mer populärt de senaste åren. Det går förstås helt i linje med de moderna hemmen rent generellt. Många tycker om den moderna stilen som karaktäriseras av stilren och avskalad design med väldigt lite inslag av färg, eller ingen färgglad färg alls. Det handlar snarare om de jordnära och neutrala färgerna i form av vitt, grått, beige, brunt, greige och svart.

Inte helt oväntat är det just så det moderna julpyntet ser ut. Det är julpynt som även det finns i precis alla tänkbara kategorier inom inredning. Allt från belysning i form av adventsljusstakar och julstjärnor. Till textilier i form av kuddfodral, plädar, påslakan, överkast och handdukar. Även inredningsdekorationer i form av skulpturer och ljusstakar finns förstås i det moderna julpyntets spår. Vad gäller advetsljusstakar och julstärnor finns dessa i moderna utformningar i helvitt utan en massa detaljer. Eller i svart för den som gillar en mer rockig modern design.

Modernt julpynt i form av textilier finns det även det mängder av. Kuddfodral i beige med en enkel gran, pläd i mörkgrönt eller varför inte kökshanddukar i grått med smakfullt placerade snöflingor på. Den generella känslan av det moderna julpyntet är att ingenting lämnats åt slumpen. Det är inga detaljer som inte är helt genomtänkta helt enkelt.

Modernt julpynt 2023 finns det helt otroligt mycket av i butikerna just nu. Det är förmodligen just för att det blivit så pass populärt. Därför hoppas vi att det ska bli lättare för er att hitta guldkornen bland årets moderna julpynt med de produkter vi tipsar om här idag. Varje år kommer det nytt julpynt från såväl nya som välkända varumärken och många satsar riktigt stort och brett på utbudet av julpynt. Därför kan det kännas övermäktigt att leta sig genom alla nyheter. Vi vill dock slå ett slag för att vara ute i god tid med att beställa julpyntet. Det är i de flesta fall skapat i en begränsad upplaga med önskan att sälja slut eftersom få köper julpynt under resterande delar av året.

Fem vanligaste missarna vid julpynt!

Vitt julpynt är mångas favorit

Vitt julpynt är ofta förknippat med det vi tidigare var inne på, det moderna julpyntet. För faktum är att vit inredning över lag idag ofta är förknippat med modern inredning. Även om vit inredning i lika stor utsträckning kan vara mer klassisk gammaldags inredning åt shabby chic hållet. Vitt julpynt finns det i alla fall mycket av och gillar man vit inredning kommer i alla fall inte utbudet bli ett bekymmer. Det finns vitt julpynt i form av allt från vit julgran till vit julstjärna, vit adventsljusstake till vita textilier i form av vita julkuddar med julmotiv. Det finns också massor av vita juldekorationer. Däribland tomtar i porslin,  dekorationskottar och vita dekorationsjulgranar.

Det som är så fint med vitt julpynt är att det sällan blir plottrigt. Så för den som älskar julen och julpynt men har svårt för det plottiga och prylar överallt passar det vita julpyntet alldeles perfekt. Då kan man behålla den avskalade moderna känslan hemma men ändå få in julpynt och julkänsla. Det som blir extra viktigt att tänka på om man vill åt en julkänsla men kommer satsa på vitt julpynt är att vara extra noga med belysningen. Advetsljusstakar, dekorationsljusslingor, lanternos, ljusstakar och ljuslyktor kan man knappt få för mycket av i juletid! Så glöm inte bort den viktiga belysningen och vikten av att ha belysning i flera delar av ett rum. Det räcker till exempel inte att i ett vardagsrum ha en julstjärna hängandes i fönstret och tro att man är klar. Då kommer resterande delar av rummet bli som ett svart hål. Så se till att placera någon dekorativ julbelysning i andra delar av rummet så att rummet får djup. Det gäller självklart i alla rum i hemmet och inte bara i vardagsrummet!

 

LÄS OCKSÅ: 20 SNYGGA JULGRANSMATTOR

Glöm inte att pynta balkong och trädgård

Något som är väldigt lätt att glömma bort när man julpyntar är att även våra kära uterum ska ha julpynt. Oavsett om du bor i hus och har en trädgård eller om du bor i lägenhet och har balkong. Och oavsett om du själv ser din trädgård eller balkong inifrån så bör den julpyntas. Dels för att det skapar julkänsla utifrån och det kommer alla förbipasserande uppskatta. Dels för att du själv kommer få ett leende på läpparna och en varm känsla i kroppen när du kommer hem och möts av det vackra hemtrevliga julpyntet i trädgården. Eller när du ska gå ut med soporna på kvällen och möts av en härlig ljusslinga som bringar värme till den kyliga vintern.

Julpynta balkongen

Många har en tendens att låta balkongen bli en extra avlastningsyta för bråte på vinterhalvåret. Det vill vi verkligen ändra på. Satsa på att låta även balkongen få julkänsla. Har man en väldigt liten balkong är det förstås lätt att det blir för mycket om man öser på med både tomtar, belysning, julgranar och hela faderullan. Men en vacker ljusslinga att vira runt balkongräcket är verkligen något som gör underverk. Både utifrån sett men också från insidan. Det ger otroligt fint ljus och mysigt sken hela vägen in eftersom belysningen från balkongen syns in i lägenheten också.

Har man en stor balkong kan man förstås också ha en mysig ljusslinga som slingrar runt balkongräcket. Andra fina dekorationer för större balkonger är till exempel en dekorationsgran med LED-belysning eller andra fina julbelysningar för utomhusbruk.

Julpynta trädgården

För den som har trädgård är möjligheterna till julpynt oändliga. Vill man gå all in som i amerikanska filmer finns det allt man kan tänka sig i form av färgglada ljusslingor, dekorationsfigurer och blinkande lampor. Vill man ha en mer dämpad julbelysning utomhus finns mer dova ljusslingor eller vackra julgranar med LED-belysning för utomhusbruk. Tänk att komma hem från jobbet i mörkret, snön ligger vit på både marken och på taken och tomten är alldeles fylld av julkänsla. När det gäller julbelysning utomhus finns allt från ljusslingor som kan fästas på stuprännan eller räcken till ljusnät med lampor perfekta att lägga över buskar och träd.

Här tipsar vi om magiskt julpynt att ha utomhus.

Förutom dessa klassiska ljusslingor finns massor av magiskt vackra juldekorationer med belysning som lyser vackert i julmörkret. Allt från jultomtar, julgranar och snöflingor till snögubbar och andra julrelaterade dekorationer. Vi har samlat ett collage här ovanför med bara massor av fina utomhus dekorationer för både balkong och trädgård.

Hoppas ni fått lite julkänsla, inspiration och en varm känsla i kroppen inför julen. Vi har idag gjort allt för att samla allt från det klassiskt gammaldags julpyntet till det mer stilrena moderna julpyntet. Kanske har du tidigare föredragit modernt julpynt men har idag fått upp ögonen för den mer gammaldags stilen. Eller också har du alltid föredragit klassiskt gammaldags julpynt men har nu öppnat ögonen för det trendiga moderna julpyntet. Oavsett vad så önskar vi er alla en fantastisk december och jul med nära och kära, mycket julpynt och mycket god julmat. Glöm inte att spana in våra andra julrelaterade inlägg. Bland annat vackra juldukningar!

God Jul och Gott nytt år önskar oss på Inredningsinspiration.com!