20 Snygga Julgransmattor 2023 – Hitta Bästa Julgransmattan!

Är du på jakt efter en fin julgransmatta? Då har du hittat rätt! Vi har samlat 20 snygga julgransmattor som kommer förgylla hemmet i jul. Julgransmattorna är i olika färger, former, material och prisklasser. Här hittar du de bästa julgransmattorna just nu för alla olika typer av hem. 

Att matcha sin julgransmatta med övrig juldekoration och julgranspynt är A och O för att få till en fin helhet. Numer finns det massor av olika julgransmattor i olika utseende och design så det kommer garanterat finnas något som faller dig i smaken.

Inlägget innehåller annonslänkar.

20 fina julgransmattor 2023

Julgransmatta 2023 – Mer om några utvalda favoriter

1. Lyxig vit julgransmatta 

äggkopp-djurmotiv

En otroligt snygg och lyxig julgransmatta i vit färg. Mattan är tillverkad i 80% akryl och 20% polyester. Denna julgransmatta är en pälsimitation som sätter extra elegans på julgranen.

2. Snygg julgransmatta i bomull

äggkopp-djurmotiv

Denna röda mönstrade julgransmatta blir en dekorativ detalj under julgranen. Mattans mitt är omönstyrad vilket hjälper dig att placera granen på rätt ställe. Mattan är tillverkad i bomull och har en diameter på 110 cm.

3. Vit mönstrad bomullsmatta

äggkopp-djurmotiv

En vit julgransmatta med fina mönster som blir riktigt läcker under julgranen. Mattan är tillverkad i bomull och har en diamter på 110 cm.

4. Julgransmatta med belysning

äggkopp-djurmotiv

Ta din julgransmatta till nästra nivå med inbyggd belysning. LED-belysning lyser igenom de markerade stjärnorna i mattan vilket ger en läcker effekt. Ljuskällor ingår.

5. Julgransmatta av återvunna PET-flaskor

äggkopp-djurmotiv

En slätvävd julgransmatta som är tillverkad av återvunna PET-flaskor. Ett miljövänligt val helt enkelt! Mattan finns i flera färger och har en diamter på 110 cm.

6. Julgransmatta med tomtar

äggkopp-djurmotiv

En klassisk julgransmatta med tomtar på. Motiv på julgransmattan är väldigt populärt och här ett fint alternativ som ramar in granen perfekt.

Traditionella julgransmattor: Klassiska mönster som sprider julstämning

Traditionella julgransmattor kommer oftast i rika, varma färger som rött, grönt och guld. Dessa mattor kan prydas av allt från snöflingor, renar och julstjärnor till mer komplexa vinterscener. Ett klassiskt mönster kan återskapa den känsla av barndomsjular, av sagor kring granen och av förväntan inför julafton.

Förutom designen har dessa mattor också ett praktiskt syfte. De hjälper till att skydda golvet från barr och vatten, samtidigt som de skapar en sammanhängande bas för julgranen. Dessutom kan en vacker matta lyfta fram granens skönhet och komplettera rummets övriga juldekorationer.

Så om du är ute efter den där genuina, tidlösa julstämningen tycker vi att du ska fundera på att investera i en traditionell julgransmatta. Den blir inte bara en vacker grund för din gran utan också ett minne som kan föras vidare genom generationer.

LÄS OCKSÅ: 12 SNYGGA GLÖGGMUGGAR

Moderna julgransmattor: Trendiga designval för det samtida hemmet

För de som bor i trendiga, samtida hem kan valet av juldekorationer bli en balansakt mellan tradition och modernitet. Tack och lov finns det ett brett utbud av moderna julgransmattor som kombinerar julens magi med dagens inredningstrender.

Moderna julgransmattor tenderar att ha mer avskalade och minimalistiska mönster. Istället för komplexa julmotiv kan dessa mattor ha enkla geometriska former, monokroma färgval eller stiliserade julikoner. Många av dessa designval är inspirerade av skandinavisk och samtida västerländsk design, vilket gör dem idealiska för våra moderna hem.

Materialvalen kan också vara annorlunda. Medan traditionella mattor ofta är gjorda av ull eller bomull kan de moderna varianterna vara gjorda av material som jute, sisal eller återvunna material. 

Oavsett om du bor i en ultramodern lägenhet eller ett trendigt renoverat radhus finns det garanterat en julgransmatta som passar din stil.

solspegel-bild

Praktiska aspekter: Välja en julgransmatta som passar din gran och hem

Men att hitta den perfekta julgransmattan handlar inte bara om stil och design. Den praktiska aspekten är som sagt lika viktig för att säkerställa att mattan uppfyller sina funktionella krav och skyddar ditt golv från barr, vatten och eventuella repor. 

Nedan följer några tips och aspekter att tänka på när du väljer en julgransmatta utifrån praktiska överväganden:

Storlek och form

Beroende på din julgrans storlek och form kan du behöva en större eller mindre matta. En för stor matta kan ta över utrymmet, medan en för liten inte kommer att ge tillräckligt med skydd. Mät ytan där granen ska stå innan du handlar.

Material

Välj ett material som är vattenresistent eller åtminstone vattenavvisande. Detta är särskilt viktigt om du har ett trägolv som kan skadas av vatten. Material som plast, gummi eller vaxduk är bra val.

Lätt att rengöra

Barr kan bli klibbiga, och om du vattnar din gran regelbundet kan jorden eller vattnet smutsa ner mattan. Välj en matta som är lätt att torka av eller tvätta.

Halkfri baksida

Om du har hårda golv kan en matta med en halkfri baksida för att förhindra att den glider runt.

Design

Medan de praktiska är viktig vill du fortfarande att din matta ska se bra ut. Försök hitta en balans mellan en matta som uppfyller dina praktiska behov och samtidigt kompletterar din julinredning.

LÄS ÄVEN: BÄSTA JULGRANSPYNTET – SNYGGA JULHÄNGEN!

Tips för att hitta den bästa julgransmattan för ditt hem

För att välja den bästa  julgransmattan för ditt hem tycker vi du ska börja med att fundera på din övergripande juldekoration. Om du lutar åt en traditionell stil kan en klassisk röd eller grön matta vara det självklara valet. För ett modernare hem kan en enkel, stilren design eller en i neutrala färger passa bättre.

Tänk även på mattans funktion. Den bör vara tillräckligt stor för att passa under granen och skydda golvet från eventuellt spill från granvattnet. Ett vattenresistent material och en halkfri baksida kan vara värdefulla egenskaper.

Slutligen, oavsett vilken design eller stil du väljer, låt julgransmattan bli en integrerad del av din juldekoration och bidra till den varma och mysiga atmosfären i ditt hem under högtiden. Med rätt val kan du vara säker på att både din gran och ditt golv kommer att må bra – och att ditt hem kommer att stråla av julglädje!

LÄS OCKSÅ: FINASTE PLASTGRANARNA 2023