7 Stora Klotvaser i Glas och Keramik

Är du på jakt efter en klotvas i glas eller keramik så har du kommit rätt. Här hittar du 7 snygga klotvaser som garanterat kommer bli en fin detalj i hemmet. Klotrunda vaser passar både färska blommor och andra växter så de har ett stort användningsomårde. Den runda formen passar bra in både på fönsterbänken, tv-bänken eller byrån.

Klotvaserna här nedan är i olika storlekar, design och prisklasser. Det som kan vara bra att tänka på är att nästan alla vaser finns i fler storlekar och färger så du förhoppningsvis kan hitta en vas som passar just ditt hem.

Inlägget innehåller annonslänkar.

7 fina klotvaser i glas och keramik

Mer om några utvalda favoriter

1. Kristallklot i glas från Orrefors

äggkopp-djurmotiv

Hur läcker är inte detta snygga kristallklot från omåttligt populära Orrefors! I modern design med mycket nordiskt uttryck kommer denna vas bli hemmets nya favorit. Vasen finns i olika storlekar och passar utmärkt att kombinera med andra produkter från samma serie.

2. Munblåst klotvas i blå färg

äggkopp-djurmotiv

Snygg klotvas med bubblor som kommer sätta lite extra prägel i hemmet. Med sitt spännande och unika uttryck blir denna vas rummet självklara fokuspunkt. Vasen är munblåst och finns i fler färger.

3. Klotvas i keramik från Cooee Design

äggkopp-djurmotiv

Klotvas i keramik från populära Cooee Design. Vasen är handgjord vilket gör att varje vas är unik. Vasen finns i fler storlekar, färger och kombineras med fördel med fler produkter från Cooee Design.

Klotvaser – fin inredningsdetalj för alla hem

Klassiska klotvaser vägrar sluta vara aktuella och är mer trendiga än någonsin nu. Den runda vasen i glas eller keramik är den perfekta inredningsdetaljen för alla hem. Den tar lite plats samtidigt som det blir en självklar fokuspunkt i rummet. Klotvasen hörs och syns, men som tur är på ett inbjudande och iögonfallande sätt. 

Klotvaser i glas eller keramik passar lika bra i sovrummet som i vardagsrummet, köket eller uterum. Det är en stilren typ av vas som är enkel att matcha med den övriga inredningen och den smälter fint in i rummet oavsett om vasen placeras på bordet, byrån eller i fönstret. En klotrund vas med en vacker bukett av färska blommor är en inredningsdetalj som är svårslagen!

Klotrunda vaser är en vas som passar i de allra flesta inredningsstilar. Med tanke på det stora utbudet och att det går att välja på mycket olika färger och material är den klotrunda vasen ett måste i alla hem. Anpassa bara klotvasen lite efter den övriga inredningen så kommer det garanterat bli en ny favorit i hemmet.

LÄS OCKSÅ: GLASERADE KRUKOR

Klotvas i glas

Klotvaser i glaser är en av våra absoluta favoriter och finns det någon annan vas med så mycket lyx och elegans i sig? Det genomskinliga glaset, som ibland är dekorerat med frostade detaljer, tillsammans med en fin blombukett är en favorit på vardagsrumsbordet. När helgen närmar sig får man lyxa med nya fräscha blommor som gör att vasen hela tiden känns uppdaterad och ombonad. 

Runda glasvaser är väldigt tacksamma att inreda med då det transparanta glaset direkt blir en naturlig del i all annan inredning. Glas är inget som kan skära sig eller bli att kännas malplacerat som exempelvis modern inredning kan göra om det blandas med för mycket retroinspirerad inredning. 

Utbudet av klotvaser i glas är stort och det går att anpassa stil efter tycke och smak. Gillar du enklare varianter utan några krusiduller så finns det, vill du istället ha en glasvas med lyxig känsla och fina detaljer så finns det också. 

Klotvas i keramik

Klotvaser i keramik, kanske den mest trendiga vasen av de alla just nu. Framför allt är klotvasen från Cooee Design otroligt populär för tillfället och syns flitigt både i inredningsbutiker, på arbetsplatser och i sociala medier. Keramik är ett snyggt och tacksamt material som går att matcha bra med nästan all annan inredning. Den så ofta matta ytan på runda keramikvaser sticker inte utan blir ett varmt tillskott i rummet. 

Vill du ha in äkta hantverk i hemmet så är keramikvaser ofta ett bra alternativ. Det är inte bara den klotrunda vasen i keramik som allt som oftast är handgjord utan det brukar de flesta vaser i keramik vara.

klotvas-bld

Olika typer av klotrunda vaser

Det finns lite olika typer av klotvaser och beroende på vad det är man letar efter så kan det vara bra att väga de olika varianterna mot varandra. Det är främst de släta klotvaserna och de vaser som har dekorativa detaljer. 

Släta klotvaser är den vanligaste varianten av klotrunda vaser. Här kan man välja på både glasvas eller keramikvas och utbudet är bra. Det finns mycket att välja på vad gäller storlek och färg. 

Klotvaser med detaljer så är det främst glasvasen som gäller. Runda glasvaser med dekorativa detaljer blir en supersnygg inredningsdetalj och det behövs inte något blomster för att vasen ska lyfta. Det gör den så bra på egen hand!

Oavsett släta eller detaljerade klotvaser är så är det en vas som ständigt känns akutell och förhoppningsvis aldrig kommer gå ur tiden! VI hoppas du fått lite tips och inspiration här och att du hittar en riktigt snygg klotvas att pryda hemmet med.