6 Glaserade Krukor Med och Utan Fat

Är du på jakt efter en glaserad kruka har du hittat rätt! Här visar vi 6 snygga glaserade krukor som är lika användbara inomhus som utomhus. Du hittar krukor i olika storlekar, design, med- och utan fat. Den glaserade krukan är en riktig klassiker och blir en fin inredningsdetalj i alla hem.

Inlägget innehåller annonslänkar.

6 fina glaserade krukor

Mer om några utvalda favoriter

1. Glaserad kruka för inomhus och utomhus

äggkopp-djurmotiv

Denna glaserade kruka blir en lika snygg inredningsdetalj oavsett om du placerar den inomhus som utomhus. Krukan är en populär produkt som finns i en mängd olika storlekar och färger så du kan hitta din alldeles egna favorit.

2. Handglaserad kruka från Bergs Potter

äggkopp-djurmotiv

Denna handglaserade krukan heter Simona och kommer bli din bästa kompis i hemmet. Krukan är lika användbar för blommor och växter som en fin inredningsdetalj att vila ögonen på. Krukan finns även i gult.

3. Liten glaserad kruka till fönsterbrädan

äggkopp-djurmotiv

Glaserad kruka i mindre modell som passar lika bra i fönsterbrädan som på uteplatsen. Krukan kan med fördel kombineras med fler mindre krukor till ett fint stilleben!

Vad är glaserade krukor?

Glaserade krukor är en typ av kruka som är tillverkad av lergods och får sedan ett överdrag av glasyr. Det finns olika varianter av glaserade krukor, bland annat vanliga krukor men också glaserade krukor med fat och dräneringshål. Dessa typer av krukor går utmärkt att använda både inomhus och utomhus. Vissa påstår att glaserade krukor är mer hållbara än andra krukor med tanke på glasyren och att de därav skulle vara en bättre utomhuskruka än många andra krukor. Huruvida det är sant eller inte låter vi vara osagt. 

Den glaserade krukan håller fukten i jorden mycket bra och är därför ett ypperligt val att använda till växter som trivs i lite fuktigare jord. Glaserade krukor håller väldigt bra så vill du ha en kruka som ser likadan ut år efter år är det här precis vad du letar efter.

LÄS OCKSÅ: SNYGGA VASER MED BUBBLOR

Glaserade krukor med fat – praktiskt och snyggt

Glaserade krukor med fat förknippar vi mycket som en balkongkruka men den går precis lika bra att använda överallt. Varför vi förknippar den som just en balkongkruka är förmodligen för att glaserade krukor med fat har en bra hållbarhet och tål hårt väder och vind, fatet hjälper till att inte blöta ner balkongmattan vid vattning och sen är det ju en färgglad och vacker kruka som är snygg att inreda med. Den har med andra ord allt en kruka behöver för just balkongen. 

Att glaserade och färgglada krukor på fat behåller vattnet på ett smart sätt och samtidigt är väldigt fina att inreda med gör krukan också till en praktisk och snygg kruka att använda inomhus. Det är snyggt att kombinera glaserade krukor med fat i olika storlekar och ställa tillsammans i en grupp. 

De positiva och praktiska egenskaperna med glaserade krukor på fat ska inte underskattas. Lerkrukor behöver mer vatten än exempelvis en kruka i plast och då är det lätt att vattna för mycket. Med hjälp av dräneringshål och ett fat behöver du dock inte riskera att vattnet ligger kvar i krukans botten

 

 LÄS OCKSÅ: SEKATÖR BÄST I TEST

klotvas-bld

En kruka för inomhus och utomhus

Glaserade krukor tål det mesta och är kruka som med fördel kan användas både inomhus och utomhus. Det bästa med det är så klart att man kan växla mellan de olika miljöerna beroende på säsong. Som vi tidigare nämnt sägs det att glaserade krukor skulle vara mer hållbara och hålla emot kyla bättre än andra lerkrukor. Vi är dock tveksamma om det verkligen stämmer men det skulle kunna vara ett start argument till varför det är en sådan bra utomhuskruka. 

Den färgglada utsidan på glaserade krukor gör också att de är väldigt fina att inreda med och att ha både i fönster, på bord eller på golvet. Det blir en färgklick i hemmet och tillsammans med en vacker växt är det en inredningsdetalj som är svårslagen! Det är med andra ord en mångsidig typ av lerkruka som har ett stort användningsområde och användas precis där man behöver den. 

Vi hoppas att du fått lite tips på snygga glaserade krukor med och utan fat här och att du hittat något fint att förgylla hemmet eller trädgården med framöver.