16 Snygga Kökshanddukar Med Motiv!

Är du på jakt efter en kökshandduk med motiv har du hittat rätt. Här visar vi 16 snygga kökshanddukar med motiv som kommer ge köket lite mer värme och personlighet. Du hittar motiv från Carolina Gynning, Marimekko, Solstickan och många fler!

Inlägget innehåller annonslänkar.

Därför bör alla ha en kökshandduk i köket!

Att kökshandduken inte är självklar i alla hem är för oss ett mysterium. Kökshandduken bör alltid ha sin alldeles egna heliga plats i köket eftersom den används dagligen. 

Här är några anledningar till varför vi tycker kökshandduken är en självklarhet i köket: 

Torka händerna på: – När du tvättar händerna i köket behöver man självklart något att torka sig på. Kökshanddukens mest självklara anvädningsområde. 

Torka av ytor: Om du spillt något på köksbordet eller diskbänken kan du använda en kökshandduk för att torka av ytan och hålla den ren.

Hantera heta föremål: När du tar ut en het kastrull eller form ur ugnen kan du använda en kökshandduk för att skydda händerna från värmen.

Torka av köksredskap: Efter att ha diskat eller sköljt av köksredskap kan du använda en kökshandduk för att torka av dem och hålla dem rena.

Torka av mat: Om du har tvättat eller sköljt av grönsaker eller frukt kan du använda en kökshandduk för att torka av dem innan du lägger dem på tallriken.

En kökshandduk en praktisk och mångsidig köksartikel som kan användas av fler olika anledningar!

16 kökshanddukar med motiv

Vad kännetecknar kökshanddukar?

Kökshanddukar är vanligtvis tillverkade av bomull eller linne vilket gör dem tåliga och absorberande. De är vanligtvis rektangulära eller fyrkantiga i formen och varierar i storlek från små handdukar till större dukar som kan användas för att torka av stora ytor.

Kökshanddukar är vanligtvis utformade med ett mönster, motiv eller en färg för att passa in i kökets inredning. De kan vara enfärgade, ha tryck med bland annat  matrelaterade motiv eller ha mönster som rutor, randiga eller prickiga.

Kort sagt, kännetecknen för kökshanddukar inkluderar bomull eller linne material, absorberande egenskaper, en mängd olika mönster och färger, samt en praktisk och hygienisk design som gör dem lämpliga för att användas i köket.

 

LÄS ÄVEN: SNYGGA PASTASLEVAR

Populära motiv på kökshanddukar

Kökshanddukar med motiv är väldigt vanliga i de svenska hemmen men vilka olika typer av motiv är det egentligen som brukar förekomma på kökshanddukar? Här är några vanliga motiv du kan springa på: 

Matrelaterade motiv

Det är vanligt med matrelaterade motiv som exempelvis frukt, grönsaker, kryddor, bakverk och köksredskap.

Djurmotiv

Djurmotiv som hönor, kycklingar och grisar är också populära på kökshanddukar.

Säsongsmotiv

Beroende på årstid kan kökshanddukar med säsongsmotiv som julgranar, höstlöv eller påskägg vara populära att använda sig av.

Humoristiska motiv

Vissa kökshanddukar har roliga eller humoristiska citat, illustrationer eller karaktärer som bidrar med lekfullhet till köket.

Geometriska mönster

Geometriska mönster som chevroner eller trianglar är också vanliga på kökshanddukar och ger en modern touch till köksinredningen.

I grund och botten kan kökshanddukar ha vilket motiv som helst, så länge det passar in i kökets inredning och gör det lätt och roligt att använda dem i köket.

Carolina Gynning och Marimekko – populära kökshanddukar med motiv

Carolina Gynning och Marimekko är två exempel på varumärken som har skapat populära kökshanddukar med olika motiv.

Carolina Gynning, den svenska konstnären och designern, har designat flera olika kökshanddukar med sina egna färgstarka och lekfulla (men även allvarliga) motiv. Hennes kökshanddukar har ofta tryck med ett kvinnoansikte som förmedlar olika uttryck.

Marimekko är ett finskt designföretag som är känt för sina färgglada och grafiska mönster. Marimekko har skapat flera populära kökshanddukar med sina karakteristiska mönster som det ikoniska Unikko-mönstret med stora röda blommor på en vit bakgrund.

Både Carolina Gynning och Marimekko har blivit populära bland konsumenter som vill ha unika och trendiga kökshanddukar med spännande motiv. Deras handdukar kan ge en färgstark touch till köksinredningen och göra det roligt och inspirerande att laga mat och vara i köket. Vi älskar både Gynnings och Marikekkos handdukar till köket och kan verkligen rekommendera dessa alternativ.

kokshandduk

Motivet på kökshandduken präglar känslan i köket

Motivet på en kökshandduk kan verkligen prägla känslan i köket! Kökshanddukar med olika motiv kan bidra till att skapa en viss stämning eller atmosfär i köket. Till exempel kan handdukar med blommor eller frukt mönster ge en mjuk och feminin känsla, medan handdukar med geometriska mönster kan ge en mer modern och minimalistisk känsla.

Likaså kan handdukar med säsongsmotiv bidra till att skapa en känsla av högtid och festlighet, medan handdukar med roliga citat eller humoristiska illustrationer kan ge en avslappnad och lekfull stämning.

Valet av handduksmotiv kan också spegla din egna personlighet och stil. Om du tillexempel älskar att laga mat och baka är handdukar med matrelaterade motiv något som självklart skulle passa bra.

Motivet på kökshandduken kan absolut påverka känslan och stämningen i köket och det är därför viktigt att välja en handduk som passar ens personliga smak och stil.

Bästa materialval på kökshandduk

Det bästa materialvalet för en kökshandduk tycker vi är bomull eller linne. Båda materialen är naturliga och har bra absorberande egenskaper vilket gör dem idealiska för att torka av ytor i köket och hantera mat.

Bomull är mjukt, slitstarkt och lätt att tvätta. Det kan även tvättas i högre temperaturer, vilket är viktigt ur en hygienisk synvinkel. Bomullshanddukar finns i många olika tjocklekar och kvaliteter så det är lätt att hitta en handduk som passar ens egna önskemål.

Linne är också en populär val för kökshanddukar eftersom det är mycket absorberande och torkar snabbt. Linnehanddukar är vanligtvis något tunnare än bomullshanddukar men kan ha en mer rustik och naturlig känsla. De är också mer hållbara än bomullshanddukar och kan hålla längre över tid.

Vi hoppas att du fått några bra tips och lite inspiration på kökshanddukar med motiv. Hittar du inget som passar här så kommer du garanterat hitta något bra någon annanstans. Utbudet av kökshanddukar är stort och det finns något för alla!