Bästa Lakritskalender 2023 – Julkalender Med Lakrits!

Här hittar du några av årets bästa lakritskalendrar!

För många av oss markerar adventskalendern startskottet för julfirandet, en daglig påminnelse och nedräkning till den mest festliga tiden på året. Medan de flesta förknippar kalendrar med choklad eller små leksaker finns det en annan kalender som snabbt vinner hjärtan och smaklökar: lakritskalendern.

För de som inte kan få nog av denna salta eller söta delikates, erbjuder en lakritskalender en ny smakupplevelse varje dag fram till jul. 

Inlägget innehåller annonslänkar.

Vad är en lakritskalender?

En lakritskalender är likt andra temakalendrar en speciell typ av adventskalender som är framtagen för att fira nedräkningen till jul. Istället för choklad eller andra godsaker innehåller denna kalender olika sorter av lakrits bakom varje lucka.

Den klassiska lakritskalendern har ett fönster för varje dag från första till tjugofjärde december. Varje lucka döljer en bit av läcker lakrits som kan variera i smak och konsistens. Det kan handla om allt från söta lakritsbitar till salta varianter, och även bitar som är täckta i choklad eller fyllda med någon överraskande smak.

Att välja en lakritskalender är ett utmärkt alternativ för lakritsälskaren. Oavsett om du gillar din lakrits söt, salt, hård eller mjuk, finns det en kalender där ute som kan tillfredsställa dina smaklökar. Varje dag blir en ny smakupplevelse vilket gör nedräkningen till julafton ännu mer spännande!

Bästa Lakritskalender 2023 – Sammanfattning (Topp 4)

 

4 lakritskalendrar 2023

lakritskalender-1

Haupt Lakritskalender

lakritskalender-2

Lakritsfabriken

lakritskalender-3

S-Märken Godiskalender

lakritskalender-4

Johan Bulow

Julkalender Med Lakrits 2023 –
Våra 4 favoriter!

1. Adventskalender Haupt Lakrits

lakritskalender-1

Haupt Lakrits adventskalender är din ultimata följeslagare för nedräkningen till jul, med en daglig dos av exklusiv lakrits. Varje lucka avslöjar en helt ny smakupplevelse, där en harmonisk blandning av söt och salt lakrits väntar. Dessutom gömmer sig bakom vissa luckor bitar med en silkeslen chokladöverdrag i olika smakvariationer, noggrant utvalda för att framhäva det allra bästa hos ditt mest älskade godis.

Med Haupt Lakrits adventskalender blir varje dag en kulinarisk resa mot julen!

2. Lakritskalender från Lakritsfabriken

lakritskalender-2

Lakritsälskarens julförberedelser börjar extra tidigt i år med Lakritsfabriken i Ramlösa’s underbara adventskalender. Med denna kalender får du njuta av premiumlakrits varje dag medan du räknar ned till julens ankomst. Bakom varje förtrollande lucka väntar en överraskande och unik smakupplevelse, särskilt utvald för att överraska dina smaklökar.

Varje kalenderlucka innehåller generösa 30 gram lakrits vilket adderar upp till en imponerande totalvikt av 720 gram smakrik njutning. Ge dig själv eller en lakritsälskare i ditt liv den perfekta gåvan som sprider glädje och goda smaker under hela december månad.

 

3. Godiskalender med S-märke

lakritskalender-3

Här är en riktigt rolig julkalender med S-märken. Medan vi ofta har våra egna favoriter bland S-märkets läckerheter, är det just julens magi som ger oss modet att lämna det bekanta och ge nya smaker en chans.

Öppna de 24 lockande luckorna på denna generösa godiskalender och upptäck en värld av smakupplevelser som sträcker sig bortom det förväntade. Bland dessa överraskningar finner du spännande varianter såsom frisk sur cola, den oväntade kombinationen av jordgubb och lakrits, sensationellt supersura klubbor och det förtrollande saltade skummet.

Låt våra S-märken sätta guldkant på din jul med en kalender som lyfter fram nya smakäventyr varje dag.

4. Lakritskalender från Johan Bulow

lakritskalender-4

Låt vardagen glimra av lyx med vår förstklassiga julkalender som är fylld till bredden med gourmetlakrits. Denna exklusiva adventskalender bjuder in dig till en smakresa som sträcker sig över 24 dagar, där varje dag är en ny möjlighet att utforska de spännande och mångsidiga smakerna från Lakrids by Johan Bülow.

Njut av enastående variationer av lakrits som är noggrant utvalda för att ge dig en smakupplevelse utöver det vanliga. Med denna kalender kommer du att uppleva julen på ett helt nytt sätt, med en daglig dos av överraskande och förfinad smak från en mästare i konsten att skapa lakrits.

Olika typer av lakritskalendrar

Att utforska olika typer av lakritskalendrar blir verkligen en resa genom smakernas värld! Vi ser allt från kalendrar som specialiserat sig på söta, salta eller hård lakrits till blandningar som innefattar allt.

Här är några typer du kan stöta på:

Sötlakrits

Dessa kalendrar fokuserar på lakrits med en mer söt och mild smak. De kan inkludera olika former av söta lakrits, från bitar täckta med socker till smaksatta varianter med inslag av frukt och bär.

Saltlakrits

För den som föredrar saltare smaker, finns det kalendrar som är tillägnade just salt lakrits. Här kan du finna en rad olika varianter av salta lakritsbitar, ibland med inslag av örter eller kryddor för en extra smakdimension.

Blandade lakritskalendrar

Dessa kalendrar kombinerar olika typer av lakrits för att ge en mångsidig smakupplevelse. De kan innehålla allt från söta till salta lakritsbitar, samt fyllda lakritsbitar med olika överraskande smaker.

Lakrits- och Chokladkalendrar

Dessa kalendrar kombinerar det bästa av två världar, med lakritsbitar som är täckta eller fyllda med choklad. För den som både älskar lakrits och choklad kan dessa kalendrar vara den perfekta kombinationen!

Lyxiga Lakritskalendrar

För den riktiga lakritsentusiasten finns det även lyxiga kalendrar med gourmetlakrits. Dessa kan innehålla allt från handgjorda lakritsbitar till lakrits med exklusiva smaker eller fyllningar.

LÄS OCKSÅ: BÄSTA CHOKLADKALENDER 2023

lakritskalender-bild

Vad kan en julkalender med lakrits innehålla?

En julkalender med lakrits kan bjuda på en helt unik smakresa, där varje dag fram till jul bjuder på en ny spännande smakupplevelse.

Här är några exempel på vad en sådan kalender kan innehålla:

  • Söt Lakrits: Dessa är ofta mjuka och försiktigt sötade, vilket gör dem till en favorit hos många lakritsälskare.
  • Salt Lakrits: Ett måste för de riktiga lakritsentusiasterna. Den intensiva, salta smaken ger en kraftig kontrast till den söta lakritsen och är något som verkligen delar vatten.
  • Chokladtäckt Lakrits: För den som älskar både choklad och lakrits kan dessa vara en riktig höjdare. Det kan vara allt från mjuk lakrits till salt eller söt, alla täckta med ett lager mjuk, rik choklad.
  • Fylld Lakrits: Ofta finns det en överraskning inuti dessa bitar av lakrits, det kan vara allt från fruktiga fyllningar till karamell eller choklad.
  • Kryddig Lakrits: För den som söker lite extra kick i sin lakrits kan kryddig lakrits vara riktigt spännande. Det kan vara allt från lakritsbitar med ett inslag av chili, kardemumma, kanel eller andra kryddor.
  • Gourmetlakrits: I vissa mer exklusiva kalendrar kan du hitta gourmetlakrits. Det kan vara allt från lakrits tillverkad med speciella ingredienser, till lakrits med unika smaker eller ovanliga kombinationer.

En lakritskalender är verkligen en unik chans att utforska en rad olika smaker och typer av lakrits och kan vara ett riktigt spännande tillskott till nedräkningen till jul!

 

LÄS OCKSÅ: ADVENTSKALENDER SMINK, HUDVÅRD & SKÖNHET

Upptäck nya smaker med lakritskalendern

Lakritskalendern är inte bara för de inbitna lakritsfantasterna, utan även för den nyfikna sötsugna som vill expandera sina horisonter. Varje dag fram till julafton avslöjar du en ny smak, en ny upplevelse, en ny bit lakrits att njuta av.

Söt, salt, fylld, kryddig, mjuk, hård – många olika typer av lakrits gömmer sig bakom de 24 luckorna. Kanske hittar du en ny favorit bland söt lakrits doppad i choklad eller kanske kommer du att falla för den robusta, intensiva smaken av salt lakrits.

Bland de spännande smakerna kan även finnas gourmetlakrits som tar ditt lakritsälskande till helt nya höjder. Dessa specialbitar kan vara tillverkade med unika ingredienser, ge överraskande smakexplosioner eller vara en kreativ kombination av smaker du aldrig ens kunde föreställa dig.

Så om du är redo att utmana dina smaklökar och njuta av ett äventyr i lakritslandet  kan en lakritskalender vara det perfekta sättet att räkna ner till jul på. Varje dag kommer med sin egen lilla överraskning, och vem vet, kanske kommer du att upptäcka en ny favorit i lakritsvärlden!

lakritskalender-bild1

Lakritskalender 2023: Populära varumärken

Här är några av de mest populära varumärkena för lakritskalendrar 2023:

Bulow

Kända för sin gourmetlakrits av högsta kvalitet erbjuder Bulow en julkalender som kommer att förgylla din december. Varje dag avslöjar en ny, härlig smakupplevelse – allt från deras klassiska söta och salta lakrits till deras kreativa blandningar av lakrits med choklad, frukt och kryddor.

Lakritsfabriken

För den som vill njuta av svensk, naturlig lakrits är Lakritsfabrikens kalender det perfekta valet. Den innehåller allt från deras traditionella söta och salta lakrits till spännande varianter med inslag av bland annat chili, havssalt och citron.

Lakritsroten

Lakritsroten är känt för sina innovativa och spännande smakkombinationer. I deras kalender kan du förvänta dig att hitta unika och spännande smaker som du kanske inte tidigare har stött på.

Haupt Lakrits

Haupt Lakrits erbjuder en lyxig julkalender för den riktiga lakritsälskaren. Varje dag fram till jul får du njuta av deras högkvalitativa lakrits i olika former och smaker, med allt från ren, stark lakrits till dekadenta chokladbelagda bitar.

Oavsett vilket varumärke du väljer kommer du att få njuta av 24 dagar av lakritsens mångfacetterade värld där varje lucka avslöjar en ny delikatess att upptäcka och njuta av.

Vanliga frågor och svar