Bästa Lökhackaren 2024: 4 Lökskärare (Bäst i Test)

Här hittar du de 4 bästa lökhackare som kommer hjälpa dig hålla tårarna borta i köket framöver. En lökhackare, eller lökskärare som det också kallas, har många bra egenskaper och kan användas till betydligt mer än bara lök. Dels går det snabbt och enkelt att hacka sin lök, sen blir det perfekta bitar också!

Inlägget innehåller annonslänkar.

4 bästa lökhackare

Lökhackare – Våra 4 favoriter!

1. Bäst i test: Lökskärare med uppsamlare 2 delar

köksvåg-5

Alligator chopper set 2-i-1 är en utmärkt kombination av två lökhackare som gör att man kan välja att hacka lök i olika stora bitar. Den ena minihackaren är 6×6 mm, och den andra 12×12 mm. Det går alltså få perfekta lökbitar både till pommes frites och sallad!

Lökhackaren från Alligator är enkel att använda och man hackar sin lök på ett kick. Med den smarta behållaren samlas även all lök på samma ställe så det är enklet att komma åt. 

Den svarta designen är läcker och lökhackaren blir ett trevligt tillskott till kökssamlingen. 

2. Hackare med snöre från Markus Aujalay

lokhackare-2

Lökhackare med snöre från Markus Aujalay som är väldigt lätt att använda, prisvärd och av hög kvalité. Det här är en traditionell lökhackare där man aktiverar knivarna genom att dra i handtaget som är kopplat till ett snöre. Löken blir hackad på ett kick och du slipper både tårögda ögon och lökluktande fingrar.

Storleken är 13cm x 10cm och ett material i stål. 

 

3. Elektrisk lökhackare med 350W motor

lokhackare-3

Elektrisk minihackare som passar utmärkt till allt från frukt och rotsaker till lök och grönsaker. Här behöver du inte göra jobbet själv utan det fixar den starka motorn på 350W. Den elektriska minihackaren har fler användningsområden och kan också användas för såser och vinägretter.

Den elektriska minihackaren har en tillhörande skål på 1,2L. 

4. Grönsaks- och lökskärare med behållare

lokhackare-4

Smart grönsakshackare/lökhackare med pressfunktion som gör att du kan hacka lök och grönsaker med en enkel rörelse. Pressa bara locket nedåt så samlas den hackade löken i behållaren under. Lättare än så blir inte en lökhackare att använda!

Grönsakshackaren är tillverkad i BPA-fri plast och knivarna är av rostfritt stål. Behållaren rymmer 600 ml.

Lökhackaren har ett glidskydd på undersidan så den står stadigt på köksbänken. Tål maskindisk.

Hitta bästa lökskäraren för dig

Det finns som sagt lite olika lökhackare att välja på och att hitta den bästa lökhackaren för sig och sina önskemål är inte det lättaste.

Här är några tips på saker som vi tycker är bra att tänka på för att bli så nöjd med sitt beslut som möjligt. 

Typ av lökhackare

Börja med att bestäm vilken typ av lökhackare du vill ha –  manuell eller elektrisk. Det finns flera alternativ av både varianterna, dessutom finns funktioner för lökhackning på exempelvis matberedare.

Kapacitet

Om du ofta lagar mycket för en stor familj eller många gäster behöver du förmodligen en lökhackare med storkapacitet. Om du bara behöver hacka lök till dig själv och en partner kan en mindre hackare vara tillräcklig. Kapaciteten och storleken bör anpassas efter antal personer som oftast kommer ta del av den hackade löken.

Lätt att använda

Lökhackaren bör vara enkel att använda, annars kommer den förmodligen mest bli att ligga i kökslådan. Välj en lökhackare med enkel funktion, det är vårt bästa tips för att den ska komma till användning så mycket som möjligt.

Recensioner

Läs recensioner och omdömen från andra användare för att få en uppfattning hur pass nöjda de är med produkten. Det brukar ge en bra indikation på kvalité och om lökhackaren lever upp till förväntningarna.

LÄS OCKSÅ: UGNSFORMAR BÄST I TEST

rödlök-bild

Manuell vs elektrisk lökhackare – vad ska jag välja?

Både manuella och elektriska lökhackare har sina fördelar och nackdelar. Det beror helt enkelt på vad man föredrar att använda. Här är några av dessa fördelar och nackdelar. 

Manuell lökhackare

En manuell lökhackare är vanligtvis billigare än en elektrisk och tar upp mindre utrymme i köket. Den är också tystare och enklare att rengöra eftersom den inte har några elektriska delar som behöver tas om hand. Å andra sidan kan den ta längre tid att använda, speciellt om du behöver hacka många lökar.

Elektrisk lökhackare

En elektrisk lökhackare är vanligtvis snabbare och enklare att använda. Den är också bekvämare att använda då du inte behöver veva eller skära för hand. Men de är vanligtvis dyrare än manuella lökhackare, tar upp mer utrymme i köket och kräver elektricitet för att fungera.

Det är med andra en smaksak och upp till dig att bestämma vilken typ av lökhackare som passar bäst för dig och dina behov. Om du bara behöver hacka lök ibland och vill spara pengar och utrymme i köket  tycker vi att det räcker gott och väl med en manuell lökhackare.. Men om du ofta lagar mat som kräver mycket hackad lök och vill spara tid och energi kan en elektrisk lökhackare vara det bästa alternativ.

Vad kan hackas mer än lök?

En lökhackare kan användas för att hacka eller finhacka en rad olika livsmedel och inte bara lök.

Här är några exempel på vad du mer kan hacka i en lökhackare:

Örter: Örter som t.ex. persilja, basilika och koriander kan hackas enkelt i en lökhackare. Se bara till att skölja och torka örterna noggrant innan du hackar dem. 

Grönsaker: Vissa grönsaker som morötter, paprika och selleri kan också hackas i en lökhackare. Se bara till att skära dem i mindre bitar innan du lägger dem i hackaren.

Nötter: Nötter som mandlar, hasselnötter och valnötter kan också hackas i en lökhackare för att göra mandelmjöl eller hasselnötskräm.

Frukt: Frukt som äpplen, päron och kiwi kan hackas i en lökhackare för att göra mindre bitar att snacksa på.

nötter-bild
hacka-lök

Lökhackare bäst i test – Så bestämde vi vilka

Våra bäst i test-lökhackare har vi sammanställt genom att utgå från tre olika kriterier:

1. Funktion.

2. Design.

3. Betyg och recensioner.

Till skillnad mot många andra sidor har vårt bäst i test inte enbart utgått från funktion, utan vi tycker även att design och recensioner från tidigare användare är minst lika viktigt. Det är lökhackaren som helhet som ska bedömas och inte enbart vilka funktioner som finns. 

Vi har analyserat massor av lökhackare vid flera olika återförsäljare och genom egna erfarenheter samt en mängd betyg, recensioner och kommentarer från användare bildat oss en uppfattning om vilka som är de bästa lökhackarna på marknaden just nu utifrån våra tre grundkriterier. 

Resultat sammanställer vi här vilket resulterar i en lista med de lökhackare vi tycker är bäst i test.