Bästa Paraplyställ – 8 Snygga Paraplyhållare! (Bäst i Test)

Letar du efter det bästa paraplystället för att organisera och förvara dina paraplyer på ett stilfullt och praktiskt sätt? Då har du kommit rätt! Ett paraplyställ är inte bara en funktionell lösning för att undvika en rörig hall, utan det kan också vara en snygg inredningsdetalj!

Här hittar du 8 snygga paraplyställ som garanterat kommer göra hallen lite mer intressant.

Inlägget innehåller annonslänkar.

Vad är ett paraplyställ?

Ett paraplyställ är en behållare eller ställning som är avsedd att hålla paraplyer. Det kan vara placerat i en hall eller lobby och dess huvudsakliga syfte är att ge ett ställe där man kan ställa sina paraplyer när man kommer in, särskilt om paraplyerna är våta på grund av regn.

Paraplyställ kan vara tillverkade av olika material som exempelvis metall, trä och plast, och kommer i många olika stilar för att passa olika inredningsstilar. De kan vara enkla och funktionella eller mer dekorativa. Vissa paraplyställ kan också ha en slags behållare eller bricka i botten för att samla upp vatten som droppar från våta paraplyer.

Bästa Paraplyställ – Sammanfattning

 

8 snygga paraplyställ

Paraplyställ Bäst i Test –
Våra 4 favoriter!

1. Bäst i test: Prisvärt Praplyställ från Svenska Korbo

paraplyställ-1

Elegant handtillverkade paraplystället från det anrika svenska varumärket Korbo. Denna praktiska och stilrena korg har genomtänkta detaljer som tar paraplyförvaring till en ny nivå! Den robusta gjutjärnsinsatsen i botten är utformad med omsorg och har tre smarta fack, vilket ger stället en stadig placering på golvet samtidigt som det effektivt samlar upp vattnet från blöta paraplyer.

Tillverkat av rostfritt stål visar paraplystället från Korbo upp en lyxig finish och en tidlös design som kommer att förgylla hallen. Med en diameter på 23 cm och en höjd på 54 cm är det perfekt dimensionerat för att rymma flera paraplyer samtidigt.

Ge din entré en touch av svensk hantverkstradition och funktionell skönhet med detta exklusiva paraplyställ.

 

2. Paraplyställ Tessinska Palatset 

Runt paraplyställ med motiv av de Tessinska palatset. Lika passande i det moderna- som traditionella hemmet.

paraplyställ-4

3. Snyggt Paraplyställ i Rotting

Urläckert paraplyställ i rotting som blir lika mycket en vacker inredningsdetalj som som användbar förvaring för paraplyer.

paraplyställ-6

4. Monokel Paraplyhållare från Klong

Fiffig paraplyhållare som garanterat kommer dra uppmärksamheten åt sig.

paraplyställ-3
sopset-1

Fördelar med att ha en paraplyställ

Att använda ett paraplyställ tycker vi både är snygg rent inredningsmässigt men också användbart för att ha någonstans att förvara både torra och blöta paraplyn. 

Här är några fler fördelar med paraplystället: 

Organisation

Ett paraplyställ hjälper till att hålla hallen fri från klumpiga paraplyer som kan orsaka oordning och få hallen att kännas stökig.

Skyddar golv

Ett paraplyställ med en droppbricka eller liknande funktion kan hjälpa till att skydda golv från vattenskador som kan uppstå när våta paraplyer lämnas att torka.

Inredningsdetalj

Paraplyställ kan vara estetiskt tilltalande och lägga till en extra detalj till en entré. De kommer i många stilar och material vilket gör att du kan välja en som passar just din inredning.

Bevarar paraplyer

Genom att placera paraplyer i ett ställ snarare än att lägga dem på golvet så kan de hålla längre. Detta beror på att det ger dem chansen att torka ordentligt och förhindrar att de blir trampade på eller skadade på annat sätt.

Gästvänlighet

Om du driver en verksamhet tillhandahåller ett paraplyställ en bekväm plats för gäster och kunder att lägga sina paraplyer. Det visar också en tanke på deras bekvämlighet.

 

LÄS OCKSÅ: BÄSTA VATTENKANNAN FÖR INOMHUS

När kan paraplystället komma till användning?

Det spelar ingen roll om du är hemma eller på jobbet, ett paraplyställ kan komma till användning överallt. Så fort ett paraply inte används är det skönt att det har en bestämt plats att vara på.

Här är några tillfällen där vi tycker paraplystället kan komma till extra användning:

Regniga dagar: Det mest uppenbara tillfället när ett paraplyställ kommer till användning är på regniga dagar då man kommer in med våta paraplyer. Paraplystället ger som sagt en plats att sätta dessa paraplyer medan de torkar, vilket hjälper till att hålla golv och andra ytor torra.

På arbetsplatser och offentliga platser: På arbetsplatser, restauranger, hotell och andra offentliga platser kan ett paraplyställ erbjuda besökare och anställda ett praktiskt ställe att förvara sina paraplyer medan de är inomhus. Detta kan bidra till att skapa en mer välkomnande och organiserad miljö.

Under soliga dagar: Paraplyställ är inte bara för regniga dagar. Paraplyer kan även användas  som solskydd under soliga dagar, särskilt i varma klimat. Ett paraplyställ kan vara lika användbart på soliga dagar som på regniga dagar för att förvara paraplyer.

I hemmet: I hemmet kan ett paraplyställ vara användbart inte bara för att förvara paraplyer, utan också för att hålla andra föremål som käppar eller vandringsstavar. Det kan även fungera som en dekorativ detalj i hallen.

vinglas-bild3

Paraplyställ i olika material

Det finns många olika typer av paraplyställ tillverkade av olika material och varje material har sina unika egenskaper. 

Här är några populära materialval att välja på:

Mässing

Paraplyställ i mässing är ofta valda för sitt vackra och klassiska utseende. Mässing har en varm, gyllene ton som kan lägga till en touch av lyx i en hall på egen hand. 

Gjutjärn

Paraplyställ i gjutjärn är robusta och hållbara med en kraftig vikt som gör att de står stadigt även när de är fulla av paraplyer. Gjutjärn kan också formas i en mängd olika mönster vilket ger många designmässigt snygga paraplyställ.

Rotting

Paraplyställ i rotting är oftast lättare än de i mässing eller gjutjärn och ger en naturligt och jordnära känsla. De passar väl i mer casual eller lantlig inredning. Rotting är dock inte lika tåligt som mässing eller gjutjärn och det kan skadas av överdriven fukt.

Metall

Paraplyställ i metall kan vara tillverkade av en mängd olika metaller som stål, aluminium och järn. De är oftast mycket hållbara och kan ha en mängd olika finish, från polerad till borstad till lackad. Dessa alternativ är lätta att rengöra och hålla fria från rost så länge de tas om hand på rätt sätt.

 

LÄS ÄVEN: SOPSET BÄST I TEST

paraplyställ-bild

Paraplyställ i olika design

Designen på paraplyhållaren kan vara helt avgörande för hela känslan den förmedlar i hemmet.

Här är några exempel på olika typer av design och form:

  • Korg: Korgdesignen är ofta gjord av flätade material som rotting, vass eller metalltråd. Dessa paraplyställ ser ut som stora korgar och har en mysig, hemtrevlig känsla. De passar väl i lantlig eller bohemisk inredning, men kan fungera i vilken stil som helst beroende på material och färg. De har oftast en öppen design vilket gör det enkelt att se och välja paraply.
  • Fyrkantigt: Fyrkantiga paraplyställ är oftast gjorda av robusta material som metall eller trä. De har en modern, strukturerad look som passar väl i samtida eller minimalistiska inredningar. 
  • Runt: Runda paraplyställ ger en mjukare, mer organisk känsla än de fyrkantiga motsvarigheterna. Vissa runda paraplyställ har en öppen design, medan andra är mer som cylindrar med ett hål i toppen för att sätta in paraplyerna. 

Oavsett vilken design du väljer, är det viktigt att tänka på både funktionalitet och estetik. Ditt paraplyställ bör passa bra med resten av din inredning samtidigt som det effektivt förvarar dina paraplyer på ett sätt som är praktiskt och lättillgängligt.

Snygg vattenkanna som inredningsdetalj

Som du säker redan förstått tycker vi inte bara att det är funktionaliteten i ett paraplyställ som är viktig, utan också hur det ser ut. Ett snyggt paraplyställ kan verkligen göra skillnad i din hall och fungera som en central inredningsdetalj.

Välj ett paraplyställ som matchar din övergripande inredningsstil är vårt tips!  Om du har en modern, minimalistisk stil, kanske du föredrar ett ställ med rena linjer och enkel design, kanske i metall eller polerat trä. Om du har en mer rustik eller lantlig stil, kanske du väljer ett ställ i rotting eller ett patinerat trä.

Färgen på paraplystället kan också hjälpa till att binda samman din inredning. Du kan välja en färg som matchar dina andra accenter i rummet eller kanske en kontrasterande färg för att skapa ett blickfång. Ett mässings- eller kopparparaplyställ kan till exempel ge en touch av glamour och lyx.

Formen på paraplystället är en annan aspekt att överväga. Runda, cylinderformade ställ har en mjukare känsla, medan fyrkantiga eller rektangulära ställ ger en mer strukturerad look. Vissa paraplyställ har även dekorativa element, som utskärningar eller mönster som kan lägga till en extra design touch.

Paraplyställ bäst i test – Så bestämde vi vilka

Våra bäst i test-paraplyställ för inomhus har vi sammanställt genom att utgå från tre olika kriterier:

1. Funktion.

2. Design.

3. Betyg och recensioner.

Till skillnad mot många andra sidor har vårt bäst i test inte enbart utgått från funktion, utan vi tycker även att design och recensioner från tidigare användare är minst lika viktigt. Det är paraplystället som helhet som ska bedömas och inte enbart vilka funktioner som finns. 

Vi har analyserat massor av paraplyställ vid flera olika återförsäljare och genom egna erfarenheter samt en mängd betyg, recensioner och kommentarer från användare bildat oss en uppfattning om vilka som är de bästa paraplyställen på marknaden just nu utifrån våra tre grundkriterier. 

Resultat sammanställer vi här vilket resulterar i en lista med de paraplyställ vi tycker är bäst i test.

Vanliga frågor och svar