Bästa Vattenkanna Inomhus – Fina Vattenkannor!

Vattenkannor för inomhusbruk är en trogen följeslagare för alla växtälskare och trädgårdsentusiaster. Med en mängd olika alternativ på marknaden kan det dock vara svårt att välja rätt vattenkanna för dig och dina växter.

Här hittar du 8 snygga vattenkannor som kommer underlätta inomhusvattningen framöver.

Inlägget innehåller annonslänkar.

8 snygga vattenkannor

Vattenkannor Inomhus –
Våra 4 favoriter!

1. Stelton vattenkanna för inomhus

vattenkanna-1

Stelton har återupplivat den tidlösa designklassikern, Original vattenkanna 1,7 l, för att fira sitt 60-årsjubileum år 2020.

Med sina eleganta former och funktionella egenskaper har denna vattenkanna blivit en favorit bland designentusiaster världen över sedan den först introducerades 1978.

Med en längd på 33 cm, bredd på 13 cm och en höjd på 24,5 cm är den perfekt dimensionerad för att vara både praktisk och stilfull. Med en kapacitet på 1,7 liter erbjuder den tillräckligt med utrymme för att vattna alla växter i hemmet. Original vattenkanna 1,7 l är en ikonisk designskapelse som kommer att pryda ditt hem och ge en touch av tidlös elegans!

 

2. Vattenkanna i mässing från Skultuna

Riktigt snygg vattenkanna i mässing på 1,5 liter som blir lika mycket en inredningsdetalj i hemmet som en användbar vattenkanna.

vattenkanna-2

3. Snygg vattenkanna i cylinderform 2 liter

Vattenkanna i pulverlackerat rostfritt stål på 2 liter som har en härlig cylinderform och en magisk finish.

vattenkanna-4

4. Rund vattenkanna i svart 

Läcker vattenkanna i svart design med en klotrund form som är både iögonfallande och praktiskt för inomhusvattning.

vattenkanna-6
sopset-1

Vattenkanna inomhus vs utomhus – vad är skillnaden?

Vattenkannor används både inomhus och utomhus, och även om de i grunden har samma funktion kan det finnas några skillnader baserade på deras tillämpning:

Storlek

Utomhusvattenkannor tenderar att vara större eftersom de ofta används för att vattna större ytor eller ett större antal växter. Inomhusvattenkannor är oftast mindre, eftersom de används på färre och mindre växter.

Material

Vattenkannor för inomhusbruk är ofta gjorda av lätta material som plast eller tunn metall och kan även vara dekorativa för att matcha inredningen. Vattenkannor för utomhusbruk kan vara gjorda av mer robusta material som kraftig plast eller galvaniserat stål för att tåla tuffare väderförhållanden.

Design

Vattenkannor som används utomhus har ofta en lång pip för att nå in i buskar eller långa växter, medan de för inomhus kan ha kortare pip och ibland ett finare munstycke för att ge ett mer försiktigt vattenflöde.

Kapacitet

Utomhusvattenkannor har ofta en större kapacitet för att kunna vattna ett större område utan att behöva fylla på så ofta. Inomhusvattenkannor behöver inte ha lika stor kapacitet eftersom mängden vatten som behövs vanligtvis är mindre.

Det är viktigt att komma ihåg att det inte finns några fasta regler när det gäller vattenkannor, och dessa beskrivningar kan variera. Det viktigaste är att du har en vattenkanna som passar där den ska användas.

 

LÄS OCKSÅ: BÄSTA KÖKSSAXEN

vinglas-bild3

Bra att tänka på när du väljer vattenkanna att ha inomhus

När du väljer en vattenkanna för inomhusbruk finns det några saker vi tycker du bör ha i åtanke för att hitta den bästa vattenkannan för dig. Det gäller allt från storlek och kapacitet till munstycke, material, vikt och design. Vi dyker lite djupare i punkterna här nedan. 

Storlek och kapacitet: Välj en vattenkanna som passar dina behov. Om du har många växter kan en större vattenkanna vara bra, men om du bara har ett fåtal små krukor kan en mindre vattenkanna räcka.

Munstycke: Kolla på typen av munstycke. En vattenkanna med ett fint munstycke eller sprayfunktion kan vara bra för känsliga växter och små fröplantor, medan en med ett större munstycke kan vara bra om du behöver ge mycket vatten snabbt.

Vikt: Om vattenkannan är tung när den är tom, kommer den att bli mycket tyngre när den är full med vatten. Du vill ha en vattenkanna som är lätt att bära och hälla särskilt om du behöver bära runt den i huset.

Material: Vissa material, som metall, kan bli tyngre när de är fyllda med vatten, men de kan också vara mer robusta. Plastkannor är lättare, men kan inte hålla lika länge.

Design: Även om det inte direkt påverkar funktionen tycker vi du ska överväga att välja en snygg vattenkanna som matchar din inredning. Det finns många stilar och färger att välja mellan där ute!

 

LÄS ÄVEN: STORA UTOMHUSKRUKOR

vattenkanna-bild3

Vanliga frågor och svar

Vad kostar en vattenkanna för inomhusbruk?

Priset på en vattenkanna för inomhusbruk kan variera beroende på faktorer som varumärke, material, design och kvalitet. 

En enklare plastvattenkanna kan kosta mellan 50 till 200 kronor, medan vattenkannor i rostfritt stål eller med exklusiv design kan ligga i prisspannet 200 till 1000 kronor eller mer.