Glöggkanna med värmeljus: 4 snygga glöggkannor

Här hittar du 4 snygga glöggkannor med värmeljus som kommer ta glöggmyset till nästa nivå. En glöggkanna med värmare gör dels att glöggen håller värmen under hela kvällen men också att en härlig doft sprider sig i hemmet tack vare ångorna som värmen skapar. 

Glöggkannor finns i flera olika storlekar, design och former. Vi har samlat några av våra favoriter som passar för alla hem och glöggtillfällen. Flera av kannorna fungerar även utmärkt som tillbringare för vatten eller vin vilket gör att de går bra att använda året om.

Inlägget innehåller annonslänkar.

Snygga glöggkannor med värmeljus

Mer om glöggkannorna

1. Nature glöggkanna med värmeljus

umage-fjäderlampa

Nature glöggkanna med värmare är en fin glöggkanna i trendig design. Glöggkannan är tillverkad i glas och har ett praktiskt handtag så serveringen blir smidig. Med hjälp av ett värmeljus som placeras i hållaren håller sig glöggen varm under lång tid.

2. Glöggkanna med värmare 

äggkopp-djurmotiv

Snygg glöggkanna från Sagaform med Art Deco-inspirerad värmehållare. Kannan är tillverkad av munblåst glas och fungerar utmärkt även som tillbringare. Glöggkannan rymmer 1,3 liter.

3. Glöggkolv med ställning

fjäderlampa-brun

Glöggkolv med ställning som har plats för ett värmeljus som håller glöggen varm under hela kvällen. Handtaget är tillverkat i silikon så det går att hålla i glöggkannan utan att bränna sig.

4. Björka glöggkaraff med värmeljus

äggkopp-djurmotiv

Fin glöggkanna med värmeljus och handtag i silikon. Glöggkannan är tillverkad av populära Dorre som har massor av fina produkter för hemmet och köket.

Glöggkanna med värmeljus – praktiskt och mysigt på samma gång

Glöggkannor med värmeljus har flera egenskaper som andra glöggkannor saknar. Det är inte bara en praktisk behållare att förvara glöggen i, den skapar också stämning samtidigt som den håller glöggen varm i timmar. Genom att använda sig av en glöggkanna med värmeljus slår man flera flugor i en smäll helt enkelt. 

Att ställa fram glöggkannan med värmeljus på köks- eller vardagsrumsbordet räcker långt för att skapa den där mysiga julstämningen i hemmet man vill åt. Doften från glöggen tillsammans med det stillsamma ljuset gör att julstämningen infinner sig på nolltid. Har du dessutom några goda pepparkakor och ett trevligt sällskap vid bordet så är kvällen räddad. 

Värmeljuset som placeras under glöggkannan fyller flera funktioner som är bra att ha. Dels hjälper ljuset till att hålla glöggen varm så du inte behöver värma på glöggen då och då, dels sprider det en lugn och harmonisk julstämning så som levande ljus gör. 

 

LÄS OCKSÅ: FINA ADVENSTSLJUSSTAKAR FÖR LEVANDE LJUS 

En snygg glöggkanna tillsammans med ett värmeljus blir en komplett helhet och ett måste att använda sig av under julen. Det är även en praktiskt konstellation som är enkelt att ta med sig oavsett vart man bestämt sig för att ha sitt glöggmys. Genom att ta med sig värmen dit man är så behöver man inte springa titt som tätt till spisen för att värma på glöggen igen.

Bra att tänka på när du köper glöggkanna med värmeljus

Är du på jakt efter en fin glöggkanna med värmeljus är det några saker som är bra att tänka på. Glöggsäsongen är relativt kort och då vill man så klart att sin glöggkanna ska leverera extra mycket. Här är några tips att tänka på. 

 

Storlek 

Storleken på glöggkannan är så klart viktig eftersom det avgör hur mycket glögg det går att fylla kannan med. Har du ett stort umgänge och brukar ha mycket gäster samtidigt på besök som ska serveras glögg är självklart en stor glöggkanna att rekommendera. Den lilla glöggkannan har också sina fördelar genom att den värmer glöggen snabbare och tar mindre plats. 

 

Design 

Det är inte bara insidan som räknas utan vad gäller glöggkannor med värmeljus är det framförallt utsidan. Försök hitta en glöggkanna som du verkligen gillar, både design- och användarmässigt. Att plocka fram en glöggkanna du verkligen tycker är fin är mycket roligare än att duka med något du inte gillar. 

 

Handtag 

Många glöggkannor med värmeljus saknar handtag och det kan bli lite svårt att servera om du inte är stark i nyporna. Istället för handtag finns det naturligtvis annat att hålla i för att kunna servera glöggen men det klassiska handtaget saknas på flera av de modellerna som vi hittat. Därför är handtaget viktigt att tänka på så serveringen blir ett bekymmer.

LÄS OCKSÅ: INSPIRERAS AV VACKER JULBORDSDUKNING

fjadrar-lampa

Kombinera ett eget glöggkit

En ny glöggkanna kräver nya glöggmuggar! Nej, så behöver det naturligtvis inte vara men det är kul att kombinera ihop ett eget litet glöggkit när man ändå är farten. Utbudet av glöggmuggar är stort och det finns garanterat några varianter som faller dig i smaken. 

De trendigare glöggmuggarna just nu är de genomskinliga muggarna i glas eller plast. De har inte bara blivit en trend inom glöggvärlden utan många kaffemuggar på marknaden nu är också genomskinliga. 

Hur som helst, att kombinera glöggkannan med några fina muggar som går i samma stil som glöggkannan är ett tips för att få en estetiskt snygg helhet av glöggkitet. 

Ett par glöggkoppar, en fin glöggkanna och två skålar för russin och mandlar är allt som behövs för ett praktiskt och användbart glöggkit. En enkel “juldekoration” som går att använda år efter år.

LÄS OCKSÅ: 20 SNYGGA  ADVENTSSTJÄRNOR

Perfekt julklapp till glöggdrickare

En glöggkanna med värmeljus är en perfekt julklapp till glöggdrickaren, oavsett om han eller hon redan äger en glöggkanna eller inte. Är det en riktig glöggälskare så finns det naturligtvis redan en glöggkanna i hemmet men det skadar aldrig att uppdatera sig till något nyare. 

Glöggkannor som julklapp är en kul present eftersom det verkligen hör julen till. Det är en produkt som kommer användas år efter år och alltid komma till använding så fort julen närmar sig. Försök hitta en glöggkanna i tidlös design men som samtidigt sätter ett avtryck och blir en del av inredning i hemmet under julen. Det gör att glöggkannan kan användas under lång tid och bidra även när den inte används. 

Hoppas du fått lite inspiration på glöggkannor med värmeljus här och att du hittar något fint som kommer förgylla julen iår!