Bästa Skrivbord För Barn 2023: Fina Skrivbord Till Barnrum!

Att ha ett bra skrivbord för barnrummet är viktigt för att ditt barn ska kunna koncentrera sig och lära sig på ett så effektivt och bra sätt som möjligt. Ett bra skrivbord för barn kan ge en bekväm och funktionell arbetsyta som hjälper till att främja produktivitet och kreativitet. Men med många olika alternativ på marknaden kan det vara svårt att veta vilket skrivbord som passar just ditt barns behov.

Här visar vi några bra skrivbord för barn som är lika funktionella som snygga, precis som ett bra skrivbord ska vara enligt oss!

Inlägget innehåller annonslänkar.

Bästa Skrivbord Barn – Sammanfattning

 

Bästa skrivbord till barn –
Våra favoriter!

1. Bäst i test: Jabadabado skrivbord för barn

skrivbord-barn1

Jabadabados träskrivbord är en fantastisk möbel för barnrummet! Skrivbordet är utrustat med tre praktiska fack, två användbara hyllor och två rymliga lådor som gör det lätt att organisera dina arbetsverktyg.

Med en höjd på 71 cm, en längd på 60 cm och en bredd på 44 cm är detta skrivbord en perfekt storlek för både barnrum och hemmakontor. Det är tillverkat av högkvalitativt trä som ger en robust och hållbar konstruktion.

Skrivbordet är också mycket enkelt att montera och kommer med alla nödvändiga delar och instruktioner för att du ska kunna sätta ihop det på nolltid.

2. Basas skrivbord för barn

skrivbord-barn2

Detta eleganta skrivbord av målad MDF och metallbeslag är en fantastisk möbel för den som söker både stil och funktion till barnrummet. Det är utformat med en dörr som öppnar upp till två hyllor på vänster sida och tre lådor på höger sida vilket ger rikligt med förvaringsutrymme. Frontpanelerna på skåpdörrarna har också unika, lodräta reliefer som ger skrivbordet en extra touch av klass och elegans.

Skrivbordet står på åtta smala ben som ger det en modern och luftig känsla. Men om du behöver sänka höjden för att passa mindre barn kan du enkelt ta bort benen så att skåpen står direkt på golvet.

Med en bredd på 143 cm, höjd på 80 cm och djup på 50 cm är detta skrivbord den perfekta storleken för att passa in i en mängd olika utrymmen.

3. Scandi Skrivbord Med Stol

skrivbord-barn3

Denna eleganta och funktionella skrivbordsuppsättning är perfekt för barn som behöver en plats att göra läxor eller skriva ner sina dagliga tankar. Skrivbordet har en storlek på 100 x 50 x 64 cm och är utformat med enkelhet och stil i åtanke.

Tillhörande stolen är också mycket bekväm och har en storlek på 27 x 28 x 65 cm. Både skrivbord och stol är tillverkade av högkvalitativt MDF och gummiträ som ger en stark och hållbar konstruktion.

För att hålla skrivbordsuppsättningen ren och fräsch rekommenderas att rengöra den med en fuktig trasa.

Den minimalistiska och moderna designen gör att den passar perfekt i en mängd olika inredningar så att ditt barn kan njuta av en vacker och praktisk arbetsplats i sitt eget rum.

 

4. TOULUSE skrivbord 60×104 cm

skrivbord-barn4

Detta vackra skrivbord för barnrummet är en del av den stilfulla möbelserien TOULOUSE som är tillverkad av FSC-märkt furu och MDF. Det som utmärker denna serie är den unika vågformade fronten som skapar en subtil retrokänsla och lägger till en touch av personlighet till ditt barns rum.

Med en djup på 60 cm, höjd på 76 cm och bredd på 104 cm är detta skrivbord en perfekt storlek för ditt barn att arbeta vid och lägga till de viktigaste sakerna på arbetsytan. Det är också tillräckligt rymligt för att ge utrymme för en liten bordslampa och andra arbetsrelaterade föremål.

Med dess robusta och hållbara konstruktion och högkvalitativa material, kommer TOULOUSE-seriens skrivbord att hålla länge och tåla tuff användning. Det är också enkelt att montera och underhålla, vilket gör det till en utmärkt investering för ditt barns arbetsplats och för ditt heminredning.

5. Litet skrivbord med rottinglådor

skrivbord-barn5

JOX Daisy skrivbord är den perfekta möbeln för att skapa en inspirerande arbetsyta till ditt barns rum. Det har en stilren design med två förvaringslådor av rotting som ger en extra touch av elegans och funktionalitet.

Skrivbordets mått på 71.5 x 80 x 40 cm gör det enkelt att passa in i de flesta rum utan att ta upp för mycket plats. Materialet som används är högkvalitativt MDF och rotting, vilket garanterar en hållbar och robust konstruktion.

De två praktiska lådorna är bra för att lagra skolmaterial, papper och andra nödvändigheter och ger en organiserad och ren arbetsplats. JOX Daisy skrivbord är också mycket lätt att rengöra och underhålla vilket gör det till ett utmärkt val för både föräldrar och barn.

6. Möbelset för barn – 2 delar

skrivbord-barn6

Detta underbara möbelset i två delar med pall och barnskrivbord är en perfekt inredning för barnrummet. Bordsskivan, hyllan under bordsskivan och sitsen på pallen är tillverkade av FSC-märkt MDF med en vacker vitlackerad yta.

Alla ben är tillverkade av massivt FSC-märkt bokträ med en elegant laserad yta.

Den här praktiska och stilrena möbeluppsättningen passar perfekt i barnrummet. Skrivbordet har gott om utrymme för att utföra uppgifter och skoluppgifter samtidigt som pallen erbjuder en bekväm och säker sittplats.

Dessa möbler är mycket enkla att montera och kommer att vara en fantastisk och hållbar tillägg till ditt barns rum under många år framöver. 

skrivbord-barn2

Vad är ett skrivbord för barn?

Ett skrivbord för barn är en mindre version av ett vanligt skrivbord som är utformat speciellt för att passa barn. Dessa skrivbord är vanligtvis mindre i storlek och kan ha höj- och sänkbara funktioner för att anpassa sig efter barnets höjd. Skrivborden är också utformade för att ge en säker och bekväm arbetsyta för barnen.

De flesta skrivbord för barn kommer med funktioner som lådor och hyllor för att lagra böcker, papper och annat skolmaterial. Vissa skrivbord för barn kan också ha extra funktioner som en whiteboard yta eller magnetiska ytor för att hjälpa barnen att organisera sina arbetsområden.

Skrivbord för barn finns i olika stilar och material, från enkla och moderna design till mer lekfulla och färgglada alternativ. Vissa skrivbord kan också levereras som ett kit med en stol som matchar skrivbordet.

När kan barn börja behöva skrivbord?

Barn kan börja behöva ett skrivbord när de börjar med skolarbete och hemläxor, vanligtvis från 6 års ålder och uppåt. När barnen börjar läsa, skriva och göra andra skolrelaterade aktiviteter kan de ha nytta av en ordentlig arbetsyta där de kan sitta och fokusera på uppgifterna.

Ett skrivbord ger en dedikerad plats där barnen kan sitta och göra läxor och studera, vilket hjälper dem att fokusera på arbetet och organisera sina skolmaterial. Det ger också en möjlighet för föräldrar att övervaka och hjälpa sina barn med läxorna på en praktisk arbetsyta.

 

LÄS OCKSÅ: BÄSTA SMINKBORD FÖR BARN

Skrivbordets användningsområde

Även om ett skrivbord i barnrummet förmodligen främst kommer användas till skoluppgifter så har skrivbordet ett betydligt större användningsområde än så.

Här är några exempel på när skrivbordet kan komma till användning:

Läxor och studier

Som sagt, skrivbordet är perfekt för skolarbete och ger en dedikerad plats där barnen kan sitta och göra läxor och studera. Det ger en arbetsyta som är fri från distraheringar och kan hjälpa barnet att fokusera på uppgifterna.

Kreativitet och hobbyer

Ett skrivbord kan också användas för kreativa aktiviteter och hobbyer. Barn kan måla, rita, skriva eller göra andra kreativa aktiviteter vid skrivbordet.

Dator och teknik

Skrivbordet kan också användas som en plats för att använda en dator eller annan teknik. 

Organisation och lagring

Skrivbordet ger också en plats där man kan organisera sina skolmaterial och böcker. Många skrivbord har lådor och hyllor för att lagra och hålla ordning på skolmaterial.

  skrivbord-barn1

  Bra att tänka på när du köper skrivbord till barn

  Att köpa ett skrivbord till barnrummet kan vara en relativt dyr investering och man vill så klart både att skrivbordet är bra rent funktionellt men också att det passar in designmässigt.

  Här är några saker vi tycker du ska ha i åtanke när du väljer skrivbord för barn:

  Storlek och höjd

  Skrivbordet bör vara rätt storlek och höjd för ditt barns ålder och storlek så att de kan arbeta bekvämt och säkert vid skrivbordet. Mät ditt barns höjd och välj ett skrivbord som är justerbart för att passa deras höjd och så det kan växa med dem.

  Material och hållbarhet

  Välj ett skrivbord som är tillverkat av ett material som passar barnrummet och som du tror är rätt för just ditt barn. Exempel på populära materialval är trä eller metall.

  Lagring och organisation

  Tänk på ditt barns behov av lagring och organisation av böcker och skolmaterial. Välj ett skrivbord som har tillräckligt med utrymme för att lagra och organisera skolmaterial på ett praktiskt och lättillgängligt sätt.

  Design

  Välj ett skrivbord med en design som passar ditt barns smak och stil. Det kan hjälpa till att trivas och använda skrivbordet mer frekvent.

  Ergonomi och säkerhet

  Se till att skrivbordet har ergonomiska funktioner, som exempelvis justerbar höjd och lutningsmöjligheter för att säkerställa en bekväm och säker arbetsyta. Kontrollera också att skrivbordet har säkerhetsfunktioner, såsom rundade kanter och stabil konstruktion så att barnet inte skadar sig.

  LÄS OCKSÅ: BÄSTA KLOCKA FÖR BARNRUM

  Olika typer skrivbord för barn

  Det finns en hel del olika typer av skrivbord som passar utmärkt till barnrummet, frågan är egentligen hur rummet är utformat och vilka specifika önskemål man har.

  Här är några olika varianter som är bra att känna till.

  • Standard skrivbord: Detta är det vanligaste och mest traditionella skrivbordet. Det har vanligtvis en fast höjd och en plan yta, med några enkla lådor eller hyllor för att lagra skolmaterial och böcker. Standard skrivbord finns i olika storlekar och stilar för att passa olika åldrar och behov.
  • Hörnskrivbord: Ett hörnskrivbord kan vara en platsbesparande lösning för barnrummet då det placeras i ett hörn av rummet. Detta ger mer utrymme i rummet och ger en stor arbetsyta för ditt barn.
  • Höj- och sänkbara skrivbord: Höj- och sänkbara skrivbord kan justeras för att passa ditt barns höjd och längd vilket ger en bekväm och ergonomisk arbetsyta. Detta är en bra lösning för att anpassa sig till ditt barns utveckling och tillväxt.
  • Skrivbord med extra funktioner: Vissa skrivbord för barn har extra funktioner, som hyllor, lådor, whiteboard-ytor eller magnetiska ytor för att hjälpa till med organisation och kreativitet.
  • Lekfulla skrivbord: För yngre barn kan det finnas lekfulla skrivbord med roliga och livfulla mönster och färger. Dessa skrivbord kan ha tillbehör som matchar, såsom stolar och bokhyllor.
  skrivbord-barn3

  Snygg inredningsdetalj till barnrummet

  Skrivbordet i barnrummet kommer bli en betydande del av rummets helhetskänlsa vilket för gör att vi tycker det är minst lika viktigt med rätt design som rätt funktion. Att skaffa ett skrivbord som inte alls passar in kan göra att det inte blir lika mycket använt. 

  Här är några tips på hur du kan göra ett skrivbord till en snygg inredningsdetalj i barnrummet:

  1. Välj en färg som passar med resten av rummet: Om rummet har en specifik färgpalett, välj en färg på skrivbordet som passar med detta. Detta kan ge en enhetlig och sammanhängande inredning i rummet.

  2. Lek med mönster och texturer: Ett skrivbord med en lekfull design eller mönster kan ge liv till rummet och göra skrivbordet till en intressant inredningsdetalj. Det kan också vara trevligt att blanda olika texturer, som trä, metall eller plast.

  3. Anpassa efter ditt barns intressen: Om ditt barn har specifika intressen, såsom sport, musik eller djur, kan du välja ett skrivbord med en design som passar med deras intressen. Detta kan göra skrivbordet till en snygg inredningsdetalj och bli mer spännande.

  4. Lägg till dekorationer och tillbehör: För att göra skrivbordet ännu mer dekorativt kan du lägga till dekorationer och tillbehör som en färgglad lampa, blommor eller fotoramar. Detta kan göra skrivbordet till en personlig och välkomnande plats för ditt barn att studera och arbeta på.

  LÄS OCKSÅ: BÄSTA BABYNEST MED HANDTAG

  Skrivbord med förvaring – Smart lösning för det lilla barnrummet

  Ett skrivbord med förvaring är en extra smart lösning för det lilla barnrummet där utrymmet kan vara begränsat. Detta ger både en bra arbetsyta för ditt barn samtidigt som det ger en plats att lagra böcker och skolmaterial.

  Här är några fördelar med ett skrivbord med förvaring:

  Sparar utrymme: Ett skrivbord med förvaring kan spara utrymme i barnrummet genom att kombinera två möbler i en. Detta ger en praktisk och platsbesparande lösning för det lilla barnrummet.

  Ökar organisationen: Förvaringsutrymmet på skrivbordet gör det lätt att organisera böcker och skolmaterial. Ditt barn kan hålla alla sina skolmaterial på ett ställe vilket gör det enklare att hitta vad de behöver när de behöver det.

  Skapar en bra arbetsyta: En bra arbetsyta hjälper barnet att fokusera på arbetet och skapar en lämplig plats för att göra läxor och studera.

  Förbättrar ergonomin: Ett skrivbord med förvaring kan också ha justerbara höjdfunktioner, vilket ger en ergonomisk arbetsyta som passar ditt barns höjd och längd.

   

  Som du redan förstått finns det en hel uppsjö av olika skrivbord till barn, med olika funktioner och i olika storlekar och former. Skrivbordet är en viktig del för barnen när de kommer upp i skolålder så det är ett köp som helt klart behöver tänkas igenom noga. 

  Vi hoppas att du fått lite tips och inspiration på skrivbord till barnrummet och att du hittar något som passar riktigt bra!

  LÄS OCKSÅ: COOLA TAKLAMPOR TILL BARNRUM

  skrivbord-barn1

  Frågor och svar

  Vilket är det bästa skrivbordet för barn?

  Det bästa skrivbordet för barn tycker vi är det lilla träskrivbordet från Jabadabado. Skrivbordet är anpassat för de yngre barnen och passar perfekt för lek och pyssel men kan även fungera som ett skrivbord för läxor de första skolåren.

  Vad kostar ett skrivbord för barn?

  Priset på ett skrivbord för barn kan variera beroende på faktorer som varumärke, material, storlek och design. Generellt sett kan man hitta skrivbord för barn i olika prisklasser, från budgetalternativ till mer exklusiva alternativ.

  Budgetalternativ kan kosta runt 500-1000 kronor, medan mer exklusiva alternativ från välkända varumärken kan kosta upp till 3000-4000 kronor eller mer. Det är också vanligt att hitta skrivbord för barn i mellanprisklassen, som kostar runt 1500-2500 kronor.

  Skrivbord till barn bäst i test – Så bestämde vi vilka

  Våra bäst i test-skrivbord till barn har vi sammanställt genom att utgå från tre olika kriterier. 

  1. Funktion.

  2. Design.

  3. Betyg och recensioner.

  Till skillnad mot många andra sidor har vårt bäst i test inte enbart utgått från funktion, utan vi tycker även att design och recensioner från tidigare användare är minst lika viktigt. Det är skrivbordet som helhet som ska bedömas och inte enbart vilka funktioner som finns. 

  Vi har analyserat massor av skrivbord för barn vid flera olika återförsäljare och genom egna erfarenheter samt en mängd betyg, recensioner och kommentarer från användare bildat oss en uppfattning om vilka som är de bästa skrivborden på marknaden just nu utifrån våra tre grundkriterier. 

  Resultat sammanställer vi här vilket resulterar i en lista med de skrivbord vi tycker är bäst i test.