4 små och stora snäckskålar för en lyxigare dukning!

Här visar vi 4 snygga snäckskålar i olika storlekar och former. Snäckskålen passar lika bra till servering som dekoration. Det är en väldigt användbar skål som samtidigt ger hemmet lite havskänsla. Snäckskålar är också bra för förvaring av exempelvis smycken eller nycklar.

Inlägget innehåller annonslänkar.

4 vita snäckskålar

Mer om snäckskålarna

1. Stor snäckskål från Byon

äggkopp-djurmotiv

Denna snäckskål från Byon är en riktig favorit och urläcker att servera skaldjur eller några andra godsaker ur. Skålen kan också användas som dekoration när den inte används. Finns i två olika storlekar.

2. Snäckskål med guldkant från Gynning Design

äggkopp-djurmotiv

Riktigt läcker snäckskål med en dekorativ guldkant som får skålen att kännas lite extra lyxig. När skålen inte används kan du ha den som en snygg inredningsdetalj som inger lite havkänsla i hemmet.

3. Vit snäckskål i keramik från Mimou

äggkopp-djurmotiv

Gullig liten snäckskål som passar bra att ha för smycken på nattduksbordet eller för nycklar i hallen. Skålen är tillverkad av keramik och har en matt glasyr på utsidan.

4. Skålar i mindre storlek – 2 pack

äggkopp-djurmotiv

Två vita små snäckskålar som passar utmärkt till servering av nötter och oliver. Skålarna kan även användas till förvaring av diverse småprylar.

Vad kan man servera ur snäckskålen?

Snäckskålar kan användas både som dekoration och för servering. Men vad passar egentligen bra att fylla den stora- och lilla snäckskålen med? Här är några serveringstips! 

 

Stor snäckskål

De stora snäckskålarna rymmer mer än man kan tro och passar utmärkt till exempelvis skaldjur, sallad, godis och chips. Det blir även en stor dekorativ detalj som kommer få dukningen att kännas extra lyxig. 

 

Liten snäckskål

En liten snäckskål är användbar till väldigt mycket då den inte tar så stor plats och kan användas både till det ena och det andra. För servering är mindre tillbehör som oliver, nötter, hackade grönsaker, riven ost eller röror väldigt trevligt att servera ur de små snäckskålarna. Men de kan också användas för smycken eller nycklar. 

Både små och stora snäckskålar kan användas precis som vilken skål som helst. Fördelen med dessa typer av skålar är att det även blir en dekorativ detalj som få andra skålar kan leva upp till.

 

LÄS OCKSÅ: FRUKTSKÅL PÅ FOT – 8 SNYGGA ALTERNATIV

Vita snäckskålar dominerar utbudet

Vad gäller storleken på snäckskålar så finns det lite olika alternativ och välja på. Däremot när det kommer till färg så är valen inte lika många. Det är vita snäckskålar som gäller men visst finns det några snäckskålar lite här och var i andra färger också. 

När vi kollade runt på nätet efter snäckskålar försökte vi hitta alternativ i andra färger än vit men insåg ganska snabbt att utbudet var mer eller mindre obefintligt på andra färger än vita snäckskålar. Det finns ostronskålar i flera andra färger men det är ju något helt annat. 

Så vill du ha en fin snäckskål i annan färg än vit så ska du inte ha alltför stora förhoppningar att hitta någon sådan. Det verkar vara vita snäckskålar som gäller och det är väl kanske inte helt otippat med tanke på att mer eller mindre alla snäckskal är vita, men det brukar alltid finnas några färgade alternativ att välja på, men inte vad gäller snäckskålar.

 

LÄS OCKSÅ: SOCKERSKÅL MED SKED

Ge hemmet lite inspiration från havet

För att ge hemmet, uteplatsen eller sommarstugan lite extra medelhavskänsla är snäckskålarna ypperliga att använda som dekoration eller serveringsskålar. Så vill du få in lite havskänsla i hemmet så är det här skålen för dig. 

Genom att ha en snäckskål på hallbordet så sätter du prägel på hemmet redan vid entrén. Det bästa med snäckskålen är att den kan användas som inredningsdetalj precis som den är. Skålen behöver inte alltid vara fylld med något för att passa in i inredningen. 

Detsamma gäller om du vill ha lite havsinspirerad dukning till räkfrossan, kräftskivan eller kanske till fisksoppan. Genom att servera ur snäckskålar blir känslan kring bordet genast något helt annat. Dukningen känns genomtänkt på ett annat sätt än om man använder en vanlig skål och gästerna kommer direkt i stämning

Som du märker är snäckskålen en väldigt användbar skål som går att ha till mer än bara servering. Vi hoppas att du fått lite inspiration och tips på snygga snäckskålar här och att de kan förgylla ditt hem och ge det lite extra havskänsla.