Förvara kaffet med stil: 16 snygga kaffeburkar!

Här hittar du 16 snygga kaffeburkar som är lika mycket en praktiskt kaffeburk som en fin inredningsdetalj att ha i köket! Utbudet av förvarings- och kaffeburkar är stort och här är några av våra absolut favoriter att förvara kaffet i. Solstickan, Mumin och kaffeburkar i retrostil är bara några av alternativen du hittar här nedan. 

Kaffet är heligt för svensken och visste du att vi svenskar i snitt dricker ca 3 koppar per person/dag? Det är mycket kaffe det! Och då ska det förstås också förvaras med stil – i en kaffeburk! Bort med de fula kaffepaketen och ställ fram en trendig och dekorativ förvaringsburk för kaffe istället. Det blir mycker roligare att tillaga sitt kaffe då! 

Inlägget innehåller annonslänkar.

16 fina kaffeburkar

Mer om några utvalda favoriter

1. Dekorativ förvaringsburk med skopa

äggkopp-djurmotiv

En riktigt läcker förvaringsburk med skopa som passar utmärkt att förvara kaffet i! Burken är från tillverkaren Klong och formgiven av Eva Schild. Med ett material i pulverlackerad rostfritt stål och snygga dekorativa detalj kommer denna burk bli en trevlig inredningsdetalj i köket. 

2. Snygg kaffeburk med fönster

äggkopp-djurmotiv

Snygg kaffeburk i stål som finns i flera olika färger. Kaffeburken har ett praktiskt fönster som gör att man enkelt kan se hur mycket som det finns kvar. Burken rymmer exakt 500g kaffe vilket är precis så mycket som det brukar vara i ett kaffepaket! 

3. Kaffeburk Solstickan svart/guld

äggkopp-djurmotiv

Kaffeburken från Solstickan har varit en favorit i de svenska hemmen under flera år. Solstickans kaffeburk finns i flera olika färger och design. Denna svarta burk med guldigt motiv är vår favorit och den är lika mycket en användbar kaffeburk som en fin inredningsdetalj i köket.

4. Praktisk kaffeburk med mått

äggkopp-djurmotiv

En praktisk och fin kaffeburk i glas som har en smart lösning för mått i locket. Locket fungerar även som hållare till måttet. Kaffeburken har tät anslutning vid locket som gör att kaffets aromer håll en god och kvalitativ smak.

5. Kaffeburk i metall

äggkopp-djurmotiv

Funktionell och fin burk i metall som är perfekt att förvara kaffet i. Genom sitt industriella och trendiga uttryck blir burken snabbt en favorit i köket. Kapacitet på 1 liter.

6. Kaffeburk Mumin Papaya

äggkopp-djurmotiv

Finsk design när den är som bäst – kaffeburk med Muminmotiv! Burken har ett lock med spännlås vilket gör att locket har en tät förslutning. Muminmotiv har blivit väldigt populärt på kaffeburkar numer och här är en av våra favoriter!

Populära kaffeburkar i olika design

Vissa kaffeburkar är mer populära än andra och det är svårt att sätta fingret på varför det är så. Kanske har det med designen att göra, användbarheten eller kvaliteten. Men det kan så klart också vara trender eller andra faktorer som spelar in. Här är några kaffeburkar som är populära just nu. 

 

Retro

Kaffeburkar i retrostil har länge varit trendigt och det är en trend som håller i sig även i år. De lekfulla plåtburkarna (som de ofta är) med klassiska motiv andas både kreativitet och nostalgi. 

Kaffeburkar i retrostil finns det gott om och här kan du välja på allt från små, stora, runda eller fyrkantiga burkar. Burkar med klassiska 60- och 70-tals tryck som inger en designkänsla från gamla tider men som samtidigt känns supermodernt! 

 

Solstickan

Kaffeburken från Solstickan har längre varit på trendlistan. Solstickan lyckas kombinera lekfull design med modern stil. Kaffeburken från Solstickan finns både som den klassiska tändsticksasken, men också i enfärgade burkar med solstickepojken. 

Solstickans kaffeburkar blir lika mycket en fin inredningsdetalj som användbar förvaring. Med den stilrena och genomtänkta designen kan man mer än gärna lämna kaffeburken framme istället för att gömma den i skafferiet. 

 

Mumin

Mumintrollen har fått ett rejält uppsving senaste tiden och nu är det trendigt både med kaffekoppar, burkar, textilier och porslin med mumintryck på. Den populära serien från Tove Jansson är alltså numer högaktuell på fler ställen i hemmet än bara i bokhyllan eller på tv. 

Det finns flera olika typer av burkar med Muminmotiv, både specifika kaffeburkar men också andra förvaringsburkar som också går bra att förvara sitt kaffe i.

LÄS OCKSÅ: KAFFEBRYGGARE BÄST I TEST

Så hittar du den bästa kaffeburken

För att hitta den bästa kaffeburken just för dig finns det några som saker som kan vara bara att tänka på så du inte blir missnöjd med ditt köp. Vi går igenom några saker här som kan vara bra att tänka på när du väljer kaffeburk. 

 

Storlek 

Rätt storlek är A och O för att du ska bli nöjd med ditt köp. Det är framförallt en för liten kaffeburk som brukar vara problemet. Att inte kunna fylla burken med ett helt paket kaffe gör att kaffeburken tappar sin funktion lite. Se till så du kan placera, eller hälla över, ett helt kaffepaket i burken.

En för stor burk kan å andra sidan ta onödigt mycket plats och bli alldeles för klumpig att ha på köksbänken eller i skafferiet. Det bästa är att utgå från kaffepaketen och hitta en burk som matchar ett sådant, där har du en bra storlek på kaffeburken. 

 

Förseglning 

När du väljer kaffeburk är det väldigt att välja en burk med bra förseglning och som håller helt tätt. När kaffet kommer i kontakt med syre tappar kaffet smak och om du inte har bra omsättning på ditt kaffe så kan det bli lite smaklöst om det ligger i en burk med dålig försegling för länge. 

Se därför alltid till så locket går att skruva eller knäppa åt så det inte läcker in luft som påverkar kaffet negativt. 

 

Material 

Det finns mängder av olika material vad gäller kaffeburkar. Plåt, keramik, porslin och plast är några av de material som finns att välja på och vilket av de olika materialen som är bäst låter vi vara osagt. 

Det finns för- och nackdelar med alla olika typer av material så försök hitta något material som du tror att du gillar och som kanske passar din övriga inredning i köket. 

 

Design 

Vad gäller design på kaffeburken så finns det mer eller mindre obegränsat med alternativ. Kaffeburken har blivit som en egen liten inredningsdetalj i köket så här finns det verkligen mycket att välja på. 

Kaffeburkar i retrostil, modern stil, med roliga tryck eller stilrena burkar med dekorativa detaljer. Det finns något för alla. Kom ihåg att kaffeburken likväl kan stå framme på köksbänken som gömd i köksskåpet. Då är det kul att ha en riktigt fin burk som man kan stoltsera med för gästerna. 

 

Form

Formen på kaffeburken handlar mest om vilken tycke och smak du har. Gillar du mest den runda eller fyrkantiga kaffeburken? Visst kan den fyrkantiga burken vara lite lättare att möblera med i skafferiet, men föredrar du den runda formen ska du självklart satsa på en rund kaffeburk.

LÄS OCKSÅ: BÄSTA PERKULATOR

Fördelar med att använda kaffeburk

Det finns flera fördelar med att använda en kaffeburk istället för att låta kaffet ligga kvar i paketet, här är några av anledningarna till att skaffa en burk till kaffet. 

 

Snyggare förvaring 

Att förvara sitt kaffe med stil är förstås något som alla borde göra. Kaffet förtjänar det. Det blir också mycket roligare att plocka fram kaffet när kaffepannan ska laddas och dessutom kan du använda kaffeburken som en fin inredningsdetalj som ger köket en extra touch. 

 

Behåller smak 

En tät och försluten kaffeburk gör att kaffet behåller smak och kvalité bättre än att ha kvar kaffepulvret i en öppen förpackning. Det öppna kaffepaketet släpper in luft vilket gör att smaken från kaffe blir sämre allt eftersom tiden går. 

 

Enkel hantering 

Det finns kaffeburkar med dosering, kaffeburkar med förvaring av kaffemått eller helt enkelt bara vanliga burkar för kaffe. Hur som helst så underlättar kaffeburken hantering att koka eller brygga kaffe då det är smidigare att portionera ut kaffe från en rymlig burk kontra en litet kaffepaket. Hanteringen blir lättare och kaffet godare!