Snyggaste golvlampan 2024 – Våra 16 favoriter!

Snygga golvlampor kan verkligen förvandla ett helt rum och bli den självklara inredningsdetaljen att ha i fokus. Golvlampans stora användningsområde gör att det är en väldigt användbar lampa till både belysning, dekoration och läsning. Utbudet av fina golvlampor är stort men vi har här samlat några av våra favoriter!

Inlägget innehåller annonslänkar.

16 snygga golvlampor

Fina golvlampor för alla rum

Att inreda med fina golvlampor är något man kan göra i hemmets alla rum. Det spelar ingen roll om du är på jakt efter belysning till vardagsrummet, sovrummet, barnrummet, köket eller hallen – en snygg golvlampa passar överallt! Oavsett rum som golvlampan befinner sig i så är det en minst lika fin inredningsdetalj som användbar belysning. Har du en plats i hemmet som känns tom och du inte vet vad du ska fylla den med så är en snygg golvlampa ingen dum idé. 

Det går även bra att anpassa golvlampa efter vilket rum den ska vara i för att den ska smälta in så bra som möjligt. En golvlampa till barnrum eller sovrum skulle till exempel kunna vara en golvlampa med fluffig lampskärm som inger mycket mys och värme. Behöver du en golvlampa till källaren kanske inte den fluffiga lampskärmen är så passande utan här skulle en golvlampa i industriell stil förmodligen passa bättre. 

Det finns med andra ord en passande golvlampa för alla rum, hem och inredningsstilar. Det gäller bara att göra sin research ordentligt för att hitta den den finaste golvlampan till just den platsen där du tänkt använda den.

LÄS OCKSÅ: SNYGGA KÖKSLAMPOR TILL TAKET

Så hittar du den snyggaste golvlampan för ditt hem

För att hitta den perfekta golvlampan för just ditt hem så är det några saker som är bra att tänka på. Vilken stil ska lampan ha, är det någon speciel design och storlek som passar bra och vilken belysning och ljuskälla är bäst? Här är några tips. 

Stil 

Stilen på golvlampan bör gå i samma linje som den övriga inredningen i rummet där lampan är tänkt att användas. Har du en bohemisk stil så passar exempelvis en golvlampa i rotting eller bambu väldigt bra. Försök håll samma röda tråd, det brukar alltid bli bäst så. 

Design 

Designen på golvlampan är allt från färg och form till detaljer och funktioner. Ska golvlampan vara stilren och avskalad, exklusiv och detaljrik eller något mittemellan? Det finns otroligt enkla och avskalade golvlampor men också spektakulära alternativ som verkligen hörs och syns i ett rum. Färg och form brukar falla sig naturligt. Man har sin favoritfärg eller så brukar man bestämma sig ganska fort vilken färg lampan ska ha när man väl börjar leta.

Storlek 

Hur mycket vill du att lampan ska ta för sig? Ska det vara en liten detalj i hörnet eller en stor maffig lampa som verkligen sätter prägel på ett helt rum? Storleken på lampan kommer avgöra hur betydelsefull den blir för helhetskänslan i rummet. En viktig faktor som är ack så viktig.

Belysning

Med eller utan lampskärm? Med eller utan dimmerfunktion? Det är egentligen dessa två faktorer du ska väga in när det kommer till belysning – ljuskälla och ljusstyrka. Vad som är snyggast och vad som passar bäst i ditt hem har så klart du bäst koll på! 

rotting-lampa-bild