8 små sojaskålar för en finare dukning

Här hittar du 8 små sojaskålar som passar utmärkt till sushin, taco eller andra matträtter som kräver lite såsiga tillbehör. En liten sojaskål kan användas till så mycket än bara soja. De passar alldeles utmärkt till efterrätten, oliver, jordnötter och mycket mer!

Sojaskålar finnas att köpa i flerpack men även som singelskålar. Vi visar här några olika tips på båda varianterna samt går igenom lite mer vad sojaskålen mer kan användas till. 

Inlägget innehåller annonslänkar.

8 små sojaskålar

Mer om sojaskålarna

1. 4-pack med sojaskålar från Bloomingville

äggkopp-djurmotiv

Från Bloomingvilles porslinserie Rani hittar vi dessa fyra läckra små skålar. Skålarna har olika färg men samma mönster. Servera dina röror, såser, oliver eller soja med stil!

2. Skålar i japansk-inspirerad design – 4 pack

äggkopp-djurmotiv

Lite större variant på skålar som passar perfekt till ramen men självklart också till soja och andra såsiga tillbehör. Med japansk-inspirerad design och fina mönster kommer dessa fina skålar garanterat göra succé vid middagsbordet.

3. Sojaskålar 6-pack från Tokyo Design 

äggkopp-djurmotiv

Läckert kit med 6 små sojaskålar med inspiratipn från Japan. Skålarna är användbara till allt möjligt och tål både mikrovågsugn och maskindisk.

4. Rörstrand Mon Amie skålar 

äggkopp-djurmotiv

Ytterligare två lite större skålar som kan användas till mer än bara soja och andra såser. Utöka användingsområdet och använd skålarna även som frukostskålar eller till efterrätt.

5. Miniskål med tillhörande serie

äggkopp-djurmotiv

En miniskål från varumärket Serax som passar bra till soja eller wasabi. Här finns en hel serie med liknande skålar och tallrikar som kan göra dukningen komplett.

6. Liten serveringsskål från Broste Copenhagen

äggkopp-djurmotiv

Denna fyrkantiga lilla serveringsskål kommer bli en snygg detalj till bordsdukningen. Skålen är tillverkad i stengods och har namnet Nordic Sea.

7. Liten vit sojaskål från Rörstrand

äggkopp-djurmotiv

Skålen är från serien Swedish Grace och här finns det större varianter från samma serie. Med en volym på endast 10 cl är den utmärkt att ha sojan på när det är sushidags.

8. Handgjord Ombre skål

äggkopp-djurmotiv

Stilig liten handgjord skål med ombre-effekt. Skålen är endast 8 cm så den tar minimalt med plats på middagsbordet. Perfekt för soja, salt eller socker.

Förgyll dukningen med fina små sojaskålar

Har du också ställt fram majsburken, sojaflaskan eller påsen med riven ost direkt på matbordet för att spara på eventuell disk eller för att du inte vet vad du ska hälla upp det i? Du är inte ensam. Det har vi nog alla gjort. 

Men visst ser det tråkigt ut? Att hälla upp allt i små fina skålar ger en betydligt bättre känsla både för dukningen och för matstunden. Det blir ordning och reda på matbordet och oönskade förpackningar kan lämnas i köket så länge. 

De små sojaskålarna har en perfekt storlek för bland annat ovan nämnda tillbehör men även för massa andra tillbehör som hör olika maträtter till. Fördelen med de små skålarna är att dom tar lite plats, både på matbordet och i köksskåpet, och går snabbt göra rent.

LÄS OCKSÅ: BÄSTA DISKMEDELSPUMPAR

Användbara skålar till snacks och plockmat

De små sojaskålarna har ett betydligt större användningsområde än bara till soja och de går att naturligtvis bra att använda till i princip vad som helst. Här är några tips! 

 

Plockmat 

Till plockmat som exempelvis taco passar små sojaskålar utmärkt! Byt ut sojan mot majs, rivenost eller tacosås istället för att duka fram de i färdiga förpackningar så blir det att se mycket trevligare ut vid middagsbordet. 

 

Oliver 

Både till oliverna och till kärnorna passar de små skålarna väldigt bra. 

 

Nötter och snacks

Ibland vill man bara ha en liten skål med nötter eller något annat snacks att äta av medan man tar ett glas öl på balkongen. Då kommer sojaskålarna väl till använding! 

 

Röror

När man gör olika röror, som exempelvis Tzatsiki eller Aivar, kan det vara trevligt att servera dessa ur små fina skålar för att göra hela dukningen finare. 

 

Förrätt/Efterrätt 

Sojaskålar kan också användas för servering av små förrätter eller efterrätter. Det passar perfekt med en liten glasskula till efterrätt. Mer behövs inte.

LÄS OCKSÅ: BÄSTA SUSHITALLRIKAR & SUSHITILLBEHÖR

Här hittar du dom finaste sojaskålarna

Är du på jakt efter några små sojaskålar men inte hittade något passande som vi visade här så vill vi tipsa om vart du hittar fler fina alternativ. Olika typer av små skålar går så klart att hitta lite var som helst, men här finns ett stort utbud i en bra prisklass. 

Nordic Nest 

Cervera 

Bagaren och Kocken

Hoppas du har fått några bra tips och lite inspiration på sojaskålar och vad mer du kan använda dessa till förutom soja. Glöm inte kika på våra andra inlägg för mer inredningsinspiration. Fler inlägg hittar du här.