Bästa Stekspade 2024 (Bäst i Test)

Stekspaden är mycket mer än bara ett verktyg för att vända pannkakor eller ägg med. Det är en pålitlig partner i mer eller mindre all matlagning när det kommer till stekning och det är ett hjäpmedel som är svårt att klara sig utan. Vi som tillbringar mycket tid i köket vet att det kan finnas enorma skillnader i kvalitet, funktion och hållbarhet mellan olika stekspadar. 

Här har vi samlat de 8 bästa stekspadarna just nu som garanterat uppfyller alla de kriterier en bra stekspade bör ha.

Inlägget innehåller annonslänkar.

8 bra stekspadarna

Stekspade –
Våra 4 favoriter!

1. Bäst i test: Stekspade i rostfritt stål från Global

stekspade-1

Här har vi överlägsen kvalitet och funktionalitet med Global GS-25 stekspaden. Denna imponerande stekspade är tillverkad av högsta kvalitet av rostfritt stål som garanterar enastående hållbarhet och prestanda. Med en bladlängd på 27 cm har den perfekta proportioner för att hantera allt från stora köttbitar till delikata grönsaker.

Global GS-25 stekspaden är inte bara robust och pålitlig, den är också otroligt lätt att hantera. Dess ergonomiska design och balanserade vikt gör att den ligger bekvämt i handen och ger dig full kontroll över din stekning. Du kan enkelt manövrera stekspaden med precision för att vända, lyfta och servera dina kulinariska kreationer med lätthet.

 

2. Snygg stekspade med trähandtag

Denna fina stekspade är utrustad med ett blad av rostfritt stål som mäter 20 cm, perfekt för att hantera olika typer av matlagning. Det bekväma trähandtaget ger en naturlig och behaglig greppkänsla vilket ger en optimal kontroll och precision vid matlagning.

Victorinox Kebony Stekspade är inte bara ett pålitlig köksredskap, det är också ett elegant och stilfull tillskott till ditt kök. Dess klassiska design och välbalanserade konstruktion gör att den sticker ut i mängden och ger en professionell touch till din matlagning.

För att hålla din Victorinox Kebony Stekspade i toppskick rekommenderas att den diskas för hand. 

stekspade-2

3. Stekspade i silikon och rostfritt stål

Med denna stekspade får du en bekväm och pålitlig partner vid spisen. Silikonets flexibilitet gör att du kan använda stekspaden i alla typer av grytor och pannor, oavsett om det är gjutjärn eller emalj. Du behöver inte oroa dig för att repa eller skada dina kärl eftersom silikonet är skonsamt mot beläggningar och ytor.

Med en värmebeständighet upp till 240 °C kan du vara säker på att denna stekspade kommer att klara av höga temperaturer utan att förlora sin form eller funktion.

stekspade-3

4. Stekspade 28,5 cm – i rostfritt stål

Denna stekspade är skapad med omsorg och precision för att erbjuda en perfekt användarupplevelse.

Med sin tunna profil och ännu tunnare avslut är denna stekspade perfekt för att komma under maten och vända den med lätthet. Den smidiga konstruktionen möjliggör exakt precision vid stekning så att du kan uppnå perfektion varje gång.

En unik egenskap hos denna stekspade är dess förmåga att vila på kanten av en vanlig stekpanna. Detta gör att du kan ha den inom räckhåll och lättillgänglig utan att den glider ner i pannan eller smutsar ner ytan runtomkring.

stekspade-4
stekspaden-1

Fördelar med stekspaden

Det här är ett verktyg som kan förenkla många av de uppgifter vi gör i köket varje dag och det finns massor av fördelar med att använda sig av en stekspade. Tänk på stekspaden som en förlängning av din hand, men utan risken för brännskador. Den ger oss möjlighet att säkert och enkelt hantera varm mat i en stekpanna. Den är perfekt för att vända allt från pannkakor till stekta ägg och kan även användas för att skära mat i pannan.

En annan stor fördel med en stekspade är dess förmåga att hålla vårt kök rent. När vi använder en stekspade kan vi undvika att olja och matbitar stänker ut ur pannan.

 

LÄS OCKSÅ: GJUTJÄRNSPANNOR BÄST I TEST

Användningsområde för stekspade

En stekspade kan användas i ett brett spektrum av matlagning. Den är inte bara begränsad till att exempelvis vända stekta ägg eller hamburgare. Den kan också användas för att röra om ingredienser i en sauté, skära upp pizza direkt i pannan, eller servera mat direkt från pannan till tallriken. Oavsett om du tillagar en enkel vardagsmåltid eller ett mer avancerat recept kommer en stekspade alltid att vara till hjälp i köket.

LÄS OCKSÅ: BÄSTA DURKSLAGET

stekspaden-3

Bra att tänka på inför köp

Material

Stekspadar finns i en hel del olika material som rostfritt stål, plast, silikon och trä. Varje material har sina egna fördelar och nackdelar så det är värt att tänka på vad du kommer att använda stekspaden till mest. Till exempel är en stekspade av rostfritt stål mycket hållbar och tål höga temperaturer, men kan skada känsliga ytor som non-stick-beläggningar. Silikonspadar, å andra sidan, är mjukare och kan användas säkert på alla ytor men tål inte lika höga temperaturer.

Form och storlek

Formen och storleken på stekspaden spelar också en stor roll. En bredare stekspade är bra för att vända större bitar av mat, medan en smalare stekspade kan vara mer användbar för att hantera mindre och mer känsliga föremål. Tänk på vilken typ av matlagning du gör mest och välj en stekspade som bäst matchar dessa behov.

Handtagets längd och grepp

Handtagets längd och grepp är två andra viktiga faktorer att överväga. Ett längre handtag kan vara bra för att hålla handen borta från het olja, medan ett grepp med bra grepp kan göra det lättare att hantera stekspaden. Se till att handtaget är bekvämt att hålla och inte blir för varmt när det används.

 Hållbarhet och kvalitet

Ingen vill köpa en stekspade bara för att se den bryta efter några månader. När du väljer en stekspade tänk på kvaliteten på konstruktionen och materialen. En bra stekspade bör kännas solid och robust utan några lösa delar eller svaga punkter.

Enkel att rengöra

Se till att den är diskmaskinssäker eller åtminstone lätt att tvätta för hand. En stekspade med släta, icke-porösa ytor kan vara lättare att hålla ren än en med massor av räfflor eller skåror.

 

LÄS ÄVEN: BÄSTA SPIRALVISPEN

leksakskök-bild1

Stekspade bäst i test – Så bestämde vi vilka

Våra bäst i test-stekspadar har vi sammanställt genom att utgå från tre olika kriterier:

1. Funktion.

2. Design.

3. Betyg och recensioner.

Till skillnad mot många andra sidor har vårt bäst i test inte enbart utgått från funktion, utan vi tycker även att design och recensioner från tidigare användare är minst lika viktigt. Det är stekspaden som helhet som ska bedömas och inte enbart vilka funktioner som finns. 

Vi har analyserat massor av stekspadar vid flera olika återförsäljare och genom egna erfarenheter samt en mängd betyg, recensioner och kommentarer från användare bildat oss en uppfattning om vilka som är de bästa stekspadarna på marknaden just nu utifrån våra tre grundkriterier. 

Resultat sammanställer vi här vilket resulterar i en lista med de stekspadar vi tycker är bäst i test.

Vanliga frågor och svar

Vilken är den bästa stekspaden?

Den bästa stekspaden är enligt oss är Global Stekspade 27 cm. Stekspaden uppfyller alla de nödvändiga delar vi tycker är viktigt, det är även en prisvärd stekspade som är tillverkat i ett hållbart material vilket gör att den kommer hålla under en lång tid.

Vad kostar en stekspade?

Priset för en stekspade kan variera mycket beroende på faktorer som märke, material och design. Du kan hitta enkla stekspadar för så lite som 30-50 kronor medan de dyrare alternativen kan kosta mellan 250 – 500 kronor.